Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AB


Nihan Çelik

Önerilen İletiler

AB TÜRKİYEYİ ENİNDE SONUNDA ABYE ALACAK FAKAT BU BİZİM İÇİN HİÇDE İYİ BİR DURUM OLMAYACAK AB BİZİ ALARAK BİZİ İÇTEN ÇÖKERTMEYİ HEDEFLİYOR.TÜRKİYENİN SONU GÖRÜNEBİLİR ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKMEKTEDİR AKSİ TAKTİRDE HİÇDE UMDUĞUMUZ GİBİ ÇIKMAZ AB

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen birisiyle ortak olmak istesen ve onunla işbirliği yapsan onun güçsüz düşmesini istermisin şu var tabi o kişinin yerini doldurabileceksen bunu istersin fakat eğer boşalan bu kişinin yerini dolduramayacaksan bu seninde felaketin olur.

Türkiye bölgede büyük ve kuvvetli bir denge unsurudur.Eğer AB Türkiye'nin yerine kendisine daha yakın ve daha sadık bir unsur getirebilecekse bunu şimdiye kadar zaten yapardı.Ülkeler söz konusu olunca sizi birbirinize bağlayan tek şey çıkarlarınızdır eğer çıkarlarınız uyuşuyorsa berabersinizdir.

Bizim yapmamız gereken YETERLİ GÜCE VE KUVVETE ULAŞANA KADAR AB ile çıkarlarımızı çatıştırmamaktır.Sanmayın ki bizim dışişlerimiz kabiliyetsiz ve acizdir Türkiye'de planlarını en ince ayrıntısına kadar yapmaktadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Tunc arkadasa katiliyorum. Zira hic bir devlet, kurum ya da kurulus gücsüz olan birini ortak lamayi tasarlamaz bie.

1-Türkiye Ab icin nefis bir pazardir.

2-Ayni zamanda asya acilim köprüsüdür.

 

AB ülkelerinin ellerinde inanilmaz derecede üretim fazlaligi vardir ve bunlari simdi ne yapacaklarini bilememektedirler. karsilarinda 80 milyonluk dev bir potansiyel olan Türkiye vardir. Eger bu ülke fakir ve gücsüz olursa AB pazarini afrika devletleri mi tüketecektir? Üstelik yilda yüklü bir para vererek sizi bu pazarin icine cekmek istiyorlar. Bu da pazar ekonomisinin kacinilmaz sonucudur.

 

Bu anlamda Türkiye nin alim gücüne sahip olmasi tüm AB nin ve dünya kapitalizminin isine yarar. Dünyayi pazar yapmaya aday globalizm, yeni bir pazari (TR pazari)neden dagitmak ister ki.

 

Aslinda buna bagli olarak ortadogudaki savasin da altinda yatan uzun vadeli hesaplar, dünyayi yavas yavas dengelemek, ve esit ve dengeli bir pazar ortami yaratmak icindir. Bu da dünynin degisim noktasidir ki farkli bir forum konusu olabilir.(Ortadogudaki savasin asil nedeni konusu ayrica tartisilabilir)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

ab bizi asla arasına almaz. nedenleri :

 

1- ekonomimiz o kadar kötü ki, ancak özelleştirmeyle ayakta duruyor. devlet kurumlarını satmaya kadar geldi ekonomimizin kötülüğü.

 

2 - bizi ab ye aldıkları anda türkiyede ne kadar işsiz varsa vize sorunu olmadığı için avrupa ülkesine gitçek orda iş arıycak. dier ab üyesi ülkeler için de dert olcak bu insanlar.

 

3 - sokakta çarşafla, türbanla gezen müslüman türkü ister mi ab?

 

ab bizi almıycak ab ye. tayyip bunu bile bile yine gidio ab ne derse onu yapıyo.

aslında ab de 30-40 yıl sora dağılabilir. iç çatışmalar baş göstermeye başlıyor.. italyanlar lirete geçmek için referandum yapçaklardı. bu ne demek? ekonomik de olsa ab den uzaklaşmak demek. bugün ekonomik olarak uzaklaşan, yarın siyasi olarak da uzaklaşabilir. italya gibi güçlü bi devlet de ayrılırsa ab den, ab kesin dağılır.

ab bizi arasına almıycak. ama ağzımıza öyle bi parmak bal çalıyo ki, 40 yıldır bize anlatılan bu masala inanıp yine onların dediklerini yapıyoruz. "bizim size ihtiyacımız yok kardeşim, imf den de yardım istemiyoruz" diyebilcek iktidar yok ki! brezilya, açlıktan kırılmasına rağmen imf den yardım istemiyor..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ab için bugüne kadar yapılan çalışmaların geç kalınmış olduğu söyleniyor.peki biz bu trenin son vagonuna öyle yada böyle binmeye çalışırken diğer bir oluşum olan avrasya projesine yeterli ilgi göstermeyerek ve kamuoyuna ab gibi sunmayarak bir alternatifi göz ardı etmiş olmuyormuyuz acaba.türkiye için daha uygun şartlarda rezervazyon yapılmak istenirken bu trenide kaçırmış olmayalım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

