Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GERCEKTE TANRI YOKTUR


Romantik_Sovaylye

Önerilen İletiler

 KOSKOCA NUH :))) PEYGAMBBER HER CANLIDAN BİR ADET GEMIYE KOYDUK  AYETİ VAR .. KURANDA NASIL? OLMUŞTA BESE BES KALAS TAN YAPILAN BİR GEMIYE MİLYONLARCA TÜR SIGMIŞ YOKSA ALALHIN BİR HİKMETIMI? AZIZIM HAHAHA:)))HADİ ALMADI DİYELIM GERÇEK DİYELIM EE O ZAMAN NASIL OLDUDA ŞİMDİ MİLYONLARCA CANLI TURU HALA YASIYOR :)))SONUCTA MİLYONLARCA CANLI TÜRÜ SUDAN BOGULMUŞ OLMASI GEREKIR ÖYLE DEĞİLMİ? :))))HUD-40 için 40 meâl bulundu. Abdulbaki Gölpınarlı (11/HÛD-40: Sonucu emrimiz gelip tandırın altından su kaynamaya başlayınca her mahlûktan birer çifti ve helâki taktîr edilenden başka âilenden olanları ve inananları gemiye yükle dedik; zâten maiyetinde bulunan inanmış kişiler de pek azdı.) / Adem Uğur (11/HÛD-40: Nihayet emrimiz gelip de sular coşup yükselmeye başlayınca Nuh'a dedik ki: "(Canlı çeşitlerinin) her birinden iki eş ialeyhinde söz geçmiş olanlar dışında- aileni ve iman edenleri gemiye yükle! KOSKOCA TİTANIK BİLE EN FAZLA 2 HAFTA DAYANICAK SEKILDE DİZAYN EDILDI .. :))) 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben çekik gözlünün ayrı bir ırk olduğunu düşünüyorum. bana göre safkan siyah ve safkan melez neandertal ve homosapiesler bu dünyanın gerçek . insanıydı. bana göre uzaylı bir ırk bu dünyaya geldı büyük olasılıkla bu cekık gözlu ırk mars  gezgenınde atmosferın saglıklı olduğu dönemde. bu gezgende yasıyordu ne olduğunu tahmın etmek aslında hiçte zor değil. çokgüclü bir nukller bomba savasta bu gezgenın atmosfer tabakasını  kızıl renge cevırdı ve oksıjen tamamen yok oldu ve gezegenın %95 karbondioksit ve %3 oranında nitrojene cevirerek herşe ybir anda çölleştı. yanı ben aslında çekık gözlı ırkın mars gezegenındekı insanlar olduğunu düşünüyorum bu yuzden çekık gözluler dikkat  edersenız çok zekiler ve teknoljı alanda rakıpsizler. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben dünyanın geoit bir şekil olduğunu düşünüyorum. yanı içindekı çekirdeğin yerküresel basıncla ve dünyanın oluşmadan önce aldığı merkez kaç kuvvetinin aldığı eğimle oluşan asli görüntüsüdür. 

Dünya'nın Geoit Şeklinin Kanıtları.

1: .. Kutuplara doğru gidildikçe yerçekiminin artması,

2: .. Ekvator yarıçapı ile kutuplar yarıçapının birbirine eşit olmaması,.

3: ..... Güneş doğarken yada batarken yavaş yavaş doğar ve batar .Eğer dünya düz  olsaydı,birden bire doğar ve batardı.

4. Yaklaşan bir gemiyi izlediğimizde geminin önce bayrağını yaklaştıkça direğini ve sonradan da teknesini görürüz. Eğer dünya düz olsaydı. Her Yerden geminin tamamını görürdük...

6.... Uzaydan çekilmiş fotoğraflar incelendiğinde Dünyanın aslında tam bir küre ve elips olmadıgı olmadığı alttan ve üstten hafif basık olduğu görülmüştür...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

