Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BAYAN ve ERKEK dost olabılırler mi?


afilli

Önerilen İletiler

'böyle erkekler olduğu gibi böyle kadınlarda var' diyerek tacize uğramamın, sanki benim suçummuş gibi olduğunu söylemeye çalıştığın hissine kapıldım doğrusu. eğer böyleyse yazının devamındada, 'bu düşünce yapısı çoğunlukla bizim gibi muhafazakar toplumlarda var' diyerek seninde bakışının, söylediklerinle bağdaşmadığını düşünüyorum!

 

görmedim kadınların erkekleri rahatsız edici, cinsel taciz ifade eden sözcükler sarfettiğini. kadınlar her toplumda tacize uğruyor.

kadın sadece sevgi ve sahiplenilmek ister, bunu bulduğu zaman, erkek gibi gönül eğlendirme, ve fırsatçılık yapmaz. eğerki erkek kadını aldatıyor ve benimsemiyor ise, kadın sevgiyi dışarda aramaya başlar.

 

tacize uğramamak, yada erkeklerin sürekli fırsat kollayıp tavırlarımızdan, cinselliği çağrıştıran davranış aramaları bizim elimizde değil(ister aykırı bir tip olalım, ister edebinde namusunda) olalım, onlar için bunun bir önemi yok. mutlaka size bi yoklama çekerler,ve fırsat kollarlar. ama bunu görebilmek önemli olan.

 

bakışım söylediklerimle bağdaşıyor sevgili arkadaşım çocukluğumdan beri kız ve erkek arkadaşlarım oldu hala da var ve hiç rahatsızlık duymuyorum ancak istisnai durumları bende yaşadım, diyelimki 50 tane erkek arkadaşım var ve bunun 5 tanesinin yaklaşımı farklı oldu geri kalan 45'ini de aynı kefeye koyamam... muhafazakar toplumlarda var dedim çünkü öyle bizlere çocukluğumuzdan itibaren kız ve erkek ayrımı öğretilir ben ailemde bunu hiç yaşamadım ama çevremde çokça gördüm... okul dönemimde ve iş hayatımda erkek arkadaşlarımla çok şey paylaştım ve bir taciz ya da başka bir şey görmedim, gördüklerim zaten arkadaşım olamadılar.

 

kadınların erkekleri taciz ettiğini göremezsiniz elbette sizin yanınızda yapmazlar ancak ben kulaklarımla şahit oldum ve gözlerimle de gördüm... kadınlar içindede ahlak yoksunu var erkekler içindede ben bunu cinsiyet ayrımı olarak algılamıyorum insan olarak değerlendiriyorum.

 

erkeklerin hepsi taciz kollamaz, fırsatçılık yapmaz en azından ben çevremde buna az rastladım rastlamadıklarım daha fazlaydı... karakter bir insanda ya vardır ya yoktur onun cinsiyetinin önemi yok, ahlaktan yoksunlar sadece erkekler değil... söylemek istediğim budur. bunu görebilmek önemli olan demişsiniz valla benim günlük hayatımda ya da bu forumda ya da netin her hangi bir forumunda bana karşı sonsuz saygı ile yaklaşan abla, kardeş ya da arkadaş olarak yaklaşan erkek arkadaşlarıma haksızlık yapamam... o kadar saygılı ve seviyeliler ki, bu iftira olur... taciz ya da fırsat düşkünü olanlar sadece erkekler değil çalışma hayatımda pek çok kadın gördüm ki ortamda hoşlarına giden erkekleri tavlama yolu arayan... ne demeli şimdi kadınların hepsi fırsatçı mıdır? asla değil ama erkeklerin hepside fırsatçı değil...

 

bir kadın ya da erkek arkadaşlık etmek istiyorsa eder sevgili olmak istiyorlarsa buda iki kişinin karar vereceği şey ama bir insanın kaç sevgilisi olur ki, seven insanın aklında bir kişi vardır geri kalanlar arkadaşıdır... diyelim hem bir sevgilisi var hemde gözü hala diğerlerinde bu kişilerle zaten arkadaşlık kurulmaz niyet kötüdür... kötü niyetlininde cinsiyeti olmaz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sn. naturals goruslerının hepsıne katılıyorum.galıba genıs dusunen ınsanlar oldukca bu konular dahada karısık hale gelecektır.bı bayanın benım gıbı dusunmesı gercekten benım ıcın olumlu oldu tesekkur ederım.yanlıs bı gorus tasımadıgımı dusunyorum

 

 

sayın afilli, yanlış görüş taşımıyorsunuz. hayatın gerçeklerini vurguladınız

 

düşünün, hayatın gerçek yüzünü dile getiriyorsunuz, birçok insanın keyfi kaçıyor ve sizi, bi şekilde bastırmaya çalışıyorlar.

ve yaşadığınız çevreden tutun, yetiştirilme şeklinize kadar, hatta dahada ileri gidip, sorunun sizden kaynaklandığını hissettirerek

sizi haksız duruma düşürmeye çalışırlar. dışardaki hayatın tıpkısı...

 

siz nerden bileceksiniz benim nasıl bir çevrede, nasıl bir ailede yetiştiğimi, nasıl bir kişiliğim olduğunu. nedir bu tepki anlamadım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın afilli, yanlış görüş taşımıyorsunuz. hayatın gerçeklerini vurguladınız

 

düşünün, hayatın gerçek yüzünü dile getiriyorsunuz, birçok insanın keyfi kaçıyor ve sizi, bi şekilde bastırmaya çalışıyorlar.

ve yaşadığınız çevreden tutun, yetiştirilme şeklinize kadar, hatta dahada ileri gidip, sorunun sizden kaynaklandığını hissettirerek

sizi haksız duruma düşürmeye çalışırlar. dışardaki hayatın tıpkısı...