özür dilerim yanlış bi sıfat kullanmışım. ab den farkı yok demek istemiştim. rusya bizi kullanarak akdeniz e inmeye çalışacak avrasya projesinde. avrupa birlii de bizim ağzımıza bal çala çala, bize istediğini yaptırcak, yani bizi kullancak. yani her ikisinde de kullanılcaz görüşündeim..

dün yaptığım bu sıfat hatasından dolayı bi kere daha özür dilerim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Rusya nin direk olarak kimseyi kullanacak gücü kalmadi.

Alt yapisi büyük, potansiyli güclü ama ekonomisi zayif olan Rusya, son zamanlarda, Cin ve Hindistan ile bir üclü ittifak kurmakla ugrasiyor.

 

AB yi de korkutan bu Asya büyüklerinin birlesmesi. Türkiye de soguk bakmiyor aslinda bu ise. AB bu anlamdada Türkiye yi yitirmek istemeyecek, ama kendi istedigi sistemin oturmasi icin ekonomik ve siyasal baskilari da sürdürecek. Biz de gece gündüz ulus olarak ev ödevlerini yapmakla mesgul olcagiz herhalde :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AB ile ABD aslinda biri birlerine iki büyük emperyal düsman. Bu nedenle de avrupa devletleri büyük bir hizla, yok olmamak icin birleserek AB yi olusturdular.

 

Son yillarda artan küresellesme ulus devletleri sarstigi icin her iki gurubun de dev firmalari birlesti, bu anlamda biribirlerine klasik anlamda dis geciremiyorlar. Cesitli antlasma yollariyla biri birlerinin pazarlarini ele gecirmekle mesguller.

 

Irak savasina Ilk günlerde AB ni karsi cikmasi bundandir. Oradaki servete ABD tek basina konmak istedi, eline yüzüne bulastirdi. Simdi AB ben de varim diyerek ABD ye destek amaci altinda Irak savasindan kendine pay cikarma hevesinde.

 

Japonya ise, gecmisteki ABD yenilgisini hala unutmadi. Cin korkutucu bir hizla büyümekte. Ab acilmak zotunda. ABD de okyanus ötesinde yalniz ve pazarsiz kalmak niyetinde degil.

 

Türkiye aslinda akilli politika üretebilirse bu gelismelerden en iyi bicimde yaralanarak düze cikabilr. Tek sorunu, su ayak bagi tarikatcilarin elinden kurtulmasi..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konu simdi kendiliginden cözüldü gibi....Su son yaziniz bende su düsünceyi olusturdu: Tesekür ediyorum.

 

Tayyibe beyi kim getirdi iktidara, ABD

Nasil getirdi?

Kadillak Fadil´i Türkiye´ye yollayip hapse attiran, ve ondan kalan millet vekili bosluguna Tayyibe beyi yerlestiren kim? ABD

 

Oglundan önce turkolayi kim satiyordu, Tayyibe bey. Turkola patenti kimin? ABD nin

 

Dünya pazar savasinda ülkeler yaris atlari gibi kosustururken, biz ne yapiyoruz? Türbandi, kuran kursuydu, camiydi falan filan..

 

BU, ABD NIN BIZE HEDIYE ETTIGI ZAMAN KAYBIDIR

 

Bu olay ABD nin Türkiye yi su noktada atilim yapmasini engelleyen taktigidir.

ABD ortadoguda yeni uydu devletler kurdurarak yeterli güce ulastigi anda Tayiibe beyi al asagi edip hapse bile attiracaktir, görecegiz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

maalesef evet :( amerikanın inanılmaz bi stratejisi var. istediği her şeyi yapabiliyor. istediği oyunu oynayabiliyor bize karşı. suriyeye de çatmaya başLadı. kısa zamanda ortadoğuyu elde edebilecek güçte. "metal fırtına" nın gerçekleşmesinden korkuyorum. belki 2007 de deil ama 2015 te, 2020 de belki.. :((

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aklima gelenin yasanacagi korkusu bazen icime siner.. Bu yüzden israrla diger yazilarimda bile, yakinda olacaklar icin fazla bedel ödenmemesini temenni etmisimdir hep.

Eger bir seyleri dogru arastirirsaniz, sonuclar da dogruya cok yakin cikar. Umariz korktugumuz sonuclari yasamaz dünya bundan sonra.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.