Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GERCEKTE TANRI YOKTUR


Romantik_Sovaylye

Önerilen İletiler

asıl tanrı olduğunu düşünen senmişsin gibime geliyor her nedense..çünkü burda senin kadar kesin bilgilere sahip bir tek sen varsın..çok merak ediyorum .şu bahsettiğin kitabı tanrı vermeseydi bize burada ne anlatıcaktın?kahkaha.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

asıl tanrı olduğunu düşünen senmişsin gibime geliyor her nedense..

 

 

olabilir ;

 

 

çünkü burda senin kadar kesin bilgilere sahip bir tek sen varsın..

 

 

sizin bilgileriniz kesin degil mi ?

 

 

 

çok merak ediyorum .şu bahsettiğin kitabı tanrı vermeseydi bize burada ne anlatıcaktın?kahkaha.gif

 

kitap olsa da olmasa da akla ve insan fitratina en uygun sekilde konusurdum sanirim ..

 

kitapta okumakla degil ; aklini isletmekle iman basliyor ... kitaptan tercume okuyarak anca canin sikilir .. insanin icinde olcak o .. icinde olcak ki cesitli vesilelerle disa vurucaksin ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bilmediğin din öyle değil ki..

 

Daha dünyada iken "öldürün" diyor.

 

 

ayni din affedin de diyor ; sen dini kullanamayan kisilerin kinini ve ofkesini dine maletmesine bakiyorsun ; ))

 

 

ayriyetten bilmeden konusuyorsun ;

 

diceksin ki din oldurun de diyor ; sadece oldurun degil : ))

 

biraz objektif olmalisin ;

 

 

 

 

 

 

 

 

oldurun dedigi oyetler ; derebeylik ve kabile toplumlarinin cografyasina bakar ;

 

gunumuz modern hapisaneleri ve toplumun cezalandirma birimleri gunumuz orfune girer !

 

 

 

Kuran orfu tanir !

 

 

hz, Suleyman devrinde yargiclar ve modern hapisaneler vardi ; en suclu katiller ve zarar verici insanlar maden ocaklarinda calisarak topluma faydali kazilarin agir islerini yaparlardi !

 

 

hz, yusuf zindana atildi ve 12 yil kaldi (onu Allah kurtardi vesile ile) ; demek ki muebbet hapis vardi ;

 

 

neden cunku orf oyleydi !

 

 

Peygamber donemi kabile donemiydi yerlesmis kurallar vardi ; kisasa kisas mesela ; bunu herkez bilirdi ; madem herkez bilirdi ona gore de tedbirini alirdi ..

 

bu son derece makul ; kimse o donemde hakkini arayabilecegi bir odak bulamiyordu ama kabilenin onde gelenleri haklarini savunmak zorunda kaliyorlardi ..

 

bu son derece makul ...

 

 

 

 

siz cok iyi anliyosunuz da hepiniz birer tanri oldugunuz icin kendinizden daha ustun bir gucun varligini kendinize yediremiyorsunuz ; ama olay acik ;

 

evren yaratilmistir : ))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her 6 kişiden 5'inin Müslüman olmadığı veya her 3 kişiden 2'sinin Hıristiyan olmadığı dünyada zaten kafadan çoğunluk cehenneme gitmek için yaratılmış gibi görünüyor.

 

 

 

Kuran cennete gitmek icin musluman olmayi senin cikardigin anlamda emretmez ki biggrin.png

 

gene zayif zeka belirtisi ile elestiri yapmissin !

 

 

 

 

insanin musluman olup olmadigi zaten oldukten sonra belli olur , ben muslumanin demesi ile degil  : ))

 

adam ateisttir ama guzel ahlaklidir fitraten Kuranda yazdigi gibi akli selim ve basiretlidir cennete gider .. Allah keyfine gore degil ahlakina gore bir sistem yaratmistir ..

 

 

 

kuranda ''Fetret ehli'' taninir ; muslumanligi bilmeyen kisiler olucaktir ; yanlis bilenler, onyargilarindan dolayi terkedenler olucaktir ..