merhaba bu formun çok degerlı  müslüman ve ateist arkadasları bu soru herkese gelsin. yaşamın kaynagı neresıdır? bu gezgende olabilir. bir goktasıda olabilir. çünku marsta ve neptunde amıno asıtlerle beslenen tek hüçrelı canlılar olduğu 2004 yılında isaptlanmıştır. soru çok acık ve çok net. yaşamın kaynagı ilk su nerden geldı.  trılyolarca dunya agibi atnosferi olan gezgenler var . bunlarda canlı olmadığını hatta ve hatta insan zekasından. daha ilerı olmadığını ispatlıyabildıkmı? pekı tabıkı hayır. ilk canlı nasıl? oluştu demıyorum.  evrendekı ilk su ve ilk canlı nerden? gelmış olabilir. diyorum. benım düşüncem. ispatlanmış bile olsa  bir suyun bile bir atmosferın bile bu dunyaya ait olduğunu olasılıklarıda hesaplarsak. nasıl oluştuğunu değil. su olsuştuktan sonra ilk bakterının o suya nasıl? düştügünü  tesaduf eserı bir meteor carpmasındanmı? yanı dınazorların yok eden meteorun  üstünde canlı formu tasıyan bir canlının olması gibimi? yoksa. bana göre insan zekasından dahazeki varlıkların. olmadığı sadece bir teorıdır. bunu ispatlamak içinde. tüm evren keşfedılmek zorundadır. tüm arge calışmaları bunun sonucunda oluşmuş kesın ve katı sonuclar şunu belırtır. atmosferı olan her gezgende bir zamanlar büyük savaslar olmuş olabilir. bunu ttahmın etmek hiçte zor değil. bu dünyaya örnek verelım . abd. rusya. çin ve kuzey kore bunların elınde nükleer bombadan binlerce kaç daha güçlu olan hidrojen bombaları bulunmaktadır. benı yasamdan anladığım  şu insanoglu doğası ve içgüdüsü geregı bir gezgen bulur. yerleşir .ve teknolojı tehlıkeli hale gelıncede tehlıkeyı kullanmaktan cekınmez. olan masumlara ve cocuklara ve savunmasız insanlara olmuştur pek ıdaha sonra ne olmuştur. yenı bir gezgen kesfedılmış ve o gezgende binlerce yıl sonra yok olmuştur.. arge calışma sonucu mars gibi çok fazla gezgen bulduk arkadaslar.  ... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

MÜSLÜMANLARA SORULAR.

 

1: şeytanın  cennete girmesını yasaklıyan  allah yanı allah şeytanı cenetten kovmuş. pek ınasıl? olduda şeytan cennette tekrar girebilmıştır. havalandırma boşlugundanmı? 

 

2: allah evrenı muhammed için yarattıysa neden? muhammedıde sınamaktadır. yanı neden? peygamberlerınde ..günahı ve sevabı vardır? hadı anladık.müslümanlar. . her insan sınavda ama biz insanız onlarda peygamber insanda olsalar onların yaratılış amacı. zaten bellı değilmi?  allah hıç yedek daha önce mezun ettıgı ögrencısını tekrar sınava sokarmı? 

 

3: alalhın ayettede   belırttıgı gibi hiç birşeye ihtiyacı yoksa neden? evrenı yaratmak için bir insana ihtiyaç duymuştur.  

Neml Suresi, 40. ayet: Kendi yanında kitaptan ilmi olan biri dedi ki: "Ben, (gözünü açıp kapamadan) onu sana getirebilirim." Derken (Süleyman) onu kendi yanında durur vaziyette görünce dedi ki: "Bu Rabbimin fazlındandır, O'na şükredecek miyim, yoksa nankörlük edecek miyim diye beni denemekte olduğu için (bu olağanüstü olay gerçekleşti). Kim şükrederse, artık o kendisi için şükretmiştir, kim nankörlük ederse, gerçekten benim Rabbim Gani (hiçbir şeye ve kimseye ihtiyacı olmayan)dır, Kerim olandır.şimdi hiç birşeye ihtiyacı olmayan bir varlık nasıl? olduda bu ihtiyacını yine kendı verdıgı kuranda ayet olarak belırtmedı.. 6666 ayetın tamamını okudum. bu konuyla ilgil ibir ayet bulamadım. koskoca allah nasıl? olurda hem hiç birşeye ve hiç kımseye ihtiyacı yok diye bir ayet yazar. ama yinede ihtiyaç sahıbı gibi insan gibi basit bir  organızmayla uğrasır. neden? amacını belıttmezde sonucları belırtir cennet ve cehenmem gibi çünku nedensız sonuclar olmazda ondan. 

 

4: allah 4 din vermesıne ragmen neden? son diye yine kendi özgür iradesıyle verdıgı dinleri inkar etmektedır.. allah kendı  verdığı kararı yanı ilk verdıgi kararı değiştirebilyorsa bir öncekı hükmu gecersız kalıcaktır dolayısiylede böyle kararsız ve din secen bir alalh nasıl? olurda mükemmel yanı ilah olabilir. böyle bir kararsızlık bir ilahtan çok bir insan aklını ispatlamıyormu????

