Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kurandaki çelişkiler


haksöz

Önerilen İletiler

Sevgili Aiqean çok güzel tespitlerde bulunmuşsun..

Zaten yaklaşık iki yıldır buradayım inançlar konusunda ne bende birşeyler değişti nede karşıt fikirde olan arkadaşarda..

Yazdığın kategoriye bende giriyorum..

 

 

Teşekkürler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konuyu dagitmis olcam biraz uzgunum ama

tanrinin yoktan yarattigini solemissiniz...

Peki tanriyi kim yaratmis

Eger oda yoktan geldiyse onunda bir yaarticisi olmali!!!!

 

Bu sorunun hiçbir yere varmayacağı defalarca ispatlanmıştır.

bu soruyu Allah için soruyorsanız aynı soruyu diğer bütün şeyler içinde sorabilirsiniz.

örneğin insan. nasıl var olmuştur. onu var eden şeyler nasıl olmuştur ya onlar vs. vs.

bu soru hiçbir zaman bir yere varmaz. bunun bir yere varabilmesinin tek çözümü varlığı kendinden olan bir varlık, nesne, obje, kavram ya da siz ona ne ad takarsanız öyle birşey olması gerekir.

 

bir yazınızda demişsiniz ki canlı olan varlıklar 3 milyar önce cansız varlıklardan oluşmuştur. ya onlar nerden oluşmuştur buna cevap verebilir misiniz?

ona cevap verseniz cevap olarak verdiğiniz şeyler neyden oluşmuştur diyebilirim size ve bu soru böyle kısır döngü içerisinde gider.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yukarıda yazanlar size ait

ve sırf cevap vermek için yazmadım bende yazdıklarımı sadece yazdığınızın bence cevabı olan birşey diye yazdım.

 

ve sanırım sizde bunun farkına vardınız ama böyle bir karşılık verdiniz

sağlık olsun

ama ben söylediklerimi açık bir dille anlatabilmişim size

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bildiğinizi varsayarak, kuranda topraktan ve sudan yaratılma ile ilgili ayetler var.Sümer tanrılarının sudan ve topraktan yaratma ile ilgili efsaneleri de var. Peki bunlara ne diyeceksiniz. Bu nasıl örneksiz yaratma ?

 

açıkcası nasıl bağlantı kurmaya çalıştığınızı anlamadım ama sanım üzerine cevap vermeğe çalışayım da

bu konu daha çok dinlerin evrimi ile ilğili gibi geliyor

yani dinler tek tanrıdan çok tanrıyamı yoksa çok tanrılıktan tek tanrıcılığamı ilerlemiştir.

 

tabi biz inananların görüşlerine göre tek tanrıcılıktan çok tanrıcılağa bozulma olduğu için

Allah'ın yaratılış ile ilgili vasıfları zamanla bir kaç tanrı arasında bölüştürülmüştür.

kuranın veya diğer kutsal metinlerinde bunu düzeltmesi ve vasıfları tek elde toplaması söz konusu

 

syg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Enam 32 Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttaki olanlar için ahiret yurdu muhakkak ki daha hayırlıdır. Hala akıl erdiremiyor musunuz

 

Ankebut 64 Bu dünya hayatı sadece bir eğlenceden, bir oyundan ibarettir. Ahiret yurduna (oradaki hayata) gelince, işte asıl yaşama odur. Keşke bilmiş olsalardı!

 

Hadid 20 Bilin ki dünya hayatı ancak bir oyun, eğlence, bir süs, aranızda bir övünme ve daha çok mal ve evlat sahibi olma isteğinden ibarettir. Tıpkı bir yağmur gibidir ki, bitirdiği ziraatçilerin hoşuna gider. Sonra kurur da sen onun sapsarı olduğunu görürsün; sonra da çer çöp olur. Ahirette ise çetin bir azap vardır. Yine orada Allah'ın mağfireti ve rızası vardır. Dünya hayatı aldatıcı bir geçimlikten başka bir şey değildir.

Muhammed 36 Doğrusu dünya hayatı ancak bir oyun ve eğlencedir. Eğer iman eder ve sakınırsanız Allah size mükafatınızı verir. Ve sizden mallarınızı (tamamen sarfetmenizi) istemez. *

Şimdi bu ayetlerle çelişen ayet

 

Enbiya 16 Biz yeri, göğü ve arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık.