 

bunlar orijinal halleri ile muslumanlikta olan guzel ahlak, ilim, hosgoru, affedicilik, vs ozellikte iseler zaten onlarin neye inandigi zaten belli olur .. o farkina varamaz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben gerçeklerden yola çıkarak  yazılarıma devam edicem merak etme .asıl çatlıyanı zaman  belirleyecektir..henüz detaylı bir açııklamalarda bulunmadım bu güne kadar..sende kitabı iyice ezberlemeye çalış..ilerde savunmak için sana yardımcı olucak tek arkadaşına kim bilir..zaman herşeyin ilacıdır..ama şunu asla unutma o kitap bir gün gelicek tamamen yeryüzünden silinecek ve sen hiç bir zaman hatırlanmıyacaksın..geriye sadece evrimleşmiş insanlar ve tanrının bir kitap yazıcak kadar aciz bir tanrı olmadığını herkes anlayıncaya kadar???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 Tanrının planına anlam vermeye çalışın

 

Bizim kültürümüzde de bulunan bir başka mantıksızlık da, her işte bir hayır vardır inancıdır. Deprem olsa, sel bassa, en yakın arkadaşımız trafik kazasında ölse, o işte bir hayır vardır… Çünkü bunların hepsi tanrıdan gelmektedir ve tanrının bizim için bir planı vardır. Tamam peki diyelim ki var, o zaman tanrının Hitler ve öldürdüğü milyonlarca insan için de bir planı mı vardı?

 

? Dünya bizim için yaratılmış olmalı

? Her işte bir hayır var mıdır?

? Gelmiş geçmiş en büyük palavra

 

 

 Batıl inançları ve hurafeleri düşünün

 

Tarihteki uyduruk dinlere 3 numarada değinmiştik. Batıl inançlar ve hurafeler ise henüz tarihe karışmamış olan mevcut dinleri ilgilendiren konulardır. Bilimin gelişmesi ve toplumların bilinçlenmesi ile her geçen yüzyıl dinlerin etki alanları daralmaktadır. Bu daralma dinleri kendi içlerinde de değişmeye zorlamıştır. Ortaçağ Avrupa’sında, din adına yapılan ve yaklaşık 300 yıl süren cadı avcılığı dönemi ve sona erişi dehşet verici bir örnektir. Yüzyıllar boyunca uygulanan, sayısız masumun canını alan bir uygulamalar zinciri, daha sonradan hurafe sayılabilmektedir.

 

Bunun sebebi, belli bir noktadan sonra dini uygulamaların bazılarının çağdışı kalması ve bilimle çelişmeye başlamasıdır. Bunun üzerine din adamları, sanki eskiden aynı saçmalıkları topluma benimsetenler kendi meslektaşları değilmiş gibi, bu uygulamaları hurafe sayıp dini bunlardan “temizlemeye” çalışmışlardır. Dinlerin yüzyıllar içinde geçirdiği bu evrimler, aynı dinde çok sayıda farklı mezheplerin mevcudiyeti aslında dinin kendisinin bir hurafe olduğuna dair göstergelerdir.

 

? Batıl inançların psikolojisi

? Boşlukların Tanrısına ibadet

 

 

 Belirsizlikleri ve açmazları düşünün

 

Dinlerin bir diğer dayanağı da belirsizliklerdir. Yani diyelim ki riskli bir ameliyata girmeden önce dua ettiniz ve ameliyatınız çok başarılı geçti. Ameliyat dua ettiğiniz için mi başarılı geçti? Etmeseydiniz ölecek miydiniz?

 

Veya işleriniz yolunda gitmiyorsa, sizi etkileyen doğaüstü bir güç mü var acaba? Cinlere ve şeytanlara, büyülere ve beddualara karşı ne gibi önlemler alırsınız? İnsan kendi hayatını doğaüstü bilinmezlere göre şekillendirmeye başladığı zaman bunun nereye varabileceği belli olmaz. Çünkü onun sınırlarını belirleyen de bir başka doğaüstü inançtır... Üfürükçü hocalar vs. hep bu şekilde kafası karışmış insanları sömürmektedir.

 

? Her sarıklıyı hoca sanmak

? Bertrand Russell: Cincilik ile Tıp

? 2 bin 754 yıllık beddua

 

 

Din bahanesiyle toplanan paraları düşünün

 

Hangi din olursa olsun, tepedeki din adamları -Papa veya her kimse- be kardeşim madem bu kadar mütedeyyin adamlarsınız, iki dua patlatın da ibadethaneniz ihya olsun, bizden neden para dileniyorsunuz?

