Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GERCEKTE TANRI YOKTUR


Romantik_Sovaylye

Önerilen İletiler

1: ilah bizi neden? yarttı? (somut ispat yok)

2: evrendekı diğer galaksıları nıcın?=? yarattı)(ispat yok)

3: neden? her ruhu farklı zekada ve farklı mantıkta yarattı.(ispat ve anlam yok)

4: neden?fiziksel üstünlüğü üstün yarttı.?(ispat ve anlam yok)

5: orucluyken ****** filim izlerken neden? çarpılmıyoruz.(ispat ve anlam yok)

6: orucluyken *********** yaptıgımızda neden? carpılmıyoruz.(ispat yok olsaydı komık olurdu)

7: neden? tanrı göreceli değil.(somut ispat yok)

8: neden? ölüyoruz.(somut ispat ve anlam yok)

9: neden? zamana baglı yaşıyoruz tanrının zamansızlık boyutunda yasamak için sınav yapamadıgı gerçegı içinmı)(mükemmel bir ispat.)

10: neden? tanrı bildiği sınavı yapıyor.8ispat yok olsaydı amma gulerdık yahuu? :=)))))

 

11: ilah neden? Çölleri yarattı.(ispat yokkk??

 

12: ilah. neden? Günes sistemınde  9 gezgen yarattı.(ispat yok)

 

13: ilah neden? Cennet ve cehennem yarıne kendı yasadıgı boyutta bir ceza sistemı yaratmadı ispatı şu gucu yetmedıgı ve kusurlu bir ilah ve egosu mükemmek olan bir ilah olduğu için(mükemmel bir ispat)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

allah insanlara sormadan onların önce ruhlarını yaratıyor sonrada sex ile cogalmasını beklıyor. ve uremeye baslıyoruz ve sonunda 100 milyar nufus oluyor ve dunya yok oluyor baska bir gezgende yasamak içn oksıjen yada karbondıoksıt bulunmuyor sonunda insan neslı sonsuzadek yok oluyor ama evrendekı diger canlılar yasamaya devam ediyor. işte ilahın aslında bir planın olmadığını ispatlıyor bu kehanet. insanlık nasıl önce yok ise sadec hayvanlar ve bitkıler var ise yıne aynı kıvama gelıyor. insanlık yok oluyor dunyada rahat bir nefes alıyor. ama ası lsoruma gecmedım allahmıdır tanrımıdr her neyse yaratırken bizlere neden? sormuyor herkesın yaratılmak istemedıgınden emınım burada bile özgur irade denılıyor sureklı ateist olsun müslüman olsun hanı nerde? özgur irade yokkı 1f603.png:D özgur iradeden benım anladıgım sudur hiç düşünmeme bile bu konuda yaratılışta özgur irade yok. kader var ve kaderde ilahın kendı koydugu kader. hanı nerde? sınav sınav yok ozaman aynı anda ikisidee olamaz bu imkansız sınav varsa özgur irade vardır sınav yoksa herşey daha önceden ayarlanmış bir sımılasyonun parcalarıyız yalnızca burada eglenıyoruz yanı uzatmaları oynuyoruzz..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet allah herşeyi daha önceden bildigine ve bizde bunu kuran incil ve tevrat sayesınde ispatladıgımıza göre o zaman geriye tek bir ispat kalıyor allah bizleri sınav içın yaratmadı farklı bir amacı olmalı.şimdi derın düşünün bir insan yarın saat: 13: 14: de ölucegını bilse yinede o kaldırımda yürürmü? yoksa başka bir yerdenmı? evıne gider. yada işine koskoca ilah tan bahsediyoruz. öyle değilmi? yarattıfı ruhun birgun ateist olup ona hergun kufur ve hakaret etmesını tanrı istermıydı? tabiki istemezdı. ozaman diğer ispat bana . daha mantıklı gelıyor tanrı insan ruhunun gelecegını göremiyor nedenıde insan ruhu zamandan bagımsız yaşıyor onu görmiyoruz onu tartısamıyoruz onu anlıyamıyoruız içimizde başka bir canlı var ama göreceli değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kötülüğü yaratan allhın kötü insanları cehennme atıcak olması dahada önemlısı şeytanı yaratan allahın şeytanı kurban secmesi ve onu kötü yaratması sizcede çok garıp değilmidir? akıl ve mantık budur. kımse sizi derilerınden pişirerek yanmanızı istemez eger istiyorsa bu dınlerın sonu demektır allahında kötü olduğunun en anlamlı ispatıdır

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1: big bengten önce zaman yoktu. bu yuzden yaratıcı bilinmyen bir nedendne dolayı evrenı yarattı.

