Cochineal (Cola'ya Rengini Veren Böcek)
Gönderi Tarihi: 11 Ocak 2009 - 15:20
HABERVAKTİM
Gazze'de yüzlerce Filistinliyi katleden, camileri, okulları ve evleri yerle bir eden İsrail'in en büyük finans kaynağı Coca Cola firması.
01 Ocak 2009 Perşembe 01:09
İçerdiği maddeleri tepkilere rağmen ısrarla gizli tutan Coca Cola'nın İsrail'in en büyük destekçilerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Gazze'de yüzlerce Filistinli'yi katleden, camileri, okulları ve evleri yerle bir eden İsrail'in en büyük finans kaynağı Coca Cola firması. İçerisinde türlü maddeler bulunan Coca Cola'yı her içtiğinizde, aynı zamanda İsrail ordusuna bomba teminatı sağlıyorsunuz.
Coca Cola'nın yaptığı reklâmlardan birinde aynen şöyle deniliyor: Coca Cola iç, İsrail'i destekle. Amerikan ürünlerini destekleyerek, İsrail'e destek verin'
Belçika'da, Sağlık Bakanlığı'nın bu ürünü içenlerde ciddi zehirlenmeler görüldüğünü ve bu içeceğin içerdiği maddeler nedeniyle alyuvarların eridiğini, dolayısıyla kansızlık meydana geldiğini bildirdiği Coca Cola, elde ettiği karının yüzde 50'sini de İsrail ordusuna aktarıyor.
Hindistan'ın geçtiğimiz yıl tamamen yasakladığı, Letonya'da ise okullardaki satışını tamamen, dışarıda ise çocuklara satışını yasakladığı Coca Cola firması, Filistin topraklarında katliam yapan İsrail'in de en büyük destekçisi.
EN FAZLA TÜKETENLER MÜSLÜMAN ÜLKELER
Yahudilerin yaşadığı alanlarda yaptığı reklamlarda, Coca Cola içenlerin aynı zamanda İsrail'e destek verdiği mesajı veren firma, elde ettiği karının büyük bir bölümünü ise Müslümanlardan karşılıyor. Yapılan araştırmalara göre Coca Cola içenlerin büyük bir bölümünü Müslüman ülkeler teşkil ediyor. Yani Müslüman ülkeler kendi elleriyle İsrail'e uçak, bomba, tank ve tüfek sevkiyatı gerçekleştiriyor.
Gönderi Tarihi: 11 Ocak 2009 - 16:04
Gönderi Tarihi: 11 Ocak 2009 - 16:43
Uyandırmak görevim-yararı yok molanın
Çok severim kitaplarını Emily Zola'nın
Zararlı bir davranış-Cola’ya verme para
Yaşadığın müddetçe-sütü iç düşme dara
Süt içtim dilim yandı dilmde çıktı yara
Yetkilim duy sesimi-Cola’yı yurttan sürün
Sonsuza dek yok olsun-satılmasın bu ürün
O zaman Meyve suyu için Dimes en iyisidir bu türün
Gönderi Tarihi: 11 Ocak 2009 - 17:00
godzilla, 11-01-2009, 16:43 tarihinde, dedi ki:
Uyandırmak görevim-yararı yok molanın
Çok severim kitaplarını Emily Zola'nın
Zararlı bir davranış-Cola’ya verme para
Yaşadığın müddetçe-sütü iç düşme dara
Süt içtim dilim yandı dilmde çıktı yara
Yetkilim duy sesimi-Cola’yı yurttan sürün
Sonsuza dek yok olsun-satılmasın bu ürün
O zaman Meyve suyu için Dimes en iyisidir bu türün
Gönderi Tarihi: 11 Ocak 2009 - 17:27
Rua, 11-01-2009, 07:04 tarihinde, dedi ki:
Guzel bir soru
Soruna gelince bence Cola yada ona benzer sodalari icmeyin cunku saglikli degil
Gönderi Tarihi: 11 Ocak 2009 - 17:38
nyx-fallen angel, 11-01-2009, 17:27 tarihinde, dedi ki:
nyx-fallen angel, 11-01-2009, 17:27 tarihinde, dedi ki:
şaka bir yana sevgili angel, burada mesele aslında sağlık falan değil. şimdi bir forumdaşımız yukarıya bir başlık açmış. buna o kendince şiir diyor ( bana sorarsan değil). bu temada bir kargaşa var. yıllardır aman ha cola içmeyin israil'e yardım ediyor deyip durdular. yani burda sağlık mağlık düşündükleri yok bunu söyleyenlerin.
