Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GERCEKTE TANRI YOKTUR


Romantik_Sovaylye

Önerilen İletiler

Tarih bir dinler çöplüğüdür.

 

buna katiliyorum ; benim dusunceme yakin bir dusunce ;

 

tek bir din haricindeki butun o dinler copluktur ...

 

 

islamda bile o coplukteki rituellerden cokca bahseder ; inege tapan, puta tapan , biseyleri put edinen ; nefsini ilah edinen ; insanlari ilah edinen vs birsuru carpik din anlayisi Kuranda elestirilmistir !

 

 

 

 

 

bir dinin hurafe oldugunu anlamak kolaydir : )

 

islami bile hurafe goren kisiler, islama hurafeye uygun tanimlama getirebildikleri icin bunu bu sekilde kabul edebiliyorlar anca ..

 

 

yoksa hersey aciktir ; hersey akla ve adalete uygundur dinde ..

 

 

 

 

 

mesela bu adamlarin gozunde ben kafir olabiliyorum biggrin.png adamlar parlak genc gorunce bile onun musluman olabilecegine ihtimal veremeyecek kadar karartmislar kendilerini biggrin.png bole gerici, aciz, cekimser , boyun egici, hayatin sosyal yonlerine mahcup bakan kisileri ezmeyi seven tipler ilim ve irfan karsisinda eziliyorlar artik : ))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tek bir din haricindeki butun o dinler copluktur ...

 

Benim dinimden başkası çöplüktür.

Benim mezhebimden başkası yanlıştır.

Benim ahlakımdan başkası etik değildir.

Benim törelerimdan başkası namussuzluktur.

Benim bayrağım bayrakların en yücesidir.

Benim vatanımdan başkası değersizdir.

Benim ırkım en üstün ırktır.

Ve..

Benim fikirlerim en doğru fikirlerdir.

 

İşte insanlığın en büyük, tarihsel EZBER yanlışlığı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim dinimden başkası çöplüktür.

Benim mezhebimden başkası yanlıştır.

Benim ahlakımdan başkası etik değildir.

Benim törelerimdan başkası namussuzluktur.

Benim bayrağım bayrakların en yücesidir.

Benim vatanımdan başkası değersizdir.

Benim ırkım en üstün ırktır.

Ve..

Benim fikirlerim en doğru fikirlerdir.

 

İşte insanlığın en büyük, tarihsel EZBER yanlışlığı.

 

ben slamiyeti savundugum icin islam hak olmaz

ama

din hak oldugu icin ben hakki savunurum

 

 

 

baska dinlere ve ideolojilere de saygim var ; ateistlere, darvinistlere ...

 

 

ama islamiyeti elestirmek nasil kolaysa ; diger dinleri de elestirmek kolay olmali

 

 

 

 

ben dindeki herseyi acikliyorum .. bu yuzden de bildigim icin dindarim ..

 

 

ama adamlar evrime toz kondurmuyor ; diktatorluk kurmuslar israrla ogretiyorlar ;

 

 

 

bak kitaplara ; maymundan geldiklerini hala okutuyorlar - sen bile inanmiyorsun ama adamlar ateist toplum yetistirmek icin evrimi daha genc yaslarda telkin edebiliyorlar ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birine inanırken, inanmayıp inkâr ettiğiniz diğer dinlerin toplam sayısını düşünün

 

Günümüzde pratik olarak inanılan binlerce din vardır. Geçmiş yüzyıllardaki dinleri de katarsak bu sayı anormal rakamlara ulaşacaktır. Aslında bu, insanların din uydurma potansiyelinin bulunduğunu ve hatta bu konuda gayet başarılı olduklarının göstergesidir.

 