 

2: yaratıcı evrenle beraber zamanı evrene hapsedıcek sekılde bir sistem yaratmayı basardı.

 

3: yaratıcı zamanın ve evrenın dısındakı hıclıkte varolan bir akıldı.

 

 

4: yaratıcı evrenın içinde olsaydı zamanla yaslanıp  ölurdu ve evren sonsuza dek varolurdu.

 

 

5: yaratıcı zamanın basını ve sonunu gören bir varlıktır dolayısıyle evrenın baslangıcını ve sonunu gören bir akıldır. 

 

 

6: bu yuzden zamanın dısında olduğunu ispatladıgımız şu an ilahın aslında kutsal kıtaplar göndermesınınde imknsız olduğunuda ispatlamış olduk

7: yaratıcı insanlarla iletısım kurmak içn zamnaın içine gırmesı gerekırdı eger böyle birşey olsaydı yaratıcı bile olsa zamana hukmeeıcek gucu olmazdı onun eşşıs gucu zaman hukmeden bir ilah olmasıdır bu yuzden zamana hukmeden zamanın içne gireemz ama zamanı yok edebilr yada yaratabilr. 

 

8: sonuc olarak yaratıcı heryerde değil nerde olduğu bellı olan bir ilahtır evrenın dısıdakı hıclıkte varolan bir ilahtır. bu şu anlama gelır ona göre bizler hiç varolmadık hiç yaratılmadık sadece ölümden sonrakı gerçege yada sonsuz yok olusa giden bir akıldır ilah.

 


9 : yaratıcı evrenı yok edicek sekılde yarattı ispatıda zamandır zaman ısıyı ve ısıgı emerek yok eden bir sistem de yaratmıştır aslında olarda karadelıklerdır asıl amacları evrendekı ısıyı ve ışıgı yo kederek yanı evrendekı herşey yutarak yok etmektır.


10: bu şu anlama gelır güneş 5 milyar sonra bilmcılerın dedıgı gibi süper nova olupta yok olucak bir sistem değil onun yerıne 5 milyr yol sonra bir karadelık gelıp bizim yasadıgımız bu gunes sistemını yutması ve insanlıgın sonu olması demektır . ama farklı galaksılerde farklı insanlar olabilr. buda onların da bir gun karadelıkler tarafından yok olucagını ispatlar işte ben buna ispat derım.


Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

anlamıyorsunuz bak sımdı benı iy idinle zamanın içne giren bir tanrı tanrı olmaz onun muhtesem gucu ve anlamı budur zamanı kontro leden bir varlık ben bir programcıyım ve sanal bir matrıx yarattım yanı ben bir insan olarak bir monıtorun iiçne giremem tanrıda evrenın içne giremez!!!!peygamber göndreemez zamanı kontrol etmek nedir? ..zamaın içne giremez burada neyı? ispatladım herkes bu bu yuzden ateist oluyor çünku tanrının evrenın içine giremiyor mudahale edemıyor. evren biz ölumluler içn yaratıldı. tanrı bir hıclıkte yasıyor. bizlerde madde boyutunda yaşıyoruz. ve bir gun ölucez. ve ne olucagımız konsunda 7 milyar bir araya gelsekte asla ne olucagını bilmemeyız. bu yuzden ispatlayabildigimiz en mantıklı akıl budur. tanrı evrenın içne giremez. çünku tanr ıevrenden buyuktur tanrı hiçlıkte varolan sonsuzluk diyarında yasyan bir ilahtır. şimd igelsın en zekı bilm adamı bile benım bu yazdıklarımı cürütsun .cürütebiilrmı? sizce bu imkansız cunku öyle birşey söyledımkı dunyanın en zekı adamı bunun tersını ispatlamaktan korkardı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CENNET VE CEHENNEM NEDEN? YOK VE OLMADIGInın İSPATI.