 

siz nerden bileceksiniz benim nasıl bir çevrede, nasıl bir ailede yetiştiğimi, nasıl bir kişiliğim olduğunu. nedir bu tepki anlamadım

 

Nedense siz yazarken heran üstümüze atılacakmış hissi uyandırıyorsunuz ben de..Beğendiğiniz Tengeriin Boşig'in üslubuna da dikkat etmenizi öneririm.Hernekadar onun söyledikleriyle de zıt olsamda,tartışmaktan asla rahatsızlık duymayacağım biri..

 

saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın tengeriin boşig,

 

keşke profilinizde yaşınızı belirtmeseydiniz. böylece insanlar nekadar olgun ve kültürlü olduğunuza, yaşınızı gördükten sonra karar vermezdi :clover:

 

Sayın Naturals, iltifatınız için çok teşekkür ederim... Profilimde yaşımı belirtmeseydim belki beni yaşlı biri sanırlardı, bilemiyorum :) Biraz fazla ahkam kestiğim için... :) Çok sağolun...

 

...

bunu görebilmek önemli olan demişsiniz valla benim günlük hayatımda ya da bu forumda ya da netin her hangi bir forumunda bana karşı sonsuz saygı ile yaklaşan abla, kardeş ya da arkadaş olarak yaklaşan erkek arkadaşlarıma haksızlık yapamam... o kadar saygılı ve seviyeliler ki, bu iftira olur... taciz ya da fırsat düşkünü olanlar sadece erkekler değil çalışma hayatımda pek çok kadın gördüm ki ortamda hoşlarına giden erkekleri tavlama yolu arayan... ne demeli şimdi kadınların hepsi fırsatçı mıdır? asla değil ama erkeklerin hepside fırsatçı değil...

 

Sayın Sardunyam, kimse kimseye "Fırsatçı" falan demiyor aslında. Ancak insanların en temel iki dürtüsünün olduğu bir gerçektir: "Cinsellik" ve "Saldırganlık". Yani siz istediğiniz kadar bunu görmezden gelin, "Psikoloji Bilimi"nde çığır açan en önemli ve en geçerli tespittir bu.

 

Bakınız insanlar bu iki dürtüyü bir çok farklı şekilde dışarı vururlar ve siz bunun haberinde bile olmazsınız. Ancak bunu "Sağlıksız" insanlar yapar tabii ki. Aslında bu konuları "Psikoloji" bölümünde tartışmak isterim. Keşke oraya taşınsa ya da oraya açılsa böyle bir konu. Garibim bölüm bom boş duruyor ve beni üzüyor bu.

 

Neyse, konuya dönelim: Mesela bakınız "Sigara Alışkanlığı"nın bile nedeni "Cinsel Hazza" dayanmaktadır. Ancak kimseler bunun farkında değillerdir. hiç birisi "Ben oral bir tatminsizlik yaşıyorumda o yüzden içiyorum sigarayı" demez ve siz yüzüne deseniz bile bunu kabullenmez, farkında değildir çünkü. Bakın "Psikoloji Bölümü"nde bunun bilimsel açıklamasını yaptım.

 

Kadın erkek ilişkilerini Freud kadar "Cinsellik"e bağlamasamda "Cinsellik"in de içinde bulunduğu bir psikolojik örüntünün varlığı gerçektir. Yani sizin karşı cinsten Dostunuz ya da siz karşı cinsten dostunuza karşı bilinç altında böyle bir dürtü besliyor olma ihtimaliniz yüksektir. Bakınız, bunu "Ahlaksızlık" olarak nitelemeyiniz. Çünkü bu "Bilinç Dışı" bir örüntüdür. Yani siz bunun farkında değilsinizdir. Farkına vardığınızda zaten etik olarak bunu rededersiniz. Ancak şunu sorgulayın, lakin sorguladıktan sonra arkadaşlığınızın soğuyacağına garanti verebilirim:

Ben bu adamla niçin bu kadar yakın dostum?

Hayatımda olmasını ister miydim?

Hayatımda olsa neler yaşardık, nereye kadar yaşardık?

 

Daha bir çok soru var ancak zarar verebileceği için ilişkilerinize sormuyorum.

 

Sonuçta "Cinsellik" ce "Saldırganlık" insan ilişkilerinde son derece etkilidir. Mesela Futbol maçında en çok bağıran bir taraftarla, yine en çok bağıran taraftar çok daha iyi anlaşırlar. Çünkü "Saldırganlık" dürtüleri hemen hemen aynı düzeydedir. Daha az bağıran ya da hiç bağırmayan insanlarda kendi aralarında çok daha iyi anlaşırlar.

 

Yine siz eş seçiminizde "Cinsel Uyumuza" göre de belirlersiniz eşinizi. Bu kaçınılmazdır. Hemcinsiniz olan bir arkadaşınızı düşünün mesela. Cinsellik hakkında konuştunuz diyelim (ki buna değinmeme kızmayın ne olur!, sadece nesnel yaklaşmaya çalışıyorum, özür dilerim). Sizin o hemcinsinizle olan bu konuşmanızda onun sizin "Cinsel" anlayışınıza olan uyumlu düşüncesine ya da uyumsuz düşüncesine göre, onun hakkında bir yargı oluşturursunuz mutlaka. Size aykırı bir düşüncesini yakaladığınızda (örnek vermeyeyim), ister istemez bir takım kurgulara girersiniz, anlattıklarına ya da düşündüklerine oranla... Yani sizin "Cinsel Dürtü"leriniz, hem cinslerinize olan yakınlığınızı bile etkileyebiliyor. Bakın bu çok yüzeysel bir örnek ve daha ayrıntılıları da var.

