Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AMERİKANIN TÜRBAN ANLAYIŞI


İSTİHBARAT

Önerilen İletiler

SEA ISLAND G-8

 

Bush yönetimi ILIMLI ISLAM PROJESI'nde Türkiye'yi bir laboratuvar olarak görüp,deneylerini ona göre yapiyordu.

 

9 Haziran'da Georgia Eyaleti'ndeki SEA ISLAND'da G-8 zirvesi vardi.G-8 liderleri Baskan Bush'un Büyük Ortadogu projesini konusacakti.Bush,Basbakan Erdogan ve cok sayida Arap lideri davet etti.

 

Ancak Misir Devlet Baskani Hüsnü Mübarek dahil bircok Arap lider daveti reddetti.Basbakan Erdogan katilacagini bildirdi.Demokratik Ortak sifatiyla davet edilen Tayyip Erdogan, THY'ye ait GÖKSU ucagi ile esi Emine,kizlari Esra ve Sümeyye,gelini Sema Erdogan'la Amerika'ya gitti.

  

Almanya Basbakani Gerhard Schröder,Fransa Cumhurbaskani Jacques Chirac,Ingiltere Basbakani Tony Blair,Italya Basbakani Silvio Berlusconi,Japonya Basbakani Jumichiro Koizumi,Kanada Basbakani Paul Martins,Rusya Federasyonu  Bakani Vladimir Putin ve AB Dönem Baskani ve Irlanda Basbakani Bertie Ahem,Savannah kentindeki askeri havaalaninda önlerine kirmizi hali dösenerek karsilandilar.Ülkelerinin milli marslari okunduktan sonra helikopterlerle zirvenin yapilacagi otele gittiler.

 

Basbakan Erdogan ve bazi Arap ülkelerinin liderleri geldiginde ise kirmizi halilar kaldirildi,bando havaalanini terketti.Erdogan tas zemnide yürüyerek helikoptere bindi.

 

Erdogan aksam yemeginde Berlusconi ve Schröder'in arasina oturtuldu.

 

AKP yanlisi medya haberi,"BASKAN BUSH,ERDOGAN'A BÜXÜK ADAMSIN DEDI"basligiyla verdiler. (Ah Kibariye ah,Bush'tan duydun dimi Erdogan'in büyük adam oldugunu)

 

Zirvede Türkiye'ye.yeni olusturulan demokrasi yardim diyalogu cercevesinde Türkiye'ye demokratik ortak sifatiyla es baskan olarak görev verildi.Amerika önce es baskanlik gibi bir sifat veriyor sonra da büyük adamsin dedirtiyordu.

 

 

COLIN POWELL: "TÜRKIYE ISLAM ÜLKESI "

 

(gelecek yazida)

 

Yilmaz Polat CIA'NIN MUTEBER ADAMI

 

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bizim için sıradan bir örtünme geleneği olan türbanın şekil değiştirerek geldiği noktayı göstermesi açısından ilginç..Bu şekle gelmesinde açıkca Amerika'nında katkısı olduğunu düşünüyorum o yüzden sergilemeleri gayet normal..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

COLIN POWELL:TÜRKIYE ISLAM ÜLKESI

 

Bush yönetimi Ilimli Islama artik dilini iyice alistirmisti.Amerikali politikacilarin uzmanlik alanlarindan biri Islam olmustu.Washington Türkiye'nin yeni kilifini,Islam ülkelerine üst düzeyde tanitmaya basladi.

AKP ile baslayan yeni iliskiler sonunda Türkiye'deki müslümanlarin gözünde "BÜYÜK SEYTAN"olan Amerika artik dost olmustu,Erdogan'da AMERIKA'YI su yolu yapti kendine ayrica Islam ülkesi oldugumuz icin Arap dostlarimizlada kuzu sarmasi olmaya baslamis Israil'e dikleniyorduk)

 

Önce Disisleri Bakani Colin Powell,harekete gecti.Powell,Alman ZDF televizyonuna yaptigi aciklamada,Türkiye'yi Islam Cumhuriyeti olarak Pakistan'la ayni kategoride degerlendirdi.Powell Irak'i isaret ediyor,Türkiye'yi örnek olarak gösteriyordu.Irak'ta tipki Türkiye gibi demokratik bir Islam devleti olabilirdi.Powell cok acik konusuyordu.

