Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Eğitim


melancholy

Önerilen İletiler


  1.  

Çocuk eğitiminde sizce aile mi, okul mu önemlidir? Aile yeterli bilgi ve donanıma sahip değilse ne yapabilir veya okul yetersizlikler içinde bir okulsa çocuğa ne verebilir?

 

Atatürk'ün ailesi mi ona yardımcı oldu, yol gösterdi de bu kadar başarılı oldu, yoksa okuduğu okullar o dönemin en iyi okulları mıydı?

Gelişmiş ülkelerde çocuk gözünü okulda açmaktadır. Sıfır yaştan itibaren çocuklarını uzmanların eline bırakıyorlar. Aile ne kadar okumuş da olsa bir mühendis çocuk eğitimi konusunda ne kadar bilgi sahibidir?

 

Türkiye bu anlamda hangi noktaya gelmiş?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

**** ....

böyle bunlar valla ne desen haklısın... insan bi hoşgeldin der di mi? konu sevgi böcüklüğüne gelince mangalda kül bırakılmaz ama... halbuki bi başlık için yeteri kadar dikkat çekici kelime de kullanmışsın...(atatürk,avrupa,gelişmiş ülkeler)

ha buldum allah kitap kelimelerini cümle içinde kullanmamışsın...olmaz...düzelt bi daha yaz...

 

başlığına cewap vermek gerekirse de:okuldaki eğitim ve ailedeki eğitimi karşılaştırmak bence ibrahim tatlıses ile stephan hawkingi karşılaştırmak kadar alakasız olacaktır.her iki kurumda verilen eğitim farklıdır.

misal:aile çocuğu okula gitmesinin bir şart olduğu konusunda eğitir

okul ise insan bedeninin iletkenliği konusunda...gibi...

 

bilmem anlatabildim mi? evet anlatabildim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet yahu, ben de eksik bişeyler farkettim. Mesela dizi filmlerden apartılmış repliklerden oluşturduğu imzası yok bir kere. Avatarında ancelina coli, bıred pit neyim yok. Hatta avatarı bile yok. Sevgi böcüklüğü konusuna ise aynen katılıyorum. Allah kitap kelimelerini kullanırken de, allah yoktur ben hiç görmedim, kitap tanımam - o beni tanıyo mu ki? vb estek köstek şeyler yaz ki ortalık biraz daha karışsın.

Başlık konusunda ise, ben de ailede ve okulda alınan eğitimin birbirinden bağımsız olduğunu düşünüyorum. Ailenin görevi, eğitimin gerekliliği ve sürekliliği konusunda birey üzerinde ısrarcı olmak ve okulda öğrenilemeyecek yetileri tamamlamaktır. Okul ise bu şekilde hafif yağda kızartılıp pembeleştirilmiş bireyi evire çevire pişirmektir. Son soru için, Türkiye bu anlamda hiçbir yere gelmiş değil bence. Geleceği de yok gibi, çocukken karambole yetişiyor ve olası pozisyonlarda voleyi vurarak kısa yoldan sonuca gidecek şekilde yaşıyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Genel bakış açısıyla aslında aile ve okul çocuğun eğitiminde işbirliği içinde olmalıdır ..fakat dikkat çektiğiniz gibi türkiye ortamında bunu başarılı kılmak maalesefki süreçle olacak bişeydir.aslında okulllarda donanım dediğiniz materyaller var. fakat etkili bir biçimde kullanılmıyor.çocuk kendini gerçekleştirebilecek bir ortamı ailesinde bulamasa bile okuldan edinebilir bu konuda da rehber öğretmenlere daha büyük görev ve sorumluluklar düşüyor.yani kısaca herkes elinden gelenin en iyisini yapmayaçalışsa eğitimimizde gelişir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

Aile ve Okul.. öncelikli görev bence aileye düşüyor. çünkü; karakteri 7 yaşına kadar ögrendikleriyle, belli oluyor. sonraki dönemlede, kendisini geliştirebiliyor ama karakter 7 yaşına kadar yaşadıgı, hayatında belli oluyor. çoçuk yetiştirme eğitimi veren kurumlar var bazı okullarda uygulanıyor dahada çogaltılmalı... okul ise kitap okumak degildir. eğitimin nedeni açıklanırsa. hatta çoçugun, konuşulanları anlamasına başladığı zaman bir şeyi yap yada yapma demenin, nedenini açıklamak çoçuklar için çok yararlıdır. tabi bunu anlaya bilcegi bir şekilde anlatarak, öğretmenlerede, çok görev düşüyor. bazen ögretmenlik duygusu ile degilde, farklı duygularda yaklaşıyorlar. buda ögrencilerde çogunlukla büyük bir hayal kırıklıgı yaşatıyor duygusal olarak kendilerine yükleniyorlar bence şöyle bir şey yapmalı ögrencilere daha verimli nasıl olabiliriz diye tartışma açılmalı. bu tartışma esnasında birde araştırma gerekli. ögrencilere sormalı dersleri eğitimin sunulmasını nasıl istersiniz diye.. rehber ögretmenleride bütün bu konuları takip etmeli çok kapsamlı çalışmalar yapıp ilgili ve yetkili makamlara uygulama bırakmalıyız yoksa bu böyle gelmiş böyle gider... ne kadar erken başlarsak eğitim için o kadar iyi olur..

 

 

Saygılar.. :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

aslında yanlıs bır soru.cunku ıkısını de ayırt edemeyız. okul olmazsa bır yanı aıle olmazsa deger yanı eksık olacaktır. egıtım tek yonlu gelısmıyor cunku.ornegın yeme ıcmesını ıhtıyacını gıderebılmesını her ıkı tarfta ogretıyor.bırı uygulamalı dıgerı teknık ve anlatımı ogretık. yanı bu ıs tek basına olmaz. soru guzel soru kafa karıstırıcı.ama ınce dusununce cıkıyor cevabı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
aslında yanlıs bır soru.cunku ıkısını de ayırt edemeyız. okul olmazsa bır yanı aıle olmazsa deger yanı eksık olacaktır. egıtım tek yonlu gelısmıyor cunku.ornegın yeme ıcmesını ıhtıyacını gıderebılmesını her ıkı tarfta ogretıyor.bırı uygulamalı dıgerı teknık ve anlatımı ogretık. yanı bu ıs tek basına olmaz. soru guzel soru kafa karıstırıcı.ama ınce dusununce cıkıyor cevabı.

Birey ilk eğitimini aileden alır.Hatta anne karnında alır (Anne- bebek etkileşimi gibi). Daha sonrası süreçte ise okul ve çocuğun içinde bulunduğu sosyal çevresi etken faktörlerdir. Aile hiçbir zaman eğitimin dışında değildir. Eğitim evdede devam etmelidir. Bu yüzden Eğitim kurumları okul- aile işbirliğine çok önem vermelidir. Öncelikle ailenin eğitim konusunda yeterli bilgi donanımına sahip olması gerekir. Ancak son yıllarda eğitimde reform hareketleri adı altında yapılan bana göre radikal değişiklikler ailelerii velileri bezdirmiş durumda. Öğrencilerin hayatı sınav oldu. Dershaneler etüt merkezleri para basar oldu. Eğitim öğretim insanlara külfet oldu. Özel eğitim öğretim merkezleri her geçen gün arttıkça okullar sadece zorunluluk oldu. Eee birde sınıfta kalma kaldırılınca öğrenci daha ne yapsın. Yan gelip yatsın.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.