Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

6.Filo


Misafir Marcus

Önerilen İletiler

1964–1965 Yıllarında Kıbrıs bunalımı patlak vermişti. Bu durumda Türkiye Kıbrıs’a müdahele edecekti. Ancak bu müdahale ABD başkanı Johnson’ın İnönü’ye gönderdiği “Türkiye’nin müdahelesi halinde 6. Filo’nun bunu engelleyeceği…”nin yazılı olduğu mektupla engelleniyordu.

 

ABD Akdeniz’de görev yapan aynı 6. Filo’yu 10 Şubat 1969 günü İstanbul’a gönderiyordu. Zamanın yüksek öğrenim gençliği ise 6. Filo erlerini karaya çıkartmamaya ve bu Filo’yu Türkiye’den kovmaya and içmişti. 6. Filo’nun İstanbul’a demirlediği 10 Şubat günü İslamcıların “mücahit” yazarı ve örgütleyicisi Mehmet Şevket Eygi’nin gazetesi “Bugün” haberi şöyle veriyordu:

 

“Amerikan 6. Filo’sunun Türkiye’de bulunması Türkiye’nin zararına değildir”

 

Oysa gelen 6.Filo Türkiye’yi Rusya’dan korumak için gelmiyordu. Çünkü artık Rusya Kars ve Ardahan’dan toprak ve Boğazlardan üs isteyen Rusya değildi. Hatta bu tutumları yüzünden Türkiye’yi Amerika’nın kucağına ittiklerini de biliyorlar ve bu tutumlarından vazgeçtiklerini söylüyor ve özür diliyorlardı.

 

Amerika’nın Kıbrıs konusunda ki tutumuna ve Rusya’nın tutumuna bakarsak farkı çok açık şekilde görürüz.

 

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nda hazırlanan 22 Mart 1947 tarihli bir belgede, Kıbrıs’ın Yunanistan’a geçmesine Amerikan hükümetinin muhalefet etmeyeceği bildiriliyordu. Ayrıca Johnson, İnönü’ye gönderdiği mektupta “Türkiye’nin Kıbrıs’a müdahelesine Amerika’nın en acil bir şekilde tepki göstereceğini” söylüyordu. Peki Rusya’nın o zaman ki tutumu ne idi?

 

Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı Gromiko, 7 Aralık 1964’te yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Toplantısı’nda; iki ulusal topluluğun varlığını kabul etti ve savundu. 22 Ocak 1965’te İzvestiya gazetesine verdiği demeçte de ”Adada yaşayan iki toplumun özel durumlarını içine alıp iki ayrı eyaletten kurulmuş tek ve bağımsız federal bir Kıbrıs Hükümeti kurmanın mümkün olabileceğini” belirtmişti.

 

Sosyalist Arnavutluk’ta 1965’te yapılan Birleşmiş Milletler genel görüşmelerinde Türk tezi doğrultusunda oy kullanan beş ülkeden biri olmuştu. Enver Hoca, 1967’de yapılan Halk Cephesi Kurultayı’nda Kıbrıs konusunda şunları söylemişti:

 

“Türkler, Kıbrıs’ta yaşayan kardeşlerinin hak ve çıkarlarına karşı yapılacak her saldırıya aynı biçimde karşı koymaya hazırdır. Arnavut milleti, Türklerin kanuni haklarını korumak amacıyla giriştikleri mücadelede kendilerine daima yardımcı olmuş ve gelecekte de olacaktır…”

 

Sosyalist Arnavutluk başbakanı Mehmet Şehu’da “Arnavut Silahlı Kuvvetleri, Türk kardeşlerinin her an emrindedir.” demişti.

 

Bu hatırlatmalardan sonra konumuza geri dönelim. 6. Filo Karadan askeri kuvvetler ve polis, denizden de donanmaya ait hücumbotlarımızın muhafazası altında Dolmabahçe ve Beşiktaş açıklarına demirledi. Mehmet Şevket Eygi’nin İslamcı Bugün gazetesi haberi şöyle duyurdu “6.Filo geldi ve demirledi. Solcular karşılarında orduyu görünce sinip oturdular.”

 

Gelgelelim bu sinme çok kısa sürdü. Harun Karadeniz “olaylara meydan vermeden direneceğiz” demiş ve öğrenciler “Bağımsız Türkiye” diye bağırarak yürümüştü. O gün polisin müdahelesi ile 15 öğrenci yaralanmış ve 20 öğrenci gözaltına alınmıştı.