 

Konunun özüne dönersek: Karşıt cinslerin "Dost" münasebetlerinde "Bilinçsiz" olarak "Cinsel Dürtü"nün etkisi mutlaka ve mutlaka vardır. Ancak bu dürtünün varlığı insanı "Ahlaksız" yapmaz. Çünkü bu doğuştan gelen doğal bir dürtüdür. Her insanda istisnasız vardır.

 

Ahlaksızlık boyutu ise sizin bu dürtülerinizle olan hesaplaşmanızda başlıyor. Yani sizin Karşı cinsteki dostunuz bu dürtüsünü dizginleyebiliyor mu? Diyelim ki karşıt cinsteki dostunuz bu dürtüsünü bilincine çıkardı. İşte bu nokta çok önemli. Bu çıkardığı andan itibaran size ne gözle bakıyor?

 

"-Gel bakayım, ne diyorsun sen? hımmm... Ama bak böyle diyorsan sen kötü bir dürtüsün, yerinde kal tamam mı?" mı diyor?

 

yoksa;

 

"-Gel lan buraya, senden başka kimim var ki zaten, saldır ulan" mı diyor?

 

 

İşte Ahlakın sınırını belirleyen de bu...

 

Ne yazık ki bu dürtünün varlığını reddedip, onu kabullenmeyen ve bilinç altına acımasızca ve hesaplaşmadan iten bireyler, bu dürtünün orada kalarak kendisini beslemesine, daha çok güçlenmesine ve en uygun fırsatta o dürtünün kendisini ele geçirmesine neden oluyor. İşte gördüğümüz "Taciz" olaylarındaki:

"Ulan bu adam çok ahlaklı biriydi, nasıl oldu da yaptı bunu. Hiç beklemezdik. İnanamıyorum"

repliğinin muhatabı olan insanlar bu dürtüyü bilinç altına hapseden, onunla zamanında hesaplaşmayan, yani kendisinin kurbanı olan insanlardır. Yani eninde sonunda ikinci diyaloğa maruz kalan insanlardır.

 

Ancak birey zamanında bu dürtüyü ele alıp onu güzel bir şekilde yargılar, onunla hesaplaşır ve mutlu bir örüntü ile bilinç altına geri gönderirse hem o dürtüyü tatmin eder hemde "Taciz" eylemini daha en başında bitirmiş olur. Yani ilk diyaloğu yapmak gerekir.

 

Özetçe şöyle söyleyeyim: Sizin Karşıt cinsin Dostluğuna koşut olarak kabul etmediğiniz "Cinsellik" dürtüsü, siz kabul etmesenizde kesinlikle vardır. Sizin dostluğunuzun sağlamlığını sağlayacak olan şey, hem sizin ve hemde karşı cinsteki dostunuzun bu dürtü ile olan hesaplaşmasını yapabilmesidir. "Cinsel Dürtü"nün var olduğunu kabul etmek ahlaksızlık değildir. Çünkü bu kesinlikle vardır. Yok olmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Sadece bunu "Reddetmek" söz konusu olabilir, ki bu da sağlıksızlığı doğurur. Sizin yapmanız gereken bu dürtünün varlığını kabul edip onunla hesaplaşmanızdır.

 

Tacizci insanlar hakkında bir çok şeyi duyarsınız: Çok iyi insandı, hayatta inanmam yaptığına...

Niye denir bu?

 

Ya da Cinsel Dürtüsü ile hesaplaşabilmiş bir dostunuzu düşünün... Ki rastlamanız çok nadirdir, emin olun. Cinsel konuları açtığınızda tavrı nasıl olurdu?

 

İki tip arkadaşınızın varlığını tespit ettiğinizde sınayın bakalım, alacağınız sonuç ne olacak? Ağzının suyu mu akacak, yoksa son derece normal karşılayıp sizinle bir anne ya da baba gibi paylaşacak mı? Emin olun bu durumda yani size anne baba gibi davranıp rol yapanına bile rastlarsınız. Ama o zamanda gözlerine bakın, nabzına dikkat edin, ellerini ovuşturup ovuşturmadığına, hareketlerinin hızlanıp hızlanmadığına, el-göz ve ayak ritimlerinin artıp artmadığına, gözlerini sizden kaçırığ kaçrmadığına vs vs vs birçok şeye dikkat edin... O şekilde de anlarsınız ve kesinlikle kaçmaz...

 

Bakın insanların "Cinsel Dürtülerinin" var olduğunu söylemek, insanlara "Fırsatçı" ya da "Sapık" dediğimiz anlamına gelmemektedir. Bu bir tespittir. Kişi kendi sapıklığını veyahut fırsatçılığını, gerekli bilgileri edindikten sonra tespit edebilir ve sizde bunu karşı cinsinize göre yapabilirsiniz.

 

Ancak şu var ki, insanlar "Cinsel Tatminsizliği" çok çeşitli şekillerde yerine getirebilmektedir. Ve siz yeterince duyarlı değilseniz farketmezsiniz bile. Bakın mesela bir filmde vardı; adam mahkemedeydi ve "Tacizcilik" ile suçlanıyordu. Sanıyorum "Şeytanın Avukatı" adlı filmdeydi. Adam sanığa bakarak eli ile "Tahta Masa"yı okşuyordu. Ya da oral tatminsizliği olan insanlar çok farklı fiillerde bulunabiliyorlar. Yani örnek çok. Ama sakın ha sakın her insanı "Sapık" veya "Fırsatçı" olarak değerlendirmeyin. Bunlar sadece tespittirler.

 

Yani sonuçta tek yapmanız gereken şey "Kendinizle" ve "Dürtülerinizle" barışık olmanız. Onları güzelce ait oldukları sınırlar içersinde bırakabilmeniz... İnanın bunu yapınca sizden daha sağlıklı bir birey daha bulunmaz.