 

Hayır hiçbir çelişki yok.Yine çılgınca çelişki görmek için çırpınmanız sonucu çarpıtma tekniğiniz var o kadar.İlgili makale:

 

"Dünya hayatı insan için doğum ile başlayan ve ölümle sonuçlanan bir serüvendir. Yeryüzündeki yaşamı boyunca bir çok şekilde imtihan olur. Kimi bu yaşama erken yaşlarda veda ederken, kimi ise yaşamın diğer bir ucu olan yaşlılığa ulaşır ve sonuçta ayetin ifadesiyle her canlı gibi ölümü tadar.

Bu dünya hayatı ne için yaratılmıştır?

Bu konuda bir çok ayette insanlara hatırlatma ve uyarılar vardır. Kuran’a karşı eleştirel yaklaşan çevrelerce bu konudaki ayetler arasında bir çelişki olduğu ve ifadelerin birbirinden farklı mantıklar işlediği iddia edilmektedir.

Bu yazıda hem bu ayetlerde anlatılan gerçeklerden söz etmek, hem iddia edildiği gibi bir çelişkinin olmadığını göstermek, hem de dünya hayatının amacından söz etmek istiyorum.

İnsan sadece dünyevi bir varlık değildir. Bu dünya hayatı insanın ölümüyle bitmez. Hesap gününden sonra sonsuz bir yaşam vardır. Bu açıdan dünya hayatı ahrete nispetle çok kısa olsa da, en önemli bölümdür. Bu dünyada yaptıklarımız bizim ahret hayatımızı şekillendirecektir. Erdemli bir yaşama sahip olanlar, kendilerine vaat edilenle karşılaşacağı gibi, erdemsiz bir yaşamı tercih edenler ise yine kendileri için bildirilenle karşılaşacaktır.

Dünya hayatından söz edilen bir ayette şöyle bildirilmektedir:

 

6/32- Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz?

 

Bu ayette dikkat etmenizi istediğim ilk kısım, ayete dünya hayatından söz edildiğidir. Yani bu dünya hayatı bir oyun ve oyalanmadır. Ayetin ikinci kısmında ise bir uyarı vardır. Ahret yurdunun ise daha hayırlı olduğu bildirilmektedir.

Dünya hayatının mahiyetini başka bir ayette ise daha detaylı anlatılmaktadır.

 

57/20- Bilin ki, dünya hayatı ancak bir oyun, ‘(eğlence türünden) tutkulu bir oyalama’, bir süs, kendi aranızda bir övünme (süresi ve konusu), mal ve çocuklarda bir ‘çoğalma-tutkusu’dur. Bir yağmur örneği gibi; onun bitirdiği ekin ekicilerin (veya kafirlerin) hoşuna gitmiştir, sonra kuruyuverir, bir de bakarsın ki sapsarı kesilmiş, sonra o, bir çer-çöp oluvermiştir. Ahirette ise şiddetli bir azap; Allah’tan bir mağfiret ve bir hoşnutluk (rıza) vardır. Dünya hayatı, aldanış olan bir metadan başka bir şey değildir.

 

Bu ayette dünyada insana zevk veren ve onu oyalayan şeylerden söz edilir. Eğer insan sadece kazançlarına bağlı yaşar, sürekli bir tutku ile bunlar peşinde koşarsa sonuçta büyük bir hiçle karşılaşacaktır. Dünyanın tamamına sahip olsa ölüm gelip onu bulacak ve dünyda da, dünya için kazandıklarının hepsi burada kalacaktır. Şimdiye kadar dünya hırsı ile hareket eden zenginler, krallar, imparatorlar yada devlet yöneticilerinin hiçbiri kazandıklarıyla ebedi kalamamışlardır. Sadece dünya için yaşamışlarsa, kazandıklarını bırakmak zorunda kalmışlardır.

Başka bir ayette ise göğün yerin ve ikisi arasında bulunanların oyun ve oyalanma konusu olsun diye yaratılmadığı şöyle vurgulanmaktadır:

 

21/16- Biz, bir ‘oyun ve oyalanma konusu’ olsun diye göğü, yeri ve ikisi arasında bulunanları yaratmadık.

 

Bu ayette ise yaratılmış varlıklardan söz edilmesidir. Yani yeryüzü gökyüzü ve ikisi arasındaki canlılar bunlara insanlar da dahil bir oyun için yaratılmamıştır. Allah bunu kendisine bir olay edinmemiştir. Ayetin devamı okunduğunda bu daha iyi anlaşılacaktır.

 

21/17- Eğer bir ‘oyun ve oyalanma’ edinmek isteseydik, bunu, Kendi Katımız’dan edinirdik. Yapacak olsaydık, böyle yapardık.

