Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türban yasaklanmalı mı? yasaklanmamalı mı?  

182 üye oy verdi

  1. 1. Türban yasaklanmalı mı? yasaklanmamalı mı?

    • A) Yasaklanmalı(EVET)
      537
    • B) Yasaklanmamalı (HAYIR)
      265
    • C) Kısmen
      200
    • D) Fikrim yok
      63


Önerilen İletiler

  • 2 ay sonra...
  • Cevaplar 330
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • 3 hafta sonra...

Yasaklanmalı diyen 24 kişi var anlamak mümkün değil eminim bu yasaklanmalı diyen beyler veya bayanların hepsine sorsanız özgürlük hakkındaki görüşlerini evet şuna özgürlük istiyoruz buna özgürlük istiyoruz diyeceklerdir fakat bu kızlarımızı insandan bile saymıyorlar anladığım kadarıyla.

 

Bu kızlarımızın üniversiteye başını kapatarak girmeleri ülkemiz için nasıl bir tehlike arzediyor anlayamıyorum bu yasaklanmalı diyen arkadaşlarımızın bana bunu açıklamasını istiyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bence bu türban meselesinde en büyük yanlışı dini siyasete alet edip raunt elde etmek isteyenler yaptı.. zamanında yapılan yanlıslar, söylenen yanlış ve yersiz sözler bizi bu sorunlarla karşı karşıya getirdi. bu nedenle türban bazı siyasi partilerle birlikte anılmaya , bazı siyasipartilerin temsili olmaya basladı. bu da türban sorununu doğurdu.yani bana kalırsa bunun asıl sorumlusu türbanı savunan kendilerini türbanlıların sözcüsü zannedenbazı --AKILLI!!!!!!---siyasilerdir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türbanın T.C.'de yasaklanması gerekir.Çünkü T.C. bir İslam devleti değildir.Müslüman olmayana da islama düşmanlık etmek yaraşır.Ayrıca şunu unutmayalım hiç bir rejim, hiç bir sistem müslümanlara özgürlük veremez.Ancak İslam nizamı tüm insanlara özgürlük verir.Müslümanlar kafirlerin kapısında dilenci olup onlara itaat etmez;Kafirler onlara itaat edip hizmet ederler.Şunu da unutmayalım İslam'da farz olan türban değil tesettürdür.Türbanın serbest olması tesettürün serbest olduğunu göstermez.Nice türbanlı tesettürsüzler var.Bu ülkede müslümanlar ''ne olur bizi türbanlarımızla okullarınıza alın'' diye yalvaracaklarına hepten firavun mekteplerine gitmeyi reddetselerdi firavunlar ''ne olur okullarımıza çarşaflı dahi olsa gelin diye yalvaracaklardı.Zira asıl gayeleri gençliğin beynini putprest sloganlar ve şehvetlerlerine kölelikle uyuşturmak.B gün üniversitelerin yaptığı iş de bu.Bu böyle biline!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Selam herkese,

 

bakiorumda türbani tartisan cogunluk erkeklerden olusmakta.

Bunu sebebi ne aceba?

Kadinlarin haklarini, ihtiyaclarini, isteklerini, taleplerini niye burda veya mecliste veya herhangi bi toplum da erkekler savunmakta, bu da ayri bi soru(n).

 

 

Ama asil meseleye gelince, turbanin resmi dairelerde yasaklanmasi nerden kaynaklanior, bunu birisi bana aciklaya bilir mi?

 

Yaklasik bir sene evvel benim basimdan söyle bi olay gecti:

 

Almayada resmi bi dairede bekleme sirasinda beklerken, orta yasta alman bi bayan oturdu yanima, ve havadan sudan sohbet ediorduk.

O arada cocuguyla birlikte tesettürlü genc bi türk bayan gecti koridordan.

Genc kadin gecer gecmez, yanimdaki alman bayan bana dönerek sunlari söyledi:" Bunlar kendi ülekelerinde böyle basi kapali dolasamiorlar, burda hallerine bakin"

Ven ben basörtüsü takmiorum, bunu da söylemem gerekir bu arada, ve dolayisiyle galiba benden bu konuda destek bekledi.

Ama aradigi detsegi göremedi, tam aksine bu konuya mümkün oldukca aydinlik getirmeye calsitim.Resmi dairelerde calisanlar icin türbanin yasak oldugunu, ve insanalar özel hayatlarinda istedikleri gibi gezdiklerini söyledim" ve bi tartisma basladi...

 

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlari konu ne olursa olsun oldum olasi cok kizmisimdir,

ama sonradan düsündümki asil kadin diil kizmam gereken, bu celiskinin nedeni Politikacilar.

 

Sagcisi, solcusu, demokrati yani hepsi.

 

Cünkü Türkiye bence hala bi somut fikre sahip diil, 80 küsür sendir bir kimlik arayisinda, ve hala ne oldugumuz bilmioruz.

Türban bile türbanliktan cikti, bi bayrak, bi simge haline dönüstü.