tanrının yarattıgı 2 boyut vardır .1. si tanrısal boyut yanı zamansızlık boyutu 2 .sıde evren yanı biz canlıların zaman hapsoldugu bir sistem dır. cennet ve cehenenm kavramı nesnesel yanı tanrısal boyuttadır. buda biz insanlar ölunce ölümsu birer ruh yapar. buradakı mantık hatası sudur. eger bizler zamnasızlık boyutunda ruh olarak olucaksak ozaman biz insanlar tanr ıgibi heryerde ve zamanın dısında olucagımız içn tanrı gibi oluruz yanı tanrı bizi kontrol edemez işte bu yuzden tanrı bizlerı kontro letmesı içn evrenı yaratmıştır sınav içn değil bu çok acık ve net ama çok ciddi bir beyın gerekıyor bunu anlamak içn .cennet ve cehennemde tanrının kontrolunde olmaız içn evrenın iiçnde olması gerekırkı bu imkansızdır aslında çunku cennet ve cehenem evrenın içnde olsaydı bu seferde ölümlu olurduk yanı yaratılmamaızın bir anlamı olmazdı .kurandakı en buyuk mantı khatası sudur . kuran diyorkı cennet ve cehennem edebı yanı tanrı gibidir. sonsuz dur cennete bir insanlar sonsuza dek yasıyacagız iyide sonsuza dek yasamak içn zamnadan ve mekandan tam bagımsız olmak gerekır öyle değilmi? ozaman tanrıya ne? gerek var

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Budizm, psikoloji ve felsefeyi de kapsayan bir dindir. Denilebililir ki, aynı zamanda huzur ve barış içinde yaşanabilecek bir hayat biçimidir. Refah, doyum ve verimlilik biçimidir. Budizm, acıyı bilgelikle dőnüştürerek, acıdan kurtuluş yoludur.Budizm, teist, tek tanrıcı bir din deǧildir; fakat bu onun ateist bir din olduǧu anlamına da gelmez. Evet, Budizme gőre yaratan bir tanrı yoktur, fakat yaratılma düşüncesinden baǧımsız olarak, herşey birbirine baǧlı ve eşzamanlı olarak vardır...bu yuzden budızm dınden cok bir yasama sanatıdır herkes budıst olsaydı mesele 4 peygamber budist olsaydı şimdi savasmıyor mezheplere bolunmuyor şiddetı unutuyor. yalnızca iyi ve anlamlı bir mucadele veriyor olucaktık.budızmde bana en mantıklı gelen inanç temelerının ana mantıgı sunlardır.
1. Cehennemi varlıklar: sonsuz acı.

2. Aç hayaletler: tatminsizlik ve doyumsuz arzular.

3. Hayvansı varlıklar: atalet ve içgüdünün baskınlıǧı.

4. Titanlar ya da kavgacı varlıklar: güç arzusu içindeki varlıklar, zenginlik, zorla tahakküm.

5. İnsan varlıǧı (İnsan seviyesinde olanlar): Kőtü ve iyi deneyimlerin dengesi, mutluluk ve acı vb gibi...

6. Gőksel varlıklar: Acıyla ilgili az deneyimi olanlar ve para, saǧlık konusunda problemi olmayanlar bu bőlüme düşerek acı çekerler.

Çemberin dışındaki şeytan figürü, ikicillik simgesidir. Budist duyuda ego, kuruntu ile eşanlamlı, kalıcı ve ayrı, herşeyden ve herkesten baǧımsızdır.

Buda’nin işaret ettiǧi gibi, Yaşam Çemberi’nin tek çıkışı uyanış ve kişisel aydınlanmadır.BUDIZMDE BANA GÖRE 4 TEMEL GERÇEKLIK VARDIR BU GERÇEKLIK ASLINDA YASAMIN ŞİFRELERIDIR..VE DINLERLE HIÇBİR BAGI YOKTUR..

1. Acı vardır.

2. Acıların bir nedeni vardır

3. İstek ve arzular bırakılırsa acılar sona erdirilebilir. Barış ve huzura ulaşılabilir. (Nirvana)

4. Acıların sona erdirilmesinin yolu Sekiz Aşamalı Yüce Yol'dan geçer. (Orta yol)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

