Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

=Bordo Bereliler=


HONEST

Önerilen İletiler

Bordo Bereliler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik sınıf ve rütbelerdeki subay ve astsubaylarından oluşan, iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesine karşı her türlü arazi ve iklim şartlarında görev yapabilecek nitelikte üst düzey eğitime tabi tutularak yetiştirilmiş özel askerlere verilen isimdir. Tugay seviyesinde Oluşturulmuş olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na (Eski Adı Özel Harp Dairesi Başkanlığı) olarak görev yaparlar. Söz konusu Tugay, Bordo Bereliler ile Muharabe Arama Kurtarma (MAK), Su Altı Taarruz(SAT), Deniz Piyade Keşif timlerini bünyesinde barındırmakla beraber, fiili durumda sadece Bordo Bereliler ve MAK doğrudan Tugay'ın emrinde görev yapmaktadır.

 

Bordo Bereliler aynı zamanda devlet büyüklerinin yakın koruma görevini de yerine getirirler. Dünyanın en iyi askeri özel timleri sıralamasında 1. sırada yer alır. (Kimi verilere göre 2004 yılında Almanya'da düzenlenen Özel Kuvvetler yarışmasındaki birincilik performansıyla ilk sıradadır). Ününü Abdullah Öcalan'ın yakalanma görevinde duyurmuştur. Bordo Berelilere üye olan askerlerin adları soy adları MİT tarafından korunur.

 

 

Eğitimleri [değiştir]Yurtiçi, yurtdışı ve ihtisas eğitimi olmak üzere 3 ayrı dalda 47 ayrı ders eğitimi gören "bordo bereliler", 3.5 yılda yetişmektedir.Yurtiçinde 72 hafta süreli temel nitelikli kurslar gören elit askerlere, bu eğitimden sonra yurtiçi ve yurtdışında ihtisas eğitimi verilmekte, ihtisas süreleri 10 ila 52 hafta arasında değişmektedir. Yaklaşık 3 - 3.5 yıl sonunda aday, gerçek bir "bordo bereli" olmak suretiyle özel timlerde görev alacak duruma gelmektedirler.

 

Yurtiçinde; savaş beden eğitimi, özel harekat, yakın muharebe, teşhis-tanıma, uzak mesafeli keşif ve devriye, sızma, yaşamı sürdürme - sorgulama sorguya mukabele, kaçma - kurtulma, hedef tarifi - ateş tanzimi - hasar tespiti, özel operasyon, psikolojik harekat, halka yardım, paraşüt, komando, gayri nizami savaş, koruma, kış muharebesi, kurbağa adam, serbest paraşüt eğitimi.

 

İhtisas kurslarında; atlatıcı ve yer ekip komutanlığı, tahrip teknikleri, mayın ve bubi tuzakları, ilk ve acil yardım, cerrahi teknisyen, hayatta kalma-kurtulma, cephane imha, hafif silah uzmanlığı, ağır silah uzmanlığı, istihbarat uzmanlığı, harekat uzmanlığı, muharebe kursları, psikolojik harekat kursları.

 

Yurtdışında; özel kuvvetlerde uzmanlık, hava indirme, sivil işler, halkla ilişkiler, devriye, yaşamı sürdürme, psikolojik harekat kurslarıdır.

 

Ayrıca bu birlikler iyi donanımlı diplomatlardır.

 

Terörist Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan alınmasını sağlayan birliktir. Öte yandan Bordo Bereliler güneydoğuda yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde güneydoğu anadolu ve Kuzay Irak'ta sayısız çatışmaya girmiştir. Bu çerçevede NATO bünyesinde bulunan ülke özel kuvvet personeline göre çok daha tecrübeli addedilmektedir.Ayrıca dünyada güven atışı eğitimi yapan tek timdir.İki bordo bereli karşı karşıya geçerler.Biri kafasına kitap büyüklüğünde bir hedef tutar.Diğeri bu hedefe gerçek mermilerle yürüyerek ateş eder.ortaya geldiğinde durur,arkasını döner,silahları bacaklarının arasından geçirip ateş etmeye devam eder.Daha sonra hedefi tutan silahları alır.Ve aynı şeyler tekrar yapılır.