 

5:  müslüman arkadaslar hadi beklıyorum biraz cesaretle tartısabilriiz. bu konuyu.. eger bana nedenlerını ispatlarsanız aynı zamanda bu ayete ihanet etmiş olursunuz.. Neml Suresi, 40. ayete...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

birde şunu anlamaya çalışıyorum. çok uzun yıllardır. bir insanı anlarım. içgüdüsel olarak, her zaman bir amacı vardır , bu onun doğasında vardır. bir iş yapar ve sonunda ödülünü alır. ve kendını mutlu ve gururlu hisseder. yanı bir insan ister ateist olsun ister müslüman olsun. istersede deist hiç farketmez. sonunda bir amacı olmak zorundadır. ama biz burda bir insandanbahsetmiyoruz . varsa diyorum parantez içnde olmasa bile  varsa eğer çok açık bir şekılde  hiç birşeye ihtiyacı olmayan bir varlıgın bir amacıda olması bana çok garip gelıyor hatta imkansız gelıyor. bunu tanrısal değilde insanımsı bir özellık buldum çok uzun yıllardır. ben tanrı olsam böylesine muteşem güçlerim olsaydı. bir amacım olurmuydu? ama insanlar için uydurulan bir aractır . tanrıdabir aractır. insan aklına ve mantıgına zordaolsa sıgan bir amactır. pekı yaaaaaa  tanrı için amacın ve aracın anlaamı nedir?????okey pekı daha iyi anlamanız içn bunu sentezliyelım..

 

1: tanrı iyi değildir iyiyi yaratandır.

 

2: tanrı kötü  değildir kötüyü yaratandır. 

 

3: tanrı  iyi ve kötüyü yarattığına göre her ikisinede ihtiyacı yoktur. yanı iyi ve kötü ihtiyacı yoktur. 

 

4: tanrının bir akla ihtiyacı yoktur. aklı yaratmıştır. 

 

5: tanrının bir amacı yoktur çünku amacı zaten o yaratmıştır.. 

 

6: tanrı verdıgı kararı değiştiremez eger değiştirirse bir öncekı hükmu ve kararı gecersız olur.(iptal edilen ayetler) 

 

tanrının gerçek anlamda ispatı demek . evrenın dışına çıkmak ve tanrıda bir parca olmak demektır. yanı bu imkansızdır.

 

6: evren tanrı olamaz ispatıda şu dur tanrı evrenın içindeyse zamanı kullanmak zorunda kalan bir varlık olarak evrenın işleyısı yasalarını yanı zamanı kullnamak zorunda  kalır buda ilahın ölümlü bir varlık olduğunu ispatlar.işte ispatladık panteizm diye bir inanış yoktur. kendını  kandırmak vardır..  sevgiil panteist arkadaslar varsa onlarıda beklerım. ölüm lü bir ilaha  tapmak nasıl? bir duyguymuş hep merak etmişimdir :))))

 