ben biraz işletmeci sayılırım. uzun zamandır da şirketlerin mali ve finanansman işleriyle ilgili kafa patlattım ve zaten yaptığım iş de bağlantılı bu konularla. buradan hareketle söylüyorum ki, bir kere hiçbir şirket bir ülkeye yardım etme amacıyla kurulmaz. bunun tek bir örneği dahi yoktur. bu baştan aşağı bir palavradır.
ama birileri ısrarla çıkıp böyle sallaya sallaya atıp tutunca ben bunları söylemek zorunda kalıyorum. yanlış anlamasın kimse, yahudi falan da değilim, israil'le bir ilgim de yok. fakat gerçekçi olmak lazım.
ancak tekrar belirtmek isterim ki yukarıdaki kötü bir şiir değil; çünkü şiir değil.
Gönderi Tarihi: 11 Ocak 2009 - 17:56
Rua, 11-01-2009, 08:38 tarihinde, dedi ki:
ben zaten sağlıksız ve de lezzetsiz olduğu için asitli içecekler içmiyorum. ben daha çok asitsiz alkolü tercih ediyorum
şaka bir yana sevgili angel, burada mesele aslında sağlık falan değil. şimdi bir forumdaşımız yukarıya bir başlık açmış. buna o kendince şiir diyor ( bana sorarsan değil). bu temada bir kargaşa var. yıllardır aman ha cola içmeyin israil'e yardım ediyor deyip durdular. yani burda sağlık mağlık düşündükleri yok bunu söyleyenlerin.
ben biraz işletmeci sayılırım. uzun zamandır da şirketlerin mali ve finanansman işleriyle ilgili kafa patlattım ve zaten yaptığım iş de bağlantılı bu konularla. buradan hareketle söylüyorum ki, bir kere hiçbir şirket bir ülkeye yardım etme amacıyla kurulmaz. bunun tek bir örneği dahi yoktur. bu baştan aşağı bir palavradır.
ama birileri ısrarla çıkıp böyle sallaya sallaya atıp tutunca ben bunları söylemek zorunda kalıyorum. yanlış anlamasın kimse, yahudi falan da değilim, israil'le bir ilgim de yok. fakat gerçekçi olmak lazım.
ancak tekrar belirtmek isterim ki yukarıdaki kötü bir şiir değil; çünkü şiir değil.
John Pemberton Coca Cola'yi bulan adam kendisi Amerikali. Amerikada dogdu ve sanirim orda'da oldu. Babasi James Clifford Pemberton Yahudi oldugu icin belkide boyle dusunuyorlar insanlar ? He bide unutmada galba arkadisi Coca Cola ismini bulmustu Frank M. Robinson di ismide
Rua zaten benim anlamadim neden hep boyle nefret ediyor insanlar . Tamam Politik yonden bakilirsa nedenler var ama butun yahudileri bir cuvalin icine sokmak cok yanlis. Her Ulkede iyisi kotu var, baris istiyen savas istiyen var ama insanlar genelde kolaydan almayi sevdikleri icin bazen sadece arastirmadan duyduklarina inanmayi terci ediyorlar .
