Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TURKiYE ve AVRUPA BiRLiGi


YuceL

Önerilen İletiler

Selamlar Forum Sayfalari sakinleri,

 

Iste size Turkiye'mizin Avrupa Birligi'ne girisini enine boyuna tartisabilecegimiz, olayin artilarini ve eksilerini, bize neler getirir, bizden neler goturur, gelecekte uzun vadede Turkiye'mizin ekonomisini ve sosyal yapisini nasil etkiler, Amerika ile iliskilerimizde nasil degisiklikler yaratir, gecmis tarihimiz Avrupa'li ulkelerle iliskilerimizi yakin gelecekte etkiler mi . . . herseyi konusabilecegimiz super bir forum.

Kemalistyol'u, barakuda'yi, Avrupaninsesi'ni, Sir'i, sara1'i, julide'yi, admin'i ve diger herkesi bu onemli konu hakkindaki dusuncelerini bizimle paylasmaya davet ediyorum!

Isterseniz ilk tartismamiz, diger butun soru isaretlerine zemin olan "Turkiye Avrupa Biligi'ne girmeli mi, yoksa baska, radikal bir cozum yolu mu bulmalidir?" sorusu olsun.

Bence girmelidir. Sizce?

 

Saygilar sunar, iyi gunler dilerim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin barakuda, katiliminiz icin tesekkur ediyorum. Bu arada adiniz listede ikinci sirada.   ;D

 

Simdi oyle gorunuyor ki, forumda, su ana kadar mesaj gonderen katilimcilarin tamami Avrupa Birligi yanlisi. Saniyorum Avrupa Birligi'ne girisin ayrintilarini tartismaya baslamadan once diger alternatif tezleri gozden gecirip, bunlari curutup curutemedigimizi saptamamiz yerinde bir adim olucaktir.

 

Bunu yaparken, barakuda'nin yukarida belirtmis oldugu maddeleri tek tek ele alabilir, ve haklarindaki degerlendirmelerimizi sunabiliriz.

Cozum 1: Rusya ile isbirligine gidilmesi:

Bence bu madde Turkiye icin kesinlikle bir cozum teskil edemez. Neden? Eger Rusya-Turkiye tarihini incelerseniz iki ulusun ne kadar arkadascanlisi oldugunu yaptiklari savaslardan gorursunuz. Tamam simdi diyeceksiniz ki Turkiye ve Avrupa tarihi de savaslarla dolu. Ancak gunumuz dunyasinda hayatta kalabilmek icin ulkelerin su anda icinde bulunduklari konumlari gozden gecirmemiz, keskin dusunmemiz ve bizi aydinlik gelecege goturecek bir strateji izlemeliyiz. Avrupa bize Rusya'dan daha arkadascanlisidir. Sadece Almanya'da yaklasik 2 milyon Turk bulundugunu dusunecek olursak bu acik durum daha iyi gorunur. Rusya-Turkiye ittifaki Rusya'nin isine daha cok yarar. Ruslarin sicak denizlere inme hayallerinin gerceklestirilmesine yardimci olur. Turkiye soz konusu ittifaktan sadece dogal gaz konusunda istifade edebilir. Bu unsur da Avrupa ile butunlesmeyle kiyas edilemez.

 

Cozum 2: Arap Ulkeleri ile Butunlesme:

Bu konuyu yuce dinimiz Islam'i istismar etmeden tartismaliyiz. Araplar'i bir ulus, Turkler'i baska bir ulus olarak ele alip materyalist ve pozitif dusunmeliyiz. Araplar bizi Kurtulus Savasi'nda arkamizdan vurmus bir millettir. Osmanli doneminde kendilerini uzun yillar yonettigimiz icin, aynen bazi Avrupa ulkeleri gibi, bizi sevmezler. Kendilerinden kulturel olarak daha ilerde, ve daha modern oldugumuz icin bir tur kiskanclik dahi soz konusudur. Araplarla bir ittifaka gitmek Ataturk ve donemin diger onemli, aydin insanlarinin yaptiklarini cope atmak, hic'e saymak olur. Bunca kan dokulerek, aci cekilerek korunmus ve korunmakta olan Laik'ligi ve Demokrasi'yi yok etmek demektir. Turk-Arap birlesmesi Turkiye'ye hicbirsey kazandirmayacaktir. Petrol unsuru zaten Amerika'nin ve Ingiltere'nin kontrolundedir. O yuzden petrol gelirlerinin Turklere aktarilacagi gibi bir olasilik YOKTUR. Soz konusu ittifak Turkiye'yi bilimsel alanlarda zaten cok ender duyulan ismini defterlerden tamamen silecektir. Bizi ortacag karanligina kadar giden bir yola surukleyecek, sosyal yapimizi, degerlerimizi ve kisiligimizi yok edecektir. Arap ulkeleri ile bir olusuma gitmeyi dusunmek akil ve mantik disidir, deliliktir. Ayrica, Islam dini, Araplarin oldugu kadar Turklerindir de. Turkler tarafindan Bizans'a ve Bati'ya karsi yuzyillarca korunmustur. Islam'i en yerinde, en temiz ve seviyeli uygulayan ulke Turkiye'dir ve bundan gurur duyulmalidir. O yuzden lutfen Islan denince aklimiza hemen Araplar GELMESiN.

Cocum 3: Turk Cumhuriyetleri ile Ittifak:

Turkiye Tukce'sine en yakin Turkce'yi konusan ulke, KKTC'yi saymiyorum, Azerbaycan'dir. Ancak bu ulusla formal yazisma dilimiz Ingilizce ve Rusca'dir. Gelenekler, kultur, din, kismen dil, ve diger bazi unsurlar benzerdir. Ancak, Turkiye icin bu unsurlar Avrupa'yi geride birakip, Azerbaycan ve diger bazi Turki cumhuriyetlerle olusuma goturmeye yeterli degil. Olusumun gerceklesmesi halinde bilimsel alanda aynen Araplarda oldugu gibi cokus yasanacaktir. Ruslarin uzun sure etkisi altinda kalmis, ve hala kismi kontrolu altinda olan bu uluslar, Turkiye gibi bir partnere hemen adapte olamayacagi gibi, Turkiye'de boyle bir olusumda uzun sure sudan cikmis balik imajini yansitacaktir. Bu Turki cumhuriyetlerin bitki ortusu yoktur, cogunlukla Col'dur, ve dogal gaz ve hayvanciliktan baska saglam bir gelir kaynaklari yoktur. Bircok yonden cok daha gelismis olan Turkiye'nin isine gelmez.

 

Sonuc olarak Turkiye'nin hemen her yonden ilerisinde olan ulkeler Avrupa ulkeleridir, Avrupa Birligi'dir. Eger siz yarisi bos olan bir bardagi (Turkiye) doldurmak istiyorsaniz, icerisinde bir iki damla su alan baska bir bardakla (Araplar/Turki C.) birlestirmez, tersine tamamen dolu olan bir surahi (Avrupa) ile isbirligi yaparsiniz. Turkiye'nin geri oldugu alanlar (Insan Haklari, Bilim, Egitim, Saglik, vb.) sadece bu alanlarin en medeni seklini aldigi Avrupa arenasinda duzeltilebilir ve daha iyi duruma getirilebilir.

 

Daha cok katilimci, yapici fikirler ve eglence dilekleriyle.

Saygilar,

   

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Merhaba! Fransa'da isvicre sinirinda yasiyorum. Forumunuza yeni girdim. Avrupa birligine girebilmek icin buradada canla basla calisiyoruz! Sahsen buradaki forumlara katilip propaganda yapiyoruz,sorulara cevap veriyoruz ve bilhassa,karsi saldirilara karsi mucadele ediyoruz! Fransada durum cok kotu!Bu ulkede Ermeni lobileri cok guclu ve bize engel olmak icin her turlu yola basvuruyorlar. Son olarakda, katilim ortakligi belgesine Ermeni soykirimini tanidigimizin eklenmesi icin ugrasiyorlar! Bizlerde artik aktif sekilde karsi dusuncelerimizi heryerde herzaman soyluyor ve yayinliyoruz! Internette sitelerimiz var ve en taninmis ve aktif olani: tetedeturc.com Baglanip gormenizi tavsiye ederim! 4 lisanda okuyabilirsiniz!