 

Umarım bir kere de olsa şu Psikoloji bölümüne bir göz atarsınız. Orada çok şey yazdım ama kimse umursamadı. Ve artık yazmayacağım zaten. Ve böyle tartışmaları bence orada açın, en azından belki yararlı olur insanlara.

 

Sayın Sardunyam, bu iletimi lütfen size yönelik yazdığımı düşünmeyin. "Siz" diye olan hitabım okuyan herkesedir.

 

Nedense siz yazarken heran üstümüze atılacakmış hissi uyandırıyorsunuz ben de..Beğendiğiniz Tengeriin Boşig'in üslubuna da dikkat etmenizi öneririm.Hernekadar onun söyledikleriyle de zıt olsamda,tartışmaktan asla rahatsızlık duymayacağım biri..

 

saygılar..

 

Çok teşekkür ederim Sayın Taurusmutis... Bende zevk alıyorum tartışmaktan :):clover:

 

Ancak Sayın Naturals'i anlamak lazım diye düşünüyorum. Gerginliğinin nedeni aslında belli ve bunu kendisi de ifade etti. Anlaşılan bu konu aslında kendisini rahatsız eden bir konu. Bam teli diyebiliriz. İfşa etmek istemem ve özür dilerim, haddim değil zaten ama bence biraz saldırganda olsa konuyu burada konuşabilmesi onun için ve tabii ki bizim için çok faydalı olur. Çünkü bu konular hep bilinç altına itilen ve sonuçta huzursuzluk yaratan konular. Burada kimliğimiz pek belli olmadığı için rahatça konuşup kendimizi ifade edip, iç hesaplaşmamızı tamamlayabiliyoruz.

 

Tavsiyem, birbirimizi kırmayacak kadar her tartışmayı tadında yapmak...

 

Saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın boşig,

ben görmek istesem, istemesem ne değişecek çok uzun uzun açıklamışsınız, sanırım yazımın genelinde ne vurguladığımı anlamadınız, insanların içgüdülerinde var olan cinsellik dürtüsü her kadının her erkeğe, ya da her erkeğin her kadına duyacağı türden olamaz, birincisi insanlar arasında bir etkileşim olmalı, yoksa yoktur, varsa da buna iki kişi karar verir...

 

kimse kimseye fırsatçı demiyor demişsiniz, sanırım yazını tam okumadınız, fısrsat kollayan erkeklerden söz etmiş arkadaşımız aslında onun bunu yaşamasında ben asla kendisini yadırgayamam, kötü bir tesadüf eseri çok kez bunu deneyimlemiş olabilir, nasıl bir çevrede yaşadığını kendinisinde söylediği gibi bilemiyorum, ancak genelleme yapmamak gerekir... ben öyle düşünüyorum...

 

sizce insanlar sürekli cinsel dürtü ile mi yaşar ve bu dürtü kontrol edilemez bir şey midir? cinsel istek ya da karşı cinsi cinsiyeti ile algılamak değişkendir. farkında olmadan karşı cinsi arzulamak gerçekten düşünülebilir gibi değil, siz diye bana ithafen yazmadığınızı söylemişsiniz, sanırım bu düşünceme katılmadığınız için oldu... önemli değil sayın boşig o sizin fikriniz, bu benim...

 

sizin bu sözleriniz karşısında kadın erkek toplumun haremlik selamlık olarak ayrışması doğal bir kabul gibi görülmeli... demek ki herkes potansiyel olarak cinsel dürtü ile bilinç altında karşı cins olan herkesi arzulaya bilir? çok enteresan, geldi bana... ben bunun mümkün olmadığını düşünüyorum, insan sosyal bir canlı olarak bilinç altında bu kadar arzu barındıramaz şehvet denilen duygu ve saldırganlık kişilere göre değişir... 100 kişilik bir grubu inceleyerek alınan bir sonuç çok gerçekçi olmayabilir. bilinçlerde kişilikler gibi değişkendir...

 

hemcinslerimin cinsel hayatlarındaki seçimlerini konuşmak pek tarzım değil, beni ilgilendirmeyen konularda kişiler hakkında yorum yapmam, arkadaşlarımı seçerken onların özel hayatlarından ziyade geliştiemiş oldukları kişiliktir bu seçimi yapmamda etkili olan...

 

sevgili boşig, karşı cins olsun hemcinsimiz olsun cinsel dürtü ile hareket eden insanlar olduğu gibi insani başka dürtülerle arkadaşlık kuranlarda var, özel olacak ama belirtmeden geçemeyeceğim, bir kadın başka bir kadına cinsel arzu duyarak yaklaşabiliyor, bir erkekte başka bir erkeğe... yani anlatabildim mi bilemiyorum, yani cinsel dürtü tercihtir, kimi belden aşağı düşünür, kimi belden yukarı... herkesin bir cinsel yaşamı olabilir ama bu demek değil ki herkes herkesi bilinç altında başka türlü düşünür...

 

neyse burada zaten kimse kimseyi kırmaya ya da incitmeye çalışmıyor düşüncelerimizi aktarıyoruz... sizin gibi düşünmediğim için, benim gibi düşünmediğiniz için kıracak değiliz... bilinç altımızda bu yok... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kesinlikle desteklediğimden değil ancak Sigmund Freud, Kadın ile Erkeğin "Dost Olması" konusunda; hiç bir cinsin, cinsel anlamda birlikte olmayı istemediği hiç bir karşı cins ferdiyle gerçek anlamda "Dost" olamayacağını söylüyor.

Psikolojide, bilinç altında bastırılmış 2 duygu vardır; cinsellik ve saldırganlık. Mesela saldırganlık duygusu, insanlar sinirlenince çok bariz bir şekilde ortaya çıkar, bi süre kontrol etmeye çalışırız ama kendimizi tutamayıp patlayadabiliriz.