 

? Diyanete bütçesi az geliyor

? Deniz Feneri Dolandırıcılığı

? İslami ticaret: Kumar oldu nasip

? Kara parayla yapılan cami mübah

? Organize dilenciliğe tepki

? Cami yap köşeyi dön
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

insanin musluman olup olmadigi zaten oldukten sonra belli olur , ben muslumanin demesi ile degil  : ))

şu yazdıklarına baksana bir hiç bakıpta kendini tarttınmı ama yapmadığını biliyorum kendi yazılarınla kendini ele vermek böyle birşey sanırım..haytımda böyle birşey duymadım insan öldükten sonra herşey belli olur..diyorsun bunun neresi mantıklı kitapta şöyle diyor iyi dinle..ben sizin ruhunuzu evreni yaratmadan önce yarattım..bu birincisi ...ben sizin kaderinizi döğmadan önce yarattım bu ikincisi..ben sizin ölümünüzü ve yaşamınızı..bilen tek varlığım ben tanrıyım.. beni hatırladınızmı??? dennis dostum artık uyanma zamanın geldi..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

diyelimki bir an düşünelim senin dediklerin doğru herşey öldükten sonra belli olacak.. o zamanda sana bir insan olduğunu hatırlatırım....ve bütün inanç şekillerinin insanlar tarafından ispatladığı günümüzde sen hala 1400 yıl geri kalmışsın insanlar artık uyanıyor çünkü uyanma zamanı geldide geçiyor..senin dediklerini 1400 yıl önce yaşayanlar bile eminim çoğu kabul etmemiştir..dennis dostum..üzgünüm bunlar buz gibi gerçekler???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Din insanın ciddiyetine ve saygınlığına bir hakarettir. Onunla veya onsuz, iyi insanlar iyi işler, kötü insanlar kötü işler yapabilirler. Ama iyi insanlara kötü işler yaptırmak dinin işidir.......ALINTIDIR...Steven Weinberg,,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şu yazdıklarına baksana bir hiç bakıpta kendini tarttınmı ama yapmadığını biliyorum kendi yazılarınla kendini ele vermek böyle birşey sanırım..haytımda böyle birşey duymadım insan öldükten sonra herşey belli olur..diyorsun bunun neresi mantıklı kitapta şöyle diyor iyi dinle..ben sizin ruhunuzu evreni yaratmadan önce yarattım..bu birincisi ...ben sizin kaderinizi döğmadan önce yarattım bu ikincisi..ben sizin ölümünüzü ve yaşamınızı..bilen tek varlığım ben tanrıyım.. beni hatırladınızmı??? dennis dostum artık uyanma zamanın geldi..

 

 

ewt ; dediklerim dogru

 

hersey oldukten sonra aciklik kazaniyor ;

 

dunyada bir derece insan husn-u zan edebilir ; umabilir cennete gidebilecegini

 

ama asla bunun garantisini kendinde bulmamalidir ; rehavete kapilmamali ; imtihanin son ana kadar gecerli olacaginin bilincinde hareket etmelidir ;

 

hali ile de kendini cennetlik ilan edemez ..

 

 

 

 

bircok ayette ; ''vay o namaz kilanlarin haline ki onlar namazlarinda yanilgidadirlar ; onlarin tum yapip ettikleri bosa cikmistir'' der ..

 

yapip ettikleri bosa cikmak - dikkat cekici bir deyimdir ..

 

demek ki ben muslumanim diyerek hareket eden adam sirf kendini musluman ilan etti diye cennete girmeye hak kazanamiyor ! valla bosa cikabilir yapip ettikleri .. bundan emin olamaz !

 

 

 

 

hersey olumden sonra belli oluyor ;

 

insan olgunlastikca yasamdaki perdeler bir bir kalkar ; malindan mulkunden gecer, yaslandikca hayatin bir oyun oldugunu anlar ve bu aklim keskinligine gore derinlik kazanabilir, ve derken olum son perdedir ; dustu mu o perde akla ilk gelen sey ; geri donusun olmadigi oluyor ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Din insanın ciddiyetine ve saygınlığına bir hakarettir. Onunla veya onsuz, iyi insanlar iyi işler, kötü insanlar kötü işler yapabilirler. Ama iyi insanlara kötü işler yaptırmak dinin işidir.......ALINTIDIR...Steven Weinberg,,

 

Buna benzer başka bir söz;

 

Allah iyileri, kötüler de Allah'ı kullanırlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her şey öldükten sonra belli olacak iddiası hiç bir şeyi değiştirmiyor. Sonuçta Araplar yazdıkları Kurana şöyle bir ayet eklemişler mi:

 

"Muhakkak cehennemi insanlarla dolduracağım" (Kuran 32/13)

 

Evet bunu yapmışlar. Bize empoze etmeye çalıştıkları bu. Ahmet memet, tuğrul tolga, ayşe fatma, gökçe serpil, her kimler ise... Birileri cennete, birileri cehenneme girecek diyorlar mı? Diyorlar.

 

Bunların hangileri cennete hangileri cehenenme girecek bunun ölmeden önce belli olması neyi değiştirir, öldükten sonra belli olması neyi değiştirir? Bu insanların bir kısmının ebedi yanacağını, bir kısmının ebedi zevk süreceğini iddia etmiyor mu bu Araplar? Bu ayrımın sonsuz olduğunu, hiç bağdaşmayacağını, birilerinin ebedi orda, birilerinin ebedi burda kalacağını iddia etmiyorlar mı?