çevremdekı müslümanlar oldugu sürece asla mutlu olamam ama ateist olduğumdan berı hem vicdanen hemde ruhen huzura erdım. artık çok iyi biilyordumkı gerçek yasam bizlere hıç birşey vereemz. ölüm aslında ölmeden önce yasamanın olmadığının en mantıklı ve en anlamlı ispatıdır. ölum dinlerden öncede vardı sonada var ve devam ediyor. ama dınler ölumu kendı çıkarları içn kullandı ve sonucta cennet ve cehennem ortaya cıktı ben ölümsuz olmak istiyorum ama kuralalrı olan bir cennet bana şimdıkı hayatımı hatırlatıyor bu soz birgun tarıhe gecıcek not alın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaslar ispat nedir? önce onu ögrenelım ispat soz konusu tanrı olunca gözle görülen elle tutulan yada kagıt parcalarıyla ispatlanan. bir olgu değildir. tanrıyı ispatlamak için tanrı olmak gerekır yanı zamandan ve mekandan tam bagımsız bu yuzden tanrı gerçek bir ispat gönderseydı kuranın içine gizli guclerını koysaydı yada incılın içine gızli guclerını koysaydı işte ozaman insanlık korkudan savasmaz sevişirdı korkudan kötülük olmazdı . iste bu yuzden ispat ve yasam farklı şeylerdı şimdi buy mukemmel ispattan sonra hala gerçek islam bu değil diyenler yada dinler vardır diyenler bana inandıkları tanrının kitap gönderdıgını nasıl? ispatlıyacaklar. bne bile merak ediyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tanrı neden? herkesı farklı zekada ve farklı mantıklarla yaratmış zekayı ve aklı yaratan ve insanlara veren tanrı yarattıgı varlıg değil aslında kendını sınıyor nedenıde şu sınamak içn herşeyı biz insanlar belırlemesı gerekmezmı? sonucta tanrının verdıgı mantıgı kım? değiştirmış bugune kadar kötü bir karakte yaratıı diyelım tanrı adınıda r.t.e koyalım bu ruh asla değişmez. çünku onu yaratan kendısı değil tanrıdır diger örnekle bagdastıralım iyi bir insan yarattı tanrı bundan kötülük beklemek sacma olmazmı? işte artık bundan sonra bana bir daha tanrı yada allah demeyın gerçek tanrı benım artık

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

herkesin asagi yukari ortak bir noktasi vardir ( TEK TANRI )

 

tek tanri var ise neden herkes tanri yi tasvir ediyor ve neden farkli yasiyor. sayet o tanri hepinizin tanrisi ise neden bu kaos.

biri bana icindeki tanri yi anlatsin !!!

 

İnsan  Allah'ın varlığına nasıl  ve neden inanmaz hiç anlamıyorum, bir şeyin var olduğunu inanmak için illaki onu görmek mi gerekiyor? Bence hayır. Günümüzde neredeyse bir moda haline gelmiş Allah'ın varlığına inanmamak

 
  Özellikle genç insanlar arasında hızla yayılıyor. Aslında kendilerine sorsanız onlar dahi bilmiyordur neden inanmadıklarını Allaha neden inanmıyorsun diye sorsanız verecekleri cevap; Her şey  tesadüfen oluştu derler kendilerini buna inandırarak yerlerin ve göklerin yaratıcısı olan Allah'a inanmıyorlar bir de bu durumun özentiden meydana geldiğini söyleyebilirim. Oysa aklı başında olan düşünebilen bir insanın yaratıcımız olan Allaha inanması için onun varlığını hissetmesi için o kadar çok şey var ki anlatmakla bitmez. Ben bu konuda küçük bir örnek vermek istiyorum insan kendisine baktığında dahi Allah'ın varlığını inkar edemez , kendi vücudumuza baktığımızda o kadar mükemmel bir sistemimiz var ki anlatmakla bitmez 
 
  Allah'ın varlığına inanmayanlar kendi kendilerini şöyle kandırıyor. Her şey rastgele oluşmuş diyorlar.Oysa her şey bir neden sonuç ilişkisi içinde örneğin Allah canlıları yaratırken her canlıya farklı farklı özellikler vermiş , doğada o kadar çok hayvan çeşidi var ki saymakla bitmez , doğanın dengesini korumak için her hayvana farklı özellikler vermiş mesela kuşlar , doğada bir canlı öldüğünde önce büyük hayvanlar daha sonra kalan kırıntıları temizlemek için kuşları yaratmış , daha küçük kırıntıları temizlemeleri için karıncaları yaratmış. Yani Allah'ın varlığına inanmamak için insanın aklının başında olmaması gerekir bana göre, çünkü Allaha inanmak için o kadar çok neden var ki ben sadece bir kaç tane örnek vermek istedim. Fakat bu örnekler saymakla bitmez. Başka bir örnek daha vermek istiyorum diyelim ki elinizde bir sanat eseri var o sanat eserini bir sanatkar üretti, Peki biz insan olarak ve böyle bir mükemmel bir vücuda sahipsek bu bu mükemmel vücudu yaratan bir kişi yok mudur? Tabiki vardır o da Yerlerin ve göklerin yaratıcı yüce Allah'tır
 