 

Özel operasyonlarda sessizlik ve hiz en onemli degerdir.

 

-K.Lock dedikleri kilitleri delta force dahil diger ulkeler 10,13 saniye arasi acarken bordo bereliler maksimum 7 saniyede aciyorlar.

 

-200 metrede hala nokta atisi yapabiliyorlar.

 

 

 

 

(Bu arada lafa atilip Bordo Berelilerin egitimini sordum.Verdigi cevap kafami karistirdi.)

 

Ordudaki çoğu askerin hayalidir bordo bereli olmak.Ama bu is her baba yiğidin altından kalkabilecegi bir is degildir.Sen karini,coluğunu cocuğunu ,anani babani yok sayabilirmisin?

 

(Bu laf üzerine sordum nasil yani komutanim diye)

 

Bak oglum Bordo Bereli bildiginiz askerlere benzemez.Tabiri yerindeyse,yaninda ailesini kesseler umursamazlar.O askerlerin eğitiminde duygusallik diye birsey yoktur.Ben onlarin komutani olsam ve vurun beni desem 2 ci bir emir beklemez,vururlar.Eğitimlerinde bir insanin basarabilecegi noktanin ustundeki isler icin egitim alirlar.Kisacasi en ağır şartlar onlar icindir.İste Bordo Bereliler bundan dolayi bir numaradir.Iraktaki catışmalarda komando ve piyade birlikleri pkk'lılarla catisirken Bordo Berelileri her zaman catişmanin arasina atarlar ve belki 3 saattir suren bir catisma 20 dakkaya son bulur.

 

 

 

 

Pkk lilara bir soru sorariz,yakaladigimiz zaman:

-'TÜRK Askerinin geldiğini nasil anlarsınız?'

 

Bütün şarjörünü üstümüze boşalttığında

 

-'Komandoların geldiğini nasil anlarsınız?'

 

Yarim sarjörü üstümüze boşalttıığı zaman

 

'Peki Bordo Berelinin geldiğini nasil anlarsınız?'

 

TAK!

 

İşte oğlum Bordo Bereliler böyledir.Sana 3 olay anlatacağım o olaylar biraz daha detaylı açıklar sana kim olduklarini.(Arkadas o sıra beni dürtükledi iyi dinle burayi diye)

 

Olay 1: "Doğuda bir gece 12 kisilik bir komando birliği aldigi talimat üzerine dağa cıkıyorlar.Dağda gezerken Pkk'lilarla catişmaya giriyorlar.Ama Pkk zannettikleri aslında o gece orda devriye gezen baska bir bordo bereli tim.Komandoların hepsi şehit düşüyor.Bordo Bereliler de ise hiç kayıp yok...Olaylar öğrenildiğinde komando birliğinin komutanı catışma yerine gidiyor.Gittiği zaman şehitlerin öldüğü yerde yüzlerce boş kovan görüyor.Bölgeyi arastirdiklarin da biraz asağısında 12 boş kovan buluyorlar.

Şifrelerin birbirlerine söylenmemesi ve aradaki ihmalkarliklar yüzünden 3 komutan ceza aliyor."

Olay 2: (Burda köyün ismini yazmiyorum beyler)."11 kisilik bir Bordo Bereli timi bir köyün güvenliğini sağlıyor.Halk onlara cok samimi ve sıcak davranıyor.Pkklilar bu timi bir gece pusuya düşürüp hepsini şehit düşürüyor evladım ve kıyafetleri dahil bütün eşyalarini alip kendileri giyiyor.O köyde Bordo Bereliler sehit düştü diye bütün köy bayram ediyor.Aylarca korudukları o köyden bir hain Pkk lılara bilgi sizdiriyormuş.Köyün komple Pkk'li olduğu sonradan ortaya çıkıyor.Pkk lilarin bu yaptigi ancak olayın sonrasındaki 2 ci ayda ortaya çıkıyor.Ve oraya 4 kisilik bir Bordo Bereli birliği gönderiliyor."