Avrupa birligine girmemiz sart diyorum! Cunku Turkiye, yarin karsisina cikacak 25 ulke uyeli dev bir hiristiyan paktina karsi tek basina kalmamalidir! Simdi bile bizi parcalamaya yonelik aktiviteleri varken, birlestikleri zaman ne olacagini tahmin etmek guc degil !

Sayet tum cabalarimiza ragmen giremezsek o zaman bu vahim durumda pek fazla alternativimiz yok! Yapilacak seyler soyle o zaman:

1- Savunma alaninda Natoya alternativ olarak hur bir savunma politikasina gecip bunu uygulama. Nukleer guce gecip, nukleer gucle yildirmaya dayali bir savunma kurmak!

Vaktim olmadigi icin simdilik burada biraktim kusura bakmayin!Fakat simdiden fikirlerinizi elestirilerinizi beklerim! Hoscakalin! e-mail adresim:

[email protected]

;D Girmeli mi? Girmemeli mi?<br>Girmemeli dersek cozum leri de vermemiz gerekiyor...<br><br>1. Rusyaya yanasarak yeni bir olusumun icinde olmak...<br>2. Arap ulkeleri ile birlikte yeni bir olusumun icinde calismadan uretmeden bir seylere bagli olarak yasamak...<br>3. Turk cumhuriyetleri ile bir olusuma katilmak...<br><br>Girmeli dersek<br>1. Demokratik adimlari korkmadan atmak gerekiyor. Demokrasinin hic bir ulkeyi parcalamadigini unutmadan bunu yapmaliyiz.<br>2. Bunun bize ne getericegini hep birlikte gorecegiz ama onceden bunu kestirmekte cok zor degil...<br>         - Ekonomik bakimdan rahatlama<br>         - Turizm gelirlerinde rahatlama<br>         - Ticari bakimdan ihracatta rahatlama<br>         - Vatandas acisinda rahat dolasim imkani<br>         - Bilim acisinda yaraticilik ve uretimin daha yayginlastirilmasi.<br>         - En onemlisi dusunce ozgurlugunun bize getirecegi rahatlama.<br><br>Simdi diyeceksiniz ki... Bunlar guzelde bunlarin cogu dusunce bazinda seyler. Bence de ama bunlari gormek de o kadar zor degil sizin hangi yasam bicimini kendinize uygun gorme dusuncesinin bir parcasi.  Ben kendimi cahil, yaraticiligi yok eden, kisilik haklarini hice sayan, ozgur dusuncenin olmadigi, insanlarin korku ile yasadigi bir duzen de gormek istemiyorum. Bu nedenle Turkiye AB ye kesinlikle girmeli diyorum.  Daha sonra gelismlere gore bir az daha bu konuyu acacagim. Ayrica YuceL'e bu bolum icin tesekkur ediyorum...<br><br>Sevgimle,<br>Barakuda<br>
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Okey...

 

Sizce Turkiye'ye bu son zamanda verilen uyelige gecis takvimi nasil?

Kibrista istedikleri maddeleri kabul etmeli miyiz? Buradaki milli davadan vaz gecmelimiyiz?

Avrupa birliginin takvimin sonunda hala puruz cikarmasi durumunda Turkiye Avrupa'ya rest cekip Kuzey Kibris'la ve Turki cumhuriyetler ile birlikte bir entegrasyona gidebilir mi?

Yukaridaki unsurun gerceklesmesi durumunda Turkiye askeri acidan korunumunu saglamak icin Birlesmis Milletler kararlarini tek tarafli olarak ihlal edip milli bir nukleer program baslatabilir mi?

Ve son sorudan sonra aklima geldi, Turkiye'nin elinde zaten ABD kaynakli (belki de soguk savas doneminden kalma) nukleer silahlar yok mudur?

 

Saygilar, sevgiler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet Yucel! Tanistigimiza memnun oldum!

Sorularina yanit vermeye calisacagim;

 

Uyelige geçis takvimi ile baslayacagim:

Boyle bir takvim den soz etmek mumkun degil, cunku henuz herhangi bir takvim verilmis degil. Kopenhag zirvesinden çikan 2004 tarihi nin anlami takvim degil maalesef!

Soylenilen su; 2004 e kadar yapilmasi ongorulen reformlari Turkiye gerçeklestirirse, bu tarihde Avrupa birligi tekrar durumu gozden gecirecek ve sayet olumlu ilerlemelin olduguna kani gelirlerse 2004 de turkiyeyle muzakerelere baslanabilecek! Kisacasi, muzakereye baslamanin tarihine olasi bir tarih alindi! Olasi diyorum cunku 2004 de Avrupa yine ortaya bazi sebebler surerek muzakerelere baslamayi askiya alabilir! Yani kesinlesmis olan baglayici hiçbir anlasma mevcut degil!

Sana sunu emin olarak soyleyebilirim: Avrupada bastaki hukumetler seviyesinde Turkiyenin birgun tam aday olma durumu kabul edilmis bir halde! Fakat problem halkdan geliyor. Avrupalilarin yaklasik %75 i musluman Turkiyenin Avrupaya girmesine karsi! Yarin, baskilara dayanmayip Avrupa parlamentosu Turkiye hakkinda Avrupa çapinda(her avrupa ulkesinde) bir referandum uygulamaya mecbur kalirsa, Turkiyenin Avrupa hedefi sona erecektir! Zaten bize karsi olan tum kuvvetlerin (ermeni lobileri basta olmak uzere) istekleri ve ugrasilarida bu referanduma yonelinmesi icindir! Bizlerde buna engellemek için mucadele veriyoruz su gunlerde!

En iyi sartlarda dahi ve en iyimser bakilsa bile Turkiye 2010 dan evvel Avrupaya giremeyecektir! Ve zaten bununda dogrusu budur! Bu tarihten evvel hazirlanabilecegimizi soylemek kendi kendimizi aldatmak olur, utopi olur!

Kibrisa gelince, vazgeçmek diye birsey sozkonusu dahi olmamali cunku artik Turk Devletinin prestiji ve diplomatik kapasitesi one surulmustur!Bunun geriye donusu, bir hezimet ve ciddiyetsizlik olarak algilanilacaktir dunyada! Yapilacak en iyi tutum Kofi Annan in projesini gelistirmek ve uzerinde pazarliga girip Kibris ta kurulacak cift yonetimli ve her iki halkin varligini goz onunde tutacak bir nevi Konfederasyonu destekleyip kabul etmektir! Kibris Turkiyenin elinde bir koz iken son zamanlardaki aptalca ve sorumsuzca yapilan hareketler ve dis politika ile bu koz artik ayagimizdaki bir diken haline donusturulmustur derim!

Gelelim Avrupa'nin restine ve Turkiyesiz bir Avrupa nin tutumunun ne olacagina:

Boyle bir durumda, hic fazla dusunulmeden, tereddut bile edilmeden Kibris Turkiye Cumhuriyetine entegre edilmelidir! Zaten Avrupanin bizi kesin bir sekilde dislamasi demek bir ultimatom demektir! O zaman Turkiye, Avrupayi 25 hiristiyan ulkeden kurulu karsi bir pakt olarak gormeli ve kesinlikle (zarar ne olursa olsun!Ambargo vs.) taviz vermemelidir! Cunku bu durumun anlami budur, bunun baska turlu izahi ve avutmalari sadece bizi kandirmak ve ayakta uyutup dahi kotu vurmak için olacaktir! Fakat, karsimiza çok onemli bir sorun çikacaktir:

Bilindigi gibi, Turkiyeninde vetosunu kaldirmasiyle artik Nato kuvvetleri Avrupada, Avrupanin komut ve kumandasina geçmistir! Durum boyle olunca ve sayet gun gelir Turkiye Avrupa ile karsi karsiya kalirsa, bizim savunmamizi ustlenecek Nato (o zaten avrupali olunca) bizim ne isimize yarar? Boyle bir olasiliga Turkiye nasil katlanir???