  Bu yazıyı yazma isteği duydum çünkü dün gece bir video izledim ve beni çok üzdü açıkçası spiker Allaha inanıyor musunuz? karşınıza bir ateist gelse ona Allah'ın varlığını nasıl kanıtlardınız dediğinde ne yazık ki kimse doğru düzgün bir cevap veremiyor oysa verilebilecek en güzel ve en kısa cevap ; Eğer bir insan düşünebiliyorsa bu dahi Allah'ın var olduğunun kanıtıdır. Çünkü Allah düşünmemiz için biz insanlara akıl vermiş.
 

Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Ben kimsenin düşüncesine karışmıyorum. Herkes nasıl düşünür saygı duyarım ateistlere de saygı duyarım. umarım Allaha inanmayanlar bir gün doğru yolu bulur ve Allaha inanmama düşüncelerinden vazgeçerler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SINAV OLMADIGININ GERÇEK İSPATI!!!!
tanrı 7 milyar insan yaratıyor yarısını iyi ruhlu yaratıyor yarısınıda kötü ruhlu yaratıyor. sonrada diyorkı ben sizlere özgur irade verdım kullnın diyor kım diyor bunları dınler .tanrı demıyor cuku tanrıya gerek yok bu konuda herşey çok acık ve net. bir muslumanla tartısırken bana diyorkı allah yoksa ben yıne kaybetmem cennet ve cehenem yoksa ben kazanırım siz ateistler kaybedersınz. ama birşeyı unutuyor yada işine gelmıyor . allah olsa bile cennet ce cehennem yok sa ateistler kazanır. beikıde o musluman ölunce fraklı bir yerde ateistle karsılasır ve ateistın elını öpmek zorunda kalabilr. bu ihtimallerı nedne sayıyorum çok guclu ihtimaller olduğu için. bir insanın ya zeka özurlu yada delı olması gerekır. şimdı çok ama cok derın düşünenızı istiyorum.. tanrı bir insanın ruhunu iyi yaratıyorsa o kısı kötülık yapamaz. açlıktan ölur ama yıne ruhunu satmaz. gelelım kötü ruhlara onlar ne yaparsanız< yapın asla değişmezler ..müslümanlar bana sınavın oomadığının ispatını getırı ndemıştınız bende dilegıız yerıen getırdım. eger sınav olmadığını bundan daha iyi anlatan olursa ben turkudugumu yalarım ama sizin allahınızı yalarmı? bilemem.işte bir ispat daha gelıyor zeki beyınler içn eger allah gerçekte nsınav yapsaydı. kötü bir cocuk ergenlesınce basbakan yada cumhurbaskanı olmaz. devlet ısatmaz. halkına ihane tetmezdı. hıç süphesız...iy ibir adam olurdu iyi adama örnek ataturku verebilirm. ataturk cocukken çok iy ibir cocukmuş herkese yardım eden bir merhametlı ruhmuş.. buyumuş ve kahraman olmuş..alın işte ispat daha ispat istermısınz? ... bu verdıgım örnekler dunyada eşı benzerı olmayan örneklerdır ve kuranı incılı ve tevratı anında çurutur. bu yuzden bir zamnalar muslumandık şimdi ateist olduk.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

müslümanlar bir kez olsun hayatınızda hayatızıın en mantıklı aklını olusturun yarın sabah uyandıgınızda namaz kuran sevap gunah camı yerıne aklınız ve yasamı sorgulamaya baslayın camıdekı bagıs paralarını yiyen müslümanları düşünun kuranı elıne alıpta allahu ekber deyıp ogluna gemı alanları düşünun trılyonluk hacı hocaların vaaz adı altında koseyı donduklerıın düşünun parasız vaaz vermeyen dın alımlerını düşünun koyunlar gibi tek cobanın arkasından otlamayın hak ve kul hakkının anlamı bulmaya calışın. asıl sınavın namz oruç ve iman değil iyiliik yardım ve dürüstluk olduğuun yanı parayla iman olunmayacagını anlamaya calışın bu bana yeter işte ozaman ben bile saygı duyarım sizlere sizlerın iyiliği içn söyluyorum ben iy ibiri olduğum içn eger vicdanınızın asıl dınınız olduğunu anlıyamazsanız .kötülerdenn farkınız kalmaz. sadece elşetırmek yetmez kötülerle savasmak gerekır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