 

Bu sonsuz ayrımı en sadistçe ve bencilce bir şekilde yapmıyorlar mı? Kuran işkence anlatımları ile dolu değil mi? Alfred Hitckcock'un aklına gelmemiş işkence anlatımları yok mu bu Kuran'da? Bu işkenceler olurken huriler, şaraplar, zevkler sefalar anlatmıyorlar mı?

 

Tüm bu soruların yanıtı evet olduğuna göre, insanlık nasıl olabilir? Daha bitmedi. Bütün bu derin ve bağdaşmaz ayrımcılıklar, benim gibi inanmadın iddiası üzerinden yapılıyor. Kuranda şirkin affedilmeyeceği ve ebedi cehennemde yanacakları yazmıyor mu? Yazıyor. Adama demezler mi sana mı kaldı benim kaç tanrıya veya hiç tanrıya tapıp tapmayacağımı belirlemek? Sana ne benim kaç tanrıya veya hiç tanrıya tapıp tapmadığımdan yahu?

 

Üç tanrıya, beş tanrıya, hiç tanrıya taptı tapmadı diye insan ayrılır mı yahu? Bu binlerce yılın dogmasının 21. yüzyıla taşınabilmiş olması insanlığın en büyük yüz karası, en yüz kızartıcı utancıdır. Bu utanç ve yüz karasıyla insanlık gidemez. 21. yüzyılda hâla bunları tartışıyor olmak utanç verici.  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Muhakkak cehennemi insanlarla dolduracağım" (Kuran 32/13)

 

 

ewt cok guzel bir ayet  smile.png)

 

burada dikkatli olun der Allah ..

 

 

 

 

 

cehennem ehlinin ozellikleri neler ?  Kuranin hemen her yerinde bahsedilir ;

 

 

* kindardirlar

 

* sevgisiz kalmis kavrulmusturlar

 

* cehennem onlari yakmaz ve cehennemde birbirleri ile cekismeye devam ederler

 

* cennetin arazisi icine girebilirler fakat iradeleri kaybolur ; kendi ortamlarina donduklerinde ise cekisip durmaya devam ederler '

 

* dunyaya donmek isterler ama donseler de doneklik yapicaklardir ; cunku kendilerini bilmezler

 

* sen onlari diri sanirsin ama onlar oludurler ayet - suurlari ilkeldir , 3. bende yasarlar ; kin, ofke, intikam vs gibi hayvani guduler haricinde bir derinlikleri yoktur ..

 

cok fazla bunlar ve Allah adaletle yaratiyor ; keyfine gore degil ...

Allah haksiz yere insanlari cehenneme atmaz !

 

 

 

 

 

cehennemi insanlarla dolduracagim (ayet)

 

yani dunyadaki teroristlerden, fitnecilerden, azginlardan, tecavuzculerden vs laftan anlamayacak hale gelmis insanlardan bir mesken tutulucaktir ....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alemsiniz ; sorsaniz teroristleri kurutalim dersiniz ; ama Allah fitne cikarani kahredecegim derken otomatikman bunu hakeden kisileri savunma moduna geciyorsunuz biggrin.png

 

sirf Kurani elestirebilme gayreti adina biggrin.png

 

 

 

 

 

 

ben sahsen cehenneme gitmekten korkuyorsam ;

 

 

sevgisiz kalmaktan, 3. bende yasamaktan korktugum icin korkuyorum :) ofkeden kavrulmaktan, vicdanimin sizim sizim sizlamasindan korktugum icin : )))   materyalist olmaktan korktugum icin : ) darvinist olmaktan urktugum icin ,

 

 

 

 

yoksa Allahin keyfine gore beni cahennemea tikmasi durumundan korkmam ; bu batil olur .. Allahin sanina yakismaz ; Allahi geregi gibi taktir edememis olurum : )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sanırsın biz burada nasıl ayet güzel mi diye sorduk! Dogmatiğe her ayetin güzel olduğunu, çünkü "bu araplar da burda çok kötü bir şey yazmışlar" demesi olasılığının bulunmadığını, bunu demeye "aman huriler elden kaçtığı gibi ateşte yanmak da var" diye ödünün koptuğunu tabii ki biliyoruz.

