Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BAYAN ve ERKEK dost olabılırler mi?


afilli

Önerilen İletiler

  • 2 yıl sonra...

Bir bilge öğrencilerine demiş ki:

 

"Geceyle gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tama olarak ne zaman karanlık başlar, ne zaman ortalık aydınlanır?"

 

Öğrencilerden bir tanesi:

 

"Uzaktaki sürüye bakarım. Koyunu keçiden ayıramadığım zaman akşam olmuş demektir."

 

Başka bir öğrenci:

 

"İncir ağacını, zeytin ağacından ayırdığım zaman anlrım ki, sabah başlamıştır."

 

Bilge böylece söz alan öğrencilerini dinlemiş, ancak hiçbir şey söylememiş. Meraklanan öğrencileri, bilgeye kendisinin ne düşündüğünü sormuşlar. O da şunu demiş:

 

"Yürürken karşıma kadın çıktığında, güzel mi, çirkin mi, siyah mı, beyaz mı diye ayırmadan, ona kız kardeşim,arkadaşım diyebildiğimde; ve yine yürürken yoluma çıkan erkeği, yoksul mu, zengin mi diye bakmadan; milletine ırkına aldırmadan insan kardeşim sayabildiğimde anlarım ki sabah olmuştur, aydınlık başlamıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dostluk kavramında kadın erkek ayrımı yapmak kadar yanlış bir yaklaşım yoktur sanırım..

 

dost olmak ve dost kalabilmek insani bir olaydır.. insan olmak öncedir.. kadın ya da erkek diye cinsiyet ayrımı yapmanın yersiz olduğunu düşünüyorum..

 

hayatı paylaşmak, derdi, kederi ya da mutluluğu paylaşmak güzeldir.. hayat insanla güzel.. yanında, dağ gibi güçlü kalabilen dostla güzel.. bunun erkek ya da kadın olması ayrımı yanlış..

 

kişiler dürüst ve tutarlı olduğu sürece dostluk sağlamdır.. art niyet veya diğer bazı kötü düşüncelerin varlığı dostluğu bozacaktır..

 

kadın ve erkek dost olabilir..

 

duygularda değişim kimi zaman görülebilir ama bu dost olamazlar anlamına gelmez.. gelmemeli..

 

benim bir çok dostum var.. dost ilişkisini kurarken aa bu erkek aa bu kadın diye bir ayrıma gitmedim.. karakter yapısı önemli olan.. kişi sağlamsa ve uyuşuyorsanız bu sizin dostunuz olabilecek kişidir.. dost olmak sizin elinizde..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 1 yıl sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 3 yıl sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 4 yıl sonra...

Bu baslikta atilan yorumlari okudugumda dikkatimi ceken nokta;Yorumcularin dolayli veya acik acik konuyu cinsellikle bagdastirmaya calistiklari  oldu.Yani arkadaslik "dostluk"birkac yorum disinda cinsellige indirgenmis.Halbuki kadin ve erkek arkadasliklarinda öyle örnekler vardir ki;bu arkadasliklarda cinsellik asla düsünce olarak yoktur.Eger bir kadinla onun samimiyetine bakarak "ya bende bununla arkadas olayim bakarsin ilerde biseyler olur"mantigiyla arkadaslik yapilmak isteniyorsa bu farkli bir alandir yani burada arkadaslik degil cinsellik vardir.Arkadaslik iki kisinin "erkek veya kadin"birbirlerine güvenerek düsüncelerini,görüslerini hicbir önyargi olmadan hicbir sicak duyguya kapilmadan paylasabilmeleridir.Simdi düsünün;iki bilim insani biri kadin digeri erkek.Bunlar birbirleriyle bu bilim zemininde görüsüp fikir alisverisinde bulunuyorlarsa beraberce bir kafede bir Restaurantta yemek yiyorlarsa bir tiyatroya gidiyorlarsa bundan daha dogal olan birsey olamaz.Ben bilim insani olarak örnek verdim.Baska arkadasliklarda olur.Bir mahallede,bir okulda bir dernekte birbirleriyle arkadas gibi yasayan gecinen görüsen cok insanlar vardir.Illaki bunu cinsellikle eslestirmek hele de illaki aralarinda birseyler olur diye yorumlamak o insanlara karsi etik olmaz.

Kadin erkek arkadasligi veya dostlugu üzerinde olumsuz sartlanmisliklar genelde inanc bazinda yasanir.Özellikle Islami cevrelerde ve tutucu yani konservatif cevrelerde bu sartlanmislik cok yogundur.Ve bu önyargi ile kadin ve erkek birbirinden kesinlikle ayrilmis birbirine yasak olmustur.Genelde namus cinayetleri,kadina siddet,kadinin haklarinin kisitlanmasi kisitlanmasinin istenmesi,kadinin icabinda kendi akrabalari arasindaki erkeklerden bile kacmasi sakinmasi bu sartlanmisligin eseridir.

Okullarda bile kiz erkek ayirimi,ayni merdivenlerden inip cikmamalari gibi öneriler,iste bu anlamda degerlendirilmelidir.

Samimi ve temiz duygularla yapilan arkadasliklari önyargi ile cinsellestirmek ayni zaman da art niyettir.Kadina kötü gözle bakmak anlamini tasir.Kadin ve Erkek bir toplumun bölünmez unsurlaridir.Kadin ve Erkegi gereksiz yere ve art niyetlerle birbirine yasaklamak iste tutucu dedigimiz cevrelerin toplumu zehirlemesidir.Tutucu denince belki bazilarinin aklina ahlakli olmak veya dindar olmak gelir ki bu yanlistir.Tutuculuk cagdasliga karsi olmak her iyi seye olumsuz bakmaktir.Devletlerin geri kalmasinin nedenlerinden birisi bu tutuculuktur yani oldugu yerde kalmaktir.Ve biz; bakin Avrupa neler neler yaparken hala denize girersem orucum kacarmi gibi sorularla ugrasmaktayiz.Kadin erkek dostlugu ahlaksizlik degildir.Kizini okutmayip ama hastalandigi zaman bir kadin doktora muayene olanlar olmak zorunda kalanlar acaba bundan ders aliyorlar mi?Sanmiyorum.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.