Eğer bir dine inanıyorsanız, binlerce dini reddediyorsunuz. Kaç Hıristiyan Kuran okumuştur veya kaç Müslüman İncil okumuştur? Hiç adını duymadığımız dinler de cabası...
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ayrıca bu kadar çok dinin aynı anda var olması ve aynı anda çok ilgi görmesi, olası bir doğru dinin bulunmadığının işaretidir. Ya da insanlık doğru dini seçemeyecek kadar aptaldır. Her iki durumda da diyebiliriz ki, tanrı insanlığa, mevcut formlarda, sayısız çelişki içeren ve doğrulanamayan bir din göndermez.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sonuç olarak dünyanın yüzde yetmişi hayvan gibi yaşamaktadır..kalan yüzde otuzu ise insan gibi yaşamaktadır ..ZENGİN VE FAKİR  eğer fakirsen hayvansındır..eğer zenginsen insan olmuşsundur..hatta tanrı olmuşsundur..ayrıca hayallerimi kontrol  edebilseydim ..tanrıya ihtiyacım olmazdı..eger KADER OLSAYDI afrika kıtasında yaşayanlar bollkuk ve refah içinde yaşarlardı..ve kaderlerini kendileri çizerdi ..tanrıda herzamanki gibi uzaktan izlerdi..sorusu olan varmı???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ayrıca bu kadar çok dinin aynı anda var olması ve aynı anda çok ilgi görmesi, olası bir doğru dinin bulunmadığının işaretidir.

 

 

 

dinlerin cogu barisi ; sevgiyi ; kardesligi , fedakarligi, sadakati, vefayi, hosgoruyu, affediciligi, sevkati , merhameti , bilgeligi ,cesareti, olgunlugu ve en genel tanimi ile guzel ve yakisikli bir ahlakta olmayi ve ruhunu huzursuzluklardan arindirmayi ve tatmin etmeyi ogutler ..

 

 

ama ne var ki bu istemekle degil ; inanmakla olur ;

 

inanirsan olur inanmazsan olmaz ... madem inaninca oluyor demek ki gizli de olsa var olan bir gucten bahsetmekteyiz ; iman gucunden : )

 

 

basina ne gelirse; farkinda olmadan ona inaniyorsundur...

 

 

 

 

o zaman neden en guzeline ; en guclusune, en akillisina iman etmeyesin ?

 

 

neden onu elestirmeyesin ? tanri elestriye kapali degil ki : )) putlar elestriye kapalidir .. ilah edinilen insanlar elestrilmeye kapalidir ...

 

 

 

 

Allah akilla bilinir .. insan en guzelini istiyorsa o zaman en guzel hali ile fikren de maddeten de yaratiliyor olan bir alemde hayat buluyor ..

 

Allah kendini tarif etmistir ; biz hurafelere degil ; Allahin kendi kendini tarif etmesine bakariz ..

 

 

 

heryere bakariz en guzelini aliriz ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

.ZENGİN VE FAKİR  eğer fakirsen hayvansındır..eğer zenginsen insan olmuşsundur..hatta tanrı olmuşsundur.

 

 

onemli olan guzel ahlaktir ;

 

zenginsen simarmamakla ;

 

fakirsen isyan etmemekle; harama dil uzatmamakla denenirsin ..

 

 

bazen fakirken zengin olabilecegin gibi

 

zenginken fakir de olabilirsin ...

 

 

 

hicbirsey bosa degil ; her durumun kendi ozel imtihan derecesi vardir ..

 

biz su halimizle fakirleri ve zorda kalmislari kucumsersek ; Allah katinda ustunluk bizin imkanlarimiza gore degil ; takvaya gore olacagindan biz her sart altinda sadece Allahin hosnutlugunu hedefleyerek hareket etmekle yukumluyuz ..

 

 

 

 

 

 

ve islam ;

 

 

 

fakirlik 1 kitada iken zenginlik ve orta duzey yasam 6 kitada yasanmaktadir ; faiz haram iken %20 ye varan faize odakliyiz !

 

bugun zekat ibadeti geregi gibi yapilmaya baslansa fakirlik 1. yilin sonunda hem silinir ; hem de sosyal adalet saglanmis olurdu ..

 

dunya markasi firmalardan,dunya markasi populer spor kluplerine kadar , holdinglerden en onde gelen markalara kadar her kurum bunu iscileri ile birlikte uzerine alinsa 1 kita kalkinirdi !

 

zekat oyle bisey ki fakir de olsan veriyorsun : )) ekmegine kadar ... bu dongude pyasanin hereketliligini ve uretimin ayriyetten canlandigini anlatmaya bile gerek yok! ekonomistler bilir ..

 

 

 

ama darvinizmden sonra iman zafiyeti baslamistir ve adamlar materyal zihniyetle parayi depolama gafletine dusmuslerdir ! .. ve islamiyet perdelerde ortunmustur : )) tabi ileriki yilarda ilmi fetihler bekliyoruz artik Cunku islam Haktir ve kurtulusu heryonden muhafaza etmektedir !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben islamiyeti savundugum icin islam hak olmaz

ama

din hak oldugu icin ben hakki savunurum

 

"Benim dinim, mezhebim ve tüm diğer değerlerim en doğrudur, en büyüktür görüşü, en büyük tarihsel EZBER yanlışlığıdır."  fikrine cevaben verilen cümledeki mantığa bak.