 

Bence her insan topluma zarar vermedigi müddet´ce istedigi gibi olma, istedigi gibi giyinme hakkina sahip olamali!

 

Peki burda benim kafamdaki soru istareti su?

 

Türbanlilar ne tür bi zazar vere bilir, veya verior Türkiye´ye?

 

Bana birisi bu konuda yardimci ola bilir mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sevgili alaTurka

Din ile demokrasi asla bir araya gelemeyen kavramlardir. Din, totaliter, yani tek yerden gelen sasmaz degismez buyruklarla toplumu idare eder. Demokrasideyse bildiginiz gibi cok seslilik vardir we toplum, biribiriyle yarisan, tartisan yasalarin cogunluk sisemiyle uygulamaya konur. Türlü eksigine ramen demokrasi budur.

 

 

TÜRBAN: aynen siyasi malzeme yapilmistir. Ülkemizde politikacilar tarafindan türban takan müslüman, takmayan kadin ve kizlarimiz ise kafir algilamasina sürüklenmislerdir. Bu durumda siyasal arac oluyor mu olmuyor mu.

Elbette siyasal bir simge olmustur artik.

 

Gelelim türban özgürlügüne: Ünivst kizlarimiza bu özgürlük verildiginde ne olur biliyor musunz? Dinin dokunulmaz tabu olmasi nedeniyle bir süre sonra türbanli ögrencilerle türbansiz olanlari ayrilacaklardir, biri birleriyle konusmaycaklardir. Cünkü türbansiz ögrenci, dogal olarak okul bahcesinde erkek arkadasinin elinden tutacak, ya da öpecektir. Bu son derece insani ve güzel bir davranistir. Olayi gören türbanli kizlar ise, gördüklerine imrendikleri halde yavas yavas kontagi keseceklerdir. Okulda guruplasmalar kacinilmaz olacak, ve türbanlilar cogalmak isteyeceklerdir. Neden? Türbansizlar okulun ahlakini bozdugu sanisi ile tabi ki.

Ramazanda türbansiz kizlarimiz, kantinde okul bahcesinde caylarini icerken, digerleri kiyida kösede aksami bekleyeceklerdir. Bu ayrisma giderek iki gurup arasi düsmanliga dönüsecek, bir süre sonra türbanli kizlarimiza yardimci olmak amaci ile üniversite kapilarina sakalli gencler gelecek giren cikani kontrol etmeye baslayacaklardir.

 

Din dokunulmaz oldugu icin güvenlik yetkilileri ve okul idarecileri esnek davranacaklar, bunun ardindan sakalli gencler okul kapisindan türbansiz girenleri tehtid etmeye, korkutmaya baslayacak.

 

SÖZÜN GELIMI, Eger benim üniversitede okuyan sevgili kizimin bacagina bir sopa vuran sakalli yobazin, yemin ediyorum tutup sakallarini tek tek yolup, cübbesini agzna tikarim.ben cumhuriyet cocuguyum ve yobazliga asla prim vermeyecegiz.

 

Eee sakalli gencler bu kontrolü yaparsa, demokrasi savascilari aydin genclik bos mu duracak? Elbet onlar da örgütlenip saldiracaklar. Gördünüz mü olacaklari?

 

Ben yillar önce sultan ahmette sakalli genclerin ellerindeki ince kirbac gibi sopalarla kot ve etek giymis kizlarimizin bacaklarina vururken polisi seyrettigini gördüm. Igrencti.

Iste türban özgürlügünün ülkeyi getirecegi facia bu.

akilli yargi ve ünivrste yönetiminin korktuklari sey de bu.

 

TÜRBANI BIR GÜNDE TAKAR, BIR ÖMÜR CIKARAMAZSIN.

 

TÜRBANIN SERBEST BIRAKILMASI, ÜLKEDE DIN VE CUMHURIYET TARAFLARINI KARSI KARSIYA GETIRMEK VE ÜLKEYI ICTEN BÖLMEK.

BUNU ****** MILLIYETCILER, HAALA ANLAMAMAKTA DIRENIYORLAR,ONA SASIYORUM.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Din(İslam) ile demokrasinin biraraya gelmeyeceği tamamen doğru.Çünkü demokrasi ihtilaftır ve heva ve heveslerinin kölesi olmuş ,şehvetlerinin esiri olmuş zavallı kalabalıkların arzuladığı bir sistemdir.Demokraside ezici çoğunluk ne derse o olur dolayısıyla çoğunluğun talep ettiği zulüm de olsa kabul edilir.(tabii teorik olarak).Ayrıca demokratik iktidarlarda sürekli bir kargaşa,belirsizlik,otorite boşluğu vardır.Partiler,fırkalar durmaksızın köpek gibi dalaşıp birbirlerini yerler.Bu durum ise düşmanların işine gelir onları kıs kıs güldürür.Sözün gelişinden diktatörlüğü savunduğumuz anlaşılmasın.İslam ne diktatörlüğü ne demokrasiyi ne krallığı kısaca insanın keyfine göre uydurduğu hiç bir sistemi kabul etmez.İslamda hakimiyet ne halka ne belli bir zümreye ne de muayyen bir şahsa bağlı aittir.Hakimiyet mutlak olarak Allah'ındır.Allah'ın hakimiyeti ise emrettiklerinin yapılmasıyla ve nehyettiklerinden(yasakladıklarından)kaçınmakla gerçekleşir.Elbette insanı yaratan kainatı onun emrine amade kılan Allah, kulları için en doğrunun en güzelin ne olduğunu ancak O bilir.Buna oturağın üstünde oturup dostlarıyla sohbet eden Jan Jak Russo da;binlerce insanı katleden Lenin de karar veremez.

