Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AB bayrağı 50 yaşında


İSTİHBARAT

Önerilen İletiler

Tarihte uğruna savaşılıp kan dökülmeyen ender bayraklardan olan AB bayrağı bugün 50 yaşına basıyor.

 

50 yıl önce birlik, mükemmellik ve bütünlüğü simgelemesi amacıyla yaratılan bayrak, mavi zemin üzerine yerleştirilmiş 12 sarı yıldızdan oluşuyor. 1955'te Avrupa Konseyi'nin üye sayısı 12 iken kabul edilen bayrak 1986'da AB bayrağı kabul edildi. Üye sayısı artsa da bayrakta değişiklik yapılmadı.

 

Salvador de Madariaga'nın yarattığı bayrakta neden 12 yıldız olduğuna dair yorumlar farklı. Resmi söylem, yıldızların Avrupa halkı, mavi zeminin Avrupa, yıldızlardan oluşan halkanın ise birliği temsil ettiği yönünde.

 

Ama bazıları İncil'de 12 havariden bahsedilmesi, 12 burç bulunması gibi etkenlerden hareket ediyor. Bugün düzenlenecek törende ise Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 46 metreye 25 metrelik AB bayrağı kullanılacak.

 

-http://www.abhaber.com/haber_sayfasi.asp?id=8502

Tarih: Düzenleyen: Admin
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 5 yıl sonra...

Efendim, çok şey söyleniyor, spekülatif iddialar gırla gidiyor tabi.

 

Kimi Masonların 13 yıldızlı mühründen yola çıkıyor, Masonlar ile Tapınak Şovalyelerini ilişkilendirip, AB'yi Masonlar kurdu diyor. Diğeri Hristiyan birliği diyor. Tabi bu iki iddia birbiri ile çelişiyor. Tapınak Şovalyeleri tarihte hep Papalığa karşı olmuş, Papa tarafından yakılmışlar. Öte yandan, laiklik fikrini geliştirenler aydınların bir çoğu da Mason.

 

Başka birisine sorsanız Sümer tabletlerinde geçen 12.gezegen Marduk'a ve uzaylılara bağlar olayı. Hatta '' 12 dev adam''a bağlayan bile çıkar. :)

 

Yani, 12 sayısı 7 veya 40 sayısı gibi çeşitli kültürlerde anlam yüklenen bir sayı olmuştur.

 

Eski Türklerde kullanılan 12 hayvanlı takvim, Şia ve Alevilerdeki 12 imam olayı, Tevratta geçen Tanrı'ın milleti İbranilerin 12 kabileden oluşması, eski Mısır'da, Yunanistan'da 12 tanrı olması gibi...

 

AB yetkilileri resmi açıklama olarak çok kulanılan 12 sayısını ( 12 ay, 12 saat vs. ) örnek gösterip bu yıldızların evrenseliği veya sonsuzluğu simgelediğini söylüyor.

 

Şimdi, bir düşünelim, araştıralım bakalım, bu bayrak ilk ne zaman kabul edilmiş ?

 

AB'den bağımsız ve daha eski bir kuruluş olan 10 kurucu üyeden oluşan Avrupa Konseyi'ne Türkiye ve Yunanistan'ın katılımından sonra yani 1955'de kabul edilmiş.

 

Açılan tasarım yarışmasında kazanan bayraklar arasında Haçlı bayraklar da var fakat Sosyalist gruplar ve Türkiye itiraz edince bugünkü bayrak kabul ediliyor. Bununla birlikte bayrağın tasarımcısı Arsene Heitz koyu bir katolik ve bu bayrağı tasarlarken başında yıldızlı tacı olan Meryem Ana imgesinden etkilendiğini açıklamış. Yani bu gizli bir bilgi değil.

 

Fakat daha sonra bu Avrupa Konseyi'nin kurucu üyelerinden Norveç ayrılıyor ama yeni katılan İzlanda, Almanya, Avusturya ve bugünkü Almanya'nın bir eyaleti olan o zaman Fransa ile Almanya arasında kime bağlı olacağı tartışmalı olan yarı bağımsız Saarland ile üye sayısı 15'e çıkıyor.

 

Bu durumda bayraktaki yıldız sayısının 15'e çıkarılması teklif ediliyor fakat buna Almanya kendi eyaletinin tanınması anlamına geleceğinden karşı çıkıyor, bu durumda yıldız sayısının 14'e çıkarılması teklifine ise Fransa Saarland'ın Almanya'ın eyaleti olduğunun resmi kabulü sayılacağı gerekçesi ile itiraz edince bayrak yine eskisi gibi 12 yıldızda kalıyor.