niçin kuranı eleştırıyoruz..şeytan görecelı bir varlık değil ama insanlar toplanmış garıp bir şekılde bir kuyunun iiçnde ona taş atıyorlar 50 yıl sonra bu resmı duvara assam torunlarımız bu delıler ne yapıyor diye bana kızarlar.evrenı yaratan ilah görecel ıbir varlık..değil ama insanlar toplanmışslar kıtaplar yazmışlar ve hıç bilmedıklerı tanrıyı kendı akıllarını kullnarak hayal etmışler sonuc ortada laos ve duzenın bozuk oldugu zengın fakır ayrımıın her gecen gun dahada fazla olduğu güçlulerın sureklı kazandıgı bir dunya asla huzur olmayan birilerı marketten 500 milyonlu kalışverıs yaparken diger kısının bayat ekmek aldıgı garıp bir dunya olmuştur.son olarak şunu anlatmak istiyorum evrenı yarat nbir varlık olduğu çok acık ve net ama nedir? bu varlık sınav için olmadıgını ispatladık . yaratılmak zorunda olmak sizce mantıklımı? neden? tanrı ölünce sorumluluk alıcak ölümden önce tanrısal bilgı alınmaz alınırsa mantık hatası olur.ölümden önce bilgi almak içn ölmek gerekırkı buda mantık hatası olur.mantıklı birşey söylıyım ozaman 50 yıl sonra dinlerle ilgiil fılımler yapılıcak dalga amaclı ve komedi filmi gibi.. bu tarıh nıce aydınlar gordu ve yetıstırdı. nice savaslar gördu. artık savaslar sona erdı bir tıkla bir ülke yok olabilr düzeye gelındı.şimdiye kadar hiç kımse bana gerçek anlamda neden yaratıldıgımzı acıklayamadı .ortada kabak gibi bir gerçeklık dururken herkes kandı aklını kullandı ve tartıstı ama sonuc alınamadı bugune kadar.. deneyler yapıldı bilmsel deneyler karsıt maddebulundu ama tanrı bulunamadı onun yarttıgı herşey buluucak bir gun ama tanrı harıç..ama bir gerçek daha var asla gözumdem kaçmadı ve kacmazda oda tanrı yasadıgıımz surece onun hakıında bilgi almamızı yasaklamıştır.. pek ıneden? böyle bir karar almıştır. tanrı evrenı yaratmadan önce ne? olduda evrenı yarattı ve biz şimdi unları sorguluyoruz neden sorgulamamızı istiyor neden bu kadar özguruz birisi gidip birisine kızınca onu öldürüyor ve tanr ıseyredıyor. tanrı ceylanı ölmesı içn yaratıyor ve aslanlar onu boogarak öldürüyor o ceylan acıular cekıyor onunda siz insanlar gibi canı var .sırtlanlar ceylanı yada geyıgı canlı canlı yiyiyor sonrada yaratılışın ilahı düzen ıdenıyor buna sizce merhametl ıbir tanrı ilahı düzenı böylemı saglar yoksa daha saglıklı bir sıstemde merhametl ıbir yaratılışlamı saglar. hala anlamadınızmı? kötü bir tanrı var var işte varr varrrr diyorum varrrrrr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tanrıyı nasıl ispatlarız bu ikiye ayrılır niiçn yarattı ve tanrının aklı şimdi verıcem örnege çok ama çok dikkat edın bir evren madde yada galaksiler bu dunya 4 element tabiki bir ilahı ispatlıyor ama . onun aklını okuyamıyor daha iyi anlamznı için bir örnek daha vericem bir insan tanrı diyelım zaman hukmediyor diyelım demek zorundayım cunku anlamak bu konuyu ço kzordur şimdi bir insan gucuyle enerjı ve made boyutunu yaratıyor .ve yarattıgının ispatı içinde insan aklını yaratıyor. bu yuzden yarattıgı seylerde gizeml ıbir akıl olusuyor bunun anlamı sudur eyyy insanlar ben sizlerı yarattım ama yarattıgım şeylerı görmenınz iiçnde aklınız yarattım onun düşünda özgur iradenız yoktur demesı gibidir şimdi soruyorum bu kadar gizem içnde bile . bu basıt. örnekle tanrıyı ispatlamış oldum . ispat budur kardesler. eger gunun birinde bir kıtap yazarım ve bu evrendekı cisimlerı ve aklımdakı sözler ıayet gibi yazarsam tanrıya en buyuk ihanetı yapmış olurum ..çünku tanrının ispatı akıldadır zekadaddır madededır evrendedır bilmdedır. tanrıın kutsal kıtabını ateistler yazmıştır ayaga kalkın lutfen tarıhı bir an için şimdi akıl kazanmıştır bu yuzden baslangıcta oaln ateizm sonundada kazanıcaktır ve herşey özune dönerek anlamını bulucaktır. .çünku ölünce insanlar şunu çok iyi anlıyacaktır. ispat ölümdür ölümde baslangıctır