 

Bu binlerce sene önce yaşamış arapların boş tehditlerinden bu kadar tırsmak çok ama çok fazla korkaklık. Bu kadar ürkek olmamak lazım. Bu kişiler tıkırtı olsa aman cin dolaşıyor diye de ödleri kopar. Aman beni çarpar diye dualar okumaya başlarlar. "Tuvalete sağ ayakla girmiş, cinler çarpmış ölmüş" diye akla zarar masallar anlatan bir dolu müslüman vardır.

 

Akbaba leş kokusuna bayılır, iştahı açılır. Şimdi leşler mis gibi türüm türüm kokuyor mu diyeceğiz? Önemli olan objektif olmak, insani, vicdani, etik değerlere bakmak. Bunlara uyup uymaması konu. Yoksa dogmatik zaten her ayete güzel der. Zihni koşullanmış Pavlov deneği gibidir. Ayet duydu mu "maşaallah maşaallah" koşullu refleksini tabii ki verir. Koşullu refleksler beyin sapından kaynaklanır. Bize beynin korteks kısmında üretilen ve mantık süzgecinden geçirilen düşünceler gereklidir. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

objektif olmak, insani, vicdani, etik değerlere bakmak.

 

parasi olan bedelli askerlik yapiyor ; olmayan doguda riske ediliyor ;

 

suc isleyen para cezasi ile pacasini kurtarabiliyor .. parasi varsa dert etmiyor yani .. caymiyor ..

 

iste modern cag adaleti  : )  parasina gore ..

 

kisas yonteminde adamin parasina mi bakicaklar ! valla aynisini yasatirlar adama ..

 

 

anlamican da neyse ;

 

 

herkez kendisine yapilan bi haksizligin aysinisinin kendisine de yapilmasini ister .. kuran ise bu konuda sert ve caydirici ve keskin hukumlerle toplumu dizginlemistir ...

 

 

sen benim karima sarkarsan ; ben de senin karina sarkarim ;

 

karimin sucu yok deme biggrin.png sen benim karima sarkmakla kendi karini kendin riske atmis oluyorsun ; 

 

iste Kuran kisi uzerinden oldugu gibi ayni zamanda toplum uzerinden de adalet yurutmektedir ...

 

olabilecek en caydirici hukumler ile asri saadet donemi yasanmistir ! kan davalari bitmis, savaslar durmustur .. adalet tam hakim olmustur ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dogmatik: "Sen benim karıma sarktın, ben de senin karına sarkayım da gör gününü!"

 

Tecavüzcü Coşkun: "Hihaha... Ben bekarım."

 

Dogmatik: "O zaman kız kardeşine sarkarım."

 

Tecavüzcü Coşkun: "Hihaha... Benim kız kardeşim yok!"

 

Dogmatik: "O zaman annene sarkarım."

 

Tecavüzcü Coşkun: "Hihaha... Beni annem küçükken terketmiş! Kim olduğu belli değil! Hihaha haaa!"

 

Dogmatik: "Nasıl ya? Hala, teyze, yenge, hiç biri mi yok?"

 

Tecavüzcü Coşkun: "Hihaha... Olum sen benden de manyakmışsın! Hihaha haaa! Anamı tanımıyorum diyorum, adam ne diyor ya?"

 

Dogmatik: "Neyse o zaman yoldan geçen kadının birine sarkayım bari..."

 

Tecavüzcü Coşkun: "Hihaha... Olum gel bana sark yahu!"

 

Dogmatik: "Olmaaaaz! Ne demiş allah? Hüre hür, köleye köle, dişiye dişi! Dişiye erkek kısas olur mu hiç, allah darılır sonra! Çarpar marpar şimdi neme lazım!"

 

Tecavüzcü Coşkun: "Tüh beeee! Ben de kendimi alemin manyağı sanıyordum! Ne manyaklar varmış beee! Tecavüzcülüğün de itibarı kalmadı!" laughing.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 Kutsal kitaplardaki ilkelliğe ve kullanılan hayal gücünün kıtlığına dikkat edin

 

Kutsal kitapların ortak özellikleri, yazıldığı yüzyılların hatalı bilgi ve inançlarıyla örtüşmesidir. Örneğin bugün inanılan dini kitaplara göre, Ay, Güneş, gezegenler ve yıldızlar dünyanın etrafında dönmektedir. Aynı zamanda Dünyanın düz olduğunu iddia eden bu görüşler, Kopernik öncesinin yermerkezci öğretilerini içermektedir. Oysa her şeyi bilen bir tanrı tarafından gönderilen kitapta böyle yanlış bilgilerin bulunması söz konusu bile olamazdı. 