7:  % 100  metafizikle acıklanan bir ilahın  yani  sadece akıl  ile bulabiliceğimiz varlık. nasıl? olduda her insanın mantığında farklı bir amaç edindı????işte en krıtık soru bu busoruyu çözüldüğünde. herşeyin  bir amacı olup olmadığıda ispatlanmış olucaktır... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir müslümana  bir tırtılın yanı bir tür ipek böceğinin  koza yapıpta bu kozanın içne girdikten 6 gün sonra kelebek olarak çıktığını  görse derki: bu Allahın bir mucizesi çünku elındekı tek kaynak kuranı referans alır. Aklı ve mantığı buna yeter ..yanı biz o müslümanın akıl ve mantık yoksunu olduğunu olduğu ispatlamış oluruz. Burada basit gözlemle yanı bir mikroskopla incelendığınde tırtılın dnasının kelewbek olunca yanı metemorfoz başkalaşım olunca dnasında kromozom sayısının arttıgını görebilirsiniz. Çünkü tırtıl bir böcek  türü sonuçta kelebekte uçmasına rağmen ucak böcek türüdür. pul kanatlılar veya kelebekler (Lepidoptera) takımının kanatlı fertlerine verilen genel ad.  Tırtılın kromozom sayısını defalarca verdım. Kelebegın de kromzom sayısını verdım. Aynı olmadığını görüceksınız internette bile aynı olmadığı yazıyor. Çok ender olsada bulursunuz. Bunu. Şimdi böcüklerrin evrimini sıradan bir insan ispatlıyabiliyorsa. Bu aslında evrımın gerçekten var olduğunu ispatlar. Ama burada çok ciddi bir sorun var. Şimdi gelelım  . insanların evrımıne ortak ata diyoruz kim? Bu ortak atalar bir bakalım. Şempanze ile dnamız % 98 olmalıkı biz insanların ortak atası olsun. Diyelımkı oldu. Ama burada bir sorun var. Şempanzelerın genı siyahtır yanı dnası ve gen haritası siyah deri ureticek sekılde tasarlanmıştır. Siz hiç beyaz tenlı şempanze yada maymun gördünüzmü? J))) olsaydı komık olurdu bana göre.   Yanı sonucta bu iki tür işleştiğinde neandertal değil  homosapies türü ortay çıkardı. Hiç süphesiz. Evet böylece ilk siyah safkan ırkıda ispatlamış olurduk.. ama bize safkan beyaz ırk insanı gerekıcek. Pekı nerden? Bu safkan beyz ırk insan türü. Bana göre bunun çok basit bir acıklaması vardır. İnsan dnasıyla % 98 aynı olan bir septılyanlı yada bir marslı diyelım çünku onlar safkan beyaz ırkı temsıl ediyorlar. Bu uzaylı ırklar bu dünyaya geldiler ve insanın ilkel atasıyla eşleserek  ilk neandertalı yanı ilk safkan beyaz ırkı oluşturdular. Veböylece bu dunyada 2 safkan  ırk oluşmuş oldu. Ve bunların kendı aralarında eşleşmelerıde melez ırkı oluşturdu.. bana göre septılyanlılar yanı merihlıler çekık gözlu beyz ırktı . marslılarda normal gözlu beyaz ırktı. Hiç süphesiz.. evet arkadaşlar ilk defa böyle bir tez yada iddia duyduğunuzu biiyorum ama evrımıde ilk defa duyduklarında insanlar eleştirilmedımı? Hatta mahkum edilmedımı? Bazı bilm adamları evrımcı diye . hatırlayın . hiç kımse kusura bakmasın ortak atanın evrımı şempanze  bugun tam olarak ispatlanmamış bir teorıdır bana göre. Çünku hala çok büyük tartışmalar vardır .ve ispatlanana kadar benım güçlu teorım bana en göre bir gün en  güçlü teori olucaktır. Ve ispatlanıcaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir teorım daha var arkadaslar. larvanın gelışım süreci olmaz. evrımleşme  gen harıtası değişiklıgı süreci olur. önce arka kuyruk kısalır. yanı gen haritası derkı: kromozom sayısını azaltalım.. ve sonra gen haritası derkı: kromozm sayısını yükseltelım. ve önce arka ayaklar daha sonrada  ön ayaklar çıkar. ve sonunda su larvası turu kara ve omurgalı bir tür olarak yasamını sürdürür. bazı evrımcılerın anlamadığı  şudur.  bana göre  insan bi böcek türü değildir. dolayısıylede  farklı bir tür ile  evrımleştığında  ön ve ark arka ayakları çıkmaz. yada kelebege dönüşmez. bana göre insanın asıl ewrımı ebriyo dönemınde baslar. embriyoda mitoz bölünme gerçekleşir yanı çok hücreli bir canlının büyümesı değil evrımıı baslar.. bu gelışım sürec ideğildir. bana göre ewrımleşme sürecıdır. yanı embriyodan bebegın oluşma surecı aslında ewrımın ispatıdır. bit tür başkalaşımdır. bebek dogardogmazda 20 yasına kadarkı sürede gelışme sürecıdır. sırasıyla bu süreci zaman yayalım  zigot - embriyo - fetüs - bebek...çünku gelışım baskalasım  değildir.  gelışım denılen şey organların son seklını aldıktan sonrakı  büyüme sürecidir. birşey oluşmadan ona gelışım süreci diyemezyız . bu biyolojye hakaret olur. biz buna ewrım derız..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bana göre dinler sadece islam  değil.  diğer dinlerinde, bir amacı var. insanlığı sistematik olarak dar bir kalıba sokmak  ve dahasonrada bu kalıbı mümkün olduğunda genişletmek:

 

ve genişlettikten   sonrada   doganın dogal kanunlarını ve işleyiş düzenini kokten değiştirmektir.

 

dinlerin asıl amacı onu icat edenlerde gizlidir. nedenmı? çünku her dinın sistematık bir acılımı vardır. birbirine çok benzer acılımlardır 

 

bunlar. sırasıyla özetlıyelım. nedir? bu acılımlar.

 

1: önce devleti ele gecirmek ve insanların hür ve özgür iradesını elinden almak yanı katı kurallara  mahkum etmek 5 vakıt namz kılmak oruc tutmak kurban kesmek gibi

 

2: insanlıgı birbirine düşürmektir ve bunuda basarmışlardır. çünku bana göre asıl suclular. dine inanan cahıller değil cahillerin sırtınaq binıp gezınenlerdır. 

 

3: bana göre din işi ticarettır.. dikkat edersenız. yehova ile allaha geleen kadarkı süre içerinde dinlerde aynı mantıkla devam etmış sadece isimler ve diller değişmıştır onun dısında herşey aynıdır. sistematıgı ticaret ve  insan yırmak içn kullnılan bazı teknıkler vardır. biz bu teknıklere mezhepler diyoruz. mezheplerın asıl amacı islam ve hristiyanlıga hızmet değil. tam tersıne masum ve cahıl insanları fikır ayrımcılıgına itip savastırmaktır. ve bunuda basarmışlardır ortadoğuyu örnek verebiliriz. ayrıca 500 yıl  savaslarını hatırlayın  milyonlarca katolık  ve protestan birbirini katletmıştır. hatırlayın.. 

