Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Devler Liginde Haftanın Özeti


=adem=

Önerilen İletiler

Şampiyonlar Ligi'nde 2006-2007 sezonunun ilk tur grup maçlarında ilk karşılaşmalar salı ve çarşamba günü 8 grupta oynanan toplam 16 maçla tamamlandı.

 

Şampiyonlar Ligi'nde heyecan salı günü oynanan A, B, C ve D Grubu ilk maçlarıyla başladı. İlk gün sahneye çıkan temsilcimiz Türkiye Süper Lig Şampiyonu Galatasaray C Grubu'ndaki ilk maçında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Fransa temsilcisi Bordeaux'yu konuk etti. Her iki takımdan da 90 dakika sonunda gol sesi çıkmayınca mücadele 0-0 sona erdi.

 

PSV 0-0 LIVERPOOL

C Grubu'nun bir diğer maçı da tıpkı Galatasaray-Bordeaux maç gibi golsüz sona erdi. İngiliz ekibi Liverpool'la, Hollanda Şampiyonu PSV arasında oynanan mücadele başladığı gibi sona erince, ilk maçlar sonunda C Grubu'nda dört takımda birer puanla ilk maçlarını tamamlamış oldular.

 

BARCELONA 5-0 LEVSKI SOFYA

İki dünya devinin aynı grupta buluşturan A Grubu'nda ise son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Barcelona, hem gecenin hem de Şampiyonlar Ligi ilk maçlarının en farklı skoruna imza attı. Katalan ekibi, Bulgar Levski Sofya karşısında, Iniesta, Giuly, Puyol, Samuel Eto'o ve Ronaldinho'nun attığı gollerle 5-0 galip gelerek bu sezonda kupanın en büyük favorisi olduğunu göstermiş oldu.

 

CHELSEA 2-0 W. BREMEN

A Grubu'nun bir başka favorisi İngiltere Premier Lig Şampiyonu Chelsea ise, Stamford Bridge'de ağırladığı Alman Werder Bremen'i, Essien ve yeni transfer Alman Michael Ballack'ın penaltıdan attığı golle 2-0 devirerek lige galibiyetle ve 3 puanla başlamış oldu. Ancak maçtan sonra Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun hedefinde UEFA ve hakemler vardı. Mourinho'nun, takımının galibiyetinden çok, hakemlerin kendilerine kolay kart gösterdiklerini konuşması ve UEFA'nın yanlı davrandığını iddia etmesi herkesi şaşırttı.

 

S.LIZBON 1-0 INTER

Salı günü B Grubu'nda oynanan maçlarda ise gecenin sürprizin Sporting Lizbon gerçekleştirdi. Portekiz temsilcisi, güçlü İtalyan rakibi Inter'i Marco Caneira'nın 64. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti ve önemli bir 3 puanın sahibi oldu.

 

BAYERN MUNIH 4-0 SPARTAK MOSKOVA

B Grubu'nın diğer maçında ise Bundesliga Şampiyonu Bayern Münih, Rus temsilcisi Spartak Moskova'yla kendi evinde yaptığı maçı 4-0 kazanarak, haftanın en rahat galibiyetlerinden birisini aldı. Alman panzerlerini Pizarro, Santa Cruz, Schweinsteiger ve Salihamidzic farka taşırken, takımlarını da ilk maçlar sonunda grupta liderliğe yükselttiler.

 

OLIMPIYAKOS 2-4 VALENCIA

D Grubu'nda oynanan ilk maçlara ise Valencia ve Morientes damgasını vurdu. Zorlu Olimpiyakos deplasmanına çıkan İspanyol temsilcisi Valencia, rakibinin Konstantinou'nun bulduğu golle 1-0 öne geçtiği maçta, 34, 39 ve 90. dakikalarda Morientes ve 85. dakikada Albiol'ün attığı gollerle rakbini deplasmanda 4-2 mağlup etti. Yunan temsilcisinde 66. dakikada Castillo'nun attığı gol ise, takımının kendi evinde mağlup olmasını engelleyemedi.

 

ROMA 4-0 SHAKTAR DONETSK

D Grubu'nun diğer maçı ise oldukça ilginçti. Kendi evinde Ukrayna temsilcisi Shaktar Donetsk'i ağırlayan İtalyan Roma, 67. dakikaya kadar gol sesinin çıkmadığı mücadele de rakibini 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. Roma'yı, Mircea Lucescu'nun takımı karşısında farka taşıyan goller ise Taddei, Totti, De Rossi ve Pizarro'dan geldi.