 

Dinin hak olup olmadığına beyninle cevap vermiyor da işkembeden atıyorsan, bu ezber değilmidir?

 

Ey ezberciler! Sadece bir kez olsun mantık kullanın. Belki devamı gelebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Adak hayvan kesmenin anlamsızlığını düşünün

 

Yeni bir araba alındığında kurban kesilir ki kan aksın, araba kaza yapmasın. Bir ev satın alınır, kurban kesilir ki ev bereketli olsun. Tanrıya rüşvet teklif etmek nasıl bir iletişimdir, anlamak zordur…

 

 Bir başkasının acısından haz almak..Tanrının yaptığı cinsel ayrımcılığı düşünün

 

İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın, onları dövün. (Nisa 34) 

 

 

Birbirinize borçlandığınız zaman bunu yazın. Şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. (Bakara 282) 

 

 

Size helâl olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın veya sahip olduğunuz cariyeler ile yetinin. (Nisa 3) 

 

 

Kadınlarınız, sizin için bir tarladır. O halde tarlanıza dilediğiniz gibi varın. (Bakara 223) 

 

 

Allah size, çocuklarınızın alacağı miras hakkında, erkeğe iki dişinin payı kadarını emreder. (Nisa 11) 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şimdi burada anlatılmak istenen aslında tanrı modeli deyildir insan modelidir onları heryerde görebilirsiniz tarlada çalışırken uyurken yemek yerken yatarken düğünlerde bu düğünleri anlamış deyilim..evlenm için şartmı? bu düğünler tanrı düğün yapmayanları yoksa cehennmemdemi cezalandırmayı düşünüyor? anlatılmak istenen insanın insana en mükemmel şekilde kölelik sistemini geliştirmek ve bunları hayata adapteetmektir aslında asıl amaç budur..böyle bir düşünceyi yok etmediğimi sürece tanrıdan bahsetmek çok anlamsızdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne yazık ki dinlerin çok büyük çoğunluğu iyilik yapmayı kendi mensupları arasında emreder. Kötülük yapmayı kendi mensupları arasında yasaklar. Bu yüzden dinler ahlak kuramazlar. Tersine ahlaksızlığa öncülük ederler. 

 

Örneğin Kuran'da "müşrikler pisliktir" yazar. (Kuran 9/28) Arapçasıyla yazayım, Arapça bilmeyen bile şıp diye anlar: "İnnel muşrikune nesesun!" Apaçık yani, hiç bir yanlış anlama filan iddiası ortaya atılamaz! Mescidi harama sokulmamaları, görüldükleri yerde öldürülmeleri emredilir. Şunu belirteyim, o pislik dedikleri müşrikler, müslümanlara "pisliktirler kabeye sokmayın, gördüğünüz yerde öldürün" dememişlerdi. Hudeybiye anlaşması ile müslümanlar silahsız olarak kabeyi ziyaret etmişlerdi. Hangi taraf erdemli, ahlaklıymış? 

 

Kendi gibi inanmıyor, başka şekilde inanıyor diye bir grup insana pislik demek hangi ahlaka, hangi insanlık erdemine sığar? İnancından dolayı öldürülmesini hangi ahlak emredebilir? Böyle insanlık olamaz. Aynı dokuzuncu surede namaz kılar, zekatı verirlerse serbest bırakın, öldürmeyin yazıyor. İnsanlara böyle inanç baskısı yapmak insanlığın, ahlakın neresindedir?

 

O yüzden dindeki çalmayın, öldürmeyin ifadelerine aldanmayın. Dindaşlarınızın malını çalmayın, dindaşlarınızı öldürmeyin diyor. Yoksa insanları öldürmeyin demiyor. Tersine sizin gibi inanmayı reddediyorlarsa öldürün diyor.

 

Zaten inanca dayalı bir kısım insanı ebedi cennetlik, bir kısım insanı ebedi cehennemlik ilan eden bir öğreti, insanlığa hangi ahlakı verebilir? Böyle ebedi bağdaşmayacak bir ayrım daha icat edilememiştir, dinden başka!

