Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kültür Bakanlığı, 'Bizim Oscar adayımız Dondurmam Gaymak'tır' dedi...


marti_name

Önerilen İletiler

Önceki gün Kültür Bakanlığı nezdindeki bir seçici kurul, şubat ayında yapılacak olan Amerikan Film Akademisi ödüllerinde yarışacak olan filmi seçti. Buna göre ülkemizi bu yıl Oscar aday adayı olarak "Dondurmam Gaymak" isimli film temsil edecek. Senaryosu ve yönetmenliğini Yüksel Aksu'nun üstlendiği filmin en önemli özelliği oyuncularının tamamının profesyonel oyuncu olmayan Muğlalılar'dan oluşması.

 

Filmde sadece dondurmacı Ali Usta rolünü Muğla Devlet Tiyatrosu sanatçısı Turan Özdemir canlandırıyor. Muğlalılar'ın Memet Ali Alabora'nın koçluğunda rol aldığı film ilk olarak da Muğla'da gösterime girmişti. Küçük bir köyde eski yöntemlerle dondurma üretip motosikletiyle satan Ali Usta'nın kendi çapında globalleşmeye karşı verdiği kavganın komik öyküsünü anlatan film, İstanbul Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü; Adana Altın Koza Film Festivali Halk Jürisi En İyi Film, Jüri Özel Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı. Yapımcılığını Hermes ve Makara Film'in üstlendiği "Dondurmam Gaymak" 250 bin YTL'ye mal oldu.

 

Ayrıca Muğla, Ula, Akyaka, Marmaris, Milas ve Gökova belediyeleri de çekimleri lojistik olarak destekledi. Bu yıl 79'uncusu düzenlenecek olan Akademi Ödülleri 25 Şubat 2007'de yapılacak. Yabancı dilde en iyi film Oscar'ı kategorisinde aday adayı olan ülkemiz henüz Oscar'a aday bir film çıkarmayı başaramadı. Bu yıl aday olarak seçilen filmler 23 Ocak tarihinde açıklanacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.