 

"Sonuc: 2 saat sonra o köyden tabiri caizse eser yok oğlum."

 

Olay 3: "Amerika'nin askerlerimizin kafasina çuval gecirdiği o olayda,orada 2 Bordo Bereli vardi.Eğer orada başlarındaki komutan emir verseydi, ne ordaki 45 amerikali asker ,ne diğer 20 kisilik kürtler hicbiri sağ cikmazdi.Orayı öyle bir savunurlardı ki çok kanli biterdi.Ve o binanin altinda kilolarca patlayici vardi güvenlik icin en kötü ihtimal orayı gözlerini kırpmadan ucurabilecekleri bile bazi seylere net bir cevap olurdu.O olaydan sonra orda Bordo Bereli oldugunu o zamanki amerikalıların başındaki komutan çok sonra öğrendi ve telefonla genel kurmayi aradi.Ve şunları söyledi "Askerlerinizin gösterdiği anlayış beni cok mutlu etti.Allah a bin şükür ki askerleriniz,askerlerimizi evlerine sağ salim gönderdi".

 

Alıntı...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 yıl sonra...

ayrıca Kobradan paraşütsüz atlıyorlar, Beş dakikada Suriye'yi on dakikada İran'ı yarım saatte İsraili düşürüyor bunlar, silah kullanmadan bir mermi bile harcamadan yapıyorlar tüm bunları, Rambo'nun bıçağından keskin dişleri var bunların. Her terör saldırısından sonra Kandil'den girip avaşinden, basyandan mola veriyorlar kuzu keser gibi adam kesiyorlar, Apo'yu asıyorlar Bdp'li vekilleri lime lime doğruyorlar..
Onlara herşey kolayda bir tek Abd'ye çıtlarını çıkartamıyorlar..
yahu arkadaş yılarca bu hikayelerle genç ergenlere gaz verdiler yok bir tane bordo bereli bilmem kaç abd askerini öldürürmüş yok teröristin mağarasında bordo berelilere övgü içeren mesajlar yazılıymış..... aklı başında insanlarsınız hiçbir düşman kendisine düşman olarak gördüğü bir güce mağarasında övgü yazısı yazmaz bu arada bir bordo berelinin kaç abd askerine bedel olduğunu başlarına çuval geçirilip kovalandığında gördük... ben nerdeyse 40 yaşında adamım biz bunları yutmuyoruz ama lütfen bu çocukları bu şekilde kandırmayın yalancı gaz vermeyin neysek oyuz uçarız laçarız demekle uçulmaz kaçılmaz...Elin yabancısı bırak silahı sadece parasıyla seni döver bırak bordosunu mavisini yeşilini...
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...

Bordo Bereliler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik sınıf ve rütbelerdeki subay ve astsubaylarından oluşan, iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesine karşı her türlü arazi ve iklim şartlarında görev .

.

.

.

"Askerlerinizin gösterdiği anlayış beni cok mutlu etti.Allah a bin şükür ki askerleriniz,askerlerimizi evlerine sağ salim gönderdi".

 

Alıntı...

bu biraz abartılı oldu her ne kadar eğitimli de olsa bordo bereli de olsa sonuçta bir insan bir melek vaya yabancıların dediği gibi tanrı yada tanrının oğlu değiller 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...

Piyade er tolga Komutanım size bi arzu da bulunmak istiyorum bn vatan için canımı seve seve weririm şimdi bn Şırnak ulu derede askerlik yapmaya gitcem ama bordo bereli olmak istiyorum ama nasıl kayıt yapcagimi bilmiyorum bana donerseniz sevinirim komutanim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...

Bordobereli Olmak İstiyorum

 

 

'Bordo Bereliler' hakkında her şey!