Demokrasiyi İslami açıdan ele alırsak şirk olduğu bir gerçektir.Zira Demokraside halktan çoğunluğun talebi İslama muhalif olsun olmasın kabuk edilir.Bu da mecliste kanunlar çıkaran miletvekilleri vasıtasıyla yapılır.Böylece Allah'ın emrettiği veya helal kıldığı haram;yasakladığı da emredilmiş ya da helal kılınmış olur.Bunun ise Firavun'un ameli olduğu aşikardır.Firavun Mısırlılara ''ben sizin en yüce rabbinizim''derken sizi ben yarattım demiyordu.Zaten Mısırlılar da buna inanacak kadar ahmak değildi.Firavunun kastettiği kendisinden başka, Mısırlılar üzerinde hükmedecek bir mercinin olmadığı iddiasıydı.Bunu ise tarihte bir sürü diktatör zaten iddia etmiştir.Onların sahte ilahlık iddiasını kabul edenler de şirke girmişlerdir.Puta tapıcılığın yok olmadığı da bu diktatör örneklerinden anlaşılıyor.Görüyoruz ki diktatörler her tarafa heykellerini diktirmişler,insanları bunlara kıyam ve secde etmeğe zorlamışlar.Kendileri için devasa ehramlar inşa ettirmişler.Bu örnekler diktatörlüğün şirk boyutu.Demokraside şirk ise insanın hevasını(arzu ve isteklerini)kendisine ilah etmesidir.Mümin Alllah'tan başka kimseye kıyam etmez,secde etmez.O'ndan başka kimsenin otoritesini kabul etmez.

8.İnkâr edenlere gelince, onların hakkı yıkımdır. Allah onların yaptıklarını boşa çıkarmıştır. 9.Bunun sebebi, Allah'ın indirdiğini beğenmemeleridir. Allah da onların amellerini boşa çıkarmıştır. 10.Yeryüzünde dolaşıp kendilerinden öncekilerin sonlarının nasıl olduğunu görmezler mi? Allah onları yere batırmıştır. Kâfirlere de onların benzeri vardır. 11.İşte böyle; çünkü Allah, iman edenlerin velisidir; kafirlerin ise, velisi yoktur. (KITAL SURESİ)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili alaTurka

Din ile demokrasi asla bir araya gelemeyen kavramlardir. Din, totaliter, yani tek yerden gelen sasmaz degismez buyruklarla toplumu idare eder. Demokrasideyse bildiginiz gibi cok seslilik vardir we toplum, biribiriyle yarisan, tartisan yasalarin cogunluk sisemiyle uygulamaya konur. Türlü eksigine ramen demokrasi budur.

 

 

TÜRBAN: aynen siyasi malzeme yapilmistir. Ülkemizde politikacilar tarafindan türban takan müslüman, takmayan kadin ve kizlarimiz ise kafir algilamasina sürüklenmislerdir. Bu durumda siyasal arac oluyor mu olmuyor mu.

Elbette siyasal bir simge olmustur artik.

 

Gelelim türban özgürlügüne: Ünivst kizlarimiza bu özgürlük verildiginde ne olur biliyor musunz? Dinin dokunulmaz tabu olmasi nedeniyle bir süre sonra türbanli ögrencilerle türbansiz olanlari ayrilacaklardir, biri birleriyle konusmaycaklardir. Cünkü türbansiz ögrenci, dogal olarak okul bahcesinde erkek arkadasinin elinden tutacak, ya da öpecektir. Bu son derece insani ve güzel bir davranistir. Olayi gören türbanli kizlar ise, gördüklerine imrendikleri halde yavas yavas kontagi keseceklerdir. Okulda guruplasmalar kacinilmaz olacak, ve türbanlilar cogalmak isteyeceklerdir. Neden? Türbansizlar okulun ahlakini bozdugu sanisi ile tabi ki.

Ramazanda türbansiz kizlarimiz, kantinde okul bahcesinde caylarini icerken, digerleri kiyida kösede aksami bekleyeceklerdir. Bu ayrisma giderek iki gurup arasi düsmanliga dönüsecek, bir süre sonra türbanli kizlarimiza yardimci olmak amaci ile üniversite kapilarina sakalli gencler gelecek giren cikani kontrol etmeye baslayacaklardir.