4: dinlerin hala nasıl? hem dogaya hemde insanlıga zarar verdiğini göre göre bunun tersini iddia etmek ve isalmı savunmak bana göre 2 analmı vardır. 1. anlam ya çok cahılsındır. 2. anlamda . yada çok zekisindir. bu işin ticaretini yapıyorsundur. tıpkı alkollu içkilerden gelen vergilerin diyanet vakfına gitmesı  aktarılması gibidir. alkolden gelen mütesem paralarla geçinen diyanetın asıl amacı bellıdır. din adı altında insanları cahil birer toplum halıne getirmektir.. bu gerçegı görmüyenın aklından şüphe ederım.. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

müslümanlara  çok net bir soru şimdi amazonlarda. yaşıyan amazon yerlılerı. avustralyada yaşıyan aborjın kabilelerı. dinlerden daha öncede vardı. bunlar ölünce neden? cehenneme gidicek.hadı acıklayın bakalım..çünkü kuran diyorkı. islamı secmiyorsan gidicegın yer bellı  ..iyide  ..bu kabilelerın öyle bir sansı olmadıkı..dinlerden önce yasadılar ve öldüler ..neden? allahınız onlara bir yerlı  şaman peygamberı göndermedı??? bu sorulara cevap verıcek kadar? cesaretlımısınız???beklıyorum..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tanrı neden? her cografyaya peygamber göndermedi???meselaaa  çinli bir peygamber göderseydiya  bugün   müslümanların nüfüsü 4 milyar olurdu  ama ne oldu . 1 milyar müslüman var sayı gittikce azalıyor çünku müslüman anneler artık ateist çocuk doğuruyor....:   hristiyanlık fazla azalmıor ama islam resmen eriyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1: ilk domates tohumu nasıl? oldu. 

2: ilk salata tohumu nasıl? oldu.

3: ilk biber tohumu nasıl? oldu.

4: ilk muz tohumu nasıl? oldu. ağacın tohumu

5: ilk kabak tohumu nasıl? oldu.

6: ilk sogan tohumu nasıl? oldu.

7: ilk sarımsak tohumu nasıl? oldu.

8:ilk maydonoz tohumu nasıl? oldu.

9: ilk havuç tohumu nasıl? oldu.

10: ilk portakal lımon mandalina şeftali erik kayısı üzüm avokado hindistancevızı kiwi ananas karpuz kavun tohumu nasıl? oldu.

şimdi arkadaşlar bu saydıklarım tohum olmadan asla oluşmuyacak sebze ve meyverdir. ama ne? yazikki bunu tam olarak bilmiyoruz. ilk nerde? ve nasıl? olmuştur ilk tohumlar. ama benim çok iyi bildiğim birşey vardır arkadaşlar. ilk yoğurt nasıl? olmuştur. yoğurt olması için öncelikle yoğurt mayası olmak zorundadır. dogal olarakta yoğurt olmadığı dönemlerde yogurt mayası bulmakta imkansızdı. pekı ne? olduda ilk yoğurt mayası oluştu . cevabı,  çok basit. sizde duyunca çok şaşırıcaksınız eminim. ilk yoğurt mayası. piramitlerde oluşmuştur. hatta bunun ispatı vardır. kolay bir yolu var arkadaşlar. elinize 1 litre su şisesi alın ve içini şütle doldurun ve 1 gün piramitin içinde bekletin. 1 gün sonra yogurt olduğunu görüceksiniz. piramidin içinde başka sırlarda var. örneğin tüm bu saydıklarım sebze ve meyvelerin tohumları mars gezgenınden gelmiştir .marsta yaşam olduğu dönemde sebzeler ve meyveler çok daha büyüktü örnegin bir domatesin agırlıgı. şimdiki dometesin agırlıgından 7 kat daha büyüktü sebzeler ve meyveler dev gibiydi. ağaçlarda öyle! marsın atmosferi çok daha güçlü olduğu için fotonsentezlerde çok güçlüydü işte bu yüzden herşey dev gibiydi!avatar filmi gibi düşünün çünkü marsta bir zamanla avatar gezgeni gibiydi. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bana göre tanrı ne? iyidir nede? kötüdür çünkü her ikisinide yaratmıştır. bü yüzden iyilik ve kötüllük kavramı yalnızca insanlar içindir. bu basit bir sorunun :

 

sadece basit bir cevabıdır. asıl karmasık olansan şudur: 

 

tanrının görecelı olmaması onun bir planı olduğunu ispatlamıyormu???