 

O.LYON 2-0 R. MADRID

Şampiyonlar Ligi'nde Çarşamba günün maçlarında ise birbirinden heyecanlı karşılaşmalar oynandı. Gecenin sonucu en çok merak edilen maçında ise Olimpik Lyon'un şovu vardı. Lyon E Grubu maçında, geçtiğimiz yıl yine bir 13 Eylül'de ağırlayıp, 3 golle evine uğurladığı İspanyol devi Real Madrid'e tekrar bir sürpriz hazırlamıştı. Fabio Capello'yla yeni bir hava yakalayan ve sezona bir çok önemli transfer yaparak giren Real Madrid, Lyon'un futbol resitali karşısında fazla bir şey yapamadı. Fransız ekibi muhteşem oynadığı bir ilk yarıda Fred ve Tiago'nun ayağından bulduğu goller rakibini 2-0 mağlup etti ve önemli bir galibiyete imza attı.

 

D. KIEV 1-4 STEAU BUKREŞ

Grubun diğer maçında ise Romanya temsilcisi Steau Bükreş, Fenerbahçe'yi eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne kalan Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i deplasmanda 4-1 mağlup ederek ilk haftanın en çok konuşulan skorlarından birisine imza attı. Romanya temsilcisini galibiyete, Ghionea, Badea ve Dica (2) taşırken, Fenerbahçe'den tanıdığımız Sergei Rebrov'un golü ise Kiev'e yetmedi.

 

MANCHESTER UNITED 3-2 CELTIC

F Grubu'ndaki ilk maçında Old Trafford'da İskoçya Şampiyonu Celtic'i ağırlayan Manchester United, oldukça zevkli geçen karşılaşmada rakibini 3-2 devirmeyi başardı. Machester'da goller Louiş Saha (2) ve 3 yıl sonra Avrupa'daki ilk golünü kaydeden Ole Gunner Solskjaer'den gelirken, Celtic'de Vennegoor ve Nakamura'nın golleri takımlarını galibiyete taşımaya yetmedi.

 

PORTO 0-0 CSKA MOSKOVA

F Grubu'nun diğer karşılaşmasında ise Portekiz'de Porto'yla Rus ekibi CSKA Moskova'yı karşı karşıya getiren maçta taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamayınca, maçta başladığı gibi sona erdi.

 

 

HAMBURG 1-2 ARSENAL

G Grubu'nda deplasmanda Alman panzeri Hamburg'a konuk olan geçtiğimiz yılın finalisti Arsenal, rakibini 2-1 devirerek Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla başladı. Arsenal'de goller, 12. dakikada penaltıdan Gilberto ve 53. dakikada Rosicky'den gelirken, uzatma dakikalarında Sanogo'nun attığı gol Hamburg'a yetmedi.

 

ANDERLECHT 0-0 LILLE

H Grubu'nda Fransız temsilcisi Lille'i ağırlayan milli futbolcu Serhat Akın'ın formasını giydiği Belçika temsilcisi Anderlecht rakibine sahasında 1 puna kaptırdı. 41. dakikada Pareja'nın golüyle öne geçen Anderlecht, daha sonra Nicolas Fauverge'nin 80. dakikada attığı gole engel olamayınca mücadele 1-1 sona erdi. Belçika ekibinde Serhat Akın yedek soyunurken, Lille Takımı'nda Türkiye liglerinden tanıdığımız Souleyman Youla, ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

 

AC MILAN 3-0 AEK

H Grubu'nın bir diğer maçında ise İtalya temsilcisi AC Milan San Siro Stadı'nda, Yunan temsilcisi AEK'yı ağırladı. Milan, Yunan rakibi karşısında rahat bir maç çıkarırken, Inzaghi, Goucuff ve Brezilyalı Kaka'nın penaltıdan attığı gollerle rakibi 3-0 mağlup etti ve H Grubu'nda ilk maçları lider olarak tamamladı.

 

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci grup karşılaşmaları 26 ve 26 Eylül tarihlerinde oynanacak maçlarla tamamlanacak. Galatasaray ise C Grubu'ndaki ikinci maçında 27 Eylül Çarşamba günü deplasmanda İngiliz Liverpool ile karşılaşacak. İkinci maçların ardından Şampiyonlar Ligi'ne yaklaşık üç haftalık bir ara verilecek ve üçüncü maçlar 17 Ekim'de başlayacak.

 

Kaynak:İHA

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.