Gönderi Tarihi: 11 Ocak 2009 - 18:04
nyx-fallen angel, 11-01-2009, 17:56 tarihinde, dedi ki:
Sloganlarla düşünüyorlar çünkü. belli bir akımın etkisine derhal kapılıyırlar. bilgi edinme gereği duymadan acele fikirler ediniyorlar. yani kendi kafalarıyla düşünmek yerine bir topluluğa dahil olup o toplulukla bir olup, o topluluğun savlarını benimsemek çok daha kolay oluyor. böylece yanlız hissetmiyorlar, kendilerini daha güçlü ve savunma altında görüyorlar.
Ama Doris Lessing'in söylediği daha doğru değil mi
Gönderi Tarihi: 26 Ocak 2009 - 14:40
coca cola zaten amerikan firması tamam da bir marka sadece neden, nerden cıkıyo israile yardım yaptığı? müslüman olduğumuz için neden coca coladan nefret edelim anlamıyorum, bi ton yatırımı var müslüman ülkelere guzel projeleri var... neyse ben içiyorum diceim o:)
#60 Misafir_birce_*
Gönderi Tarihi: 05 Şubat 2009 - 19:52
Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç,
içerisinde kafein bulunan kolanın sodyum açısından da zengin olduğunu belirterek, bir miktar kafein
ve aşırı miktarda sodyumun kemik kırılmalarına neden olduğunu bildirdi.
Prof. Dr. İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı bir yaşamın güvenli besinlerle sürdürülebileceğini söyledi.
Güvenli besinin öncelikle besleyici değerini kaybetmemiş olması gerektiğini ifade eden İnanç, şunları kaydetti:
"İçerisinde kafein bulunan kola, sodyum açısından da zengindir.
Bir miktar kafein ve aşırı miktarda sodyum, kemik kırılmalarına neden olur.
Bir taraftan süt içirelim kemikleri koruyalım derken kola tüketimine göz yummak doğru değil.
'Yasaklansın' demeyi istiyorum ama yasaklar da doğru yere götürmüyor.
Mümkün olduğu kadar tüketilmemesi gerekiyor. Sağlıklı beslenmede kolaya yer yok.
Hele hele sporcuların kemikleri çok daha önemli. Kemiklerinizin kırılmasına razıysanız kola içebilirsiniz."
Karbonhidrat ve proteinlerin aynı anda tüketilmesinin zararlı olmadığını söyleyen İnanç, doğal besinlerin içerisinde protein,
karbonhidrat, vitamin ve minerallerin birlikte bulunduğunu belirtti.
İnanç, bunların boşuna bir arada yaratılmadığını ifade ederek, "Bunları böyle almak lazım.
Karbonhidrat ve proteini bir arada kullanmamak doğru değil. Çünkü, sütte de ette de protein var.
Yanında yediğimizi ekmekte de karbonhidrat var.
Bu bilimsel olarak doğru değil" dedi.
Prof. Dr. Neriman İnanç, besinlerin hem fiziksel hem kimyasal hem de mikrobiyolojik açıdan temiz ve bozulmamış olması
gerektiğini kaydetti.
Neriman İnanç, besinlerin virüsleri, bakterileri ve zararlı mikroorganizmaları taşıyabildiğini belirterek,
"Bunlar bazen vücudumuzun bazı bölgelerine yerleşerek felç, menenjit gibi hastalıklara neden olabiliyor.
Elimde ülkemizdeki bu hastalıklarla ilgili veri yok ama ABD'de her yıl 76 milyon insan bu bakterilerden hastalanıyor,
5 bin insan ise ölüyor" diye konuştu.
Besinlerin cam parçası, metal, kıymık, saç gibi bazı fiziki maddelerle de kirlenebildiğine dikkati çeken İnanç,
şunları kaydetti:
"Besinleri sakladığımız kaplar, çözülme sonucu oluşan bazı metaller, tarım ilaçları,
iyi durulanmayan bazı kaplardan geçen deterjanlar, ambalajlarda kullanılan renkli plastikler,
kimyasal olarak besinlerin kirlenmesine neden oluyor.
Belki de en önemlisi besinin bileşiminde doğal olarak bulunan zehirli maddelerdir.
