Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ROME TOTAL WAR


Misafir CYRANO

Önerilen İletiler

  • 2 ay sonra...
  • Cevaplar 75
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

arkadaşlar ben gerçek bir Rome Total War hastasıyım. bu oyunu benle online olarak oynayacak dirayetli komutanları beklerim :)

 

 

arkadaşım bende bu oyunun fanatiğiyim The greek City ile ortalığı toz duman ediyorum istersen online oynarım seninle

bana msn adresimden ulaşabilirsin.. beklerim daima..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dostum baya oldu ben bu iletiyi yazalı. barbarian ı yükledim bir de üstüne :)

 

ama greek citiyle, selecuid empire karşısında durulmaz. onuda belirteyim.

 

 

kardeşim bu barbarian ayrı olarak mı satılıyor.yoksa yama mıdır ..:):)

 

kardeşim bende Rome total war 1.0 war

 

intenetten 1.3 1.5 ve 1.6 yamalarını indirdim ama yamaları yükleyemedim..

 

birde sorum olacak kardeşim şimdi bendeki mevcut rome oyununu yama ile barbarian yapabilirmiyim..

 

daha oynamadım barbarıanı yardımcı olabilirsen sewinirim kardeşim..

 

vevabını bekliyorum istersen msndende konuşabiliriz kardeşim..

 

çok saol..:):)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tamam şimdi oldu ama şu deamon tool sanaldisk uygulamasını anlamım kardeşim:)

nasıl çalıştıracağız.

bilgisayarımda bir tane sanal DVD oluştu ama bu diski nasıl çalıştıracağım bi zahmet senide baya yorduk ama her şey daha iyi oynayabilmek için:):)

 

tekrar çok çok sağolasın kardeşim..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar öncelikle ben barbarianı tavsiye etmiyorum. barbarian ayrı bir expansion pack tir ve ben açıkçası beğenmedim. yani bir şehire ordunuzu yerleştiriyorsunuz hunlarla oynarken. ordu halkın arasına karışıp kayboluyor. yani ordunuz yok oluyor sebebide hunalrın sabit ordusunun olmaması venim verdiğim v6,2 rome total warın en güzel versiyonu. o versiyonda Selecuid Empire ı seçerseniz gerçekten muhteşem bir oyun olur. tabi en zor olan zorluk seviyesinde.

 

Daemon Tool la sanal disk yaratmak. internette bu konuda binlerce açıklama bulabilirsiniz. Yalnız size lazım olan. Rome Total War ın mount ları. iki üç mb lık bu dosya yı indirip. mount edeceksiniz daemon la. oyun açılacak. dediğim gibi daemonun nasıl kullanılacağı internette binelrce sitede açıklanıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
arkadaşlar ben de roma tatol war hastasiyim. fakat bişey soracam benim şehirlerim hep isyan çikariyolar

yada mavi kafa oluyolar ne yapacam

ayrica bir kaleyi alınca çikan 3 secenekten hangisini seçsem daha iyi olur

 

kardeşim şimdi bir kaleyi feth edince karşına çıkan sayfadaki 3 seçenekten 1. si

 

O kalenin halkını köleleştir

bunu tavsiye etmem çünkü bu halk sizden değildir ve devletinizin en ufak bir tökezlemesinde ya da savaş kaybında bu köleleştirilen halk isyan çıkartıp halkı galeyana getirebiliyor...

 

2. seçenek

Halkı kılıçtan geçir yani soy kırım yap

Bu her nekadar çok para kazandırsada kendi halkınızda bu soy kırımdan önceleri çekiniyor fakat sonra aynı duruma maruz kalmamak için isyancı olabiliyorlar.ben hep bunu seçerim..

 

diğer saçenek ise kaleye girmiyorsun ama yine soy kırım yapıtorsun.

hiç tavsiyem değildir..

 

son seçeneği seçin daima..