Turkiye Avrupanin disinda birakilirsa, ortaya cok derin bir "savunma" krizi cikacaktir! Iste bu sebeplerden dolayi o zaman yapilacak ilk is, Nato ya alternatif aramaktir. Bununda tek yolu, kendi savunmamizi kendimizin saglamamizla olur. O zamanda caydirici bir savunma sart ise bu da nukleer savunma ile olacaktir! Mantiki olarak caresi olan gelsin aciklasin, hodri meydan! Turkiye, nukleer silahlanmaya karsi BM nezdinde anlasmalara imza atip, nukleer guce geçmeyecegini temin etmis olabilir! Fakat, yarin Turkiyeyi bolmek ve parçalamak için atilimlar baslayinca ne olacak? Bizi, 6 emperyalist hiristiyan ulkenin daimi baskaligini yaptigini, Birlesmis Milletler mi koruyacak? Kimse kusura bakmasin Turk milleti enayi degil insallah? O zaman, ne imza kalir ne anlasma! Bir Pakistan, bir Hindistan, bir Kuzey Kore, bir Israil bombaya sahipse ve gelecegini bununla garantileyebiliyorsa, biz imza ettigimiz anlasmalar ugruna veya Avrupalilara yakismak için, hayir deyip vatanimizi tehlikeyemi atacagiz???

Turkiyenin elinde atom bombasi oldugunu sanmiyorum cunku nukleer caydirma ile savunma projesi tamamiyle Natonun yani Amerikalilarin elinde olan bir imkan!

Gelelim Asyadaki Turki ulkelerin entegrasyon durumlarina;

Entegrasyon para ile olur, ekonomik kuvvet ile olur! Kisacasi KUVVET ile olur! Bugun, bir Azerbaycan, bir Turkmenistan bile isteyip entegrasyona gitmeye kalksalar herseyden evvel Rusya ortaligi birbirine katacaktir! Jeo stratejik dengelerin bozulmasina Avrupa bile bugun için goz yummaz! Realist olup, once basimizin çaresine bakmamiz gerek! Sayet Turkiye kuvvetli olursa, gun gelecektir, bizi bekleyenlerde bize katilacaklardir! Fakat, herseyin bir sirasi var derim! Hayalle dunya kurmak sukunata ugratir!

Iste benim fikirlerim bunlar...24 yillik Avrupa ve Avcrupali tecrubem ve analizlerimin sonuçlari iste ortada! Senin ve bu satirlari okuyacak diger arkadaslarin da dusuncelerinizi almak beni mutlu eder!

Selamlar ve sevgiler Arkadasim! KARAKAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okey...  

 

Sizce Turkiye'ye bu son zamanda verilen uyelige gecis takvimi nasil?

Kibrista istedikleri maddeleri kabul etmeli miyiz? Buradaki milli davadan vaz gecmelimiyiz?

Avrupa birliginin takvimin sonunda hala puruz cikarmasi durumunda Turkiye Avrupa'ya rest cekip Kuzey Kibris'la ve Turki cumhuriyetler ile birlikte bir entegrasyona gidebilir mi?

Yukaridaki unsurun gerceklesmesi durumunda Turkiye askeri acidan korunumunu saglamak icin Birlesmis Milletler kararlarini tek tarafli olarak ihlal edip milli bir nukleer program baslatabilir mi?

Ve son sorudan sonra aklima geldi, Turkiye'nin elinde zaten ABD kaynakli (belki de soguk savas doneminden kalma) nukleer silahlar yok mudur?

 

Saygilar, sevgiler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Selamlar

 

Yücel abi ve karakan bu konuda sizler kadar bilgim yok ama sadece şunu söylemek isterdim keşke Türkiye ne asyadaki Türk devletlerine nede Avrupa birliğine ihtiyaç duymadan kendi imkanları ile geçinebilen bi ülke olsa...Avrupa birliği konusunda ortada bi çifte standart uygulandığına inanıyorum ayrıca Amerika ve Avrupanın tavırlarına bakınca ilerde büyük bi Hristiyan - Müslüman kavgası çıkacağını düşünüyorum sanırım böyle bi durumda Türkiye arada kalıp en çok zararı gören ülke olucaktır çünkü Arap ülkeleri bizi Avrupa ülkeleri gibi görüyo Avrupa ülkeleri ise tam tersine Arap ülkeleri gibi gerici bi toplum olduğumuzu düşünüyo.Bide Türkiye'de nükleer silah varmı yokmu konusuna gelince , böyle bişe olduğunu sanmıyorum çünkü biz dürüst davranıyoruz attığımız imza arkasında kalıyoruz uyanık bi toplum değiliz açıkcası ve buda bazı konularda saf bi milletmişiz gibi görünüyo biz verdiğimiz sözü tutuyoruz o kadar.

 

söylicaklerim bu kadar Yücel abi üzerinde çok konuşulması gereken bi konuya değinmişsin umarım güzel bi tartışma olur :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Karakan, RedLine, biraz ara verdik gerci ama umarim eski atesli tartisma ruhunuzu hala sakliyorsunuzdur.

 

En son RedLine'in yazisini okudum. Dostumuz olayin en belirgin cizgilerini ele alarak yuzeysel de olsa iyi ozetlemis. Turkiye'nin Avrupa ve Orta Asya ulkelerinin arasinda oldugundan, zamani gelince iki ates arasinda kalabileceginden bahsetmis. Ve Turkiye'nin herhangi bir kutba egilmeden tek basina ekonomik ve sosyal olarak ayakta kalabilmesini dilemis. Cok guzel. Aynen katiliyorum!

 

Bilmiyorum, belki su anda saat cok erken oldugu icin henuz zihnimi toparlayamadigimdan olsa gerek, ama birdenbire sol goruslu dusunmeye basladim. Sol derken, gercekten de devrimci-duzey solculuktan bahsediyorum. Simdi, yuruttugum mantigi merak eden dostlar icin; soyle basliyorum...

 

Avrupa Birligi'ne liderlik eden ulkelerin son 40 yillik Turkiye politikalari gayet acik bir sekilde ortada. Turkiye'den, birlige girmesinden, muthis bir sekilde korkuyorlar. Neden? Cunku cok genc, genelde egitimsiz, ve Avrupa kulturunden ve degerlerinden uzak bir toplumumuz var. Ayrica din faktoru de isin cabasi. Bu Avrupali arkadaslarimizin zihinlerinde derinlerde biryerlerde hala bizlerin zamaninda %100 bir Avrupa sehiri olan Istanbul'u almis olmamizdan dolayi bize karsi duyduklari nefret ve intikam duygusu bulunmakta. Bunun yaninda gunumuz silahli kuvvetlerimizin buyuklugunden ve asker sayimizdan da endise ediyorlar, eger birlige girersek ortak savunmada gerektiginden fazla soz sahibi olabilecegimizden korkuyorlar.

Tabi en cok korktuklari sey, yuzbinlerce egitimli-yada-egitimsiz Turk'un birlige dahil olunmasiyla beraber batiya goc etmesi! Eger su anki AKP hukumeti ve sonrasindakiler ayni hizla reform yapmaya ve kriterleri ardi arkasina yerine getirmeye devam ederlerse 2015 gibi Turkiye'nin AB'ye uyeligi gerceklesebilir. Ama 2015'e kadar 12 yil daha var, ki bu sure uluslararasi politik-arena'da bircok beklenmedik hamle yapilmasina yeter de artar bile. Yani cok uzun zamandir olmadigi gibi, Turkiye'nin birlige uyeligi degisen kosullar nedeniyle geleneksel olarak yine gerceklesmeyebilir.

 

Oteki taraftan gelin NATO'nun guvenilirligini tartisalim. NATO'nun guvenilirligi NATO icerisinde dahi buyuk bir soru isareti ve tartisma konusu. Turkeye'nin pozisyonu ise cok riskli. Aklima ilk gelen ornek: ABD Irak'a saldirirken NATO'dan istedigimiz AWACS erken-ihbar-savunma ucaklarinin gonderilmesi konusunda puruz cikartmislardi... NATO'nun kurulus sebebi Varsova Pakti'na karsi bir askeri denge yaratmakti. Ve gunumuzde bu amacinin gayet disinda, Amerikan (ve Ingiliz) emperyalizmine hizmet etmektedir.

 

ABD (sozde muttefik) 'nin guvenilirligi?

Amerika hic kuskusuz dunyayi yonetmeye calisan bir imparatorluktur. ABD politikalarina karsi cikan, kendini onlara somurtmeyen butun ulke ve rejimler Amerikan yasalari onunde terorist ilan edilir. Mesela "ser ekseni" diye cagirdiklari Irak, Iran, Kuzey Kore... Ha ha ha! ABD'nin kendisi gunumuzde dunya barisini en fazla tehdit eden guctur! Devlet tarihi, diger devlet ve halklara karsi islenen suclarla doludur. Iran ve Kuzey Kore'nin Nukleer programlarinda kus ucurtmayan bu kovboy arkadaslarimizin ta kendileri Japonya'da zamaninda iki nukleer bomba kullanmis ve yuzbinlerce masum insani acimasizca katletmislerdir. Ayrica Vietnam, Somali, Venezuella, Afganistan ve son olarak da simdi Irak'da masum insanlari katletmekte ve kendi politikalarini ve somurgeciliklerini dunyaya zorla kabul ettirmeye calismaktadirlar.

Bunun disinda ABD uluslararasi para fonu IMF, birlesmis milleter BM, kuzey atlantik savunma organizasyonu NATO gibi kritik global kurumlari %100 kontrol etmekte ve kendi imparatorluk amaclari dogrultusunda kullanmaktadir. Dunyada bircok ulkede askeri usleri, her okyanusta devriye gezen ucak gemileri ve nukleer fuze atma kabiliyetine sahip ve nerede oldugu bilinmeyen denizaltilari vardir. Dortbiryana yayilmis CIA, FBI, NSA, DEA ajanlari ve uzaydan uydu ile muthis bir istihbarat toplarlar ve butun supheli kaynaklarin haberlesmelerini dinlerler. Kendi politikalarina, dusuncelerine aykiri en ufak bir durum olustugunda hemen devreye girip ya o iktidari IMF gibi ekonomik kozlarini kullanarak icten yipratip yikarlar, yada Irak orneginde oldugu gibi, diplomatik yaptirimlar ise yaramadiginda gidip pazar yeri, hastane, okul ayrimi yapmadan bombalarlar.

 

Su son gunlerde de Turkiye kismen onlarin Kuzey Irak politikalarini zorlastirdigi ve Kurt devleti kurmalarini engellemeye calistigi icin 11 ozel kuvvetler mensubu askerimizi gozaltina aldilar. Ustelik genelkurmayimiza, bakanligimiza hicbirsey soylemeden... Daha once de dedigim gibi bu insanlar kendilerini kovboy saniyor! Dunyanin agasi, mafyasi saniyor! Size soyluyorum dostlar, ben burada ogrenciyim, bunlarin icerisinde yasiyorum. Ortalama Amerikalinin kendi sehri disinda dunyanin geri kalanindan haberi yok. Hukumeti ne yapiyorsa Tanrinin emri gibi dogru saniyor... Neyse, konuyu saptirmadan...

 

RedLine'in da dile getirdigi gibi Turkiye'nin en iyi secimi kendi basina muasir medeniyetleri yakalayip onlari gecmektir. Cunku hicbir dostumuz yok.

Bunu basarmanin yolu da -analizlerime dayanarak soyluyorum- IMF, NATO gibi yapmacik ve guvenilmez gruplardan cikip, ABD gibi bir global toprak agasina ozkaynaklarimizi somurtmemekten gecer. Buna kisaca sosyalist devrim de diyebiliriz! Ha ha!

 

Umarim tartismaya yeni renkler katabilmisimdir.

 

Sevgiler, saygilar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Karakan,

 

cok guzel seyler yazmissin. Aynen katiliyorum. Cok dogru. EN iyisi kendi savunma gucumuzu olusturmak. Ama bunu bu Amerikanci genelkurmayimiz ve hukumetimizle mi yerine getirecegiz? Once ABD'ye hayir arkadasim, sen ne haklara sahipsen bende ayni haklara sahibim diyebilmeliyiz. Biz neden nukleer silah sahibi olmayalim? Hemde ozellikle bizimkisi gibi jeostratejik acidan cok onemli tokraklarimizi, ulusal onurumuzu korumak icin. Dedigin gibi Pakistan dahi bu tip silahlara sahip oldugunu deklare etmis durumda. Simdi ellerinde nukleer bir koz var. Ne oluyor? Hani nerde Birlesmis Milletler yaptirimlari?

 

Turkiye'ki burada buyuk Turk ulusundan bahsediyoruz! O cografyasinda en yuksek teknolojilere sahip olmali. Tek basina her kosulda ayakta kalabilecek ve kendi kendine yetebilecek olmali. IMF diye birsey duymamali halkimiz. Ama nerdeee!? Ordumuzdaki butun silahlarin uzerinde "Made in USA" yaziyorsa, hukumetimiz IMF'ye danismadan cesitli konularda demec bile veremiyorsa nasil Turkiye olarak medeniyeti yakalariz.

 

Bugun modern hava kuvvetlerimiz var diyoruz. Ben birakin modern'i falan, hava kuvvetlerimiz oldugunu bile sanmiyorum. Butun ucaklar, F-16 lar, F-4 Phantom'lar, Cobra helikopterler, vs. hersey Amerikan yapimi. Bu araclarin hepsi bilgisayar kartlari tarafindan kumanda ediliyor. Yarin obur gunu ABD ile iki zit cephede yer alirsak adamlar bir sinyal yollar, birseyler yapar butun cihazlarimiz calismaz hale gelir. O zaman ne yapacagiz? Biz neden F-16 ya benzer birseyler uretip adini da T-16 koymuyoruz? Yokmu madenimiz, yokmu muhendisimiz, yokmu iscimiz? Hemde nasil var! Millet issiz kahvelerde okey oynuyor. Universite mezunlari, parlak genclerimiz seyyar saticilik yapiyorlar...

 

Ha ha ha. Neyse dostum, sabah sabah cok eteslendim yine. Saglicakla kal.

 

Sevgiler, saygilar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

AKP hukumetinin 6. ve 7. uyum paketleri hakkinda neler dusunuyorsunuz?

 

Sizce Genelkurmay'in 7.ci paket itirazlari yerinde mi? Degil mi? Nedir?

 

Konu hakkinda carpici fikirleri, dusunceleri olan arkadaslar lutfen bizi biraz aydinlatsinlar.

 

Saygilar, sevgiler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Merhaba.

 

Bakiyorum yukaridaki sorular kimsenin ilgisini cekmedi. Ortam cok sogudu. Tekrar ateslenmemiz lazim gibi gorunuyor... ;]

 

AB'ye uyelik konusunda bence tartisilmasi gereken seylerden biriside de Turkiye'nin dis guvenligi. Eger Turkiye AB'ye uye olursa Avrupa Ortak Askeri Gucu'nun icerisine girmis olacak, ve dolayisiyla Avrupa disindan gelen tehlikelere karsi buyuk olcude korunmus olacak. Peki ama ya AB olusumunun disinda kalirsak ne olur? Boyle bir durumda AB askeri kriz, savas tehlikesi gibi durumlarda yanimizda olmayacagi gibi, ayni zamanda karsi saflarda da yer alabilir.

 

Ulkemizin ekonomisinin oyle ahim-sahim olmadigini, ve sabit bir bilimsel programi olmadigini goz onune alirsak, ve askeri acidan ne kadar disariya bagimli oldugunu dusunursek, durumun ciddiyetini kavramamizin onemi ortaya cikacaktir. AB'yi bir tarafa birakalim, peki ya ABD? Bu uzun zaman cowboy arkadaslarimiz kriz durumunda yanimizda olurlar mi? Valla bana sorarsaniz Kuzey Irak'ta bir Kurt devleti olusturmaya calisarak ve oradaki 11 askerimizin baslarina cuval gecirerek pek de guzel destek mesaji verdiklerini soyleyemeyiz. Peki baska alternatifimiz var mi?

 

Ordu = Ekonomi = Egitim! Herseyin anahtari egitim gibi gozukuyor. Bize verilen takvime gore 2015'den once AB'ye giremiyoruz. Tabi bu tarihte kesin girecegimizi de garantilemiyorlar. 2015'e kadar onumuzde 12 yil var. Bu oniki yil icerisinde su anda ilkokul 5.ci sinifa giden bir cocugumuz pekhala okuyup bir muhendis olup ulkesi icin yararli isler yapabilir. Bu 12 yil icerisinde bircok Turk cumhuriyeti, Orta Asya ve Uzakdogu ulkesiyle saglam temellere oturmus ticari ve askeri anlasmalar yapilabilir. Yine bu okiyil icerisinde, su anda ABD ve AB'ye bagimli oldugumuz bircok unsur ortadan kaldirilabilir.

 

Bence bu gunler Avrupaya bazi konularda gozdagi vermenin tam zamani. Mesela Azerbaycan ile kapsami cok genis bir antlasma imzamanmali. Azeri petrolleri dunyaya Turkiye uzerinden pazarlanmali. Ortak bilimsel ve egitim projeleri yurutulmeli. Bizim ogrencilerimiz onlarin okullarinda, Azeri ogrenciler ise bizim okullarimizda sorunsuz okuyabilmeli. Karsilikli gecislerde vize uygulamasi kaldirilmali. Azerbaycana Dalik Karabag konusunda tam destek verilmeli, ve Ermenistana karsi saglam tavir alinmali. Boyle bir antlasma tabiki Turkemistan ve diger bazi ulkelerle de yapilabilir.

 

Mesela bu donemde dikkatimi cekiyor, nasil olduysa yavas yavas Japonlarla yakinlasmaya basliyoruz galiba. Japonyada Turk yili ilan ediliyor. Bizde Japon haftasi. Bogazda Baltalimaninda Japon bahceleri falan yapiliyor belediye tarafindan. Bence bunlar cok guzel gelismeler. En azindan ABD ve AB ye onlardan baska alternatiflerimiz oldugunu hatirlatmamiz gerekiyor.

 

Sonucta ben sahsen -hernekadar oyle gorunse de- Japonya'nin da ABD sevgilisi oldugunu sanmiyorum. Ne de olsa adamlar zamaninda ABD'den iki tane atom bombasi yemisler. Ve ogrencileri bu olaylari ders kitaplarinda okuyorlar. Ekonomileri ABD yi yakalamaya calisiyor. Bizdeki gibi aile degerlerine onem veren, sosyal ve kulturel tabanli bir halklari var. ABD nin en onemli rakiplerindenler. Neden biz Turkiye olarak askerlerimizin basina cuval gecirip bizi kucuk dusuren ABD ye karsi Japonya'yi da bir alternatif olarak dusunmeyelim?

Tabi Japonya gibi baska ulkeler de ornek verilebilir.

 

Tek soylemek istedigim koskoca bir ulus olarak bence at gozlugu takmis gibi sadece ABD ve AB'ye karsi kosmayalim. Yanimizdaki diger firsatlari da gorelim. Karar vermek icin henuz zamanimiz var. Ama saatin surekli tik-tak yaptigini da unutmayalim.

 

Sevgiler, saygilar.

 

YuceL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

merhabalar, bu ilk mesajim olacak, herkese saygilar, sevgiler.

 

bence turkiye AB'ye girmememlidir, bu yonde ugrasmamamlidir, zaten bizi almayacaklardir. ancak AB'ye girdi diye, rusya'ya, araplara yok çinlilere falan yakinlasmak durumunda da degildir.

 

kimseyle ortak olmadan, degerini bilrek ve c,ikarlarini kollayarak, yoluna devam etmek, tuırkiye'nin izleyecegi en dogru yoldur diye dusunuyorum..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mto, dost, oncelikle foruma hosgeldin. Umarin bundan sonra seninde cesitli konulardaki dusuncelerini forumda siklikla okuruz.

 

Turkiye bu gune kadar maalesef cesitli ulkelerin yerine getirdigi egitimsel, bilimsel, ekonomik, teknolojik, sosyal ve askeri gelismeleri yerine getirememistir. Bu yuzden bircok alanda bu ulkelerden geri kalmistir.

 

Ulkeler birbirleri ile ticari, ekonomik, ve askeri iliski icerisinde olmak zorundadirlar. Cografi ve siyasi konumlari (sahip olduklari madenler, tarim, sanayi, dogal kaynaklar, teknolojiler, vs.) bunu gerektirir, cunku birinde olmayan bazi kaynaklar bir digerinde mevcut olabilir ve ticaret yolu ile bu kaynaklar paylastirilir.

 

Kendini diger ulkelerden soyutlayan devletler ozellikle gunumuzun dinamik dunyasinda cok fazla yasayamazlar. Yasasalar bile, ya bir Afganistan yada Irak gibi kaynaklari icin birgun guclu ulkelerce isgal edilirler, yada bir Kuba gibi izole edilirler ve fakirlik icerisinde hergun isgal edilmenin korkusuyla yasarlar, ve guclu devletlerin kuklasi haline gelirler.

 

Turkiyenin cografi konumuna en yakin gelismis topluluk Avrupa Birligi'dir. Bu birlige uye olan ulkeler birbirleri ile en ust duzey iliski icerisindedirler. O yuzden her gecen gun ekonomileri, teknolojileri, sosyal varliklari ve hazineleri daha da gelismektedir. Eger Turkiye kendisini bu birlik ve beraberlikten soyutlarsa hemen her alanda zaten guclu olmayan statusunu kaybeder. Bilimsel olarak geri kalir, halklari sosyal cokuntu icerisine gider, sanayi gelisme olmadigi icin de fakirlik ve issizlik asla durdurulamaz. Tabi burada ben en kotu senaryodan bahsediyorum.

 

Kisaca tekrar etmek gerekirse... Sahsen sen Turkiye'nin tek basina nasil bir yola devam edebileceginden bahsediyorsun bilmiyorum. Ama fakirlik ve geri kalmislik yolunda cok uzun adimlar atacagi, ve bu konuda basarili olacagi cok aciktir.

 

Hicbir ulke TEK BASINA yasayamaz. Dev Sosyalist Rusya bile bati tarafindan soyutlandigi icin yikilmistir! Aklin yolu bilimdir, teknolojidir ve beraberliktir. Bu yoldan gitmeyen ulkeler gelecekte ancak tarih kitaplarina sayfa olurlar.

 

Bundan once yazilanlari okuyabilecek zaman bulabilirsen bazi temel hususlari zaten acikliga kavusturdugumuzu gorebilirsin... Tekrar hosgeldin.

 

Sevgiler, saygilar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yücel:"Turkiye bu gune kadar maalesef cesitli ulkelerin yerine getirdigi egitimsel, bilimsel, ekonomik, teknolojik, sosyal ve askeri gelismeleri yerine getirememistir. Bu yuzden bircok alanda bu ulkelerden geri kalmistir. "

 

yani biz bunlari tek basimiza yapamiyoruz, siz bi el ativerin de beraber yapalim mi dicez.

 

 

yücel:"Ulkeler birbirleri ile ticari, ekonomik, ve askeri iliski icerisinde olmak zorundadirlar. Cografi ve siyasi konumlari (sahip olduklari madenler, tarim, sanayi, dogal kaynaklar, teknolojiler, vs.) bunu gerektirir, cunku birinde olmayan bazi kaynaklar bir digerinde mevcut olabilir ve ticaret yolu ile bu kaynaklar paylastirilir. ""

 

ben demedim jki tek basimiza yasayalim, kimseyle hiç bir iliskimiz olmasin. ben zaten bizi almalari pek mumkun olmayan AB'ye girme konusunda bu kadar hevesli olmayalim, en azindan onursuz olmayalim diyorum. diger ulkelerle iliski içinde bulunmayalim demiyorum. ama iliski demek birlik demek de değildir. çünkü bir değiliz, kimseyle..

 

daha sonra devam etmek uzere, sevgilerimle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Mto, gunumuz dunyasinda iliski demek birlik demektir. Ve bu esitlik yillar gecktikce, gelecek bugun oldukca, daha da guclenmektedir.

 

AB ulkeleri hepbirlikte oyle bir iliski icerisindekiler ki birbirlerinin ekonomilerini destekleyip cok hizli bir sekilde buyuyebiliyorlar. Bu iliski duzeyine 100 diyelim. Baska bir ulkenin AB ulkeleri ile birlikte calisip verimli bir sekilde ekonomisini guclendirmesi icin baraj olan iliski duzeyine de 60 diyelim... Yani AB ile 60 duzeyinde iliskiye girmezsen ekonomin verimli bir sekilde buyumeyecek, ve geri kalacaksin. Su anda Turkiye ile AB arasindaki iliski -diyelim ki- 30 duzeyindedir. Tamam, bu duzeyde de ekonomin gelisecektir, ama AB ulkelerindeki kadar hizli (60-100) bir sekilde gelismeyecektir. Yani, bir zaman sonra geri kalacaksin. Iliski duzeyin en az 60 olmali ki, en azindan aradaki gelismislik farkini koruyabilirsin, ve daha fazla geri kalmanin onune gecersin. Eger iliski duzeyin 60'in uzerine cikarsa, yavas yavas onlari yakalamaya baslayabilirsin...

 

Iste AB'ne uye olmak da onlarla 60 duzeyinde iliskiye girmek demektir. Tabi su anki duzeyimiz (30) oldugu icin aradaki farki kapatmak icin reformlar yapmak zorundayiz. Su anda yapilanlar da zaten odur. Cabalar suruyor, ve surecek. Insallah 2010'lu yillarda 60'lari bizde yakalayacagiz.

 

Bu arada, diyelim ki bir evde yangin cikti ve ortada derhal tasinmasi gereken degerli bir masa var. Eger bu masayi tek basina tutup tasiyamiyorsan tabiki bir arkadasindan yardim istiyceksin. En azindan masanin tamamini tutup tasiyabilecek fiziksel guce ulasana kadar. Cunku eger cok beklersen ve vakit kaybedersen masayi yangina kaybedersin... Bu hikayeyi gunumuze uyarlaya calisalim... Yangin, geri kalmislik, masa ise senin halkindir.

 

Umarim yardimci olabilmisimdir.

 

Sevgiler, saygilar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Merhaba!...Ben sunu merak ediyorum...Avrupa Birligi diyoruz da su an Avrupa Birliginde hangi ulkeler var tam olarak?...Bunlari bildirirseniz sevinirim...Ayrica en son giren ulkeler hangileri?

Allah askina T.C. vatandaslarinin Japonya'dan baska vize almadan gidebilecekleri bir baska ulke daha yok mu dunyada?Avrupa'da ya da baska bi kitada....Cevaplariniz icin simdiden tesekkuler....Lutfen bilenler cevaplasin....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

senin tam olarak söylemek istediğin nedir????

eğer yazdıkların ise onu herhangi bi arama motorunda rahatlıkla bulabilirsin burada cevap beklemeden

ama bence senin sölemek istediğin başka bişeyler var tabi yanılıyor da olabilirim :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba Shatin!....Oncelikle Google'de "Avrupa Birligine uye ulkeler " diye aradim,bulamadim bole bisey....Eger Avrupa Birligi ulkelerini gosteren bir link varsa lutfen bildirin...Zaten arama motorlarinda bulabilseydim,size sormazdim bunu...Ben esasinda Amerika'ya gitmek istiyorum...Orda evli ablam yasiyor,San Fr'da...Ama bazi ozel durumlarim oldugundan vize alma ihtimalim cok dusuk.Bu yuzden oncelikle Avrupa'ya vize almak istiyorum....Hic Avrupa cikisim yok su ana kadar...Bu sekilde Us vizesi icin sansimin artacagini dusunuyorum...

 

Ayrica ben Istanbul Fatih'te oturuyorum...Bana yakin bir yer oturup da Avrupa'ya surekli gidip gelenler varsa,yardim etmek isteyen olursa sevinirim gercekten......Yakindan gorusursek size durumumu daha ayrintili ve saglikli bir sekilde anlatabilirim....Simdiden Tesekkurler....Surc-u lisan ettiysek affola... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

15 Avrupa Birliği (AB) Üye Devlet:

 

Avusturya

Belçika

Danimarka

Finlandiya

Fransa

Almanya

Yunanistan

İrlanda

İtalya

Lüksemburg

Hollanda

Portekiz

İspanya

İsveç

Birleşik Krallık

 

Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) üyesi olan 3 Avrupa Serbest Ticaret Birliği (ASTB) ülke:

 

İzlanda

Liechtenstein

Norveç

 

Avrupa Birliği’ne katılmaya aday 12 ülke ( Katılım sürecindeki ülkeler ):

 

Bulgaristan

Kıbrıs

Çek Cumhuriyeti

Estonya

Macaristan

Letonya

Litvanya

Malta

Polonya

Romanya

Slovak Cumhuriyeti

Slovenya

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Ziya Avrupa'ya vize alman US 'e girmeni ne kadar kolaylastiri bence onu arastir. Avrupa'nin her tarafina gitmis ama yinede US'e vize alamamis insanlar taniyorum. Bence sen ogrenci vizesi alarak gelmeye calis gerci oda artik o kadar kolay degil ama universitede okuyormussun master icin gelebilirsin ablan sana burdan sponsor olabilir ben oyle geldim.Sanada basarilar dilerim.

Tarih: Düzenleyen: Admin
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Bu Ataturk'un TBMM'de yaptigi bir konusmadan alinmistir. Ileri gorusluluk dedikleri bu olsa gerek...

 

"Efendiler!

Bir seyin zarariyla,

bir seyin imhasiyla yukselen seyler,

bittabi o seyden zarara ugrayani alcaltir.

Hakikaten Avrupa'nin butun ilerlemesine,

yukselmesine ve medenilesmesine karsilik,

Turkiye tam tersine gerilemis ve

dusus vadisine yuvarlana durmustur.

Artik vaziyeti duzeltmek icin

mutlaka Avrupa'dan nasihat almak,

butun isleri Avrupa'nin emellerine gore yapmak,

butun dersleri Avrupa'dan almak gibi

bir takim zihniyetler belirdi.

Halbuki,

HANGI ISTIKLAL VARDIR KI

ECNEBILERIN NASIHATLERIYLE,

ECNEBILERIN PLANLARIYLA YUKSELEBILSIN ?...