Örneğin, yeşillenmiş patateste bulunan 'solanim' maddesinin toksik, zararlı etkisi var.
Besinlerin uygun koşullarda saklanamaması veya hijyenik koşulların yeterince sağlanamaması sonucu oluşan virüsler,
küfler de biyolojik kirlenmeye neden oluyor.
Bu kirlenmelerden arınmış besinleri almak zorundayız.
Aynı zamanda bunu elde edebilecek ekonomik güce sahip olmalı ve bu alımın sürekliliğini sağlamalıyız."
İnanç, bir şeker hastasının, kullanacağı besindeki şeker oranını bilmesinin sağlık için gerekli olduğunu belirterek, bunun
için de etiketlemenin yaygınlaştırılması gerektiğini bildirdi.
Bir ürünün güvenliği ile kalitesinin farklı şeyler olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. İnanç, güvenlikten taviz vermenin mümkün
olmadığını ancak kalitenin tüketicinin tercihine göre değişebileceğini kaydetti.
#61 Misafir_Yakisikli_*
Gönderi Tarihi: 05 Şubat 2009 - 23:37
Saygilar ve saglik dolu gunler dilegiyle
Gönderi Tarihi: 11 Şubat 2009 - 13:45
Gönderi Tarihi: 14 Mart 2009 - 11:44
Gönderi Tarihi: 14 Mart 2009 - 13:05
maxwell09, 14-03-2009, 11:44 tarihinde, dedi ki:
Hadi canımmm, başka derdin var mı
Dünyadaki gelmiş geçmiş en büyük dehalar yahudidir. Cola da sağlığa zararsızdır. Bol bol için.
Başkaa...
Cola içmeyin müslüman kalın diyenler vardı daha düne kadar. Şimdi bir de bunlar çıktı. Hadi bakalım buyrun burdan yakın.
Gönderi Tarihi: 14 Mart 2009 - 13:24
yada en ıyısımı ben bundan sonra cola ıceyım colada saglıga cok zararlıymıs
bundan sonra favorı ıcecegım cola
Gönderi Tarihi: 14 Mart 2009 - 15:02
Rua, 14-03-2009, 13:05 tarihinde, dedi ki:
Dünyadaki gelmiş geçmiş en büyük dehalar yahudidir. Cola da sağlığa zararsızdır. Bol bol için.
Başkaa...
Cola içmeyin müslüman kalın diyenler vardı daha düne kadar. Şimdi bir de bunlar çıktı. Hadi bakalım buyrun burdan yakın.
Gönderi Tarihi: 14 Mart 2009 - 15:29
Rua, 14-03-2009, 13:05 tarihinde, dedi ki:
Başkaa...
#69 Misafir_CYRANO_*
Gönderi Tarihi: 15 Mart 2009 - 06:25
Bugün The Coca-Cola Company'nin en büyük hissedarının yahudi olması bu ürünün ilk olarak bir yahudi tarafından üretildiği anlamına mı geliyor ? Yani bugün Tekel'in sahibinin bir ingiliz olması. Tekel 2000'nin bir ingiliz tarafından üretilmeye başlandığı anlamına mı gelir ?
Coca Cola'nın formulünün ilk sahibi Doc Pemberton'dur. Coca Cola'yı üretmeye başlayan kişi ise Frank Robinson'dur.Coca Cola'yı tüm Amerika'ya yayan kişi ise Asa Candler'dir. Doc Pemberton ve Frank Robinson , alkol karşıtı iki hristiyandır. O yıllarda Amerika'da güçlü bir alkol karşıtı hristiyan lobi vardır. Bu lobinin yoğun faaliyetleri ABD'de ünlü Alkol üretim ve satış yasağını başlatacaktı ilerleyen yıllarda . Bu iki fanatik hristiyan, henüz sinemaların falan olmadığı yıllarda, insanların yaygın sosyal mekanları olan cafe barlarda, tüketilecek alkolsüz bir ideal tat amacıyla çalışırlarken Pemberton bugün coca cola'nın özütü olan şurubu buldu.