 

şimdi insan olmayı unutun ve tanrı olduğunu kabul edın. ve deyınkı ben bir varlık yaratıcam. ama ona amacımı bellı etmek istemıyorum. desenız. nasıl? bir planınız olurdu??  hiç düşündünüzmü???

 

görecelı olmaması onun evrenın dısındakı gercek bir boyutta olduğunu  ispatlar .. bu boyut dedıgımız belkıde farklı tanrıların olduğu boyuttur. 

 

farklı tanrılar farklı evrenler yaratmışlar ve yine yarattıkları insanlara gözükmüyorlardır. bir program gibi programcıyı program görebilirmi???

 

benımkısı sadece bir teorı ama tanrı boyutun kendiside olabilr. buda çok mantıklı. yanı tanrı evrenın dışı evrendekı herşeyde içidir. 

 

bana en garıp gelende bu zaten iyiliği ve kötülüğü  yaratan tanrının iyi yada kötü olmadığı gerçeğidir. pekı!!! ozaman tanrının gerçek amacı nedir??? iyilik değil kötülük değil. yoksa bir oyunmu? oynuyor. o yuzdenmı? göremiyoruz. 

 

tanrı iyi olsa kötülüğü yaratmaz kötü olsa iyiliği yaratmaz. pekı tanrının gizemlı planı nedir? biz asıl onu bulamayız. bu imkansız. sistemetık düzen buna asla izin vermez. o zaman biz neden yasıyoruzkı. tanrıyı gerçek anlamda bulamıyacaksak yasamın ne? anlamı  olurkı . biri benı yaratmış ama benım haberım yok kımse bana sormadı. bu bana çok garip gelıyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

allah varsa adalet niye parayla satılıyor.allah varsa neden? onu göremiyoruz.allah varsa neden?sadece  müslümanlar yok. allah varsa neden?varlığını ispatlamıyor? allah varsa neden? 4 uyarı göndermesıne rağmen (dinler) hala başarısız. allah varsa.neden? bir sanat eserine baktığımda. onu göremiyorum..:sinirli:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 bakara 190. allah tecavüz edenleri sevmez. ama bebeklere tecavüz edilincede hiç sesini çıkarmaz.  allah savaşmayı emretmez ama islamı seçmiyenlerin boyunları vurmayı emreder. böyle mantık kurulmaz kurarsanız karşımda her zaman kaybedersiniz. ve sonsuzadek ben kazanırım. çünkü ben gerçek halıs mulıs orıgınal bir ateistim. böyle çok basit konularla  tartışmak bile zaman kaybıdır. bana göre mantık şudur. allah kimseye zarar vermemelıdır. sen kafırsın diye sen islamı seçmiyorsun diye . bir mantık kurarsanız. bu mantıksızlık olur. dogal olarakta. ateistlerde kendını savunmak zorunda kalır. dur ispatlımde çok net görün  bakara 190. size savaş açanlara karşı savaşın bir ateist neden? savaş açsınkı bu sizin husnü kuruntunuz. savası açan  ateistler değil islamdır.bana görede tüm islam alemı mantık özürlüdür. yoksa ne? işimiz var.. islam denilen töreyle..  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

o zaman soruyu söyle soralımda kim? kim haksız iyice netleşssin öyle değilmi?  

 

1: ateistler tarih boyunca kendı aralarında savaştımı.  tabiki hayır.

 

2: ateistler tarih boyunca mezheplere bölünüp birbirlerini öldürdümü? tabıkı hayır.. çünkü ateizm akıl demek mantık demektır. dogal olarakta mantıgını akılla birleştirirsen barış çubugu tutturrusun ..

 

3: ateistler tarıh boyunca bu dünyayı yok etmek için birşeyler yaptımı? tabiki hayır. dünyayı yok etmek isteyenler zaten yok etmek üzere her yer beton oldu. ve insaat firmaları ve emlakcılarda. dine inanan sıradan insanlardır ..

 

4: şimdi bu kadar açık ve net ispatlar varken hala islam barış dinidir demek sadece kendını kandırmak demektir.. 