Tarih, boyle bir hadiseyi kaydetmemistir!"

 

Mustafa Kemal Ataturk

6 Mart 1922, T.B.M.M

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Turkiye AB'ye Girerse...

 

1.. Serbest dolaşım çıkar . İyi bir eğitimi ve geçerli bir işi olmayanların hepsi (İpini koparanlar) çil yavruları gibi Avrupa'nın dört bir yanına dağılır .

2.. Hide Park'ta Türk usulü piknik yapar. (5 aile, 28 çocuk, kamyon, kebap, rakı, çiğ köfte, pijama, atlet, ip, top, tüp, çaydanlık, buz kabı, karpuz, tavla, okey, haşlanmış yumurta ve patates, pet şişe, naylon poşet, arabesk, gürültü ve kavga)

3.. Versailles Sarayının önünde seyyar satıcılık yapar.(Salatalık, lahmacun, simit v.s.)

4.. Wembley stadyumunun girişinde seyyar köfteci açar.

5.. Çocuklar trafik ışıklarında cam siler, mendil satar.

6.. Metro istasyonu girişlerinde kokoreç yapıp satar. Sakatat yasağını takmaz. Kolluk kuvvetlerinden koşarak kaçar. Kaçamazsa rüşvet vermeye çalışır.

7.. Lourvre müzesinde kapkaççılık yapar.

8.. Chapms Elises Bulvarı'nda düğün konvoyu yapar.

9.. Çeşitli alanlarda mafyalar oluşturur. Devlet arazilerini Türklere satar.

10.. Mafyadan aldığı arazilere gecekondu yapar. Gecekondularda inek, koyun, tavuk ve kaz besler. Kurduğu mahalleyi kurtarılmış bölge ilan eder.

11.. Yere tükürür. Kendini uyaran vatandaşı döver. Yakalandığında ise polise sürekli "abi !" diye hitap eder.

12.. Galatasaray Avrupa kupalarında başarı elde ettiğinde kutlama konvoyu yapar. Havaya ateş açar ve birkaç Avrupa vatandaşı için "Kim vurduya" tur ayarlarlar.

13.. Sanki asırlardır oradaymış da diğerleri yeni gelmiş ve kendisini rahatsız ediyormuş gibi davranır.

14.. Bir fast food'da yanındaki kız arkadaşına baktığından şüphelendiği adamı döver.

15.. Yenebilecek her şeye içinde domuz eti oluğu şüphesiyle bakar.

16.. Avrupalı tüm kadınlara şırfıntı gözüyle bakar ve günde 25 kadına sarkıntılık eder. Sonunda Avrupalı zannettiği bir Türk kızının ağabeylerinden dayak yer. Yaraları iyileştikten sonra aynı kızla çıkmaya başlar.

17.. Kızlar bir Avrupalı ile evlenebilmek için kırk takla atar. Babaları izin vermeyince evden kaçar. Babaları polisi arar. Kız 18 yaşından büyük olduğu için polis babayı pek sallamaz. Baba kendi işini kendi görmek ister ve herifin kardeşini öldürerek kan davası çıkarmaya çalışır.

18.. Arabasıyla caddelerde turlarken İbo'nun kasetini yüksek sesle çalarak kız tavlamaya çalışır.

19.. Evde bulgur pilavıyla beslenmeye çalışır ve tüm imkanlarını bir Mercedes sahibi olmak için seferber eder.

20.. Türkiye'ye gelip geri dönerken bir minibüs dolusu besin maddesi götürür. Sucuk ve pastırmaları halk sağlığına aykırılığı nedeniyle gümrükte terk eder. Terk etmeden önce iki saat süreyle arbede çıkarır.

21.. Seyyar lahmacun sattığı mahalleye servis yapan pizza dağıtıcısını döver. Olaya polis karışırsa başka bir gün tüm aşiretiyle gelip pizza dükkanını dağıtır.

22.. Kurban bayramlarında kamuya ait yerlerde kurban keser. Kan gövdeyi götürür.

23.. "Yok canım abarttın. Şu anda yurt dışında olanlar bu saydıklarının çoğunu yapmıyorlar ki" diye milletini savunanlar, o günler geldiğinde Türklerin Avrupa'da kanun, kitap dinlemeyecek kadar çoğunluk olacağını göz ardı ederler.

24.. Türkiye'nin nüfusu 16 milyona İstanbul'un nüfusu 1 milyona düşer. Refah seviyesi ve toplumsal kalite son haddine kadar yükselir. Kimse kimsenin malına, namusuna yan gözle bakmaz. Türkiye'de kalmış olanlar, dini bayramlarda ve yaz tatillerinde Avrupa'ya kaçarak Türkiye'nin sakinleşmesini beklerler.

25.. Türkiye'de eğitim seviyesi %98 üniversite düzeyine yükselir. İşsizlik kalmaz. İşçi ithaline başlanılır. Çevre kirliliği sıfıra düşer. Sanat ve kültür yurdun her köşesine yayılır. Arabesk sanatçıları iş alanlarını Avrupa'ya kaydırır. Turizm patlar.

26.. Ülkemiz temiz, sakin ve yaşanası bir memleket olur. Siyasi tartışmalar konuşma platformunda kalır.

27.. Hayal gücü iyi çalışan okuyucular bir bu kadar daha madde üretir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

2038' de Türkiye

 

Yıl 2038, Madeni 1 milyar liralıklar tedavülden kalktı.

Yıl 2038, Emeklilik yaşı erkekler için 84, kadınlar için 82'ye çıkarıldı; maaş alabilenler tarihi eser muamelesi görüyor.

Yıl 2038, dünyanın en büyük çölü Türkiye oldu. Ne kadar kına yaksak azdır.

Yıl 2038, İstanbul nufusu 80 milyonu aştı!

Yıl 2038, Kandilli açıkladı arık deprem meprem olmaz 30 yıl geçti,ama tedbirli olalım.

Yıl 2038, Süleyman Demirel yeniden basta! Eski cumbaba, politik kariyerini başarı ile sürdürüyor.

Yıl 2038, Trafik kazalarinda ölen ve yaralanan yurttaşlarimizin sayisi Norveç’in nüfusunu 7'ye katladi.

Yıl 2038, Türk bilim adamlari Van Gölü canavari ile enflasyon canavarini çiftleştirmeyi başardilar. Ortaya ne çikacagi merakla bekleniyor.

Yıl 2038, yaşasin, Eurovizyon Şarki Yarişmasi'nda 2. olduk.

Yıl 2038, GAP’in hizmete girmesi için sadece 556 baraj ve 75 tünel inşaati kaldi.

Yıl 2038, Heyyytt be!!! Türk televizyonculugu bir ilke daha imza atti. Bizimkiler, zaman ve kara delikler hakkinda kitaplari bulunan felçli bilim adami Stephen Hawking'e nihayet, Maraba Televole dedirtmeyi başardilar.

Yıl 2038, Sosyal demokratlar birleşmek için, nihayet 361 kola daha bölündüler!

Yıl 2038, somut ressam Contan Evrendin Ibibikler öter ötmez isimli tablosunu açik artirmada 550 trilyara isminin açiklanmasini istemeyen bir kişi satin aldi.

Yıl 2038, Ana muhalefet partisi başkani Tansu Çiller, Uranüs’teki yalisinin dedesinden miras kaldigini açikladi.

Yıl 2038, Ciguli "En iyi sanatçı" ödülüne layık görüldü.

Yıl 2038, Başbakan ecevit "3. köprü şart!" dedi.

Yıl 2038, Halk ekmegin 250 milyon olmasına tepki gösterdi.

Yıl 2038, Reha muhtar Apo yu konuk etti. ilk sorusu "neden idam edilmedin"

Yıl 2038, Dünya artık tamamıyla Türklerin ; Diğer Dünya milletleri çoktan uzaya yerleşti bile..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Turkiye AB'ye girerse olasi gazete basliklari..