 

 Bilim ile dinin çatışma alanı

 Kuran'dan bilim türetmek

.......Kötü olaylara veya kişilere, tepeden hiçbir müdahale edilmediğine dikkat edin

 

Çok gelişmiş bir istihbarat sistemi kurduğunuzu varsayın. Dünya üzerinde meydana gelen tüm cinayet, hırsızlık, tecavüz, işkence, bombalama ve terör eylemlerinin haberini anında aldığınızı düşünün. Birkaç dakika içinde o kadar çok sayıda istenmedik olaya tanıklık edersiniz ki, daha fazla bunları seyretmek dayanılmaz hale gelir.

 

İşte mevcut durum ve tarih boyunca yaşananlar eşliğinde konuyu ele aldığımızda, dünya üzerinde yaşanmış ve yaşanmakta olan olaylara hiçbir üst müdahale gelmediği aşikârdır. Yapılan onca ibadetin ve edilen duaların sonuç vermediği ortadadır.

 

 

Bir dinci ile konuşun

 

Mantıksızlığa bizzat şahit olun. Verdikleri kaçamak yanıtları gözlemleyin. Sohbetin bir süre sonra “Ama tanrının işine akıl sır ermez…” noktasında takıldığına dikkat edin. Kendi aralarındaki tartışmalarını takip edin. Basit bir detay hakkında bile yüzlerce farklı yorum yapmalarını ibretle izleyin. 

 

 Dinsel Çiftdüşün

 

 

Tanrının neden insani tavır ve davranışlarda bulunduğunu düşünün

 

Kutsal metinlerde ve hadislerde tanrının bazı hareketleri, şeklen insani hareketlerin benzeri olarak tarif edilmiştir. Peygamberle tokalaşması, tahta oturması gibi tabirler güvenilir dini kaynaklarda yer almıştır. Ancak bunların da ötesinde, sürekli sevilme ve tapılma isteğiyle, önceden belirlenmiş kader kavramıyla birlikte ele alındığında çelişkiler içeren sevap-günah hesabıyla, doyumsuz bir intikam ve cezalandırma hırsı ile hareket etmesi, önyargısız ve tarafsız bakıldığında düşündürücüdür.

 

 

Hastalandığınızda, dua ederek anında iyileşmeyi deneyin

 

Sağlık sigortanız var mı? Ev sigortanız var mı? Arabanızın sigortası var mı? Eğer inançlı bir dindarsanız bunlara hiç gerek yok! Nasıl olsa tanrı sizden yana… Zaten size bir şey olmaz. Eğer olursa da, tanrı öyle istediği için olmuştur, o nedenle tanrıya karşı gelinmez. Hastalanırsanız da iki dua edin geçer. Geçmezse zaten acı çekmeyi hak etmişsinizdir. Hadi geçmiş olsun…

 

 

Peygamberlerin hayatlarındaki iğrençlikleri düşünün

 

Şüphesiz toplu kıyımlar, işkenceler, kölelik ve bugün bize anormal gelen pek çok örnek verilebilir. Ancak çok bilinen ve eleştirilen bir konu da Muhammed ve (sübyancılık) pedofilidir. Yakın arkadaşı olan ilk halife Ebu Bekir’in öz kızı, Ayşe ile 6 yaşında evlendiği ve 9 yaşındayken de gerdeğe girdiği iddia edilen 55 yaşındaki Muhammed’in bu davranışı maalesef sonraki yüzyıllarda kötü örnek oluşturmuştur. 21. yüzyıl Türkiye’sinde hala bir takım “Dini Bilgiler” kitapları içinde pedofilinin alenen teşvik edilmesi, kendisini koruyamayacak yaştaki kız çocuklarının istismarını kolaylaştırmaktadır. Burada anlaşılması gereken nokta şudur ki, günümüzde hem ahlakdışı hem de yasadışı olan sübyancılığın, 7. yüzyıl için sıradan bir olay olması veya olmaması, önemsizdir. Çünkü son kitapla gelen son peygamber olma iddiasındaki kişinin, sıradan bir 7. yüzyıl erkeği zihniyetinde davranması, zaten kendi iddiası ile çelişmektedir.

 

1 yaşındaki kızla da evlenilir işte sana emredilen gerçek din ama şimdi normal olmayan böyle birşey günümüzde olsa hemen tecavüz vakası sayılırdı dennis bey

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1 yaşındaki kızla da evlenilir işte sana emredilen gerçek din 

 

İslama göre kız çocuk doğar doğmaz beşiğini kertebilirsin. Sütten kesilir kesilmez de alır götürürsün. Ne okul okutur, ne insan yüzü gösterir, köle yaparsın. Hayat böyle zanneder. 