 

 

Deneyimlerinize dayalı yazdıklarınızı okudum.Bu konuda bir yorumum almayacak.Ama şu ''Her baba,oğluna karşı istek duyar'' diyen Freud'u keşke buraya taşımasaydınız..:(

 

Saygılar..

Sanırım burda da Freud benim üste yazdıklarımı anlatmaya çalışmış.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

karşı cins olsun hemcinsimiz olsun cinsel dürtü ile hareket eden insanlar olduğu gibi insani başka dürtülerle arkadaşlık kuranlarda var, özel olacak ama belirtmeden geçemeyeceğim, bir kadın başka bir kadına cinsel arzu duyarak yaklaşabiliyor, bir erkekte başka bir erkeğe... yani anlatabildim mi bilemiyorum, yani cinsel dürtü tercihtir

Ben bir tercih olduğunu düşünmüyorum. Çünkü normal bir insan böyle olmamalı. Mesela hormonal dengeler; her bireyde hem kadınlık hem de erkeklik hormonu vardır; erkeklerde erkeklik, kadınlarda kadınlık hormonu daha fazladır. Ekeklerde kadınlık hormonunun aşırı çalışması, cinsel eğilimini değiştirebilir. Cinsel tercih dediğimiz şeyin sadece psikolojik değil, aynı zamanda biyolojik olduğunu da düşünüyorum. Ancak şu da olabilir; psikolojik bir rahatsızlıktan dolayı tercih meselesi yaşanmışsa, hormonol değişiklik, zamanla ortaya çıkmış olabilir.

 

Bu bir araştırma konusudur.

 

Fakat tercihi faklı dediğimiz insanların, hormonal bozukluklarının olduğu bilimsel olarak saptanmıştır.

Bu durum sadece bir tür hastalık da olabilir. Ya da kaynağı psikolojik de olabilir. Bunlardan hangisi olduğunu tam olarak bilmeliyiz ki kesin ve net bir şeyler söyleyebilelim. Yalnızca ben tercih olduğu görüşünde değilim.

 

Konuyla çok alakasız kalmamıştır umarım :)

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kadın ve erkek tabiki dost olabilirler bunun aksini iddia edecek kişinin kendisini bi sorgulaması gerekir bence çünkü dost olamayacağını düşünen kimse gerekli olgunluğa ulaşamamış ve bilinçaltında art niyet düşünceler besliyor demektir.Bu demek oluyorki tüm dünyadaki dost olan kadın ve erkekler birbirlerine karşı başka duygular düşünüyor varmı böyle mantıksız bir düşünce ya.

Bence pek ala kadın ve erkek çok iyi dost olabilirler ha bunun aksini iddia edenler zaten işin başında karşısındaki insanla dost olma amacıyla değil başka amaçlarla arkadaş olmuştur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

konuya alakasız değil arkadaşım

 

içsel dürtü denilen şeylerde saldırganlık bir tepki ile ortaya çıkıyorsa normaldir, savunma türüdür. durduk yere saldırmak ise bir hastalıktır...

 

cinsellik ise bir kadının ya da bir erkeğin karşı cins olan her bireye bilinç altında istek duyması olasılığına katılmıyorum, bunun yapısal olarak bile imkanlı olduğunu düşünmüyorum, eğer böyle insanlar varsa onlarında hasta olduğunu düşünüyorum...

 

hemcinslerine karşı eğilimleri olanların ise bireylere göre kişisel özellik ve kişisel seçim olduğunu düşünüyorum... onlarında bir kısmı rahatsızlıktan, bir kısmı seçimden, bir kısmı hormonal yapıdan olabilir... bireylere göre değişir...

 

ben eşcinsel ilişkilerin temelini sorgulamak istemiyorum, söylemek istediğim insanların bireysel farklılıklar gösterebildiği ve ona göre eğilimler gösterdiğidir, bilinç altında insanın karşı cinse bir cinsel dürtü beslemesini ise anlamıyorum... fiziksel etkileşim gereği bunun imkanlı olduğunu sanmam... eğer cinsel olarak bir ilgi duyuluyorsa hangi cins olursa olsun bunun etkilenmeye göre olacağını düşünüyorum, aksini düşünmek benim bütün etik değerlerimi aşıyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şöyle son birkaç yazılana göz attığımda konunun kendi içinde genişlemiş olduğunu gördüm..ancak ben çıkış noktanıza geri dönmek ve o soruyu cevaplandırmak istiyorum..

 

iki karşı cins dost olabilir mi?...pek tabi ki...ama koşulları var...öncelikle iki tarafında farklı bir amaç ve duygu beslememesi gerekli..kadını ele alırsak..çoğu kadın doğası gereği tek eşlidir..yani kadın tek bir erkeği sever ve ister..onun dışında kalanlara farklı bir gözle bakması nerdeyse imkansızdır..-elbette istisnalar vardır ama kaideyi bozamazlar- ancak..sorun olan bu konuda erkeklerin duruşudur..zira erkek çok eşlidir-beynen de..-bir erkek bir kadını çok sevebilir..aşık olabilir..uğruna pekçok şeyi göze alabilir..ama bu yinede yanından geçmekte olan hoş bir bayana kayıtsız kalmasını sağlayamaz...-bu da bir genellemedir..istisnalar mutlaka vardır- tabii erkeklerin bu yaklaşım biçimi sadece doğalarından kaynaklanmaz..toplumsal normlar..eğitim..baskıcı ve yasaklıyıcı kurallar tetiklerler bu durumu..bazı kesimlerdeki erkeklerimiz için pek çok kadınla birlikte olmak,bir libido savaşı olarak ele alınmakta..ve bu yolla birbirlerini körükleyip kendilerince egolarını doyurmaktadırlar...lütfen..burda çok değerli erkek arkadaşlarım var..üzerlerine alınmasınlar..onları tenzi ediyorum..ama ne denli dürüst olduklarını da bildiğimden söylediklerimin çoğuna katılacaklarını tahmin ediyorum...