 

Din insanlık değerlerinin katilidir. İnsanlık dinlerden özgür olmadıkça ilerleyemez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tanrı evreni yaratmadan önce ebediyette öylece bekliyordu,neden?

 

 

bu tanrinin makamina kendini koyarsan ; fantazi dunyanda acaba tanri insan gibi olsa napardi ?

 

sorusunun cevabi gibi olmus ..

 

 

 

tanri oturup bekleyen bir fitratta degildir .. ama insani iki dakikada sikinti basar :D insan da tanriyi kendi akli ile sikici bulur :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Örneğin Kuran'da "müşrikler pisliktir" yazar. (Kuran 9/28)

 

 

miskindirler evet .. akil gitmis ; kafa curumus ; tastan topraktan oyulmus suretlerden medet umacak hale gelmis

 

 

daha pis bir bilinc gorunumu olabilir mi ? fikri neyse cismi de ona ceker ..

 

ayet cok isabetli bir ayet ...

 

 

 

ben bakiyorum gunumuzde de arabasina tapan gencler ; ayfonuna tapan kizlar oluyor biggrin.png oksit sari sacli solaryum manyaklari ve guzellik salonu dilberleri oluyor !(annemin tabiri bu ben klas olanlari tenzih ederim)

 

valla ne yalan soliyim onlar bile gozume miskin geliyorlar ... madde bazli birseye asiri deger vermek kisinin kisiligini bozar ve onu basitlestirir ...

 

 

 

 

adamin fabrikasi ihale ile elinden aliniyor ve ilk yaptigi sey sirk kostugu fabrikasi elden gidince intihar etmek oluyor ; iste bu potansiyeli tasiyan kisi miskindir ! pisliktir tabi bu bilinc pisligi ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kendisi gibi düşünmeyen ve inanmayanı pis ilan etme yetkisini kendinde gören bir kişi, kendisinin pis ilan edilmesine itiraz edebilir mi? 

 

Herkesin kendi gibi düşünmeyeni ve inanmayanı pis ilan ettiği bir dünyada insanlık nereye gider?

 

Dinlerden, insanları birbirinden nefret ettiren, aralarına ebediyen bağdaşmayacağını iddia ettiği bir ayrım koyan dinden daha korkunç bir insanlık düşmanı iblis olabilmiş midir? Hayır. Olmamıştır. Çünkü bu kadar derin, bağdaşmaz bir ayrımı başka kimse icat edememiştir. İşte bu yüzden din belasından kurtulmak, insanlığın en başta gelen en büyük ödevidir. Devrimlerin en büyüğü, insanlığı dinlerden kurtaran devrimdir.  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kendisi gibi düşünmeyen ve inanmayanı pis ilan etme yetkisini kendinde gören bir kişi, kendisinin pis ilan edilmesine itiraz edebilir mi?

 

burada mesele kendisi gibi dusunmeyeni dislama hareketi degil ;

 

olaylari objektif ele alinca karsimiza cikan manzaradir ...

 

 

 

 

adam puta tapabilir ; bel bukup onunde egilebilir ; ona kendi yemeginden yemek te sunabilir : ))

 

ama bu sadece ilkellik ve basitlik gostergesidir ve kendi kafasinda yarattigi bir inanc ile kendine kazik atiyordur ...

 

isteyen bunda israr edebilir tabi .. ama bu ona bir fayda saglamaz kaldi ki zor anlarda da o putlari tamamen unutuverir : ) yani icten ice inanamadigi halde bosluga dusen vijdanini bastirmaya yonelik bir haldedir ki bu ona miskin bir yon katar ...

 

 

 

 

musrik ise miskindir .. ayet isabetli bir ayet ..

 

 

hem inanmiyor hem tapma gayretinde oluyor :D akli ve zekasi islemiyecek bir hale geliyor .. iste bu miskinliktir ,,,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsanların neye tapıp neye tapmayacağını sen mi belirleyeceksin? Senin olmayan arapların uydurduğu bir puta tapmana karıştıklarında ne cevap verebileceksin? Arapların uydurduğu olmayan bir puta tapan miskin (aslında hakaret başka ama tekrarlamaktan ben bile utanıyorum, araplar utanmamış, yazmışlar, allah yazdı diye de milleti aldatmışlar) dediklerinde sana, ne yapacaksın? 