 

 

 

 

 

B. Harita Üzerinde

Şehirler ve Yöneticiler

 

Şehirler, yöneticiler ve onların seviyeleri, şehirlerdeki asker güç oyunda çok önemli bir yere sahip. Hatta bulunduğunuz yerdeki refah düzeyi yeni fetihler yapmaktan bile daha çok göz önünde bulunmalı. Her şehrin sizde olduğu dönemleri bakımından iyi yönetim ise fazlasıyla kritik; şehirlerinizi sürekli insanların ihtiyaçları duyacağı şekilde geliştirmeli ve vergileri de akıcı biçimde cebinize koymanız lazım. Çünkü yazının genelinde de sıklıkla değineceğim vergi olayı gerçekten de dikkate değer. Ticaret yapamadığınız zaman çoğunlukla gelirlerinizin büyük bir kısmı kesintisiz gelecek vergilere bağlı. Düşününce, savaş harcamalarını, şehirlerdeki yapıları ve askeri yükseltmeleri hesaba katarsak sürekli para sahibi olmak epey önemli. Oyunun sonlarına doğru da topraklarınızı iyice genişlettiğinizde şehir yönetimindeki ince detayları görmezden gelebilirsiniz. Zaten o zamana kadar da oyunda iyi bir tecrübe yapmış ve neyin nasıl yapılması gerektiğine dair engin bir bilgi birikimine sahip olmuş olursunuz.

 

Yöneticilerin Önemi ve Yetişmesi

 

Ailenizden herhangi bir kişi şehrin yöneticisi olabilir. Karakterinizin isminin yanındaki küçük beyaz noktaların fazlalığı, onun ne kadar iyi bir yönetici olup olmadığı bilgilendirici. İyi bir yöneticinin şehrinde insanlara sağlanan kaynaklar neticesinde onlar mutlu olacakları gibi, sonuçta gelecek vergiler de buna paralel olarak artış gösterecek ve böylece siz mutlu olacaksınız. Bir yönetici yada herhangi bir askeri birlik ile kontrol altında olmayan şehirlerde vergiyi istediğiniz gibi alamamanız gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Hatta bunun da ötesinde şehirlerde isyanlar çıkabiliyor ve kontrolü kaybedebiliyorsunuz. Zamanla sınırlarınız genişlediği için sahip olduğunuz topraklarda kültür farklılıkları da ortaya çıkabilecektir. Buna göre yeni fethettiğiniz şehirlerin gücüne sahip olmak sizi zorlayabilir. En azından düzene girene kadar yeni ele geçirdiğiniz şehirlerde deneyimli bir general bulundurmak akıl karı. Onların isyanları sonuç vermesi dahilinde sizin egemenliğinizden çıkarak eski ülkelerinin topraklarına hizmet etmeye devam edebilirler. Tüm bunların sonunda söylenecek söz ise; şehre koyacağınız yöneticinin ne yaptığını bilir biri olmasına dikkat edin ve ele geçirdiğiniz şehirlerde ağırlığınızı hissettirin.

 

Yönetici geliştirirken dikkat etmeniz gereken birçok etken var. Mesela bir generalin 16-17 yaşlarında meydanlarda boy gösterdiğini düşünürsek onların bu dönemlerindeki yeteneklerinin iyi olmadığına hak vereceksinizdir. Yapılacak şey ise basit. Ailenizin yaşadığı şehirlere akademiler kurarsanız gençlik çağlarında sağlam bir karakter ve yönetici bilgisiyle donanan general ile topraklarınızı çok daha kontrollü ve güvenilir biçimde idame ettirebileceksiniz. Bunun yanında generallerin savaş alanlarındaki başarıları da aynı başlık altında birleştirmek mümkün. Zaferlerle donatılmış bir generalin artan seviyesi ile birlikte savaş alanlarındaki başarısı onun karizmasında fazlasıyla artış göstereceğinden hükmetme gücü de pekişecektir.