 

Amerikan 6.Filosu erleri aylardır denizlerde kadınsız dolaşıyorlardı. İstanbul’a gelmiş karaya çıkıp genelevlere uğramak için can atıyorlardı. Karşılarına Türk Gençliği dikilmiş, sizi karaya çıkartmayız, defolun evlerinize, Yankee Go Home! diye bağırıyorlardı. Eygi’nin İslamcı gazetesi Bugün; Türk Öğrencilerin bu direnişini 13 Şubat’ta bakın nasıl haber yapıyordu:

 

“Kızılcıklar dün de tehdit ve tecavüze devam ettiler”. Bu arada Eygi aldığı bir hapis cezası ile soluğu hacda almıştı. Yazılarına oradan da devam ediyordu. Amerikan askerinin Türk topraklarına inişine engel olmaya çalışan gençliğin yaptığı hareketi tehdit ve tecavüz olarak niteleyen Eygi Arabistan’dan cihad çağrıları da yapmaya başlamıştı. 14 Şubat’ta ilgili gazetede çıkan yazısında “16 Şubat Pazar günü, gün doğmadan Bayezıt camiinde toplanınız! Kafirler bizim cemaatimizi görünce hapı yutar zaten” diyordu. Bahsettiği “kâfirler “ ise o gün Taksim meydanı’nda 6. Filo’ya karşı toplanacak olan Türk Gençliği idi. Eygi’ye göre Amerikan askerleri değil, Türk gençliği kafir idi!

 

11 Şubat saat 19’da 6.Filo erleri korkularından sivil kıyafet ile gemilerinden inerek muhtelif araçlarla gece kulüplerine, pavyonlara ve İstiklal caddesi’ne dağılmışlardı. Bu haber duyulur duyulmaz Çemberlitaş Kız Talebe Yurdu öğrencileri Bayezıt Meydanı’nda toplanarak yürüyüşe geçtiler. Ellerinde şu dövizler vardı:

 

Türkiye 6.Filo’nun genelevi değildir

 

ABD; istemedik, istemiyoruz, istemeyeceğiz,

 

Halide edip, bayrağını yıllar sonra taşıyoruz!

 

Ayrıca gösteri sırasında halka bildiri dağıtmışlardı. Bildirilerin bir cümlesi şöyle “Birinci Kurtuluş Savaşı’nda Türk erkeği ile omuz omuza çarpışan Türk kadını, bugün yine görevinin bilincindendir.

 

Türk gençliği bu tutumu sergilerken Mehmet Şevket Eygi Türk gençliğini komünist olmakla itham ettiği gibi dini hassasiyeti yüksek ancak bilinçsiz Müslümanları dolduruşa getirmeye devam ediyordu. 15 Şubat’ta ki Bugün gazetesinde deniyor ki

 

“Kızılları boğmanın vakti geldi.Kızıl emperyalizmin para ile tutulmuş uşaklarını en ufak kıpırdanışta gebertmek için and içildi”

Görüldüğü gibi Eygi’nin Bugün gazetesine göre 6. Filo’nun İstanbul’a inmesine engel olmak isteyen Türk çocuklarını gebertmek üzere and içilmişti. İslamcılığı “Amerikan Pezevenkliği” düzeyine düşüren Bugün Gazetesi dindar Türk insanını Amerikan askeri haline getirmeye çalışıyordu ve Amerikan uşaklığını utanmazca ibadet düzeyine yükseltiyordu.

 

Mehmet Şevket Eygi; Arabistan’da 9 Şubat’ta yazdığı ve 16 Şubat’ta Bugün gazetesi’nde yayınlanan yazısı ile Müslümanları cihada davet ediyordu.