 

İnsanların böyle yok şuna tapıyor, yok buna tapıyor diye birbirlerine hakaret etmelerinin, düşmanlaşmalarının, birbirlerini öldürmelerinin bir sonu olabilir mi?

 

Bu dogmatik kafayla insanlıktan çıkılır. İnsanlık dogmalarla düşmanlaşmaya ve birbirini öldürmeye gider. Aklınızı bir an önce başınıza alın, bu arap uydurması dogmadan kendinizi kurtarın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsanların neye tapıp neye tapmayacağını sen mi belirleyeceksin?

 

bana ne isterse spagetti canavarina tapsin : ))

 

ben gozlemlerimi yaparim ve akilci ve makul bir sekilde bilgi veririm o kadar ..

 

beni de isteyen istedigi kadar elestirebilir ...

 

 

 

son derece normal degil mi ?

 

ama hikmet ve ilim kalici etki yapar .. akli kistaslar ve tecrubesel dogrulara karsi cikilamaz ...

 

 

 

adam karisina da tapabilir ; ota da heykele de ; kendine de ..

 

 

bana ne ?

 

 

ben onlarda derinlik ve akla bakarim ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Senin olmayan arapların uydurduğu bir puta tapmana karıştıklarında ne cevap verebileceksin?

 

 

 

akilcilik ve ikna yetenegi vardir ;

 

hikmet ve karsi koyulmazlik vardir

 

delil ve kanahat vardir ...

 

iste bunlarin hepsi Kuranda hak olarak verilmistir 

 

 

 

ben bisey yapmiyorum ki sadece ilgili ayetleri ya direk veriyorum

 

ya da ayetlerin isaret ettigi hikmete binaen gerekli bakis acilarini bilimsel dayanaklari vs yapip birakiyorum : ))

 

dogal bir etki zaten ortaya cikmis oluyor Allahin nuru ile .. cunku neden Kuran Kiyamete kadar hidayet rehberi de ondan ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Senin olmayan arapların uydurduğu bir puta tapmana karıştıklarında ne cevap verebileceksin?

 

cok sevinirim oncelikle ..

 

cunku teblig vesilesi olur ..

 

 

 

islamiyetin gelismesi ve guclenmesi surekli karsi gucun felsefi, fiziki ve stratejik baskisi karsisinda sergiledigi karsi-durus ile sicrama yapmistir

 

oyle bir hak ki ; curuteyim diye bulasanin ya eli yaniyor

 

sahsen ben ustume gelindikce anca sakinlesiyorum : ))

 

 

 

bunu da her felsefeden kisiye yaptigimda onlardan da bekliyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bana ne isterse spagetti canavarina tapsin : ))

 

Bu "banane istediğine tapsın" senin uydurduğun din. Veya bilmediğin, yada ezberindeki din.

 

Bilmediğin din öyle değil ki..

 

Daha dünyada iken "öldürün" diyor. Zaten ben de yanıma geldiğinde binlerce hatta sonsuzlukça öldürüp öldürüp dirilteceğim diyor.

 

Sen, anandan bababan kaptığın ezberleri sürekli tekrarlayıp duruyorsun. Bir defa olsun kendi mantığını kullan. Belki devamı gelir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bana ne isterse spagetti canavarina tapsin 

 

Zaten aman ha maazallah spagetti canavarına taparsa halin nice olur diyen olmadı sana. 

 

Sen spagetti canavarına veya başka bir şeye tapana hakaret etmek haktır, doğrudur, yerindedir dedin. Biz de dedik ki sen spagetti canavarına tapana miskin diye yumuşatmaya örtmeye çalıştığın, ama aslında üstüne bir de tüy diktiğin o hakareti yaparsan, sana da arapların uydurduğu olmayan puta tapıyor diye "miskin" denilirse...

 

Her önüne gelen önüne gelene vay şuna tapıyor vay buna tapıyor diye "miskin" derse... Bakın o hakaret sözcüğünü ben bile tekrarlamaktan utanıyorum, sadece bir kez konu açıkça ortaya çıksın diye yazdım. 

 

Herkes herkese taptığı şeyden dolayı hadi arapçasını söyleyeyim bari, Kuranda yazdığı şekliyle: "necis" derse...

 

Bu iş nereye varır, hiç bir an beyninizi dogma karanlıklarından sıyırıp düşündünüz mü?