 

üniversite yıllarımda çok güzel bir arkadaş grubum vardı..kız-erkek karışık..ve erkek arkadaşlarımın hepsini kardeşim olarak görüyordum..onlarda bu konuda beni asla hayal kırıklığına uğratmadılar ama ananem sık sık şu meşhur atasözünü hatırlatırdı bana "ateşle barut yanyana durmaz.." yani aklımızda olmayanı sokmaya çalışırlardı sanki...ikna edemezdim bir türlü...

 

bir bayan ve erkek o kadar güzel dost olurlar ki hem de...ben bunu yaşadım...sanırım alt yapı sağlamsa her iki kişide de bu en güzel haliyle yaşanıyor..

 

gerçi 8 yıl boyunca "en iyi arkadaşım" gözüyle baktığım birinin, "evlilik" teklifiyle uğradığım hayal kırıklığıda halen yerli yerinde duruyor..

 

ama ne olursa olsun...düşüncem iki cinsin pekala dost olabilecekleri yolunda...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle "Haremlik/Selamlık" bir toplumu savunmadığım gayet açık ve nettir. Herkesin "Cinsel Dürtü"lerine kurban olduğunu da iddia etmiyorum. Sadece bu dürtü ile başa çıkabilen insan var ve başa çıkamayan insan var... Olay budur. Cinsel Taciz yapıp yapmamanın temelinde bu vardır. Elbette karşı cinsler birbirleriyle Dost olabilirler. Lakin bunun sınırları var mutlaka. Bir kadın, yine bir kadınla konuşabildiği bazı konuları bir erkekle konuşamaz. Konuşsa bile erkek onu muhtemelen anlamaz. Çünkü bir kadının, sadece kadınların anlayabileceği sorunları da vardır. Ya da içsel duyguları. Mesela Lezbiyenlik/Gay'lik buna dayandırılıyor temelde. Belki bundan bir şey çıkarabilirsiniz. Sonuçta "Dostluk" kavramı, mutlaka belirli bir kalıbı olması gereken, belirli bir sınırı olması gereken bir kavram. Yoksa bakın 8yıl sonra evlenme teklifi alıp o dostunuzu kaybedebilirsiniz. Ya da "O benim dostum" koşullanmasına hapsolup aslında aranızda var olan "Sevgi"yi görmezden gelip belki de hayatınız paylaşabileceğiniz bir kimseyi kaybedebilirsiniz..!

 

Sonuçta yapmanız gereken temelde yatan dürtüleri bilmek, bunlarla başa çıkabilmek. Ve dostluğunuzu iyi bir zemine oturtmak. Bir çok kalıpları kırmakta gerekiyor. Mesela "Sevgi" besleyebileceğiniz bir dostunuzda size sevgi besleyebilir. Sizde ona besleyebilirsiniz. Tabi burada önemli olan "Sevgi"nin karşılıklı olması ve zamanında farkedilebilmesi. Yoksa ya çok geç kalıyorsunuz ya da karşınızdaki size sevgi beslemiyorsa dostluğunu da kaybediyorsunuz. Ben ikincisini yaşamadım ama ilkini yaşadım mesela.

 

Tekrar söylüyorum, Haremlik/Selamlık bir toplum değil benim söylediğim. Dürtüleri kontrol edebilen, bilinçli bireylerin olduğu, eğitimli bir toplum. Bu böyle olunca "Taciz" gibi olayların olmayacağı gayet nettir. Yoksa hiç beklemediğiniz sağlıklı olduğunu düşündüğünüz bir insanın bile tacizine uğramamanız için hiç bir neden yok.

 

Saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nekadar doğurgan bir konuymuş..:) Arkadaşlar;Yazdıklarınızı okuyup,ortak bir paydaya çekmeye çalıştığımda ortaya şu sonuç çıktı:

 

Kadın-Erkek dostluğu imkansız değildir,ama yapabilen azdır..Bunu başarabilenlere ne mutlu..:clover:

 

en büyük savunma saldırı mantığı ha... :D

 

Sevgili Naturals;yazdığınız bu iletiden anladığım,size saldırdığımı düşündüğünüz.Eğer bunu kasdettiyseniz yanılıyorsunuz.Makul ve medeni bir çerçevede fikir tartışması yapmaya çalışıyoruz,size saldırmak gibi bir niyetim olmadığını bilin lütfen.Üzülerek görüyorum ki,ikili ilişkilerinizde fazlaca hayal kırıklıkları yaşamışsınız.Bunları baz alarak kafanızda bir fikir oluşmuş.Umarım,fikirlerinizi değiştirecek arkadaşlıklar,dostluklar yaşarsınız.Güvensiz yaşamak oldukça rahatsız edici..

 

Diloş;Ne kadar güzel yazmışsın,sonuç sözüne imzamı atıyorum..;):clover:

 

Saygılarımla..:clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nekadar doğurgan bir konuymuş..:) Arkadaşlar;Yazdıklarınızı okuyup,ortak bir paydaya çekmeye çalıştığımda ortaya şu sonuç çıktı:

 

Kadın-Erkek dostluğu imkansız değildir,ama yapabilen azdır..Bunu başarabilenlere ne mutlu..

...

