Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2006 19 yıl Efendim Ramazân-ı Şerifleriniz hayrolsun.. Dilinizde güzel söz, yüzünüzde tebessüm, gönlünüzde iyilik dâimî olsun.. Sofranız inşirâhlı, hoşafınız mümbit, katığınız semereli olsun.. İşiniz bol kazançlı, eviniz lebâlep, yuvanız râbıtâlı olsun.. Sözünüz muteber, özünüz sahih, gözünüz tok olsun.. Diliniz kısa, ayağınız fâsıla, üstünüz pîrupak olsun.. Ve efendim bunlar da benden size birkaç Ramazan mânîsi olsun.. Ahmet Ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Hükümet zamları açıkladı Sen o gömleği ancak rüyânda görürsün Ezanlar hep okundu İftarlığım bir kuru simitti Ben ki otuz yıllık memurum Bu bana epeyce dokundu Eski Câmî direk ister Evde çocuklar börek ister Bunlar hiç mi bilmez ki Yoksulun canı neler ister Davulumun ipi kaytan Kalmadı sırtımda mintan On senedir aynı takımı giyerim Yok mu bunlarda îzân Sabah erkenden çıktım yola İki otobüs bir de minibüse bindim Üç kuruşluk maaşım vardı Onu da yollara verdim Akşamdan pilâvı pişirecektim Yine karnımı şişirecektim Hükümetin verdiği zam yetse Bir yaşıma daha girecektim Çatal kaşık elimde Kulağım ezan sesinde Çatala gerek yoktur Yemeğim sâde sudur Yemeğimin tadı yoktur İçinde et yoktur Çoluk çocuk aç gezer Biz zâten oruçluyduk Midemin içi boştur Sepetim ondan da boştur Evde çocuklar pide bekler Bu devran böyle daha ne kadar gider Tepsiler dizi dizi Seyrederler raflarda bizi İçine koyacak böreğim yok Bu millet sandığa gömecek sizi İnananlar oruç tutar Gönülleri hep bir atar Seçim zamânı yaklaşınca Onları sömürenler de artar Yandaşları kapımıza gelir Cümlemize selâm verir Ramazan yardımı adıyla Zâten hakkımız olanı verir Açıldı müminin gözü Hakk’a teslimdir özü Her iki cihanda da Soracaklar bunların hesâbını Akşam ezanı dinlemek Sahur vakti yemek yemek Bunlara özgü şeylerdir Bu milleti aptal bellemek Yaptığınız hatâlar yığın Gidin AB’ye sığının Bilir misiniz ki âhı elbet tutar Açlığa terk ettiğiniz halkın Halayıklar halayıklar Masa başında uyuklar Milletin sesini duyunca Kaçacak delik ararlar Kavuştuk Avrupa Birliğine Yobazlar bayram yapar Seksen yılda kurduğumuz ülkeyi Dört yılda paylaştırdılar Emperyalistlerin nîmeti Ölçülür mü kıymeti Onlardan yana olanlara Dağıtırlar istediklerini Bak geldi ağaları beyleri Bak da gör seni bu hâle getirenleri Gör ve anla seni yönetenleri Anla ki başlarına yıkılsın çarkları Yaram derindir eşme Aman derdimi deşme Geldikleri gibi gitmişlerdi Gidenleri geri getirdiler Bu vatanın şehitleri Gökten seyreder bizleri Eli öpülecek yiğitlerin Sızlatırlar yüreklerini Duvardan kedi atladı Bekçinin ödü patladı Çalıya askerleri yolladılar Bunların ar damarı çatladı Bu aya sultan ay derler Kaymak ile baldan yerler Ezelden âdet kılınmıştır Eşkıyâya pey verirler Ramazan’a hürmet gerek Nîmete şükür gerek Eşkıyânın yanında olanı Onun yanına göndermek gerek İmam gider Amerika’ya Cemaati bekler ağzı açık Çalıdan ümîdi kesince Bakar melül melül Kanmayın Müslüman’ım demelerine İnanmayın değiştim demelerine Kırkından sonra değişmenin Yoktur mümkün olan hiçbir yolu Sahur vakti emindir Hoşaf suyu serindir Artık uyan İmam Efendi Bu ülke sâhipsiz değildir Karşıma fener geldi Aklıma neler geldi Yola geldi sanırdık ama Gittiğinden beter geldi Sokak yolu dar mıdır Minâresi var mıdır Bir de Reîsicumhur olacakmış Acep bunda akıl var mıdır Var git köyünü hazır et Hâlin oldu Menderes Son günlerin yaklaştıkça Çoğalır oldu hiddet İktidarsın diye sevinme Koltuğu kendi malın bilme Sandık önümüze gelince Gideceksin ananı alıp geldiğin yere Şükür bu aya girdik Akşam hilâli gördük Aman sabreyle arkadaşım Seçimlere ne kalmıştır Dayan anam dayan bacım Dayan kardaşım dayan yoldaşım Onları sandığa gömmesini de biliriz İşte budur Allah’tan tüm niyâzım ***
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.