Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BOR MADENİ VE BORÇLARIMIZ...


bin_waad

Önerilen İletiler

Borla çalısan araba üretildi, Türkiye kıskaçta.

 

*Arabayı bor madeniyle çalıştıracak patentli 600 proje olduğu ortaya çıktı. Türkiye, dünya rezervinin yüzde 70`ine sahip ve uluslararası tröstler Türkiye uyanmadan bu kaynağı ele geçirmeyi planlıyor. Amerikan Millenium Cell (MC) ve stratejik ortağı Daimler-Chrysler (DC), seri üretime bile geçti. Ancak uluslararası tröstler, bu gelişmeleri ülkemizdeki bor zenginliğine egemen olmak için Türkiye`den kaçırıyor. Aksiyon dergisinde yayımlanan habere göre, konuyla ilgili incelemelerden biri Scientific American dergisinin Mayıs 2002 sayısında yayımlandı . Bir arkadaşımdan gelen ve daha önce bilginiz olduğunu düşündüğüm bir mektubu önemi nedeniyle ve arkadaşımın ricası üzerine dikkatlerinize sunuyorum. T O R Y U M Toryum radyoaktif bir element ve doğal olarak nükleer enerji elde etmekte kullanılıyor. Hem de alternatifleri içinde en temizi.

Dünyada en çok Toryum rezervine sahip ülke hangisi bilin bakalım?

 

Türkiye. Rezervi ne kadar ?

--- 800.000 Ton.

 

Sonra hangi ülke geliyor? Hindistan.

 

Rezervi ne kadar ?

--- 300.000 Ton.

 

Türkiye`nin, iç borcu

--- 85 milyar $.

 

Dış Borcu 125 milyar $. Toplam 220 milyar $.

 

Peki sahip olduğumuz Toryum`un değeri ne kadar?

---120 TRILYON $. Yani toplam borcumuzu 545 kere ödüyor.

 

Önce Bor, şimdi de Toryum…

Daha bilmediğimiz neler var kim bilir !...

 

**DÜŞÜNÜLEBİLECEK EN TEMİZ YAKIT` başlığında verilen haberde, kimyager Steven Amendola`nın Ford Explorer model otomobili bor bileşiklerinden elde edilen yakıtla çalıştırıldığını anlatıyordu.

 

**ABD`li kimyager Amendola`ya göre, sodyum bor hidritle çalışan

otomobilin hem menzili iki katına çıkıyor, hem patlama ihtimali olmadığı için tam güvenli oluyor, hem çevre kirliliği olmuyor, hem de yakıt kullanıldıktan sonra tekrar değerlendirilebiliyor.

 

**Benzinle çalışan otomobillerde yakıtı depolama sorunu olduğu için menzili düşüyor. Borla çalışanlardaysa bu sorun ortadan kalkıyor sodyum bor Hidrit maddesi ile suyun oluşturduğu hidrojenin yakıt pillerine ulaşması ve açığa çıkan enerjinin mekanik enerjiye dönüşmesiyle yürüyor.

 

**Bor konusu özellikle son yıllarda Türkiye gündeminden hiç inmedi. Bilgisayardan silaha, nükleer teknolojiden akaryakıta kadar birçok alanda kullanılan bor, ister istemez birçok çevrenin ilgi odağı...

 

**Tartışmalar, bazı kişi ve güçlerin özelleştirme furyasınıda arkalarına

alarak, bu cazip ve stratejik madeni `iç etmek` istediğinden, uluslararası tröstlerin Türkiye`yi bor konusunda baskı altına aldığına,

bor`u devletin yeterli karlılık ve verimlilikte kullanamadığına kadar uzanıyor.

 

**Devlet Denetim Elemanlar? Dernegi(DENETDE) Başkanı Atilay

Ergüven de bor gibi hayati önemi olan konulardaki gelişmelerin Türkiye`ye geç yansımasını, BATILILAR TÜRKİYE`YE BOR TEKNOLOJISININ GELMESİNİ ÖNLEDİKLERİ GİBİ, O KONUDAKİ ÖNLEMELERİ DE DUYUP, BORUN ÖNEMİNİ KAVRAMAMIZI İSTEMİYORLAR!` sözleriyle izah ediyor.

 

**Dünya bor rezervinin yüzde 70`i Türkiye`de.Bizi yüzde 13`le ABD izliyor.

 

**Rezervlerini yıllar önce kullanmaya başlayan Amerika`nın, kendi

topraklarından çıkarabileceği miktar gittikçe azalıyor. Bor zengini

Türkiye ise bu potansiyelini ancak ham borunu satarak değerlendirebiliyor.