 

Çünkü Kuran evlilik yaş sınırı koymamıştır. Hatta "boşamak istediğiniz kadınlardan henüz adet görmemiş olanlar" ifadesini kullanarak daha adet görmemiş kızla nikahlanılabileceğini vurgulamıştır. Öyle ya, nikahlamış ki boşuyor.

 

Bu ilkel araplar adet olmamış kızı almalarını geçtik, üstüne bir de boşamaktan bahsetmişler! 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

zaten tecavüzün ortay çıkması belirlşi  evrelerden geçmiştir..örnek vermek gerekirse m. ö.. 3500. ile 4000..  arasında..yaşamış olan  medeniyetler ve bundan öncesi yaşamış olan  medeniyetlerin bırakın bundan önceki ve bundan sonraki medeniyetler..tecavüzün kısaslarını bilmeyi bırak tecavüzü bir zevk mekanizması saymışlar ve dinlere empoze etmeye çalışmışlardır..zaten dinlerin başlangıcın da bu dönem denk gelmiştir tanrı milyarlarca yıl beklemiş bu dönemi uygun bulmuştur dennis bey her ne hikmetse..tanrıya soru ve sual  sorulmayacağından olsa gerek  ...dennis ,bey şimdi cevap ver bakalım ..sadece bu dönemde mi tanrıya ihtiyaç duyuldu da tanrı bu dönemde mi dinleri uygun buldu diğer dönemler tanrının diyer dönemleri umrunda deyildi galiba nede olsa ona soru sorulmaz biliyorsun..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsana hiç kimse gelip bir şey öğretmemiştir. İnsan türü tüm kültürel birikimini kendisi edinmiştir. İnsan türü hayvansal bir kökenden evrimleşerek ortaya çıkmıştır. Adem ve havva diye efsaneler elbette gerçek dışıdır. Öyle bir şey kesinlikle yoktur ve insanlık bunlardan ensest yoluyla filan kesinlikle türememiştir. Bu dogma yalanları insanlığın baş düşmanı asılsız astarsız zararlı fikirlerdir.

 

İnsan tüm canlılar gibi evrim süreci ile ortaya çıkmıştır ve tüm diğer canlılarla uzaktan veya yakından akrabadır. Bize en yakın yaşayan tür şempanzedir. Şempanzeler ile evrimsel olarak kuzen sayılırız.

 

İnsanlar milyonlarca yıl sadece avuç içi baltadan başka hiç bir şey keşfedemediler. Bir taşın yuvarlak kısmını avuç içlerine alıp, sivri kısmını dışarı döndürerek bunu silah olarak kullandılar. Ancak bunun ucunu sivriltmek için diğer taşlarla birbirine vurmayı akıl edebildiler. Hiç kimse gelip şunu şöyle yapın bunu böyle yapın filan diye öğretmedi. Peygamber diye bir şey kesinlikle yoktur. İnsanlar her buluşu akılları ile yaptılar. 

 

Sivriltilen taşlara sap takılıp balta, mızrak yapılması milyonlarca yıllık insanlık tarihinde onbin yıllar içinde olan bir olaydır. Korkunç uzun süre boyunca bir bunu bile akıl edemediler. Tekerlek, yazı, demir ise insanlık tarihinde dün kadar yakın zamanda keşfedilmiştir. 

 

Dolayısıyla tarih bize kesinlikle gösteriyor ki, insanı tanrı yaratıp sonra da peygamber göndererek bir şey filan öğretmiş kesinlikle değildir. İnsan evrim yoluyla hayvanlardan türemiş ve ne biliyorsa kendi aklıyla bulmuştur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dogmatik: "Sen benim karıma sarktın, ben de senin karına sarkayım da gör gününü!"

.

.

.

Tecavüzcü Coşkun: "Tüh beeee! Ben de kendimi alemin manyağı sanıyordum! Ne manyaklar varmış beee! Tecavüzcülüğün de itibarı kalmadı!" laughing.gif

 

 

cok aciklayici oldu 

 

aynen devam flowers.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dolayısıyla tarih bize kesinlikle gösteriyor ki, insanı tanrı yaratıp sonra da peygamber göndererek bir şey filan öğretmiş kesinlikle değildir.

 

 

senin evrimci kafa acildi artik

 

sen tesaduflere inaniyor olmalisin - kimse yaratmadi - raslanti ile canlilik cikti bi kere

 

tabi kissellestirmiyorum - asla ; )

 

 

insan tesadufen olusuverdi ; yaratilis temelinde neydigi belli degil ; bugun var yarin yok ; yasayabildigi kardir vs anlayisa sahipsin ... insani degersiz goren/gosteren bir ogretidesin ..