“…Komünizmin küfrüne karşı derhal silahlan. Stalin’in ve Deccal’ın **********leri olan kızıl veledler bütün Müslümanları karşılarında bulmalıdırlar…( Eygi; Atatürkçü gençliğe hem komünistlikle hem de deccalın **********liği ile küfrediyor. Deccal kim ola?) “…bir şeyler olursa silahlar patlar patlamaz vazifeye koşmaya çalışacağız. İnşallah kızıl kafirlerin, deccal uşağı dinsizlerin tepelerine birer birer intihar uçağı gibi ineceğiz”

Ve sonunda olan olmuş, 16 Şubat 1969 günü, İslamcı Eygi’nin çağrısıyla toplanıp silahlanarak Türk Gençlerinin üzerine çullanan bilinçsiz Müslümanlar, 2 kişiyi öldürmüş, iki yüzden çok kişiyi ağır bir biçimde yaralamıştır. İşte Türk tarihine Kanlı Pazar olarak geçen olay budur. Olaydan bir gün sonra; Bugün gazetesi haberi şöyle veriyordu:

“Kızıllara unutulmaz bir ders veren halk, polisi ve askeri omuzlarında taşıdı”

 

Müslümanları camilerde toplayıp Amerikan 6. Filo’suna karşı direniş yapan Türk gençlerine saldırttıktan sonra Eygi’nin bankadaki hesabına 350 000 Dolar yatırılmıştı:

 

“Cidde>Hollanda Bankası Konte No: 86473/4936–8.3.1969-München Commerzbank A.G.>”Journalist”Mehmet Şevket Eygi: 350 000 USD”

Özakıncı’nın deyimi ile işte 6.Filo İslamcıları.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Müslümanları camilerde toplayıp Amerikan 6. Filo’suna karşı direniş yapan Türk gençlerine saldırttıktan sonra Eygi’nin bankadaki hesabına 350 000 Dolar yatırılmıştı:

 

“Cidde>Hollanda Bankası Konte No: 86473/4936–8.3.1969-München Commerzbank A.G.>”Journalist”Mehmet Şevket Eygi: 350 000 USD”

Özakıncı’nın deyimi ile işte 6.Filo İslamcıları.

 

 

okudukça hep tarih tekerrürden ibaret galiba dedim.

hatırlatma için teşekkürler marcus.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sayin Marcus,bugün farkli bir yerdemiyiz,hayir,1969 veya 2006 farkeden ne olduki bence hicbir sey.bu söylediginiz müslümanlar!!yani Eygi gib adamlar kurtulus savasinda da vardi,1969 da vardilar ve 2006 da yine varlar,dikkat edin;Türkiyeyi sevenlerin karsilarinda dikilenlerin kimler olduguna.ben söyleyeyim isterseniz,Türkiye gazetesi ve TGRT,Zaman,Vakit,ve Samanyolu,birilerinin arkasinda I HLAS holding digerlerinin arkasinda Fetullah Gülen,Kurtulus savasinda kimler vardi,Seyhülislam Mustafa efendi ve tartisma olmasin diye adini vermeyecegim bazi dinciler.ve ne yazikki o dediginiz dönemde 6.Filonun karsisina dikilerek Türkiyenin serefini ve namusunu korumak icin gögüslerini geren genclerden bircogu bugün medya patronlarinin gazete köselerinde Amerikaya ve Avrupa Birligine alkis tutmaktadirlar.Biz hangi derdimize oturupta yanmaliyiz,maalesef,sizinde bahsetmis oldugunuz gibi,inanci cok yüksek fakat saf halkimiz bütün bu yönlendirmelere acik ve tehlikelere karsi korumasizdir.

Ama biz yinede umudumuzu yitirmemeliyiz,zira;

 

Vatanin bagrina düsman dayasin hancerini,

Bulunur kurtaracak bahti kara maderini..

M.K.ATATÜRK

 

Saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu guzel yazı ıcın tskler marcus :clover: bızler 6. fıloyu denıze doktuk.ama malesef Turkıyede bazı kesımler emperyalızmle savasan ulkesını koruyan bu ınsanların ustune geldıler oldurduler.sımdı onlarda abd emperyalızmını yavas yavas anlıyorlar,dahada tam anladıkları soylenemez aslında.ama ıs ısten gectı o kadar ınsanımız bosuna oldu.yazık gercekten cok yazık.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Bravo arkadaş. Harika bir yazı. Ne gariptirki Türkiye'nin ufkunu kapayanlar dün olduğu gibi bugünde çok hızlı çalışmakta ve uşaklık yapmaya devam etmekteler. Bağımsızlığın ve özgür yaşamanın ne anlama geldiğini bilmeyenler kendilerine tabiki bir efendi bulacaklardır. O da ABD. Emperyalizme karşı bu ulus direnmiş savaşmış ve kazanmıştır. Eminim ki yine bu savaşta galip çıkacağız. Türkiye'den başka gidecek yerimiz var mı? Hayır. O halde evimizi savunmaya devam etmeliyiz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.