 

*** Mamul bor ürünleri üretebilmek için gerekli teknoloji Türkiye`de yok. Çünkü Batılı ülkeler bor teknolojisini bize vermeyi hep reddediyor. Ham cevher olarak adeta sudan ve kumdan ucuza sattığımız bor, bize pahalı ithal ürünler olarak geri dönüyor.

 

Neptünyum Elementi.

93 Atom Numaralı Neptünyum radyoaktif bir elementtir ve uranyum pillerinin üretiminde kullanılır. 1940’ta California Üniversitesi profesörlerinden Amerikalı Mc Millan ve Abelson tarafından keşfedilen bu radyoaktif elementten son yıllarda enerji üretiminde had safhada faydalanılıyor . Üstelik de alternatifleri içinde en ucuza mal edilen bir ELEMENT... Peki bilin bakalım bu Neptünyum dünyada en çok nerede bulunuyor? BiLDiNiZ: Türkiye’ de...

 

Tahmin edilen rezerv ne kadar?

127.000 Ton...

 

Sonra hangi ülke geliyor? Bulgaristan.

Onun rezervi ne kadar?

2.500 Ton.

 

Peki sahip olduğumuz Neptünyum’un değeri ne kadar?...

Çok şaşıracaksınız ama 9 Trilyon $

Türkiye’nin, iç borcu: 85 milyar $.

 

DIS Borcu 125 milyar $.

 

Toplam; 220 milyar $. Elimizdeki Neptünyum’un değerini tekrar ediyorum 9

TRiLYON $

Yani toplam borcumuzun 40 kat fazlası Önce Bor, sonra Toryum, şimdi de Neptünyum.

 

Bilgilenmek ve bildirmek amacı ile lütfen sessiz kalmayınız... Pekiiii Adamlar ne diyor biliyor musunuz geçenlerde? "Türkiye Türklere bırakılamayacak kadar zengin bir ülkedir"

 

Şimdi cevaplanması gereken asıl soru şu;

**Kim işletecek bu madenleri??

 

 

Sizce ülkemiz için hayati bir önemi olan bu yeraltı kaynaklarımızın bu şekilde açık bırakılan musluktan boşa giden su gibi akıp gitmesi doğrumu.. öneri ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

yıllardır türkiyenin kaynakları denildi durdu herkes bişeyler söylütor.bir arada türkiyenin petrol deryası üzerinde olduğu yazılıyordu.Fakat biz biliyoruzki türkiye oluşum itibariyle 3.zamanda oluşmuş olup petrol için gereken zamanını doldurmadığı...yani petrol varda bizmi çıkaramıyoruz..

Gelelim bora evet haklısınız bugün türkiye bor ve toryum bakımından en zengin rezerve sahip olan ülke ...dikkat çektiğiniz gibi türkiyenin borcunu bilmem kaç kere ödüyor...bunu siz ve biz biçoklartı biliyor...yetkililerde biliyor...şirket holding sahipleride biliyor....ama nedense atılım yok...ozamn başa dönelim ilk belirlediğimiz hedefler doğrultusunda yaptığımız çalışmalardan bir verim alamıyorsak yeni hedefler belirlememiz lazım.bikere türkiyenin bu imkanları kullanmaya yeterli alt yapısı varmı onu soruyorum ben isze.sermayeden bahsediyorum.????????????

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bikere türkiyenin bu imkanları kullanmaya yeterli alt yapısı varmı onu soruyorum ben isze.sermayeden bahsediyorum.????????????

 

Hazır madenden, bor elde etmek çok pahalı ve zahmetli bir iş

 

Bir çok işlemden geçiyor

 

Türkiye ekonomosi bunu kaldıramaz

 

Kaça mal edip kaça satacaksınız ? benzin gibi çok işe yarar bir şey değil ki bu !

 

O yüzden yabancı sermayeye veya özel sektöre bırakılmış !

 

Bor elde etmeden önce, bordan yarar sağlayacak icatlar buluşlar yapmak gerekiyor, örneğin borla çalışan ve sanayii için çok önemli bir konuma gelecek bir makine, bir vasıta, bir gereç vs. yapılırsa, bor'un değeri kat kat artacaktır, durum öyle oluncada zahmetli bir şekilde elde edilen bor, kazancı yanında önemsiz kalacaktır ve işte o zaman ekonomiye büyük katkı sağlayacaktır

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.