 

Din dokunulmaz oldugu icin güvenlik yetkilileri ve okul idarecileri esnek davranacaklar, bunun ardindan sakalli gencler okul kapisindan türbansiz girenleri tehtid etmeye, korkutmaya baslayacak.

 

SÖZÜN GELIMI, Eger benim üniversitede okuyan sevgili kizimin bacagina bir sopa vuran sakalli yobazin, yemin ediyorum tutup sakallarini tek tek yolup, cübbesini agzna tikarim.ben cumhuriyet cocuguyum ve yobazliga asla prim vermeyecegiz.

 

Eee sakalli gencler bu kontrolü yaparsa, demokrasi savascilari aydin genclik bos mu duracak? Elbet onlar da örgütlenip saldiracaklar. Gördünüz mü olacaklari?

 

Ben yillar önce sultan ahmette sakalli genclerin ellerindeki ince kirbac gibi sopalarla kot ve etek giymis kizlarimizin bacaklarina vururken polisi seyrettigini gördüm. Igrencti.

Iste türban özgürlügünün ülkeyi getirecegi facia bu.

akilli yargi ve ünivrste yönetiminin korktuklari sey de bu.

 

TÜRBANI BIR GÜNDE TAKAR, BIR ÖMÜR CIKARAMAZSIN.

 

TÜRBANIN SERBEST BIRAKILMASI, ÜLKEDE DIN VE CUMHURIYET TARAFLARINI KARSI KARSIYA GETIRMEK VE ÜLKEYI ICTEN BÖLMEK.

BUNU ****** MILLIYETCILER, HAALA ANLAMAMAKTA DIRENIYORLAR,ONA SASIYORUM.

4926[/snapback]

 

 

firkirlerine saygi duyuyorum, ama senaryolarini paylasmiorum

nedenlerine gelince...

1. türbanli bayanlarin basinda türban olsada olmasada düsünceleri ve inanclari ayni kalacak.yani türbansiz da Ramazanda oruclarini tutacaklar ve belki okul bahcesinde kendi aralarinda kalmak isteyeceklerdir,ve bu da gayet dogal, herkez kafa dengiyle gezmek ister tabiki.

 

2. gelelim o ayirim yapmak isteyen dar kafali, eli sopali genclere.

eger bahsettigniz davranislar ap acik sergileniosa, bunu cözümü orta da, okuldan atilmalilar!!!

eli sopali bi insanin, ister sagci,ister solcu, ister dindar olsun bi üniversitede hic bir isi olmamali!!!

 

 

3. okul idaresi ne gelince, bir okul idaresi nötr kalmak zorunda!eger herhangi bi tarafa egilimli ise, onu denetlemek gerekir!!

 

ben olaylari biraz uzaktan seyrettigim icin, belki fazla iyimser ve saf saf konusuyo olabilirim.

 

ama türbanli kizlarin ne tür ayirim yaptigini gayet ii biliorum, cünkü ben türbansizim ve inancliyim da!demek istedigni anliorum aslinda ama cözüm yasak diildir, olmamali!!!

Kontröl ve denetim sart.

 

benim anlamadigim olay su, niye Türkiye de dinle ilgili bu kadar sorun yasanio???

 

Avrupa da yüzyillarca dinin ne kadar önemli oldgunu ve dinadamalarinin ne kadar söz hakkina sahip oldugunu herkes biliodur herhalde, ama yine de laik ve demokrat olmayi basarabilmislerdir.

 

Ve Almanya da örnegin insanlarin kiliseye bagliliklari git gide azalmakta, ama yine de Devletin kanalinda her pazar günü ayinler canli canli yayinlanior ve hic kimse de bundan rahatsiz olmuyor.

 

aslinda söylemek istediklerimi tam olarak ifade edemiorum, bu durum da beni zaten sinir edio.

ama napalim idare etceksiniz

 

;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili forum arkadasim, Alaturka

 

Bu konu gercekten önemli ve gelecegimizi gercekten yakindan ilgilendiriyor. Konu, sandigimiz kadar masum degil. isin icinde arap entrikalari yatiyor. Uzun vadeli planlarin adim adim ilerlemesi ve cumhuriyetin yipratilip rejimin degistirilmesi planlaniyor. Tabi ki tertemiz kizlarimizin basörtüsü kimseyi ilgilendirmez; ta ki siyasal malzeme yapilana kadar...

 

yazdiklariniza gönülden katiliyorum. O türban takan saf kizlarimizin da hic bir sucu yok inanin. Kimse onlara karsi degil.Cok azi haric, hic biri farkinda degil Türkiye üzerine oynanan oyunun.

 

Bu oyunlari, ve senaryolari cumhuriyet tarihi boyunca izliyorum, adim adim en masum istelerle yaklasiyorlar.

Atatürkün de bu konuda cok uyanik olmamiz gerektigi üzerine bir cok deyisleri vardir.