Kuzeyli bir iş adamı, aynı zamanda Kilise görevlisi olan Asa Candler'in şirketi satın almasıyla, coca cola, önce tüm amerika'ya ardından dünyaya yayıldı.
Kısacası Coca Cola bir "yahudi deha" sı değildir.
The Coca Cola Company gerek coca-cola gerekse ürettiği diğer ürünlerle ABD'nin en büyük şirketlerinden birisi haline gelmiş, ardından borsada hisseleri satılmaya başlamış. Ve en büyük hissede bir yahudi iş adamının eline geçmiştir.
Zaten The Coca Cola company'nin pazarda mutlak egemen olduğu ürünüde hala coca-cola dır. Yani Pemberton ve Robinson tarafından üretilen ürün. The Coca Cola Company, Pemberton'un eczanesinde geliştirdiği şuruptan sonra, onun kadar başarılı ve pazarda tek olabilecek bir ürün üretememiştir.
Artı, ben sana yahudi asıllı olmayan yüzlerce deha da sayabilirim. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük dehalarının yahudi asıllı olduğu iddiasını boşlamak için.
Canavar gibi cola içersen ne olur ? Öncelikle o canavar gibi içtiğin coladaki şekeri yakacak şekilde canavar gibi çalışmıyorsan bir beden işinde. Obez olursun (coca cola+ fast food = milyonlarca obez Amerikan vatandaşları). Barındırdığı asitle miden zarar görür. Vucudunun tek göreceği zarar zehirlenmek ya da ölmek değildir di mi ? Aşırı tüketimi zararlı olan gıdaların acısı vucutta genelde hemen çıkmaz. İlerleyen yaşlarda acısı çıkar. Coca Cola hiç şüphesiz en güzel koladır. Oldukça güzel bir içecektir. Ancak aşırı tüketimide bir o kadar zararlıdır. Vucuda ne gibi zararlar verdiğinide sen doktorların açıklamalarıyla "google'da" bulabilirsin. Bu ürünün sakat tarafı, şurubun bileşenlerinden birisinin dünyada en çok bağımlılık yapan ürünlerden birisi olmasıdır.
#70 Misafir_demirefe_*
Gönderi Tarihi: 15 Mart 2009 - 09:07
İkincisi kolaya tuz ekleniyor. Bu hiç etik değil. İçtikçe içilsin diye.
Şekerin de yoğun olduğunu düşünürsek, gerçekten de azı karar. Canavar gibi içmemekte fayda var...
Fakat şu var. "Dünyada lezzetli ne varsa zararlı, faydalı ne varsa tatsız kardeşim yaaa!" denir, haklılık payı yok değil. Fakat damak zevkini şartlandırmaktan kaçınılırsa bu aşılır. Bence pırasa, lahana, karnabahar hiç de lezzetsiz şeyler değil. Tabii insanlar kıtlık görmedi, ağaç yapraklarını yemedi de ondan... Bir de bir şeyi illa zararlı, kötü diye lanse ettikçe insanlarda merak ve meyil oluşuyor.
"Kola zararlı, aman içme!" diyeceksin ki, çocuk zararlı olduğu söylenen, yasaklanan bir şeyi içmekle bu eğilimini tatmin edecek. "Kolayı canavar gibi iç, aman yalnız alkol içme" dersen kolayı bırakır alkolü dener.
Kola zararlı çocuklar, aman içmeyin. kemiklerinizi eritir, midenizi deler!
#71 Misafir_CYRANO_*
Gönderi Tarihi: 15 Mart 2009 - 09:56
demirefe, 15-03-2009, 09:07 tarihinde, dedi ki:
Hem faydalı hem lezzetli olanda çoktur da. şöyle bir gerçek var, bağımlılık yapan bütün bitki ve bitkiden elde edilen maddeler vucuda direk yahut aşırı tüketimde ciddi zarar veren maddelerdir.