 

"Islam'in demokra ile bir arada var olamiyacagini gösteren bir neden yok.Bu bizim benimsemedigimiz bir yargi.Neden Türkiye gibi bir Islam ülkesi ve Türkiye'de ki gibi bir demokrasi olmasin."

 

Powell'in sözleri AKP hükümetini sevindirmisti;ama "Islam ülkesi"yakistirmasi Türkiye'de rahatsizlik yaratti.AKP sessiz kaldi.Birkac gün sonra Washington'da Amerikan-Türk Konseyi'nin yillik toplantisi yapildi.

 

Cumhurbaskanligi makamini temsil eden Türkiye'nin  Washington Büyükelcisi Faruk Logoglu,Türkiye icin Ilimli Islam yakistirmasina tepki gösterdi.

 

Logoglu'nun sözleri salonda bomba etkisi yaratti:

 

"Türkiye Cumhuriyeti demokratik ve laik bir devlettir.Devlet ile din arasinda kesin bir ayrim vardir.Türk anayasasi'nin hicbir yerinde belirli bir dine atif yapilmaz.Türkiye'de yasalar sadece laik temellere dayanir.Din Türkiye'de yasalarin kaynagini olusturmaz.Bunun sonucu,inanclari ne olursa olsun bütün Türk vatandaslari ayni yasalara tabidirler.Özetlemek gerekirse,Türkiye demokratik ve laik bir devlettir."

 

Peki  Bush yönetimi neden Türkiye'de laik kesimi degilde ilimli Islamcilari kendine ittifak olarak secmisti?

 

Powell'in gaf yapmasi mümkün müydü?

 

Tabii ki degildi.Powell son derece dikkatli biriydi.Genelkurmay Baskanligi görevinden bu yana Türkiye'yle yakin isbirligi icinde olmustu.Dolaysiyla Türkiye'nin nasil yönetildigini biliyordu.Dili sürcmüs olamazdi.Öyleyse bir tek olasilik vardi ve o da yönetimin "ILIMLI ISLAM"teorisinin artik uygulamaya konulacagiydi.

 

Amerikalilarin Islam dünyasiyla ilgili cok sayida calismasi vardi.Bunlarin cogu gizli degildi.CIA son zamanlarda  calismalarinin bir bölümünü kamuoyuna acikladi.Son cikan raporlardan birinde Islam dünyasi 4 baslikta inceleniyordu:Kökten dinciler,Tutucular,Ilimlilar ve Laikler.Bush yönetimi öncelikle Ilimli Islamcilari desteklemeye karar verdi;ancak ülkede durum farkliysa,köktendincilere karsi,tutuculardan yana tavir koyacaklardi.Laikler ise duruma göre desteklenecekti.

 

CIA'ya göre Türkiye'de,El Kaide ve Kaplancilar gibi köktendinciler de vardi.Kemalistler Laik kesimi olusturuyordu;ama onlarda Amerika'ya yakin degildiler.Bu durumda en iyi ittifak  ilimli Islamcilarla yapilabilirdi.AKP hükümeti,buna en güzel örnekti.Iktidarin desteklenemsi gerekirdi.

 

Yilmaz Polat-CIA'nin muteber adami

 

++++++++++++++

 

Yukarida anlatilanlarin isiginda,Türkiye'de özellikle 2007 yilindan sonra baslatilan cadi avinin perde arkasini hala anlayamiyorsak birdahada anlayamayiz.AKP'ye muhalif olan herkesin yarin bilmem ne bahanesiyle tutuklanmamasi ihtimali yüzde kactir dersiniz?