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eger cennet ve cehennem varsa tanrıya sorucagım ilk soru şu olucak neden? herşeyi bildiğin halde sınav yaptın. eger gerçekten herşeyi biliyorsan bilerek ve istiyerekmı? yaptın aklından zorunmu? vardıııı eeyyyyyy tanrı diyecegım.


2. sorumda şu olucak senın gibi sonsuz bir varlık ne? olduda biz . insanları yaratmak içn sen tut koskoca evrenı yarat ama kum tanesı kadar bir gülle içine biz insanları yerleştır sonrada hiç birşey yokmuş gibi sessız vederınden tanrılık görevını yap oldumu şimdi tanrım dicem.



3. sorunda şu olucak. eger cennette 72 hurı varmı? dicem varsa yasadık dicem.


4. sorunda şu olucak .deliler ve bebek yasta ölenlerın sınavı nedne yok dicem onlarda insan değilmi? dicem.


5. sorumda şu olucak .cennet ve cehennemde sende biizmlemı olucaksın yolsa yıne ordada sınavmı? yapıcaksın dicem.


6: son olarak işin güzün sınav dicem sen baska birşey bilmezmısın dicem . ve senı değiştirıp yerıne ateist bir tanrı almamız mumkunmu? dicem


Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tanrıyı yaratmakmı? insanın büyük hatasıydı yoksa tanrının insanı yaratması tanrının insanlıgı yaratmasımı? tanrının en büyük hatası işte bu evrenın en anlamlı sorusunu ispatladığımız gün herşey sona ericektır.savaslar ve ölümler biticek ve tanrıda bir anlam kazanıcaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tanrı olmak isterdım . çünkü onun bir varlık olmasına ragmen hiçbir sorumlulugu yoktu ona hıçkımse hesap soramazdı. bir insan aclıktan ölurken bile ona hiç kımse hesap soramazdı güc üyetmezdı . şeytanı yaratırken kötü yarattın sen bu şeytanı niye bütün sucu masum şeytanın üzerine atıyorsun diyemezdı. istedıgı an herşeyı yapabilirdı haksız bile olsa kuralalrı değiştirir sonsuza dek haklı olurdu.tanrı olmak istedım çünku acı hıssetmıyordu acıyı yaratıyordu . tanrı olmak isterdım cunku o kötüler gibi süreklı aynı kaderı yasıyor ve kazanıyordu bu oyunun sonunda. tanrı olmak isterdım .çünku sadece yaratıyordu acı hıssetmıyordu biz insanlar gibi tanrı olmak isterdım. ne yaparsa yapsın asla vicdan azabı duymuyordu.. tanrı olmak isterdım çünku onun aklı ve fizikı gucu herşeyı yanlışta olsa dogru hale getırıyordu. tanrı olmak isterdım çünku o zamanın dısındaydı ve zamana hukmediyordu . tanrı olmak isterdım çünku anlamsızlıgı bile hissetmıyordu . ama şımdı bu yazıyı gördukten sonra eger tanrıysam kendımı öldürmek isterdım cünku yarattıgım insan zekası benı tam olarak çözmuştu ve ben tanrı olmayı haketmıyordum.derdım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KRIPTO KADER SCALASI:DEJAVU AŞK SENDROMU her sabah uyandıgımda artık yüzümu göremıyordum benden kaçıyordu. sistemler ve insanlar buyudukçe bende yaslanıyordum cocukluugmda hıssettıgm mutlulukları ergenlesınce sacma buluyordum ama sonra orta yasta tekrar devavu sendromunu hissettım tekrar cocuk olmak ve tekrar o hislerını yasamak iiçn herşeyımı feda edıcek kadar çok hissettım . cocuklugumdakı aşkın tanrıcası olduğunu hıssettım yuzu ergenlesınce unutttum fakat orta yastakı bir zaman dilimınde yıne ben yine o tanrıcayı görmeye ve hissetmeey basladım zamna ilerledıkçe yalnızlık ve ölum korkusu basladı ve tanrcanın acısı dinmiyord uartıyord usevgı artık maxımımdu artık sözler ve yasam anlamsızlaşmıstı. iş ve arkadaslar unutulmuştu yalnzca o kadın yanı tanrıca iiçn yasıyordum bunu hıssetmek bana ve ruhuma derı nacılar veriyordu. ve zaman aleyhıme işliyordu. kaybedicektım tanrıca benden uzaklasıyordu zaman benı yenıyordu ölümsüz askım dahada güçlenırken ruhum ve bedenım gittikçce zayıflıyordu. ve sonunda yalnız olmadığımı hıssettım bne yarım bir anlam tasıyordum ve ölunce tanrıcanın aşkı benı insan olarak bir butun anlam yapıyordu. ve sonunda basarmıştım herşeyımı feda ederek ruhumu korumayı basardım ve tanrıcanın aşkıın beklemeye basladım bu ask u dunayaya ait değil diye çıglı katıyordu ve bunu sadece ben duyuyordu msonunda . ruhumu kurtardım ama kaderımı kaybettım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