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin göz bebeği bordo bereliler, son yıllarda yaşanan operasyonlar ile adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Peki kimdir bordo bereliler? Bordo bereli nasıl olunur, bordo bereliler hangi eğitimlerden geçer? İşte Bordo bereliler hakkında merak edilenler...

 

Halk arasında bilinen adıyla Bordo Bereliler TSK'nın hali hazırda en elit birliğidir.

 

Asıl ismi Özel Kuvvetler Komutanlığı olan Bordo Bereliler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik sınıf ve rütbelerdeki subay, astsubay ve uzman erbaşlarından oluşan, iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesine karşı her türlü arazi ve iklim koşullarında görev yapabilecek nitelikte üst düzey eğitime tabi tutularak yetiştirilmiş özel askerlere verilen isimdir.

 

Gönüllülük esasıyla özel kuvvetlerde görev yapmak üzere başvuran personel arasından çeşitli seçmelere tabi tutularak seçilen profesyonel askerlerden oluşturulur.

 

 1992 yılında Tugay seviyesinde kurulmuş olup doğrudan Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olarak görev yaparlar. Bordo Bereli olabilmek için komando kursu görmüş bir askerin 6 ay daha ekstra komando ihtisas kursu görmüş olması gereklidir.

 

Daha sonra 3 yıla yakın balık adam, paraşut, bomba imha keskin nişancılık, hayatı idame ve çeşitli kurslardan geçirilirler. Herkes bu gruba dahil olamaz, belirli fiziksel özellik sahibi olmaları gerekir.

Genellikle 1.75-1.90 arası boylarda olurlar. Özellikle gözlerinin cok saglam olması gerekir, gözlük kullananlar bordo bereli olamaz.

 

Askerlik mesleklerini en ust derecede icsellestirmisler. Aldıkları eğitim ve sürekli tekrarları neticesinde fiziki olarak çok üstündürler fakat fiziki olarak güçlenmesi dışında mental olarak da çok güçlü yetişirler.

 

Normal bir insanın psikolojisini alt üst edebilecek durumlardan çok kolay çıkabilirler. İnanılmaz baskı altında doğru kararlar verebilmeyi öğrenirler. Asıl amac gücün kontrollü ve çeviklikle askeri harekatin maksimum faydada icrasi oldugu için teknik anlamda ve pratikte çok yaratıcı hizli karar verebilen hareketinin farkında üst düzey egitimli kişilerdir. Onları diğer askerlerden ayıran da budur.

Zeka ve fiziğin mükemmel birleşimidirler. Hepsinin paramedikal seviyede tıbbi bilgisi de bulunur.

 

 Kullandıkları silahlar genelde amerikan piyade tüfeği M-16 (bomba atarlı) ,Bora (keskin nişançı tüfeği, RPG 7 (roket atar ) Biksi makineli tüfek, tabanca, bıçak gibi silahlardır. Aslında en dogal arazi sartlarinda elde edilecek malzemeler bile bu savaşçılar tarafindan imha araci olarak kullanilabilir.

 

Aralarindaki iliski cok farklidır. ast-üst iliskisi daha cok abi-kardeş iliskisi gibidir. Doğrudan Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olduklarından diğer askeri birimlerden emir almazlar ve onların komutasına girmezler.

 

Aralarındaki telsiz görüşmeleri bile tamamen kendilerine özgüdür ve kendi içlerinde belirledikleri kodlardan oluşur.

 

Almanya'da, 26 ülkeden gelen ozel kuvvetlerin katilimi ile yapilan "Dünya Özel Kuvetler Şampiyonasi"nda Amerika'nın ''Delta Force'' su da dahil olmak uzere tum ozel kuvvetleri geride birakarak birinci olmuşlardır.

 

Bordo Bereliler, yurt içinde ve yurt dışında düşmana korku vermelerinin yanı sıra, Türk halkına dost ve müttefiklerine, böyle sağlam birliklerin kendi ordusunda var olduklarını bilmenin büyük bir güven verdiği birliklerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.