Alkol, kafein, nikotin, bütün uyuşturucular. Bu aslında doğal açıdan olmaması gereken bir durumdur. Vucuda ciddi zarar verebilen maddelerin dopamin, serotonin, endorfin salınımını arttırıp beyinde zevk ve mutluluk hissi oluşturması. Bu biyolojik açıdan dengesiz bir durumdur. olağan ve normal dışıdır. Evrimin bize öğrettiğine göre omurgalılar zararlı olan maddelerin vucuda kabulune karşı uyarı sistemleri geliştirmişlerdir. şekil, koku, renk, tat gibi unsurlara verilen içgüdüsel tepkiler omurgalıları bu maddeleri içeren bitkileri tüketmekten alıkoyar. Bu açıdan bakınca, savunma sistemini zayıflatan etkisiz hale getiren uyuşturuculara ve iç organlarda tahribat yaratan alkol ve nikotine karşı, kaçınma yerine şiddetli bağımlılık oluşması.
Nikotin, alkol, uyuşturucu maddeler. şimdi bunlar vücudun sağlıklı işleyiş açısından ihtiyaç duyduğu maddeler değildir. Tüketimlerinin vucuda herhangi bir yararı yoktur biyolojik olarak. Alkol aşırı tüketim halinde diğerleri ise kullanıldıkları dozla aynı oranda direk zarar verirler. O halde vucudun ve beynin kaçınma geliştirmiş olması gerekirdi. toksinlere karşı olduğu gibi. Zehir içeren bir madde tükettiğinizde, yani zehirlendiğinizde ilk belirtileri nelerdir ? Kusma ve ishal. Yani vucut bu maddeyi bir an önce dışarı çıkarmaya çalışır. Kusma ile mideyi boşaltır, şiddetli ishal ile bağırsak emişini durdurur, bağırsakları boşaltır, kandaki antitoksinler, toksinlere karşı saldırıya geçer.
Fakat vucuda bu kadar zararlı olan maddelere karşı kaçınma yerine, bağımlılık gelişmesi. doğal açıdan açıklanamaz , anormal bir durumdur. Defo gibi birşey.
Gönderi Tarihi: 15 Mart 2009 - 18:55
Gönderi Tarihi: 15 Mart 2009 - 23:52
#74 Misafir_demirefe_*
Gönderi Tarihi: 16 Mart 2009 - 09:31
CYRANO, 15-03-2009, 09:56 tarihinde, dedi ki:
Bir de acı biber konusu var. Biber acısı da bitkinin bir savunma mekanizmasıdır. Fakat insan türü kaçınması gereken ve diğer hayvanların yemediği bibere nasılsa adapte olmuş ve iyi de etmiş. Ki aslında insan doğadaki yiyecekleri yeyip yememeye diğer hayvanlara bakarak karar vermiştir, çok büyük ölçüde... Biberin antibakteriyel etkisinden ise bilmeden (veya zamanla farkına vararak) faydalanmış. Aynı şey peynir küfü için de geçerli. Başka küflenen gıdalar son derece toksik olabilir. Fakat yeşillenmiş peynirin antibiyotik etkisinin oldukça eskiden farkına varılmış.
Kısacası doğada gerçekten aslında karmaşık mekanizmalar çeşitlenmiş. Doğayı irdelemek sonsuz bir uğraşı kaynağı, zevkli, heyecanlı bir serüven, doğayı sevmek sevgilerin en güzeli bence... Doğa olmadan hangi sevginin anlamı olur? Bir canlı türünün neslinin tükenmesi, bu gezegendeki yaşam macerasının noktalanması benim için hüzünlerin en büyüğüdür...
#75 Misafir_demirefe_*
Gönderi Tarihi: 16 Mart 2009 - 09:41
maxwell09, 15-03-2009, 23:52 tarihinde, dedi ki:
maxwell09, 15-03-2009, 23:52 tarihinde, dedi ki: