Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DeJaVu

Önerilen İletiler

ben amerikaya gitmek istiyorum ama dil eğitimi almak için değil oradan biriyle tanıştım benimle evlenmek istiyor fakat ben şuan açık öğretimde okuyorum ayrıca askerliğimi yapmadım amerikaya gitmem için illa orada dil eğitimi almam şart mı bunu bilen biri varsa bana anlatabilir mi acaba .....cevaplarınızı bekliyorum saygılar..... :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Cevaplar 54
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

ben amerikaya gitmek istiyorum ama dil eğitimi almak için değil oradan biriyle tanıştım benimle evlenmek istiyor fakat ben şuan açık öğretimde okuyorum ayrıca askerliğimi yapmadım amerikaya gitmem için illa orada dil eğitimi almam şart mı bunu bilen biri  varsa bana anlatabilir mi acaba .....cevaplarınızı bekliyorum saygılar..... :D

1707[/snapback]

 

Özellikle 11 Eylülden sonra vize konusunda çok zorluk çıkartıyorlar..eğer ingilizcende yoksa imkansız gibi birşey maalesef..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Nisanlanip nisanli vizesi ile gidebilirsin

Evlenip gidebilirsin

Ama dil bilmeden burada nasil yasayip calisacaksin bilmiyorum sen once onlari dusun.

Yani dil bilmeden adama benzincidede restoranda is vermezler dil ogrenene kadar burada agir temizlik isleri yaparsin. Paran varsa dil okuluna kaydol gel sonra evlen derim bence

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

evet, arkadaslarin da söyledigi gibi eylül olayindan sonra son derece zorlastigini basindan ve yasaynlardan ögreniyoruz.

Eger mümkünse sizin icin aslinda tek cikar yol, evlneceginiz kisisnin Türkiye ye gelmesi ve islemleri birlikte yürütüp, vizenizi beklemkten baska care yok saniyorum.

sevgiler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

slm dostum ,

biz 5 arkadaşız 3 bayan 2 erkek senden akıl almak istiyoruz biz okumuş tahsilli insanlar olmamıza ragmen malum türkiye şartları işsiziz ve biz amerikaya gitmek orada çalışıp para kazanıp orada yaşamak istiyoruz sence bu istegimiz okadar zormu olmicak bişeymi biz bunu çok ama çok istiyoruz eger hayır o kadarda çok zor degil diyorsan ne yapmalıyız nereden başlamalıyız ve biz öyle varlıklı ailelerin çocuklarıda degiliz bize yardım edermisin bu rüyadan vazmı geçelim yoksa savaşalımmı çok istiyoruz amaa..eylem,hatice,sıla,ömer,haşim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 2 hafta sonra...

Şaka bir yana. ABD'ye şuan vize almak ticari yolcu değilseniz çok zor. Hele hele oraya kalmak ve çalışmak için gidiyorum derseniz imkansız gibi. Diyelim gittiniz. ABD'de avrupa ülkelerindeki gibi göçmen kampları falan yok. Yani JFK'den çıktığınız an geçinecek paranız yoksa Homeless olursunuz. O yüzden daha önce orada çalışacağınız işi ayarlamalı ve öyle gitmelisiniz. Tabi bir yakınınız akrabanız vardır o ayrı.

 

Jadakiss dostum nasıl bir vize o ?

 

10 yıllık vize? Çalışma ve oturma iznimi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
Jadakiss dostum nasıl bir vize o ?

 

10 yıllık vize? Çalışma ve oturma iznimi?

 

Yalniz bir cesit 10 yillik vize vardir Amerikaya gitmek icin. "V-1, V-2, V-3"

 

Bunu alabilmek icin murecaat eden kisinin LPR'in ya esi (karisi veya kocasi) ya da cocugu olmasi lazim. LPR in manasi = Legal Permanent Resident. Yani "Yesil karti" olan birisi. Bu yuzden, Jadakiss arkadasin soyledigi bu kategoriye dusmesi lazim. Aksi taktirde, oyle bir VIZE yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Arkadaşım, Amerikada 15 sene yaşamış biri olarak, seninle seni görmeden evlenmek isteyen bir kişiye ne kadar güvenilir sence. Ayrıca, Amerikalıların en berbat ve işe yaramaz insanlarıyla evlenmeye devam ettikçe kendimiz ve ülkemize de ihanet etmiyormuyuz sence. Tabii ben senin evleneceğin kişiyi tanımıyorum, belki de gerçekten düzgün biridir, öyleyse bir şey demiyorum. Ama ben olsam sırf Amerika'ya gidecem diye, böyle bir evlilik düşünmezdim, yani buna değmez. Onun yerine yeşil kart başvurusunda bulunabilirsin.. Gayet te ucuz YesilKartAL.com gibi siteler var bu konuda başvuru yapabileceğin, ve kazanma olasılığında 20/1 yani bayağı fazla.

Amerika'da kaldığım süresince bir çok insanın orada kalmak için kimsenin yüzüne bakmadığı minimum 100 kilo insanlarla evlendiğini gördüm, ve Türk insanı için bu aşağılayıcı olayı mümkün mertebe, Türk/Amerikan derneği başkanlığım sırasında engellemeye de gayret gösterdim. Doğru dürüst, yüzüne bakılır, bir ailesi olan ve okumuş bir Amerikalıyla evlenecekseniz, bir şey demiyorum. Ama Amerika'nın pertleriye evlenip, sırf Amerikaya göç için böyle bir intihara bence sebep te, gerek te yok...

 

Saygılarımla,

 

kardeş sana bi soru sorucam benim kuzenim amerikada yeşil kart almayı düşünüyor ve bana aldığında tatil için gelmemi söledi davetiye göndericekmiş bana gelmem için oraya peki davetiye geldiğinde onu nasıl alıcam ne ypmam lazım davetiyeden sonra vize almam kolaylaşırmı acaba bi yardım etsen?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 11 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 11 ay sonra...

Arkadaşlar ben üniversiteyi bitirdim. Şuan çalışıyorum. Amerikaya giderek dilimi ilerletmek istiyorum. Belli bir süre amerikada kalıp part time bir yerde çalışıp dilimi ilerletmem lazım. Bu hususta bilgisi olan varmı ne yapabılırım. Sadece gitmek yetmıyor. İşde bulmam lazım..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Bence Amerika da tanıdığınız yoksa bir amerikan rüyası şeklinde basıp gitmeyin. Ama tanıdığınız varsa güvenilir ve gel iş bulayım diyorsa deneyebilirsiniz. Onun dışında dil okuluna kayıt yaptırarakg itmek tabii ki normalden çok daha kolay ama böyle bir durumunuz yoksa normal başvuruyu denemeniz gerekiyor tabii ki.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Uzunca bir suredir Chicago'da yasiyor ve okuyorum. Burada WAT, dil okulu, universite ve ya master icin gelmeyi planlayanlarin sorularini cevaplamak isterim.

 

(Okullari isim isim nasildir diye sormazsaniz sevinirim, cunku sadece okudugum okullar hakkinda bilgim var. Ama genede elimden gelirse sorusturmaya calisirim.)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1 yıllık master programları var mı? Bir de ücretler nasıl, bir öğrencinin bir aylık yaklaşık masrafı ne kadar,kira,yemek ve ulaşım içinde? Onundışında orta düzeyde ingilizce bilgisine sahip birisi kaç ay içerisinde Toefl'ı verecek seviyeye gelebilir? Çok sordum ama çok bilinmeyenli bir yolculuk olduğu için yurtdışı eğitimi,ben de detaylara girmek istedim.Bilgilendirirseniz sevinirim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

- Ne konuda ve nerde master yapılacağını bilmediğimden bu soruya cevap veremem.

- Yasam masrafı 1000dolar cıvarı

- TOEFL tekniklerden ibaret bir sınav. Sınavın yapısını iyi anlar ve çok çalışırsanız iyi bir skor yapabilirsiniz. Yanlız orta derce ingilizcesi olan birinin speaking için çok pratik yapması gerek. "TOEFL vermek" gibi şey söz konusu değil. Okulun beklentisine göre veya daha fazlasını alarakö okula başvurmaya hak kazanırsınız. Yeterli skor yapamazsanız okul kabul etmez. Bu skor baş vurmak istediğiniz okula göre değişir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Şunu merak ediyorum. Amerika'ya giden arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Orada yaşam standartları Türkiye'den daha mı iyi ? Filmlerde gösterilen toz pembe Amerika'nın dışında gerçek amerika nasıl ? Bunu da anlatırsanız daha bir yardımcı olur bize sanırım. Teşekkürler

jokerboy benim gitmekte olduğum kurs aylık 420 dolar civarı. Ama uzun süreliğine okula kayıt olmak istersen indirim yapıyorlar bu fiyat üzerinden. Ancak daha adı bilinen yerler daha yüksek fiyatlarda oluyorlar. Yanlız bir çok öğrencinin eğitim sistemlerinden memnun olmadıklarını biliyorum.Arada okulda transfer olan öğrencilerle karşılaşıyorum. Onlardan yorumlarını dinliyorum.

 

Kurs ücreti ve yaşam masrafları castbound'a verdiğim cevapta olduğu gibi aylık yaklaşık 1000 dolara çıkıyor. Bu en minimum yaşam masrafı.

 

Amerika'daki yaşam şartları Türkiye'den iyi değil. Nasıl değil; eğer çalışmıyorsan ve ya bir yerden gelen gelirin yoksa ve kendi masraflarını ucu ucuna karşılıyorsan burdaki yaşam Türkiye'dekinden zor olur. Buna birde kültürel farklılıkları da eklersen, ilk geldiğinizde inanılmaz bir kültür şoku yaşıyorsunuz.

 

Ama Amerika'nın bence en büyük artısı Tükiye'ye göre, bir kural varsa insanların ona uyuyor olması. Bir de İstanbul ile kıyaslarsam Chicago'yu trafik çilesi yok :D

 

Filmlerdeki görüntülere hiç aldanmayın. Sonuçta jokerboy, sen öğrenci veya göçmen olarak buraya gelmiş olacaksın -eğer gelirsen- ve herşeye sıfırdan başlıycan. Çalışma iznin olursa belki Türkiye'de yapmaya tenezzül etmediğin işleri yapıcaksın. Eğer yeterli ingilizcen, eğitimin ve tecrüben yoksa, 2. değil 3. sınıf vatandaş olarak görüleceksin...

 

Ama Amerika'ya gelmeyi tavsiye etmiyorum değil. Farklı bir sürü kültürü bir arada barındırıyor ve Türkiye'de bulunamayacak imkanlarada ulaşabiliniyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...

Dartchat'e vermiş olduğu detaylı bilgiler için tekrardan teşekkür ederim,özellikle yaşam standartları konusundaki karşılaştırması üzerinde önemle durulması gereken bir konu.Çünkü birçok kişi yurt dışına toz pembe hayallerle gidiyor ancak birçoğu pişman oluyor.Taş yerinde ağırdır diye bir atasözü var,bunu unutmamak lazım.Ancak yeterli deneyim ve dil yeterliliğine ulaştıktan sonra geri döndüğünüzde birçok şeye bir ya da birkaç adım önde başlayabilirsiniz ama tbiki bu uzun süren ve sancılı bir süreç.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.