 

5: din adı altında mezheplere bölünüp  savaşanlar kim? tabıkı islama inananlar. ateistlerin böyle bir derdi yok .. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bakın mantık budur. muhammed süresi 4. ayet evrendeki tüm ateistlerin boynunu vurdunuz çünkü onlar zaten inanmadığı için savaştı. müslümanlarla . eeeee ne? oldu.. geriye hiç ateist kalmadı. geriye hiç deist kalmadı. geriye hiç hristiyan kalmadı. geriye hiç agnostk kalmadı. geriye hiç yahudi kalmadı. diyelımkı. herkes öldü ve dünyanın hakımı müslümanlar oldu. ama 1400  yıl sonra ateistler 3 milyar oldu. yinemi? ateistlerın yine boynunumu? vurucaksınız bu nasıl? mantıktır. sizlerin beynını bir bilmci olarak incelemek istiyorum. bir insan bu kadar mantık yoksunu olamaz. böyle mantık kurulmaz. bu mantıga ihanettır. islam mantıga ihanettır.. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

biz.. insanlar     tanrıyı bulmak için burda değiliz eğer bu mümkün olsaydı  milyarlarca yıldır bir ıpucu bulurduk kim? bu tanrı diye savaşmazdık.  . insanın bir amacı olduğunu düşünmüyorum. kendi aklımızı bile kullanamıyoruz
 
. özgür irade denılen olgu zamanla ölçülemez. zaman baglı yaşıyan her canlının özgür iradesi yoktur. evren varsa  bir senaryo hazırlayan biri var demektır .
 
bir senaryo hazırlanıyorsa bu özgür irademızın dışında hazırlanan bir senaryoysa işte ozaman özgür irade sadece tanrısal bir varlık için gecerlıdır. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eğer bir seçim hakkım olsaydı.mutlu olmak için bir insan varlığı olarak herşeyi ben seçerdim, kendi kaderimi kendim kontrol ederdim,göz göre göre bu anlamsız acıyı çekmenin anlamı nedir?!!!eğer bu yaşamdan zevk alıyorsanız ya delisinizdir, yada çok (kötü anlamda)zekisinizdir..gerisi çok anlamsız!!!inanmak için bir neden bulamıyorum ,bunun nedenlerı var.

 

 

1: anlam bulamıyorum.

2: vicdan bulamıyorum.

3: özgür irademi bulamıyorum.

4: insanların ortak mantıgını bulamıyorum.

5: bulmak zorunda olduğumu bulamıyorum. 

6: güvenilir bir tanrı bulamıyorum. 

7: ruhu göremiyorum.

8: tanrıyı göremiyorum.

9: evredenkı düzenı göremiyorum(gördüğüm tek şey kaos ) 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

müslümanlar allaha  iyi olduğu için inanıyorlar. ama şunu unutuyorlar.. iyiliğin ve kötülüğün kaynagı olan bir ilaha 
 
iyi diyemezsın.. çünku mantıksız olur. % 50  iyi % 50 kötülüğü yaratan varlığın amacını asla bilemeyiz.
 
bana göew müslümanlar çok risklı ve çok tehlıkeli bir kumar oynuyor bu kumarın adıda . merhametli bir allah...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarih 08.08.2013 at 04:09 , sarıgöl dedi:

 

 

 

Acaba böylemi,saygı değer canraşit.

 

 

250px-Tachyon04s.gif

Takyonun daima ışıktan hızlı hareket etmesinden dolayı, onu yaklaşırken göremeyiz. Takyon yanımızdan geçtikten sonra, iki görüntü görmemiz mümkün olacaktır. Bunlar farklı yönlerde hareket eden ve görünebilen iki farklı görüntü olacaktır. Siyah çizgi ise Çerenkov radyasyonununşok dalgasıdır ve üsteki şekilde sadece bir anlığına gösterilmiştir. Bu çift görüntü etkisinin en iyi şekilde görülebilmesi için gözlemcinin süperluminal nesnenin yolu üzerinde olması gerekmektedir ki bu örnekte süperluminal nesne bir küredir ve gri renkle gösterilmiştir. Sağdaki mavimsi nesne, gözlemciye ulaşan ışığın Doppler etkisiyle maviye kayması sonucu oluşan görüntüdür. Gözlemci Çerenkov çizgisinin ucunda durmaktadır. Soldaki kırmızımsı görüntü ise kürenin gözlemciyi geçmesinden sonra küreden yayılan ışığın Doppler etkisiyle kırmızıya kaymasından oluşmuştur. Nesnenin ışıktan hızlı hareket etmesinden dolayı, küre gözlemciyi geçmeye başlayıncaya dek gözlemci hiçbir şey görememektedir. Daha sonra gözlemci tarafından görülebilen görüntü ikiye bölünür. Birisi gözlemciye doğru yaklaşan küre (sağdaki), diğer ise sol taraftaki yani gözlemciden uzaklaşan küredir.

Alıntı.

