Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GRUP YENICAG


neophyte

Önerilen İletiler

Yeniçağ

Güçlü bir müzik altyapısına sahip, newage formunda Türkçe sözlü eserleri ile dikkat çeken bir Türk Müzik grubu.

 

Yeniçağ; üç yakın dostun (ruh üçüzünün; Ferhat Özgür Kale, Serdar Kiper ve Ömer Faruk Narlı) 15-20 yıllık birliktelikleriyle oluşan temelli, kendilerinde tezahür eden his ve duygu yoğunluğu ve bundan müteşekkil geliştirdikleri ortak bir anlatımı veya müzik dilini, benzer dalga boyundaki dostlarla paylaşım projesidir.

 

Albümleri

 

1 - ŞARKIMIZ (1994)

2 - AZAP (1997)

3 - GÖLGELER (2003)

4 - SEBEP (2005)

Bu üç dost tamâmen “synthesizer”‘lar kullanarak yaptıkları enfes müzik albümleriyle hitap ettiği kitleyi hayretlere sevketmiş, kısa zamanda pek çok hayranları olmuştur.

 

1994 Şarkımız: İlk albümleri olup Marmara Müzik’ten 1994′ün aralık ayında yayınlandı. Kısıtlı imkânlara rağmen kendi güftelerinin yanısıra Necip Fazıl Kısakürek’in Şarkımız ile O erler ki ve de iki muhtelif anonim şiire beste yaptılar. Seslendikleri camiada synthesizer tabanlı elektronik müziği işleyenlerin ilki oldular. Yepyeni soluk olmalarına rağmen çok sevildiler.

 

1997 Azap: Merakla beklenen ikinci albümleri 1997 mart’ında fsf’den çıktı. ilk albümlerine nisbetle daha sağlam altyapı ve besteler ile sâdece kendilerine ait sözler ihtivâ ediyordu. orijinal bir enstrumantel müzik de mevcuttu… Albümün kapağındaki hazin yazının “ve bizi size bıraktık…” şeklinde bitmesi hayranlarınca yeise yol açtı. Kendilerinden senelerce ses seda çıkmaması kapandıklarına yorulurken, ta ekim 2002′de dönüşleri muhteşem olacaktı.

 

2002 Gölgeler: Bu kez Marmara Müzik tarafından ekim ayında yayınlanan üçüncü albümleri ilk defa geniş kapaklı ve kasetin berâberinde cd olarak çıktı. Böylece elektronik müziklerinin tam kalitesi dinleyiciye ulaşmış oldu. Kendi söz ve bestelerinin hâricinde M. Fethullah Gülen’in üç şiirine orijinal besteler yaptılar. beş buçuk senelik arada boş durmamış olacaklar ki, her parçanın ritm, melodik ve altyapısı kuvvetli, kullanılan enstrumanlar da zengindi. Albüm büyük beğeni topladı.

 

2005 Sebep: Hayranları Gölgeler’i o kadar sevmişti ki, yeni albümün yolunu gözler olmuştu. tehirle de olsa 2005′in Ekim’inde yayınlanan “Sebep” adını verdikleri bu albümün mana ismi “ay ve güneş”ti. Yine hârika, orijinal sesler, besteler, güfteler, altyapılar ve vokallerle kendilerini aşmışlardı. Her albümleri gibi bunun da tarzı farklıydı, bambaşkaydı. Büyük cesâretle ilk defâ orchestral syhomny, progressive, trance, fusion, techno, flamenko, blues, jazz, trip hop vb. türleri bol efektlerle harmanladıkları altyapılarıyla yine orijinâl olan bestelerinin vokal yorumları tempolu ve esnekti. Farklı altyapının farklı vokalle aynı seviyede konuştuğu bir albüm olan “sebep”te işlenen mevzû “nat”tır(Peygamberimiz Hz.Muhammed’e övgü). Albümün onbuçuk dakika süreli son parçasında kronlojik olarak mazilerinde bıraktıkları besteleri göz kırpışlarıyla sıralayarak hüzünlü melodinin akabinde yağmurla bitirmeleri kalplerde mâtem dalgaları estirip, akıllarda soru işâretleri bıraktılar: “acaba bu vedâ albüm müydü? “kapaktaki ‘yeniden buluşulur mu, bilinmez…’ ibâresi, Azap albümündeki ‘bizi, size bıraktık…’ ifâdesiyle aynı mıydı?” şimdilik meçhûldu. yine de sevenleri, onların yanındaydı. dualarından esirgemeyecekti. onlar da bunu biliyorlardı…

 

İşte.. Yeniçağ’ın serüveni böyledir. Ne yazık ki geniş kitleler harikulade eserlerinden habersizdir. Şarkılarını duyanlar şaşırır, büyülenir ve hayran kalarak onları merak ederler. Çünkü “Yeniçağ” klasik anlamda prodüksiyon, albüm çıkarma, popüler kültür, ezgi vs., piyasa, konser, tür-tarz kategorizasyonlarından kendisini olabildiğince uzak tutma eğilimindedir… Prensiplerini doğru bulunabilirse de nice insanın sanatlarından mahrum kalması üzücüdür..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.