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

++++++++++++++

 

Yukarida anlatilanlarin isiginda,Türkiye'de özellikle 2007 yilindan sonra baslatilan cadi avinin perde arkasini hala anlayamiyorsak birdahada anlayamayiz.AKP'ye muhalif olan herkesin yarin bilmem ne bahanesiyle tutuklanmamasi ihtimali yüzde kactir dersiniz?

 

 

saygilarla

 

Geçen National Geographic kanalda ikinci dünya savaşı ile ilgili bir belgesel seyrettim bölümler halindeydi sanırım 5 bölümden oluşuyordu..İkinci dünya savaşı başrol oyuncusu Hitler'in işbaşına gelip halkı nasıl yavaş yavaş bir karanlığın içine çektiğini belgelerle,görüntülerle bir kez daha izledim..Birinci dünya savaşında Almanya'nın hezimetinin imzalandığı bir Paris banliyosundaki tren vagonunda imzalanan anlaşmaya ithafen ; Fransa'yı ele geçiren Hitler aynı vagonda bu kez anlaşmayı Almanya lehine imzalıyordu..Adamdaki intikam duygusuna bakarmısınız?..Peki ne demişti bizim "Liderimiz" ; "Bir gün türbana selam duracaksınız"...'Minareler süngümüz, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker"...Sanırım bizde yakında bir Schindler'e ihtiyaç duyacağız...

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Tayyip erdogan "Bir gün türbana selam duracaksınız".

 

Bu su demek bir gün kokusmusluga selam duracaksiniz..

 

Ya arkadaslar simsiki kapananların birçoğu kokuyor gercegi bu, iki metreden kokuyorlar hemde inanilmasi dayanilmasi zor bir koku..

 

Kadin pakistana gitti orda bakiyoruz pakistanli kadinlarin saclari acik sadece sacinin üzerine birakilmis bas örtüsü dikkatinizi cektimi bilmem bizim emine hanim türbanli hani desen kendisi arap onun icin yapiyor ama Türban araplar da yok..

 

Bu kokusmusluk yok.

 

Korkarim bu kokusmuslugu pakistanli erkeklerin örnek alip kendi kadinlarina uygulamasindan

 

Bunlar kötü örnek herkese kötülükleri dokunacak cinsden !!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Islamda türban olgusu yoktur.Ayetin bilerek kadinlar aleyhinde carpitilmasi sonucu bir sac teli görünmez baskisi baslatildi kapanan kadinlara karsi,kapanan derken yani geleneksel olarak örtünen kadinlar icin bir baski kampanyasi baslatildi.Bu kampanyanin temelinde Laik düzene bir baskaldiri vardir.Laik düzeni hazmedemeyen,seriat takimi ve onlarin cemaat önderleri tarafindan hayasizca bir sekilde ayetlerin anlami carpitilmis ve kadinlarin sac telleri sex objesi olarak adlandirilmistir.Yani dinde olmayan sadece geleneksel giyim tarzlari Islami giyim adi altinda kamuoyuna yutturulmaya calisilmakta,din ulemasi kesilen birtakim Prof.ünvanli cemaat takipcileri de bunun noterligini yapmakta bunlari reddeden gercek din adamlari ise zindik diye afaroz edilmektedir.

 

Tabii ki Amerika Türkiye'nin ic isleri ile yakinen ilgilendigi icin bu türbani destekleyip Atatürkcü ve Laik Türkiye Cumhuriyetini Laik-Müslüman diye ayiristirip kendi cikarlarina calisacak calismaya can atan yönetimleri is basina getirecektir.Bu hep böyle olmustur.60 yildir ABD Türkiye'deki Atatürkcülüge karsi savas acmis ve son 8 yilda bu savasin meyvelerini almaya baslamistir.

 

AKP bir ABD projesidir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Bu amerikalılar garip insanlar onları çözmek inan zor değil. Aynı zihniyet aynı yaklaşım tarzı. Aynı etik olmayan uyanık zihniyet. Bizim türbanımızı sergileyerek inanc tazirliğinde başka bir boyut açmak.

 

İşte dini yaklaşımdan uzaklaştıkça böyle hallerin artarak çoğalması kaçınılmaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.