Diloş;Ne kadar güzel yazmışsın,sonuç sözüne imzamı atıyorum..;)

 

Bak, çoğu zaman farklı düşündüğümüzü düşünsende, yinede temelde tamamen aynı düşündüğümüz noktalarda oluyor Sayın Taurusmutis... Seninle olan muhataplığımız çok hoşuma gitti benim... :) Çok sıcak birisin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kötü bir tesadüf eseri çok kez bunu deneyimlemiş olabilir, nasıl bir çevrede yaşadığını kendinisinde söylediği gibi bilemiyorum

 

sayın sardumyam,

 

nasıl algıladığınızı bilemiycem ama, şunu vurgulamak isterimki nasıl bir çevre derken, olumsuz anlamda söylememiştim.

siz çevrenizdeki erkeklerin iyi olduğunu söylüyorsanız, kimse size aksini söylemiyor zaten. bakın ben yazımın başındada belirtmiştim, eğitim seviyesinin yüksek olan insanlarda bu peroblemleri yaşadım, beni rahatsız edende budur.

bir bayan olarak benim dile getirdiğim gerçeklerden rahatsızlık duyarsanız, ortalıkta medeniyet maskesiyle dolaşan erkeklerin ekmeğine yağ sürmüş olacaksınız. sizler melekler şehrinden olabilirsiniz, ama toplumumuzun kanayan gizli yarasıdır. değindiğim konu. kadınlarımızın çoğunluğunun yaşadığı gerçek ezici durumdur. bunları buralarda tartışıp gündeme getirirsek, söylediğim fırsatçı tiplerin belkide kendilerini sorgulamalarına neden olacağız.

 

bayanların, burda konuşup toplumda yaşadığı zorlukları dile getirme cesaretini kırar sizin bu tutumunuz!!

 

lütfen burası halka açık bi forum, klas meselesi yapmayalım söylemek istediklerimi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın sardumyam,

 

nasıl algıladığınızı bilemiycem ama, şunu vurgulamak isterimki nasıl bir çevre derken, olumsuz anlamda söylememiştim.

siz çevrenizdeki erkeklerin iyi olduğunu söylüyorsanız, kimse size aksini söylemiyor zaten. bakın ben yazımın başındada belirtmiştim, eğitim seviyesinin yüksek olan insanlarda bu peroblemleri yaşadım, beni rahatsız edende budur.

bir bayan olarak benim dile getirdiğim gerçeklerden rahatsızlık duyarsanız, ortalıkta medeniyet maskesiyle dolaşan erkeklerin ekmeğine yağ sürmüş olacaksınız. sizler melekler şehrinden olabilirsiniz, ama toplumumuzun kanayan gizli yarasıdır. değindiğim konu. kadınlarımızın çoğunluğunun yaşadığı gerçek ezici durumdur. bunları buralarda tartışıp gündeme getirirsek, söylediğim fırsatçı tiplerin belkide kendilerini sorgulamalarına neden olacağız.

 

bayanların, burda konuşup toplumda yaşadığı zorlukları dile getirme cesaretini kırar sizin bu tutumunuz!!

 

lütfen burası halka açık bi forum, klas meselesi yapmayalım söylemek istediklerimi

 

:clover: :clover:

Sayın Naturals...

Sanıyorum ki bu konulara çok duyarlısınız.

Söylediklerinize katılıyorum...

"Eğitimli" dahi olsalar, bir insan "Psikolojik Bozukluk" gösterebilir. Bu çok açık.

Sizinde söylediğiniz gibi bunları tartışıp, gündeme getirip, bu bozukluğa sahip olan insanların dolaylı da olsa kendilerini sorgulamalarını ve iyileşmelerini, dürtüleri ile hesaplaşabilmelerini sağlamak gerekmektedir.

 

Saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bak, çoğu zaman farklı düşündüğümüzü düşünsende, yinede temelde tamamen aynı düşündüğümüz noktalarda oluyor Sayın Taurusmutis... Seninle olan muhataplığımız çok hoşuma gitti benim... :) Çok sıcak birisin...

 

O senin sıcaklığın arkadaşım.Teşekkür ederim..:clover: :clover: :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın sardumyam,

 

nasıl algıladığınızı bilemiycem ama, şunu vurgulamak isterimki nasıl bir çevre derken, olumsuz anlamda söylememiştim.

siz çevrenizdeki erkeklerin iyi olduğunu söylüyorsanız, kimse size aksini söylemiyor zaten. bakın ben yazımın başındada belirtmiştim, eğitim seviyesinin yüksek olan insanlarda bu peroblemleri yaşadım, beni rahatsız edende budur.

bir bayan olarak benim dile getirdiğim gerçeklerden rahatsızlık duyarsanız, ortalıkta medeniyet maskesiyle dolaşan erkeklerin ekmeğine yağ sürmüş olacaksınız. sizler melekler şehrinden olabilirsiniz, ama toplumumuzun kanayan gizli yarasıdır. değindiğim konu. kadınlarımızın çoğunluğunun yaşadığı gerçek ezici durumdur. bunları buralarda tartışıp gündeme getirirsek, söylediğim fırsatçı tiplerin belkide kendilerini sorgulamalarına neden olacağız.

 

bayanların, burda konuşup toplumda yaşadığı zorlukları dile getirme cesaretini kırar sizin bu tutumunuz!!

 

lütfen burası halka açık bi forum, klas meselesi yapmayalım söylemek istediklerimi

 

sayın naturals

 

nasıl algıladığımı anlatamadım sanıyorum... ben böyle bir sorun yok demedim ve demediğim gibi olayı genellemedim de... söylediğim bu tip insanlar aramızda yaşıyor, eğitimle alakalı olduğunu bende sanmıyorum. ancak söylemek istediğim ahlak yoksunu insanları erkekler ya da kadınlar olarak ayırmıyorum insan çerçevesinden bakmaya çalışıyorum. taciz ya da art niyet taşıyan yakınlaşmalar elbette çok rahatsız edici, bunu onaylamamız mümkün değil... ama burada konuştuğumuz konu bu değil kadın ve erkek dost olabilir mi? bunu konuşuyoruz... art niyetli insanlarla dost olunmaz diyorum bende... ve onların cinsiyeti beni ilgilendirmiyor...