 

Türban takan kizlarimiz, takmayanlardan dogal olarak ayrilacaklar. Bu cok masumane bir tablo ilk bakista.Biliyoruz. Ama Bir süre sonra zitlasma baslayacak ve basi aciklara iki kurnaz provakatör türbanli tarfindan kafir suclamasi yapilinca ayrim daha da derinlesecek inanin. Farkinda degil misiniz? Türbansiz olan kizlarimiz cok dogal olarak sigara icip, erkek arkadaslariyla da öpüsecek, buna katlanir mi saniyorsunuz kapalilar. Baslarini cevirecekler ve düsmanliga kadar varan olaylarin esigine gelinecek. Cünkü onlara bir cok sey enjekte edilmis zaten.

Oruca saygi, islama saygi diye tutturacaklar ve ilk basta insanlar uyacak belki bu saygiya, ama nereye kadar. Okul yöneticileri tarafsiz degiller ki. Üniversite kapisindaki kolluk görevlileri de uyarmaya baslayacak türbansizlari.. Bunun adi nedir bilir misiniz? BASKI.

Diyeceksiniz ki, türbanliya da baski degil mi bu yasak. Hayir, kimse o kizcagizin beynindeki inanci sökemez. Inancin sembolü olan türbanin o kizlara nasil bir ayricalik tanidigini biliyor musunuz? herkesten inancli, herkesten müslüman filan...

Türban davasi, üstelik müslüman olmayan kizlarimizin da üzerinde dinsel bir psikolojik baskiyi da görmezden gelemeyiz.

 

Eli sopali zavalli sakalli gencler zaten ögrenci degiller ki. Türbanlilarin yakinlari. Sözde kizlarini kardeslerini kafirlerden korumak ve digerlerine türban taktirmak icin, psikolojik ya da fiilen baski amaci ile geliyorlar.Bu insanlar kendi istkleri ile degil, kendilerine verilen emirleri dinliyorlar.Buna okul idaresi bile karisamaz.

 

Ne kadar iyi niyetli ve tertemiz duygulariniz var. Ama keske türbani siyasi malzeme yapanlar, sizin yariniz kadar iyi niyetli olsalardi, carsaf giyseler dahi izin verilirdi unutmayin:-)

 

Okul idarcileri asla tarafsiz degillerdir. Üniversiteler, yalnizca cumhuriyet dönemi icin özgürlük yuvasiydi. Simdi ise, hükümetler tarafindan atanarak getirilen dekanlar ne kadar tarafsiz olur, siz hesab edin.

 

iste kontrol ve denetimin adi, böylesine bir siyasal oyunda yasakla ortaya cikiyor.

Dmokrasi, özgürlüklerin SINIRSIZLIGI degildir. Demokrasi eger kendini kisitlayacak bir rejim ile karsi karsiya gelirse gercekten cok keskin olur, ve cok sert yasalarla kendini korumasini bilir.

 

Cumhuriyet yasalarini bilirsiniz. Yobazlar, tegmen ögretmen Kubilay´in kafasini keserek cikarilan ayaklanmada, demokrasi, 90 yobazi ipte sallandirmistir. Bunun icin Atatürk´ü suclarlar. Hayir, demokrasi kilici calismistir mememen de o tarihlerde. Korkarim o noktaya gelmesin ülke. Gercekten cok agir olur bu oyularla rejimi ele gecirme planlarinin bedeli.

 

Güzel sorularinizdan biri de Türkiye de din ile ilgili sorunlar neden yasaniyor?

 

Tr cumhuriyeti, halkini yok sayan bir imparatorluk üzerine kurulmus, ve o günden bu güne demokrasi mücadelesi veriyor. Bunu biliyoruz hepimiz. Ancak, osmanlidan kalan hilafetci düsünce yapisi hala seriati cumhuriyetin yerine geri getirmek isteyen hükümetler ile cumhuriyet ve demokrasi yanlilarin 100 yillik bir siyasi savasi yasaniyor Türkiye de.

 

Avrupada da kolay olmadi arkadasim Cok kan aktimalesef. Benim korkum da bu.

Bakiniz 1571 yilinda Fransa da st.Barstel olaylarinda krallar bile halktan askerleriyle yana gecip, kilisenin para toplamasina devleti yönetmesine karsi yasak koyunca cikan savasta, bir gecede 60 bin insan öldürülmüstür. Büyüyen olaylar hemen Ingiltereye sicramis avrupayi sarmistir. Ingiliz krali ise o tarihte adeta SIKI YÖNETIM ilan ederek kilisenin önüne gecmeye calisa da kan dökülmesini engelleyememistir. Orada da binlerce ölü..Din savaslari yüzünden hep. Bu sayilar, o tarihler icin gercekten facia. Buna benzer sayisiz olaylar avrupada iki yüz yili askin bicimde yasanmis, nihayet 1789larda Fransiz devrimi ile tüm avrupada demokrasi yavas yavas kurulmustur.

 

Nihayet avrupa, kilisenin idaresini devlet idresinden kan ve savasla keserek demokrasiyi oturtmustur. (laiklik)

 

Evet ben de almanya da kilise etkinliklerini yakindan izledim, kimsenin umrunda degil. daha ilginc örnekler de veririm almanya icin.