 

Şehrinizin Nüfusu ve Kaynaklar

 

Oyunun sonlarına doğru şehrinizde gereksiz yere ve bolca insan türeyecektir; ama, ilk başlarda büyük bir nüfus patlamasına ihtiyacınız var. Asıl amacınız da askeri birlikleri güçlendirmek olduğundan hem insan gücüne hem de askeri binalar gerekli. Bunları yapabilmenin yolu da bizzat insanların kas kuvvetinden geçiyor. Gerçi üreteceğiniz binalarda paranın önemi daha fazlaymış gibi görünse de hizmet edeceğiniz insanlar halkın kendisi ve bunların hepsi onlar olmazsa olmayacağı için nüfus önemli. Büyük binaları da büyük şehirlerde yapabileceğiniz için o şehrin büyümüşlük seviyesi bir yerde nüfusa bağlı. Şehir ile ilgili detayları görebileceğiniz ekranda şehir nüfusunun artış yüzdesini görebilirsiniz.

 

Vergilerin oyunun başlarında önemi çok fazla. Çünkü oyuna alışma zamanınızda ve daha küçük bir ülkeyken fazla iyi ticaret yapamadığınız için vergi önem kazanıyor. Şehirdeki insanların ve ordunun refah standardını onlara vereceğiniz maaş ile de sağladığınız için bir yerde onların sadakatini kazanmanız de önemli. Buna da dikkat etmeniz önerilir.

 

İnsanların öncelikli ihtiyaç duydukları şeyleri el altında sahip olmaları onların şehir yönetimindeki memnuniyetlerini, dolayısıyla da nüfusu etkileyecektir. Onların karınlarının doyması, o şartlar altındaki halklar için daha önemli(ki düşününce bunun önemsiz olduğu bir devir olmaz herhalde) olduğundan çiftlik kurmaya özen göstermelisiniz. Hatta artan nüfus ve şehrin gelişmişlik seviyesine göre bolca ve her fırsatta çiftlik kurun derim. Burada bir diğer konu da netlik kazanıyor; o da insanların sağlık durumları. Kötü sağlık koşullarına sahip ülkelerde hastalıklar ve salgınlar olabileceği için kanalizasyon sistemini de üretmeyi unutmayın derim.

 

Şehir nüfusunu yükseltmenin diğer bir olur yolu da, biraz çirkefçe dursa da, köleler. Eski Roma uygarlığının bu konuda işbilir bir medeniyet olduğu gerçeğini oyunda görmek güzel. Bir şehri fethettiğinizde karşınıza çıkacak olan ekranda â??enslaveâ? seçeneğini seçtiğinizde o halktan insanları ele geçiriyorsunuz ve buradaki nüfus gücüne katkıda bulunmuş oluyorsunuz. Ayrıca bu köleleştirme işini düşman birlikler üzerinde sıkça kullanırsanız o halktan zarar görebilme ihtimalini de düşürürsünüz.

B1.4. Paranın ve Ticaretin Önemi

 

Para, hak vereceksinizdir ki oyunda hayati değer taşıyan en önemli unsur. Şehrinizi veya askeri gücünüzü geliştirmek için bina yapmanız lazım ve görüyoruz ki binalar pahalı. Oyunda vergiler fazlasıyla önemli olabilir; ama, gelişmiş bir imparatorluğun da sadece vergilere bel bağlaması çok komik ve yetersiz olur. Bir miktar paraya sahipseniz askeri gücünüzü geliştirebilmek için yapacağınız bir çok işlem var. Düşman generale rüşvet vererek yanınızda savaşa girmeyi önerebilirsiniz, askeri kışlalar üreterek olanları da geliştirme yoluna gidebilirsiniz, yada hiçbir şey yapamasanız paralı asker tutabilirsiniz. Bunlarda gönlünüzce özgürsünüz; ama, gördüğünüz gibi bunları yapabilmek için ekonominizi de geliştirmiş olmalısınız. Peki para getirisini nasıl sağlayacaksınız? Yollar, maden yatakları ve ticaret en önemlileri arasında sayılabilir. Deniz ticareti de üzerinde durulması gereken bir konu. Bu sayede yapacağınız ticari girişimler ekonominize bolca katkıda bulunuyor. Hepsinin sonrasında da üreteceğiniz market ve forumlar da buna ilave etki yapacaktır. Diğer şehirlerinizin her birini de aynı bu şekilde yükseltecek olursanız gerek ekonomik, gerekse de askeri alanda Avrupaâ??nın en gelişmiş ülkesi olma yolunda emin adımlar atabilirsiniz. Tabi ticareti sağlamak için de şehirlerde ticaret merkezleri kurmalı ve diplomatlar yardımıyla diğer ülkelerle ticaret anlaşmaları yapmalısınız. Böylece ülkeniz gelişecek.

