Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

COK GUNCEL - Oyleki olaylar burada olmadan once tartisilir!


YuceL

Sizce YuceL 14 yil icerisinde Kemalistyol'dan daha fazla mesaj gondermeyi basarabilir mi?  

5 üye oy verdi

  1. 1. Sizce YuceL 14 yil icerisinde Kemalistyol'dan daha fazla mesaj gondermeyi basarabilir mi?

    • Ohoho, 14 yilda Kemalistyol zaten sizlere omur.
      1
    • Valla, YuceL'in isi belli olmaz. Pek guvenmem o herife.
      0
    • Banane! Elalemin derdi beni mi ger.. yani yedi...
      1
    • Bildiklerimi soylersem butun Turkiye sarsilir. Ben sessiz kalicam.
      0
    • Kemalistyol 14 yilda YuceL'i 15'e katlar.
      1
    • Sorudan birsey anlamadim. Yorum yok.
      2
    • Ben kimim, YuceL kim, Kemalistyol kim?
      4


Önerilen İletiler

Selamlar...

 

Turkiye, dunya, Galaksi ve hatta tum evren capinda olan olaylari butun sicakligi ile aninda tartisabilecegimiz bu yeni koseye hosgeldiniz...

 

Politikadan magazine, bilimden ekonomiye, futbolundan aikidoya, sacindan tirnagina kadar aklina ne gelirse... Mesela diyelim televizyon seyrediyorsun, baktin Sine-5 Galatasaray-Fenerbahce macinin ortasinda yayini kesip Flash Haber girmis.. Neymis efendim Japon imparatoru Hironobu sabahleyin sakalini keserken kazayla biyigini da kesmis... Hah! Naapiyosun sonra? Hemen aliyosun konuyu butun sicakligi, titresimi ve lezzetiyle birlikte paslanmasina izin vermeden, utusu bozulmadan, canli-canli buraya naklediyorsun.. forum dostlarinla birlikte tartismaya basliyorsun...

 

Konunun ne oldugu hic farketmez. Ben simdi Japon imparatoru dedim diye buraya mesaj atmak icin o olayin olmasini beklemene gerek yok. TV'de, Radyoda, Gazetede, Dergide, Internette, Otobus Koltugunda, Duvarda, Umumi Tuvalette yada baska herhangi bir kaynaktan okudugun, seyrettigin, duydugun ve ilgini ceken herhangi bir haber olabilir. Valla billa onemli birsey olmak zorunda bile degil. Maksat muhabbet olsun.

 

Oldumu can kardesim? Gorusmek uzere...

 

Saygilar, sevgiler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Selamlar,

 

Amerikan uzay mekigi Columbia'in atmosfere giris esnasinda yanarak dusmesi dunyada uretilen yeni teknolojileri herzaman ilk olarak kullanma firsatini yakalayan NASA gibi bir organizasyonun bile bazen cesitli ayrintilari gozden kacirabilecegini anlatiyor. Columbia NASA'nin ilk ve en eski uzay mekigi. Gunumuze kadar 27 basarili uzay gorevini yerine getirmis... Ancak insanoglu bazen hata yapabiliyor. Beser sasar demisler!

 

Bana gore tartisilmasi gereken asil onemli nokta Columbia'nin dususu degil, icerisindeki murettabatin ulkelere gore dagilimidir.

Kadroda 5 Amerikali astronotun yanisira 1 Israilli ve 1 Hindistanli astronot vardi. Bu bize ABD'nin hangi ulkelerle uzay alaninda bilimsel isbirligine gitmeyi tercih ettigini gosteren acik bir kanittir. Israil ortadogulu musluman ulkelerle, Hindistanda Pakistanla surekli catisma icerisindeki ulkelerdir. Bu noktada gozumuzden kacmamasi gereken hususlar olabilecegini dusunuyorum.

 

Kendim sahsen Florida'da Embry-Riddle Aeronautical University'de (www.erau.edu) Havacilik ve Uzay Muhendisligi programi ogrencisiydim, ve ortadogu ve musluman kokenli ogrencilere yonelik ustu kapali kampanyaya cok yakindan sahit oldum. Su anda University of Houston'da Bilgisayar Muhendisligi okuyorum.

 

ABD dis politikasi, acikca, ve surekli olarak, gelecekte dunya capinda ABD merkezli kapitalist/emperyalist bir sistemi insa etme cabasindadir. Bunu gerceklestirmek icin de hamlesinde kullanacagi dama taslarini (Ingiltere, Israil, Turkiye, Hindistan, vs.) cok dikkatli secmektedir.

 

----

 

Tekrar Columbia konusuna donecek olursak, bu olayin ABD disinda bir ulkeye herhangi bir zarari yoktur. Sadece yaklasik 2 milyar dolarlik ekupman ve 7 kisilik cesitli konularda uzman bir kadro yitirilmistir. NASA, dolayisiyla ABD hukumeti, bu kisilerin yakinlarinin sorunlari ile ilgilenmek zorunda kalacaktir. ABD kesinlikle uzay arastirmalarina - ve bu arastirmalarda geri kalan diger mekikleri kullanmaya - devam edecektir.

 

Hatirlayacak olursaniz, Fransiz supersonic (sesten hizli) Concorde yolcu ucagi bundan birkac yil once motorundaki bir ariza yuzunden kalkistan hemen sonra infilak etmis ve dusmustu. Bir sure boyunca dunya capinda Concorde'a sahip butun ulkeler bu ucagin kullanimini durdurmuslardi. Ancak belli bir sure sonra tekrar baslamisti. Ayni sekilde, Columbia olayi Amerikan kamuoyu tarafindan hazmedildikten sonra, uzay ucuslari da eski periyodlarinda devam edecektir.

 

Sevgiler, saygilar...

 

YuceL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.