 

ve ben melekler şehrinde yaşamıyorum, sizin başınıza gelenlerin benzerini bende yaşadım, neler yaşadığımı burada anlatmaya kalksam inanamazsınız... ama bazı hanımlarda gördüğüm yanlış tutumlarıda eleştiririm, söylediğim gibi cinsiyet benim için bağlayıcı değil, kişilikler ve karakter bağlayıcıdır...

 

sizin tartışılmasını istediğiniz konu için ayrı bir başlık açılmalı diye düşünüyorum... çünkü kadın ve erkek arkadaş ya da dost olabilir. bir kısım kendini bilmezlerin yapmış olduğu yanlış davranışlar buna engel olamıyor... önce arkadaşını seçmeli insan, arkadaşlıkta da seçici olmalı...

 

son sözünüze kırıldım, klas meselesi yapmamıştım, bu tür takıntılarım hiç olmamıştır. ancak sizin yaptığınız gibi erkekler tukaka kadınlar her yerde haksızlığa uğruyor ajitasyonuna katılmıyorum... kadınlar haksızlığa uğruyor, kadınlar kendilerini ifade edemiyor... ama bunun bir sorumlusu da yine kadınların kendileri...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

nasıl algıladığımı anlatamadım sanıyorum... ben böyle bir sorun yok demedim ve demediğim gibi olayı genellemedim de... söylediğim bu tip insanlar aramızda yaşıyor, eğitimle alakalı olduğunu bende sanmıyorum. ancak söylemek istediğim ahlak yoksunu insanları erkekler ya da kadınlar olarak ayırmıyorum insan çerçevesinden bakmaya çalışıyorum. taciz ya da art niyet taşıyan yakınlaşmalar elbette çok rahatsız edici, bunu onaylamamız mümkün değil... ama burada konuştuğumuz konu bu değil kadın ve erkek dost olabilir mi? bunu konuşuyoruz... art niyetli insanlarla dost olunmaz diyorum bende... ve onların cinsiyeti beni ilgilendirmiyor...

 

Gerçekte siz mi anlatamadınız yoksa ben mi anlamadım bilmiyorum Sayın Sardunyam ancak ben "Benim yanlış anladığımı" düşünerek, altını çizdiğim ifadenizi takdir ediyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Gerçekte siz mi anlatamadınız yoksa ben mi anlamadım bilmiyorum Sayın Sardunyam ancak ben "Benim yanlış anladığımı" düşünerek, altını çizdiğim ifadenizi takdir ediyorum...

 

ben anlatamıyorum galiba sayın boşig...

 

anlatmaya çabalayayım, arkadaşlarımı cinsiyete göre seçmem, ahlakı, kişiliği, karakteri gelişmiş olmalı, buna önem veririm...

ahlak yoksunu insanların erkek ya da kadın olması beni ilgilendirmez, bir erkek bir kadına cinsel arzu ile yaklaşıyorsa bu onun düşüncesidir. ama her erkeğin öyle olacağını sanmıyorum, en azından böyle olmamasını diliyorum ancak bir erkek gibi düşünüp algılayamayacağım için çok emin değilim...

 

arkadaşlıklarda ya da dostluklarda önemli olan cinsiyet değildir bana göre... insan insanla dost olur ve insan insana zarar verebilir... kadın erkek farketmez... kişilere göre değişir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazılanları okudum.herkes öyle yada böyle ifade etmiş..

Benim düşüncemde bir ek olsun onlara.

 

Bırakın böyle pempe lafları..

 

Bayandan dost olur diyorsanız.?Hiçbir art niyet düşünmeden,

 

Karşı cinsten bir dostunuz varsa, onunla dertleşir, onunla arkadaşlıklarınızı paylaşır,

bir yerlerde yemek yer, bir yerlerde içki içer, herhangi bir mekanda beraber kalabilir veya tatil yapabilirsiniz.

Yani genelleyecek olursak; ağlar, güler, dertleşir, bağırır, kavga eder, her şeyinizi ortaya koyar ve seversiniz.

 

Yani;

Kokusunu algıladığınız, aynı zamanda dışarıda her şeyinizi açıkça paylaşabileceğiniz en büyük dostunuz olan kişidir.O zaman cinsenlikte ayıp bir şey değil, yaşanması gereken bir ihtiyaçtır.

İlişkilerdeki tam doyuma ulaşmak, ancak böyle dostlukla mümkün olur.

 

Hal böyle fıtrat böyle olunca iş hiçte masumiyet çerçevesinde kalmaz..

illaki şeytan ve hisler araya girer..dostluk ile başlayan konuşma heveslere kapılıp devam eder....

 

Delikanlı HIRhIZ bayanla konuşur ama dost olmaz..! B)

 

Dostlukta Tam Doyuma ulaşmak "Cinsellikle Olur" demek istediniz heralde?

Yanlış mı anlıyorum?

Özür dilerim ancak eğer böyle düşünüyorsanız gerçekten bir "İlişki Probleminiz" var gibime geliyor.

Yani "Dostluk" "Arkadaşlık" "Sevgili" gibi kavramlarını ayırdına varamadınız sanırım...

 

Yanlış anlamışsam söyleminizi kusura bakmayın...

 

Saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sizce bır erkek ve bayan ne derece dost olabilir kısacası erkek ve bayan dost olabilir mi

 

 

mantıksız bir soru,erkek ve bayan dost olamayacaksa her erkek ve bayan arasında bir ilişki olması gerekırdı. :unsure: her erkek ve bayan sevgili mi.ya çok güldüm bu soruya.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.