 

Yapılar ve Önemleri

 

Oyundaki bütün binaların kendilerine göre çok çeşitli etkileri ve önemleri var. Tabi hepsi de şehrinizin gelişmişlik durumuna göre bir değere sahip. Daha kurulum aşamasındaki veya küçük bir şehirde valinin köşkünü yaparsanız pek bir yarar göremeyeceğiniz kesin. Önce gereksinim duyduğunuz şeylere ağırlık vermelisiniz. Dediğim gibi bütün binalar ya halkın hayat standardına direkt etkili yada askeri oluşumlar için hayati önem taşıyor. Basit gibi görünmesine rağmen en başta sayabileceğim şey ise yollar. Ondan sonra da oyunun bir savaş strateji olduğunu düşünürsek askeri kışlaları ikinci sıraya koymak mümkün. Tabi ihtiyacınıza göre yada kendi isteğinize göre ilk olarak askeri üretim olaylarını ilk başta düşünebilirsiniz. Zaten yollar sizin ele geçireceğiniz çoğu şehirde hali hazırda yapılmış olduğundan eğer yoksa kışla geliştirerek işe başlayabilirsiniz.

 

Peşine de nedenini az önce bahsettiğim çiftlikleri getirmek yanlış bir davranış olmaz. Limanlarda ticari açıdan önem teşkil ettiği için onları da bir diğer basamağa getirmek olası. Ondan sonra da nedeni biraz kullanıcılar bakımından gereksiz gibi görülen tapınaklar gelebilir. Bunlar gerçekten de önemli. Roma ailesindeki her ailenin tercih ettiği tapınaklar farklılaşıyor. Örnek gösterecek olursak Julii ailesi nüfus ve mutluluğu yüksek tutmak isterken, Brutiiâ??ler Merkürâ??ü seçerek madenler, denizyolları ve ekonomik açıdan kendilerini kutsuyorlar. Scipiiâ??ler de askeri yönden kendilerini geliştirecek Marsâ??ı benimsiyorlar. Tapınaklar açısından söylenecek bir diğer başlık ise her şehre sadece bir tane tapınak yerleştirebiliyor olduğu.

 

Bu kısmı da bitirmeden önce şehir duvarlarından da söz etmek istiyorum. Savunmadaki önemini yadsıyamayacağımız duvarlar, bilhassa çarpışma esnasında işimize epey yarıyor. Okçuları üzerine dizip onların menzillerini genişletmek yapabileceğiniz ilk aklıma gelen. Ayrıca düşmanların şehre girmesini de engelleyeceği kesin.

 

B2.2. Diplomatlar

 

Oyunun başlarında diplomatlar dost ülkelerle anlaşmalarda ve ticari müzakerelerde size fazlasıyla yardımcı. Ticari konularda ise ekonomik açıdan yararlı. Hatta bu konu açısında askeri yönden bile fazla yararı dokunuyor. E zaten de öyle olması lazım. Onları askeri yönde size yardımcı kılabilmek için sürekli ilişki içerisinde bulunmalısınız. Ticaretlerin güvenli yapılması, ve özellikle deniz aşırı ülkelerle olan ilişkilerde uluslar arası suların güven içerisinde olması devletlerin karşılıklı anlaşmalarına bağlı olduğundan barış anında bile diplomatlara fazla iş düşüyor. Onları iyi kullanırsanız sorun çok olmaz.