 

original.gif 

takyonlar bana göre  ispatlanmamış çok yogun enerjı kaynagıdır. bana göre ışık hızı şimdilik en hızlı gözle görülebilen fiizksel erkedir..bana göre takyon hızında bir uzay gemısı olsaydı evrenı buker ve paralen evrene geçiş yapardı ama yinede gelecege gitmek imkansız olurdu. .çünku evrende zaman yoktur zama ndenılen şeyıde biz icat ettık. zaten.. bildiğimiz ışınlanma ben senı 1.000.000.000.000.000.000.000. km ısık yılına ışınlasan takyon hızıyla. diyelım. yinede zaman değişmiyecektır ama mekanlar yanı boyutlar değişebilr bu benım teorımdır.. takyonu gerçeten gördülermi?? diyorsun sevgili sarıgol cerndekı buyuk deneyde bulunanlar bellı zaten 

 

1: higs  bozomu 

2: tanrı parcacıgı

3: karsıt madde. bunların dısında birde takyonmu? çıktı ben  inamıyorum bu % 100 hayalii  bir teorı.. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarih 14.08.2013 at 15:30 , sarıgöl dedi:

Doğada yeni canlı grupları var eden  bir "evrim süreci" varmıdır..

 

1. İlk canlı hücresi nasıl ortaya çıkmıştır?

 

2. Bir canlı türü diğerine nasıl dönüşür?

 

3. Canlıların evrim geçirdiğine dair deliller, fosil kayıtları var mıdır?

 

Şimdilik..

Cevap geldikçe,yazılarda gelecek..

Ama? yukardaki soruların yanıtlanması koşulu ile.

 

original.gif

1:  aboyogenezz  yanı suda oluşmustur.

2: tabıkı otak atanın evrımıyle dostum.

3: canlı ornekler var. tırtılın kelebege dönüşmesı larvanın kurbaaya dönüsmesı gibi..larva tek hucrelı bir omurgasız iken evrımleserek çok hucrelı bir omurgalya donuşmektedır dostum..saygılarımla..

 

fosil kayıtlarını olsa bile bilim bulamaz cunku en eskı karbonfiber testlerı 60.000 yıl gerıye gider daha eskısı yoktur..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarih 15.08.2013 at 01:34 , sarıgöl dedi:

Şempanze ve insanların ataları ise yaklaşık 6 milyon yıl önce evrimsel olarak ayrılmıştır. Moleküler genetik araştırmalar ikisinin evrim çizgisinin birbirinden ayrıldığını ve tamamen ayrı yönlerde ilerlediğini göstermiştir.

işte bizde buna ortak atanın evrımı diyoruz. tıpkı neanderallar ve homo sapiensler gibi.ilk modern insan kafataslarıdır..  bu donemler tabı benım baska bir teorım daha var dostum..oda ne biliyormusun?  şempanze dnasıyla % 98 uyumluluk sağlıyan bir uzaylı ırkın septilian yada annukılerden bir ırkın esleşmesı ve neandertalerın ortaya cıkışı..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarih ‎8‎/‎15‎/‎2013 at 19:35 , sarıgöl dedi:

karisik-meyve-sepeti.jpg

Bu meyvelerin ve yukardaki "Evren" "Kartanesi" nin böyle olacağını,kim BİLİR?

sick.gif

kar tanesındekı piksel aralıkları dıkkatını çekmedımı? hiç  yada hücredekı piksel aralıkları..saygıdeger  dostum sarıgol  bana göre evren holografık bir tasarım sen ve bende programız..Bu meyvelerin ve yukardaki "Evren" "Kartanesi" nin böyle olacağını,kim BİLİR?tabıkı programı yapan bir muhendıs bilebililir ama ya bu muhendiste sanalsa..sanırım bunu hıç düşünmedın biliyorum. bu muhendisin bir tanrısı bile olabilir. bundan sonra böyle düşünmeye calış lütfen..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DİNLERİN VE PEYGAMBERLERİN. OLMADIĞININ  İSPATI.. ben tarihi yerle bir edicek bilgiyi bildigimi düşünüyorum   ben o dönemde hala sümer medeniyetının yaşadığını düşünüyorum. son dönem sümerliler medinede ve mekkede yaşamıştır. bana göre kuran incil ve tevrat israilgullarından gelır. israilogularıda sümerlıler olduğunu düşünüyorum.. çünku sümerlilerınde inançlarında tabletler vardı. tıpkı 10 emır gibi 10 tablet düşün.  Yahudi, Hıristiyan ve Müslüman dinleriyle Sümer dini ortak noktaları:
1- Tanrı korkusu
2- Tanrı yargılaması
3- Kurban
4- Törenler (İslamda tören ?)
5- İlahiler ( İslam’da ilahi? Hangi ayette geçer?)
6- Dualar
7- Tütsülerle tanrıyı memnun etmek ( İslamda! Hangi ayet ?)
8- İyi ahlaklı, dürüst ve haktanır olmak, büyüklere ve küçüklere saygı göstermek
9- Sosyal adalet...sümerlilerde tıpkı kureyslıler gibi putara tapıyordu ay putları tanrısı ve günes putları tanrısı bunlardan sadece bir kacı.. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.