 

ZAMAN

 

paris'te ezan sesleri

----------------------------

 

paris'te aşiret kavgası,50 ölü

madrid'de artan kaçak elektrik kullanımı

roma'da kan davası dehşeti

ingiltere'de bu yıl korsan cd satışları patladı,acaba neden

belçika'da belli halklar için nüfus planlaması düşünülüyo

 

-----------------------------

 

fanatik

 

san marino'da dehşet saatleri

deplasmana giden 50 otobüs taraftar san marino sokaklarında olay çıkardı

 

-----------------------------

 

cannes plajlarında şamvelle denize giren haso,hüso,memo kardeşler boğuldu

vatikan'da kılınan namaz kabul olunur mu?ilahiyatçılar tartışıyor az sonra

 

-----------------------------

 

paris'in orta yerinde eminem tisörtü cinayeti

 

-----------------------------

 

ılıcaklar'ın tercümanı

 

st. john katedrali'nde tasavvuf izleri.

 

-----------------------------

engin ardıç bugünkü yazısında öyle güzel anlatmıştır ki vaziyeti...

 

her Türk'ün gönlünde yatan aslan olan "kendi işini kurmak" icin çözüm bu.

 

ama oralarda gecekondu sektörü yok.

 

yani, bizim buralarda iyi kötü para getiren "lumpen işlerini" orada icra edemezsiniz.

 

evlere tüpgaz taşıyamaz, kapı önünde ayakkabınızı da çıkarıp ortalığı kokutamazsınız. minibüsçülük yapamaz, kaldırım kenarında çakmaklara gaz dolduramazsınız. metro gişesinden alacağınız onluk bilet karnesini gazete bayii kulübesinde el altından satamazsınız.

 

tekerlekli arabada hıyar soyup tuza banarak vermek de yoktur avrupada, haşlanmış mısır kazanını maşayla karıştırmak da.

 

otobüs durağında "iyi su" satan görülmemiştir, satarsanız da alıp içmezler.

 

kaldırımda taklit t-shirt de, korsan video disk de sattırmazlar, canınıza okurlar.

 

"alamanya" doydu, doldu taştı, yolunu izini bilmediğiniz hangi ülkeye kapağı atacaksınız?

 

napolide kapkaççılık yaptırmaz size italyan mafyası, o piyasaya sizi sokmaz... çapaçullukta bizimle çekişen italyan sizi kendi ekmeğine ortak etmez.

 

herifler müzikten anladıkları için, öküz böğürtüsünü ya da orospu çığırtısını yutturup kaset de çıkaramazsınız avrupada.

 

yani tasavvur edebiliyor musunuz, regent street'ten "simit for the evening" diye bağırarak geçen bir türku?

 

yoksa lizbonda çiğköfte işine girmeyi, madridde kerhane minibüsü işletmeyi, kopenhagda demirden çalıp kaçak inşaat yapmayı mı planlıyorsunuz? tuileries bahçesinde ya da luxembourg parkında size mangal yaktıracaklarını mı sanıyorsunuz? hyde parka kurbanlık koyun sürüsü getirip otlatamazsınız.

 

tıpkı, ece'nin barında kafayı çekmekten başını alamayan kart serserinin, liberation gazetesinde fransızca yazı yazıp yayınlatamayacağı gibi...

 

sonuçta birlik üyesi her ülkede kendi "gettonuzu" yaratacak, içine girip saklanacaksınız. bırakmazlar.

 

"say hello to yenge", "mister bakkal george efendi", ya da "the iftar gun is atıldı my godıma çok şükür" gibi "sentez" bozuntuları, kerizlere gazoz satmak için düşünülmüş hoşluklardır yalnızca, gerçekliği yoktur ve olamaz.

 

oralarda size ekmek yok. boşuna heveslenmeyin.

 

---------------------------

 

star:

200 yıl önce kafalarına vura vura girdik, şimdi akıllandılar ki kendi kendilerine aldılar. gavur sonunda adam oldu, türkün kudretini bir defa daha kabul etti. avrupa parlamentosu'ndan bir kişi türkiye'yi kabul etmeleri konusunda kendilerini cem uzan'ın ikna ettiğini belirtti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yapılması gereken şudur ki;

 

1)Önce iç temizlikleri yapmak.Orduyla bağlantılı otoriter bir lider getirerek ülkedeki genel otoritenin sağlanması.

2)İsrail ile bütün bağların kesilmesi.

3)Türk değil,Anadolu milliyetçiliği kavramının yaygınlaştırılması.Türk,Kürt,Laz,Çerkez vb. etnik kimliklerin ayrımcılığa gitmemesi ve gündemde olan"beyaz Türk ve Siyah Türk"kavramlarının hızla yok edilmesi.

4)Türk Dil Kurumunun yeniden yapılanması.

5)Adalet sisteminin yeniden yapılanması.

AB konusunda ise bizi kesinlikle bölmek isteyen Avrupa ile şartlar ne olursa olsun işbirliği yapılmaması gerekmektedir.Aynı zamanda Ruslaşmış Türki Cumhuriyetlerden medet umulmamalıdır.Rusya-Çin ve Arap ülkeleriyle bir Asya Birliği kurulmalı ve ARTIK ORTADOĞULU VE ASYALI OLDUĞUMUZU KABUL ETMEMİZ GEREKMEKTEDİR.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Bu konu su gunlerde universitedeki arastirma konum olmakla beraber sunu eklemek istiyorum:

- Eger AB uyelerinin su anki durumuna bakarsak, hangi biri bizden daha iyidirki? Yunanistan, bir AB uyesi, ulkede bir tane cami bulunmaktadir. Boyle bir ulke nasil oluyor da Avrupa Birligi uyesi olabiliyor, cok ilginc dogrusu. Sirf Yunanistan mi? Hayir, digerleride ayni sekilde. Ispanya, Italya, Fransa.. Bunlar hakediyorda Turkiye gibi Asya ve Avrupa yi birbirine baglayan bir ulke neden kabul edilmeyi hak etmiyor?

- Ama diger dusunceseni belirten bazi arkadaslarin yorumlarina katilmaktan kendimi alamiyacagim. Cunki, yerden goge kadar haklilar. Turkiye gibi daha insan haklari oturmamis bir OrtaDogu ulkesi nasil olurda AB'nin ustesinden gelecek? Turkler buyuk bir kultur travmasindan gececekler. Hos, cogu kisim cahil oldugu icin, bunun farkinda olmuyacaklar ama bu bizim AB deki yerimizi hicte iyi kilmayacak.

- Bize avantajlarida var tabiiki. Pasaport veya vize islemleri olmuyacak, avrupa ya girip cikarken. Ekomomimiz kesinlikle duzene girecektir. TL yerine, euro kullanacagiz. Insanlarimiz belki birseyler ogrenecekler, bilangual olacaklar kimbilir?

- Unutmamak lazimki, AB'nin amaci, "Avrupa Ulkeleri" ni birlestirip ortaya yeni bir guc cikarmak. Bugun para birimini degistiren bir organizasyon, yarin dili de degistirir. Bir ulkenin diline karisma haddini gosterenin artik herseye gucu yeter. Ve neticede bize bu guzel Turkce yi unutturup, zindan edebilirler.

-Iyi dusunmek lazim, ama bastakilerin gonlu AB'den yana. Umarim hakkimizda hayirlisi olur.

-AB'nin Turkiye'yi kabul etmemesi icin mantikli bir sebep goremiyorum,sadece bize naz yapiyorlar. Bizi kabul etmek z-o-r-u-n-d-a-l-a-r!!! Baska caresi yok. Cografi bakimdan COK muhtesem bir noktadayiz. Bunu kimse kacirmak isteyemez, istemez.

Insallah yazacagim bu konudaki rapordan A alirim!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.