 

Diplomatları ayrıca düşman ve dost ülkelerin generallerini yanınızda savaşa girmeleri için de ayarlayabiliyorsunuz. Tabi bunun gerçekleşmesi durumunda getireceği faydanın dışında bu yolda başarı sağlanamaması ile ordudaki ikna yeteneği iyi bir elemanın kaybının üzüntüsünü de yaşayabilirsiniz.

 

Son Sözler

 

Bu taktikleri izlerseniz Avrupaâ??da önünüze çıkabilecek bir halkı hayal edemiyorum. Gereksiz görüp değerlendirme dışında tuttuğunuz her detay ülkenizin gelişimi ve geleceği açısından çokça önemli olduğunu belirtmeme izin verin. Sahip olduğunuz toprakların düzenli olması, kontrolsüz bir imparatorluğa sahip olmaktan çok daha önemlidir. Sadece işin aksiyonuyla değil, devletin iç işleriyle de özenlice ilgilenin. Oyun da güzelmiş bu arada, bolca oynayın. Avrupa sizden sorulur.[/size][/font]

 

Oyundan birkaç görüntü

 

 

 

sacredband30mb9ce6bz.jpg

 

sacredband12al7lg.jpg

 

mercenaryhoplite11ri9xb.jpg

 

image003273lw1by.jpg

 

arrow8ci.jpg

 

112mx1.jpg

 

123bl.jpg

 

134cx1.jpg

 

143el.jpg

 

152av.jpg

 

Oyundan kısa bir video izlemek isterseniz buyeun kendi oyunumdan bir kesit video

 

 

 

 

 

şimdi bunu PC nize kurun ve benim vereceğim server adresine girin.

Ben server oluşturdum....

 

Server ismi: RomeTW Onlıne

Server şifresi: Goodspeed

 

bekliyorum arkadaşlar server hep açık eğer onlıne oynamak istiyorsanız benimle gerçekten

 

[email protected] dan bana ulaşabilirsiniz arkadaşlar Rome Total war onlıne çok zevkli oluyor bende rakip arıyordum...her zaman beklerim arkadaşlar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hadi bir kıyak daha rome total war. müthiş taaruz taktikleri.

 

ağır savunma silahları kullanan bir düşman devletle savaşıyorsanız. catapultlar, onagerları kastediyorum silah olarak.

 

bunlar saldırıya geçtiğinizde çok kötü yaralar verecektir.

 

bunun için piyadelerinizle salvo saldırısı başlatın. aynı anda süvarilerini düşmanın ağır silahlarının atış menzilinin dışından arkasına doğru gönderin. ağır silahları kullanan birliklerin kafası karışacak ve süvari tehlikesine karşı o yöne doğru döneceklerdir böylece piyadeleriniz. mancınık atışına maruz kalmadan düşman saflarına ulaşabilir. gerilere atmış olduğuınuz süvarilerlede arkadan saldırınca düşman birlikleri beyaz bayrakla kaçmaya başlar . artık yapıcak şey kaçanları katletmek :)

 

Önemli Not:

 

Kartacılalar savaşırken. onların zırhlı filleri var. ve inanılmaz derecede tehlikeliler. sakın piyadelerinizle o filleri karşı karşıya getirmeyin. çözümü şu. atlı okçular değil ancak atlı mızraklı birlikler var. bu atlı mızraklı birliklerden iki birim buldurun orduda. ve onlarla savaş başlar başlamaz. kartaca fillerine saldırın. fire at will seçeneğiyle. onlar fillere hem saldıracak hemde filler yaklaşınca kaçacaklardır. filler önce panikleyip sağa sola saldırılar ve ardı ardına düşmeye başlarlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar, rome total war'da bir özellik var, savaşlarda 40-60 kişilik askerlerle deil de 150-160 kişilik birliklerle oynayabiliyorduk. yani 600-700 kişilik ordular yerine 2000-3000 kişilik ordu kurabiliyoduk. bunu oyuna ilk başlarken menülerden bi seçenekten değişiklikle yapıyorduk. neydi bu? nerden yapıyoduk bunu? bilen varsa söylerse sevinirim. ben biliyodum ve yapabiliyodum eskiden ama şimdi unuttum ve yapamıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.