 

Hiç düşünmediğiniz belli oluyor. Bunu bir düşünün... Düşünürseniz allah diye bir tanrı olamayacağını anlayacaksınız. İnsanlara bana tapmıyorlar gerekçesiyle "necis" diyen bir allah olamaz. Bunu diyen Araplar. İnsanlara allah dedi diye yutturmuşlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

bu tanrinin makamina kendini koyarsan ; fantazi dunyanda acaba tanri insan gibi olsa napardi ?

 

sorusunun cevabi gibi olmus ..

 

 

 

tanri oturup bekleyen bir fitratta degildir .. ama insani iki dakikada sikinti basar biggrin.png insan da tanriyi kendi akli ile sikici bulur biggrin.png

 

 Dünya üzerinde tanrıya dair hiçbir bilimsel kanıt veya tanrısal kalıntı bulunmadığına dikkat edin
 
Dünya üzerinde tanrıya ait bir kalıntı yoktur. Peygamberlerin mucizelerine ait bir kalıntı da yoktur. Tanrıyla konuştuğunu söyleyen sağlıklı bir kişi bulunmamaktadır. Elimizdeki kutsal kitaplar tanrıdan ziyade bir insan eserine benzemektedir. Tanrının istediği iletişim metodu olan dualara hiçbir yanıt gelmediği bilimsel deneylerle sabittir. Bu gerekçeler arttırılabilir.
 
Perde arkasının Tanrısı
 Hank'in elini öptünüz mü?
 
 
Çocuksu sihirleri ve masalsı hikâyeleri düşünün
 
Aslında sihir kavramı zaten kendi başına mantığa aykırıdır. Ne tesadüf ki, dinlerde sihir ve masal olarak değerlendirilebilecek hikâyelere çok rastlanır. Ölen birinin yeniden doğması, uçan atlar, uçan insanlar, cinler-melekler, mucizeler vs.
 
 Çeşitli dini çelişkiler
 Hadislerde hayvanlar alemi
 Nuh Tufanı nedir?
 Hadislerde Şeytan
Havva ve Adem'in göbek deliği
 
 
 
 
 
. Kölelik ve cariyelikle ilgili emirleri düşünün
 
Kölelerin nasıl istismar edileceği detaylarıyla anlatılan Kuran'da, köleliği kaldıran, yasaklayan ve hatta eleştiren hiç bir Ayet yoktur. Ama ne vardır? Cezai bir yaptırım olarak köle azat edilmesi vardır. Suçlu bir köleciye verilmiş cezadır. Hem de ağır bir ceza!
 
? İnsan hakları, Eşitlik, Kuran
 
 
12. Peygamberlerin mucizelerini düşünün
 
Hastaları iyileştirmek, suyu şaraba çevirmek, denizi ikiye ayırmak... Bunların bir zamanlar gerçekleştiği iddiası inandırıcı değildir, günümüze kalan bir iz veya kanıt da bulunmamaktadır. Bunların kat be kat fazlaları ilgilenenler için kitapçıların bilimkurgu raflarında bulunmaktadır.
 
 Nuh Tufanı nedir?
Hadislerde Muhammed'in doktorluğu
 Kuran'daki bilimsel hatalar
 
 
 Zıtlıklar ve çelişkileri düşünün
 
Tanrının mesaj göndermek için meleklere neden ihtiyacı olsun veya tanrı kaldıramayacağı taşı yaratabilir mi gibi çelişkilerden bahsetmiyoruz… Kurandaki bir ayete göre insan çamurdan, başkasında balçıktan, bir başka ayette kan pıhtısından, bir başkasında su damlasından, bir ayete göre ise topraktan yaratılmıştır. Bu çelişkiler içinde, sizce siz hangisindensiniz?
 
Çamurdan yaratılışın sırrı
 Perde arkasının Tanrısı
 
 
 Tanrının cezalandırmak istediği toplam insan sayısını düşünün
 
Aslında başlık kendini iyi bir biçimde ifade etmekte. Her 6 kişiden 5'inin Müslüman olmadığı veya her 3 kişiden 2'sinin Hıristiyan olmadığı dünyada zaten kafadan çoğunluk cehenneme gitmek için yaratılmış gibi görünüyor. Dine inandığı halde günahkar olanlar da cabası…bunlardamı masal sence ben tanrının yerine kendimi asla  koymam merak etme nedenmi? önce bir evren yaratmam gerekiyor..
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.