haaa  son birşey daha az daha unutuyordum madem bir tanrı olduğuna tüm yahudiler hrıstıyanlar ve müslümanlar inanıyor ozaman neden tanrının yerıne.  karar veriyorlar.  mahkemelr kurup masum bir insanı yada gerçekten suclumu değilmi? tanrısal güçlerını kullanarakmı? karar veriyorlar bir insanın kaderiyle oynamak bu kadar kolaymı? hani? nerde tanrının asıl adaletı ve aklı . göremiyorum. sizcede garıp değilmi? hem tanrının adaletıne inanıcak ve ona tapıcaksın hemde onun yerıne karar vericeksın hemde tanrıya sormadan derın düşünun biraz .. ölüm belkıde bize gerçe kadatı ya vericek yada asla vermıyecek. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 bir evrenın varlığı ve bu mükemmel sistemın varlıgı iyi ya da kötü bir tanrıyı anlatmıyor ne yazıkkı sadece insan aklını ispatlıyor ben ademke havvanın asla varolmadığını ispatladıktan sonra islamı terk ettıım ve asıl gerçegın agnostık bir yasam olduğunu algıladım şöylekı şimdı bakın bunu konuyu örnekel bagdastıralım benım en buyuk özellıgım ispatlarla tartısmaktır bu karsımdakı kısıyı oldukça zorlar.. ben agnostiğim bu yüzden her zaman mantık ararım. sonuçları tahmın etmek hiçte zor değil. tanrı şeytanı yaratıyor ve şeytanı kötü yaratıyor ve şeytanın sayesınde iyilik ve kötülük kavramın anlam buluyor. dinlere göre şimdi asıl soruma geçiyorum sizde bir şeyi yaratanmı? daha acık bir ifadeyle kötü ya da iyi yaratnmı? asıl kötülüğün kaynagı ve sorumlusudur. yoksa yaratılanmı? bana göre yaratılışta özgur irade yoktur özgür irede olsaydı. şunlar olurdu. dikkatlıce beni takıp edin şimdi sizlere hayatınzıın en zor sorusnu sorucam. benı yaratan tanrı benı tanrı yapabilirmı? eger yapabilyorsa özgur iradem vardır eger yapmak istemıyorsa özgur irade yoktur. eger beceremıyorsa gucu yetmıyordur... sizce bu soru mantıksız gelebilr ama aslında bu soru evrenın en mantıklı sorusudur. aslında.. tanrıyı yaratmakmı? insanın büyük hatasıydı yoksa tanrının insanı yaratması tanrının insanlıgı yaratmasımı? tanrının en büyük hatası işte bu evrenın en anlamlı sorusunu ispatladığımız gün herşey sona ericektır. savaslar ve ölümler biticek ve tanrıda bir anlam kazanıcaktır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.