 

zaten nereye vardigi belli olmayan bir usluptan bu iyice akiyor : ))

 

dini elestiriyorsun ama onun yerine verdigin fikir ne ? yok biggrin.png cekisme ve catisma haricinde nedir senin ideal fikirlerin ? benim gordugum kadariyla sen de bilmiyorsun biggrin.png argumanlarin cagdisi bikere .. birkac mesaj sonra argumanlarini iyice tuketmis oldugunu gorucez hep beraber : )) zaten ''nihaha'' nakaratin ile ciddi platformdan resmen koptugunu ilan ettin

 

 

 

 

sanirim

 

artik her cumleni itina ile alintilamaya hizirim ; )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İroni, Sokrates'in başlıca anlatım yöntemiydi. O önce karşıdakine fikrini söyletirdi. Sonra o söylenen fikre karşı ironiye başlardı. İroninin dozunu yavaş yavaş artırırdı. Muhatap iki tür tepki verir bu durumda. İnançlarım ile alay ediyor diye kızar ve gider, ya da ironi konusu yapılmayacak şekilde düzgün inançlar ifade etmeye çalışır. 

 

Örneğin Sokrates bir adamı durdurur, sorardı: "Dünya mı güneş etrafında dönüyor, güneş mi dünya etrafında?" Bu sorunun antik çağda sorulması size inandırıcı gelmeyebilir. Ama bir çok filozof bunu düşünebilmişti. Tabii çoğunluk onlara inanmamıştı. Koskoca dünya küçücük güneşin etrafında hiç döner miydi? Hatta bir filozof Ay'ın bakır bir tepsi kadar görünse de gerçekte Makedonya bölgesi kadar olduğunu söyleyince bütün dinleyiciler gülmekten yerlere yatmışlardı. Bu kadar büyük bir Ay, akıllarına sığmamıştı!!!

 

Neyse Sokrates bu soruyu sorunca, sorduğu kişi "tabii ki gözümüzle gördüğümüz gibi güneş dünya etrafında dönüyor" derdi. Sokrates hemen ironiye başlardı: "Öyle mi? Peki sen bir tavuk pişireceğinde ateşi mi tavuk etrafında döndürüyorsun, yoksa tavuğu mu ateşin etrafında?" İroni başlamıştır. Muhatap inat ederse dozu artacaktır.

 

Sonuçta bu yöntem ile doğruları bulanlar Sokrates okulunu kurdular ve ölümsüzleştiler. Yanlışında inat edenler ise Sokrates'i Atina mahkemelerine şikayet ettiler. Böylece iki yoldan da Sokrates ölümsüzleşti. İki kere ölümsüz oldu, hem öğrencileri tarafından, hem karşıtları tarafından ölümsüzleştirildi. 

 

Benim dini inancım yoktur. Tanrıya da inanmam. Benim inancım felsefidir ve determinizmdir. Determinizmin karma ahlakı adı verilen etik anlayışı, en yüksek ahlaki sistemdir. Din hiç bir zaman ahlak üretemez. Tersine ahlaksızlığa kılıf olur. Bu konuyu başka bir başlıkta inceledim:

 

http://www.turkish-media.com/forum/topic/309495-ateist-ahlaki/?p=1040245

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İroni, Sokrates'in başlıca anlatım yöntemiydi. O önce karşıdakine fikrini söyletirdi. Sonra o söylenen fikre karşı ironiye başlardı.

 

 

Dogmatik: "Sen benim karıma sarktın, ben de senin karına sarkayım da gör gününü!"

 

Tecavüzcü Coşkun: "Hihaha... Ben bekarım."

 

Dogmatik: "O zaman kız kardeşine sarkarım."

 

Tecavüzcü Coşkun: "Hihaha... Benim kız kardeşim yok!"

 

Dogmatik: "O zaman annene sarkarım."

 

Tecavüzcü Coşkun: "Hihaha... Beni annem küçükken terketmiş! Kim olduğu belli değil! Hihaha haaa!"

 

Dogmatik: "Nasıl ya? Hala, teyze, yenge, hiç biri mi yok?"

 

Tecavüzcü Coşkun: "Hihaha... Olum sen benden de manyakmışsın! Hihaha haaa! Anamı tanımıyorum diyorum, adam ne diyor ya?"

 

Dogmatik: "Neyse o zaman yoldan geçen kadının birine sarkayım bari..."

 

Tecavüzcü Coşkun: "Hihaha... Olum gel bana sark yahu!"

 

Dogmatik: "Olmaaaaz! Ne demiş allah? Hüre hür, köleye köle, dişiye dişi! Dişiye erkek kısas olur mu hiç, allah darılır sonra! Çarpar marpar şimdi neme lazım!"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.