 

Yavuz Bingöl almanya nin büyük ve en eski kiliselerinin birinin ta icinde, tapinilan yerde yani Isa nin önünde konser verdi ve tüm arkadaslar gittik, elimizde sarap kadehleriyle gec saatlere kadar Bingöl´ü dinledik. sanirim buna inanmazsiniz. Ama emin olun kiliseler konserler ickili müziklere izin veriyorlar. Istediginiz saatte her kiliseye girip gezebilir, cikarsiniz. tapinma sirasinda bile, kimse engellemiyor.

 

Iste bunun nedeni, az önce anlattigim orta cag hesaplasmasidir. Kilise demokratik devletler tarafindan geri cekilmis, iktidarlardan uzaklastirilmistir.

 

Avrupa da tekrar kilise-hacli devletleri dönemlerine dönmek gibi bir arzu ve calisma olmadigi icin kilise etkinlikleri de kimseyi rahatsiz etmiyor, sokaklarda türbanli gezen rahibeler ise kimseyi ilgilendirmiyor.

 

Iste konunun basindan beri söylemek istedigim ana fikrin acilimlari bunlardi.

 

TOPLUM OLARAK DEMOKRASI VE LAIKLIGI ICSELLESTIRMIS OLSAYDIK TÜRBAN YASAGI ILE KIMSE ILGILENMEZ ISTEYEN TAKAR, ISTEYEN SEVGILISIYLE .....

 

( ben sizin ifade etmek istediklerinizin hepsini anladim. tesekürler)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Evet çok güzel birkonuya deginmişsin :clover: Madem bu ülke özgür bir ülke ve laik ise türban yasaklanamaz eminim yasaklanmalı diyen zihniyetler laikligi gerçek anlamıyla algılayamayan yada algılamak istemeyen beyinler Türkiye müslüman bir devlet degildir fakat nüfusunun yüzde 97 si müslüman bir ülkedir laikligin tanımını merak eden bana başvurabilir :angry2::angry:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet çok güzel birkonuya deginmişsin  :clover: Madem bu ülke özgür bir ülke ve laik ise türban yasaklanamaz eminim yasaklanmalı diyen zihniyetler laikligi gerçek anlamıyla algılayamayan yada algılamak istemeyen beyinler Türkiye müslüman bir devlet degildir fakat nüfusunun yüzde 97 si müslüman bir ülkedir laikligin tanımını merak eden bana başvurabilir :angry2:  :angry:

6378[/snapback]

 

Türkiye devletinin bir dini yoktur diyen Mustafa Kemal´dir. Dogru söylemistir. Insanlarin dini vardir. Bir ülkede cogunluk ne olursa olsun, farkli inanclara da saygi göstermek adina baskin dinin ögeleri iktidarlar tarafindan desteklenirse, farkli inanctakilere kesin baski demektir.

 

Avrupadaki rahatligin nedenini aciklamistim; gecmiste kilise ile yapilan kanli hesaplasmadir. Biz istiyoruz ki ülkemizde de böyle bir kanli gösteri olmasin.

Ama bazi kesimler ne yazik ki bu hesaplasma icin yanip tutusuyor.

 

(türban ve türbanli Türk vatandaslari bu hesabin kurbanlari olarak secildiler bile. Anlamiyor musunuz? illa ki da kan görünce mi akillar basa gelecek!?)

 

Türkiye demokratik kitleleri de herhalde yalniz degillerdir? Orta cagda nasil krallar bile kiliseden bikarak, halklarini papazlarin ellerinden kurtarmak icin tüm ordu güclerini kiliseye karsi kullandilarsa, bu gün de ayni gücler mevcuttur. ???

Duyurulur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugün dini siyasete alet edenleri amacı çıkar ilişkisinden başka birşey değildir.... Şu da bir gerçek şuan ki laik yapı Atatürk ün ilkelerinden tamamen sapmıştır. Şuan ki laik yapı türk müslüman insanın ibadet özgürlüğünün kısması yanında onlara gerikafalı damgası vurulmuştur... Bu da kabul edilemez bir gerçektir.. Laiklik yapıcam deyip insanları dini özgürlükleri kısıtlanamaz... Tam laiklik veya tam demokrasi istiyorsak herkesimden insana din ve vicdan özgürlüğü sunulmalıdır.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BURADA SÖYLENİLMEK İSTENEN İSLAMA ÖZGÜRLÜKTÜR YAHUDİ BAŞINDA KİPASIYLA BENİM ÜLKEM DE RAHATÇA GEZEBİLİYORSA BENİM BACIM DA BU ÜLKEDE TÜRBANIYLA HER HAKTAN YARARLANABİLMELİDİR.ORTA ÇAĞA GELİNCE HRİSTİYANLIK BOZULMUŞ BİR DİNDİR YANLIŞLARININ OLMASI MUHTEMELDİR FAKAT İSLAM KIYAMETE KADAR BOZULMAYACAK TEK HAK DİNDİR.BU YÜZDEN İSLAMA KARŞI BİR REFORM, BİR MÜCADELE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNSİN İSLAMI BOZUK BİR DİN OLAN HRİSTİYANLIKLA KIYASLAMAYA ARTIK BİR SON VERİN