 

Yani bayrağın kabul edildiği sırada AB'nin prototipi Avrupa Kömür birliği henüz ortada yok ve bu Avrupa Konseyinin bayrağı kabul edildiğinde Türkiye'de bu konseye üye bir ülke konumundaymış.

 

AB ise Avrupa Konseyinin izniyle bu bayrağı 1986'da kullanmaya başlıyor. Bu bayrak 2001'de yine değiştirilmek isteniyor ve Tasarımcı Rem Koolhaas'ın tasarladığı batıdan doğuya üye ülke bayrak renklerini sıralayan barkod şekilindeki şu bayrak :

 

amo.jpg.pagespeed.ce.L8YphI-I8w.jpg

 

'' homoseksülelliği çağrıştırıyor '' gerekçesiyle kabul edilmiyor. :)

 

Yani, iki kez değiştirilmesi teklif edilmiş ancak farklı sebeplerden reddedilmiş.

 

Buradan anlaşılıyor ki, bu bayrak Hristiyanlığı gerçekten çağrıştırması için tasarlanmış olsa bile, Türk bayrağındaki Hilal'den bir farkı yok. Yani, olay dini değil kültürel ama bizimki gibi vazgeçilmez olarak da düşünülmemiş anlaşılan.

 

Hani, '' Kişi karşısındakini kendisi gibi bilir derler ya '', işte bu söylentileri çıkaranlar da, bana göre, kendi dogmatik bakış açılarını karşı oldukları fikir ve kavramlara da yükleme hastalığına tutulmuş dogmatik komplo teorisyenleridir.

 

 

 

Saygılar sunarım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atatürk Cumhuriyetin ilanında ey Türk Milleti işte MUASIR MEDENİYET diye tarif ettiği BATI Medeniyeti , yani AVRUPAYDI..

Mehmet Akif Ersoyda o muasır medeniyet diye tarif edinen Batı Medeniyetine '' Tek Dişi Kalmış CANAVAR '' demiştir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bati'da matbaa icad edildi,200 yil sonra Osmanli bunu kabul etti;bir sartla:Tevrat ve Incil matbaada basilacakti fakat Kur'an'in matbaada basilmasi yasakti.

Matbaanin Osmanli'nin seyhülislamlarinin örümceklenmis kafalarina uyarak 200 yil gibi uzun bir süre sonra Türkiye'ye gelmis olmasinin Türk insaninin egitim ve kültür yönünden gelismesini engellemistir.

 

 

Muasir kelimesi caga uygun yani cagdas medeniyet anlamina gelir.Yani medeni olmak demektir.Medeni olmak kötü degildir.Bati'daki sanayi atilimi,Türkiye'ye Atatürkle gelmistir.Almanya'nin,Fransa'nin vs diger Avrupa ülkelerinin iki savas görmelerine ragmen bugün dünya sanayi ülkelerinin basinda gelmeleri bu nedenledir,köklü ve temeli atilmis bir sanayinin medeniyete katkisi cok önemlidir.Kurtulus Savasindan sonra Cumhuriyetin ilani ile baslatilan sanayi atilimi,DP yani Menderes dönemi ile durmus ve Türkiye ekonomik olarak bagimli bir duruma getirilmis borc batagina sokulmustur.

 

Atatürk'ün cagdas medeniyet olarak gösterdigi yol Türkiye'nin kalkinmasi,zenginlesmesi yoluydu.Bu engellendi.Atatürk cagdas medeniyetin ötesine diye hedef göstermisti ne yazik ki biz birakin cagdas medeniyetin ötesine gecmeyi,onun sinirlarina bile yaklasamadik,halkimizin büyük bir kesimi hala 1400 yil öncesini özlemektedir.

 

Mehmet Akif Ersoy,o siiri Canakkale Savasi icin yazdi.O savasin vahseti karsisinda,medeni diye gecinenlerin nasil böyle bir zulme ortak olabildiklerinin sükutu hayali ile o misrai yazdi.Mehmet Akif o misrai yazdi ama Mehmet Akif müthis bir Alman yani Bati hayraniydi.Onun Almanlar icin yazmis oldugu siir bile vardir.

 

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.