:angry:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BURADA SÖYLENİLMEK İSTENEN İSLAMA ÖZGÜRLÜKTÜR YAHUDİ  BAŞINDA KİPASIYLA BENİM ÜLKEM DE  RAHATÇA GEZEBİLİYORSA BENİM BACIM DA BU ÜLKEDE TÜRBANIYLA HER HAKTAN YARARLANABİLMELİDİR.ORTA ÇAĞA GELİNCE HRİSTİYANLIK BOZULMUŞ BİR DİNDİR YANLIŞLARININ OLMASI MUHTEMELDİR FAKAT İSLAM KIYAMETE KADAR BOZULMAYACAK TEK HAK DİNDİR.BU YÜZDEN İSLAMA KARŞI BİR REFORM,  BİR MÜCADELE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNSİN İSLAMI BOZUK BİR DİN OLAN HRİSTİYANLIKLA KIYASLAMAYA ARTIK BİR SON VERİN

:angry:

6420[/snapback]

 

islami hic bir din ile kiyaslamiyor, dinler katagorisinde ele aliyoruz.

islama özgürlük ne demek? yanitlayamazsiniz.

Türban özgürlügü mü, namaz kildirilmiyor mu size bu ülkede. Ibadet yasagi mi var yoksa. Kurban kesmenize mi müsade etmiyorlar? ....yanit yok.

 

Devlet diyor ki, baris ve özgürlük yuvalarindan siyasal sembolleri cekin. O kadar.

Fazla israr ederseniz, bizim de bir takim önlemlerimiz olacak diyor, yine anlamiyorsunuz kardesim. Her sey cok acik belirtilmisken, ingiliz oyunlarini birakin artik. Sizin su anda yaptiginiz siyaset ile koc osmanli cöktü be! Kendinize gelin!

 

Islama özgürlük nasil yok? Türkiye de yasamiyorsunuz herhalde. her yil oruc tutmayan birileri ya öldürülür, ya bicaklanir, ya da dövülür.

sokaklarda eli sopali sakalli minnacik gencler, kot pantolon giymis basi acik kizlarin popolarina vururken görmesem, islama özgürlük yok sanacagim.

Daha ben görev yaptigim bir kentte ramazanda sigara istigim icin 50 bin lira zabitalar tarafindan para cezasina carptirildim (1983). daha örnek mi istersiniz.

Kurtulus savasi kahramanlarindan 2. adam inönü bile taslanirsa bir ülkede, islam nasil özgür olmaz sasarim.

 

Okullara türbani sokup, ertesi gün türbansizlarin okula alinmayacagini nasil gizleyebiliyorsunuz :D

 

:excl: Birbirimize cilve yapmayalim. Kartlari acik oynayin lütfen. biz, sizin ne yapmak istediginizi cok acik bilirken, siz seytan rejimi dediginiz demokrasinin haklarindan yararlanip kellelerimizi alacaksiniz ha :D

 

Humeyni nin tuzagina düsen Tudeh´liler degiliz biz.

saygilar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

senin tek düşüncen var nasıl islama saldırabilirim....

bak dostum bu ülke nezam uygar bir ülke olur.

.............sağcı yobazlar düşünce suçu nedeniyle içeri giren solcuların hakkını savunduğu zaman

.............solcu yobazların kendi inancı doğrultusunda saçını kapamış bir kanın hakkını aradığı zzaman(bazı solcular bunu yaptı tebrik ediyorum onları)

 

okulda veya devletin başka bir kurumunda baş örtüsü takıyorsu ne vüar bunda taksın banane taktırmadığın zaman o insan yok mu oluyor. baskı oluyor. takmak istediği şeyi taktırmıyorsun. bu hangi açıdan bakarsan bak bu zulümdür. ama eğer siyasi bir faliyet gösteriyorsa işten veya okultan atarsın olur biter. anlamıyormusunuz bu insanlara saldırdıkça daha güçleniyorlar. çünkü saldırıların nedeni gözünün üstünde kaş var misali..... bu ülke zamanında kürtleri görmezden geldi (ben bu arada türküm) güçlenerek terörle karşımıza çıktılar. bırak adam kürtçe yayın yapsın kürçe konuşsun banane ama bu yayın idolijik bir yayın olursa suçlu olanları kapatırsın. onları yok saymak var olmadıkları anlamına gelmez... bugün bir seçim olsa akp daha açık bir farkla iktidara gelir çünkü komik nedenlerle adamlara saldırıyorsunuz............

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

senin tek düşüncen var nasıl islama saldırabilirim....

bak dostum bu ülke nezam uygar bir ülke olur.

.............sağcı yobazlar düşünce suçu nedeniyle içeri giren solcuların hakkını savunduğu zaman

.............solcu yobazların kendi inancı doğrultusunda saçını kapamış bir kanın hakkını aradığı zzaman(bazı solcular bunu yaptı tebrik ediyorum onları) 

 

okulda veya devletin başka bir kurumunda baş örtüsü takıyorsu ne vüar bunda taksın banane taktırmadığın zaman o insan yok mu oluyor. baskı oluyor. takmak istediği şeyi taktırmıyorsun. bu hangi açıdan bakarsan bak bu zulümdür. ama eğer siyasi bir faliyet gösteriyorsa işten veya okultan atarsın olur biter. anlamıyormusunuz bu insanlara saldırdıkça daha güçleniyorlar. çünkü saldırıların nedeni gözünün üstünde kaş var misali..... bu ülke zamanında kürtleri görmezden geldi (ben bu arada türküm)  güçlenerek terörle karşımıza çıktılar. bırak adam kürtçe yayın yapsın kürçe konuşsun banane ama bu yayın idolijik bir yayın olursa suçlu olanları kapatırsın. onları yok saymak var olmadıkları anlamına gelmez... bugün bir seçim olsa akp daha açık bir farkla iktidara gelir çünkü komik nedenlerle adamlara saldırıyorsunuz............

6606[/snapback]

 

 

yerden göge kadar haklisiniz dostum. bunu samimi söylüyorum.

Ama zaman kavramini karistiriyor gibisiniz. Inanin dediklerinizin hepsi bu ülkede yasanacak. ben inaniyorum.Aynen yazdiginiz bicimde. Ama o zaman belki kizlarimiz baslarina bir sey takma gergegi duyarlar mi bilmem. :clover:

 

Bakiniz, demokrasi diyoruz, falan filan, özgürlük, su ve ya bu, bir sürü taleplerimiz var.

 

Hepsinde her kesimin demokrasi icinde bir seyler istemeye elbet haklari vardir.

 

 

GÖZDEN KACIRDIGIMIZ ISE: ÜLKEMIZDE DEMOKRASININ YERLESME SÜRECI.

 

FIRSAT BULDUKCA BAGIRIP CAGIRDIGIMIZ abd VE ab ÜLKELERINDE DEMOKRASI SÜRECININ 200 YIL OLDUGUNU UNUTUYORUZ.

 

ORALARA NASIL YERLESTI DEMOKRASI? O ÜLKELER DE KILISEYLE YÜZYILLARCA BOGUSTU. BINLERCE AYDIN INSAN ÖLDÜRÜLDÜ. nIHAYETINDE DEMOKRASI, GELISEN BURJUVANIN DESTEGI ILE KILISENIN CANLARINI YERE SERDI.

ISTIYORUZ KI AYNI ACILARI BIZ O SIDDETTE YASAMAYALIM.

 

Biz de ayni süreyi gecirmek zorunda degiliz elbet. Yasananlardan ders alip demokrasi sürecini kisaltmak, hepimizin vatandaslik görevi: Ayni zamanda bu; kizlarimizin bir an önce özgürlügüne kavusmasi anlamina da gelmiyor mu?

 

simdi istediginiz özgürlükler, demokrasi düsmanlari tarafindan sunuluyor, dikkatinizi cekerim.

 

ZAMAN BOYUTUNU HIC GÖZLERDEN UZAK TUTMADAN AMA......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yapma gözüm adamların papa ları hala avrupaya müdahale yapabiliyorlar. camilerin imamların türkiyenin idarisinde hiç bir müdahalelri yok olsada değerlendirilmiyor. biz bu sorunları aştık. ne yazik biz türkleri her zaman içten vurmuşlardır. kürt türk ayrımı yaptılar kürtlere silah yardımı yaptılar binlerce masum öldü... ölenlenler arasında ne bir devlet adamının çocuğu nede zengin bir ailenin evladı vardı. ölenler hep garibandı. iki taraf içinde söylüyorum...... dağdaki insanlara sesleniyor inin aşağıya diyorum savaştığınız insanlar gariban ailenin çocuklarıdır. bizler yıllarca birlikte yaşadık gene yaşarız bakın haklarınızıda aldınız.. ama isteğiniz toprak olursa orada durun derim çünkü bu vatanın bir karış toprağı için bile canımı vermeye hazırım. dış oyunlara gelmeyelim.

 

bir zamanlar alevi sünni ayrımıda yaptılar. çok kan döküldü bu yüzden. ama yapanlar gene dış mihraplardı.

 

şimdide atatürkçü islamcı ayrımı yapıyorlar. amaçlarınada ulaşıyorlar. sağcı partiler güçleniyor bir zaman sonra rejim tehtidi haline dönüşücek gene iç karışıklık. kanmayalım bu oyunlara gözünün üstünde kaş var diye sorun çıkarmayalım. cevap çok basit demokrisilerde yeterli sayı da insan varsa o insanların haklarınada saygı götermek gerekir tıpkı baş örtüsü gibi merak etmeyin baş örtüsü yüzünden hiçbir sorun çıkmaz aksine açık kapalı bir arada yaşamayı daha ii öğreniriz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.