 

Yukarıdaki iki ayet birlikte düşünüldüğünde şöyle bir sonuç ortaya çıkar. Allah dünyayı, göğü ve canlıları kendisi için bir oyun olarak yaratmamıştır. Ama dünya hayatı yeryüzünde yaşayan insanlar için bir oyun ve oyalanmadır. İnsanlar dünyanın süsüne aldanır, çocuklara mal ve mülkte artışa aldanır. Oysa ahret yurdunu düşünmeleri kendileri için daha hayırlıdır.

Konunun daha iyi anlaşılması için bir örnek vermek gerekirse, “futbol bir oyundur. Sahada insanlar oyun oynarlar. Ama Fenerbahçe stadı yapan yöneticiler bunu bir oyun için yapmamışlardır, Oyuncuları bir oyun olsun diye takımına almazlar.” cümlesinde bir çelişki yoktur. Futbolun oyun olmasıyla stadyumu yapan, takım kuran yöneticilerin amacının oyun olmaması birbirinden farklı konulardır ve birbiriyle çelişmez.

Sonuçta iki ayette farklı durumlardan söz edilir. İlk söz ettiğimiz ayette dünya hayatının insan için bir oyun ve oyalanma olduğundan söz edilirken, ikinci ayette ise Allah’ın yeryüzünü kendisi için bir oyun konusu olarak yaratmadığından söz edilir.

Kuran hidayet sahipleri için bir yol gösterici kitaptır. Eğer insan doğruyu görmek istemiyorsa, kendisini kandıracak şeyler bulmak istiyorsa, onları bulur. Yukarıdaki ayetteki ifadeyi bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Bu dünya hayatı bir oyun ve oyalanmadır. Bu örnekte olduğu gibi insanlar inanmamak, bahaneler bulmak ve dünya hayatının oyununa aldanma için gerekçeler bulmaya çalışır. Fakat insan için sadece bu dünya hayatı söz konusu değildir. Her nefis vakti geldiğinde ölümü tadacaktır. Hesap günü geldiğinde ise herkes yaptıklarının karşılığını eksiksiz olarak alacaktır."

 

(kurandaçelişkiyoktur sitesi)

 

Selam ve sevgiler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

(Emre 1974tr)Bu ayette ise yaratılmış varlıklardan söz edilmesidir. Yani yeryüzü gökyüzü ve ikisi arasındaki canlılar bunlara insanlar da dahil bir oyun için yaratılmamıştır. Allah bunu kendisine bir olay edinmemiştir. Ayetin devamı okunduğunda bu daha iyi anlaşılacaktır.

 

21/17- Eğer bir ‘oyun ve oyalanma’ edinmek isteseydik, bunu, Kendi Katımız’dan edinirdik. Yapacak olsaydık, böyle yapardık.

 

Yukarıdaki iki ayet birlikte düşünüldüğünde şöyle bir sonuç ortaya çıkar. Allah dünyayı, göğü ve canlıları kendisi için bir oyun olarak yaratmamıştır.

 

 

 

Ne demek allah için oyun değil.Hemde bal gibi oyun.Allah size göre kullar yaratıyor.Sonra onları imtihana tabi tutyor.Birde peşlerine şeytan diye bir mahluku salıyor, onları sapıtsın diye.Hani farenin peşine kedi salarsınya onun gibi bir şey.

 

İsra 64 Onlardan gücünün yettiği kimseleri davetinle şaşırt; süvarilerinle, yayalarınla onları yaygaraya boğ; mallarına, evlatlarına ortak ol, kendilerine vaadlerde bulun. Şeytan, insanlara, aldatmadan başka bir şey vadetmez.

 

Sonrada bu kediye yakalananlara cehenneme atacağını söylüyor

 

Araf 18 Allah buyurdu: Haydi, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık! Andolsun ki, onlardan kim sana uyarsa, sizin hepinizi cehenneme dolduracağım!

 

Yakalayanmayanlarada cennettte göğüsleri yeni tomurcıklanmış kızlar vaad ediyor

 

Nebe 33- Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.

 

yaratttığı bu aciz kulları sen müşriksin, sen inanasın diye ikiye ayırıp,inannan kullarrını, kafirlerin üstüne salarak savaşlara kışkırıtyor, birbirine düşürüp kırdırıyor

 

Bundan iyi oyun olurmu ? Allah bal gibi oyun oynuyor işte

 

Bizim orda bir laf vardır. Çocukla çocuk olma diye.Allahın yaptığıda bu işte.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın haksöz

inkar etmekteki direncinizi üzülerek okumaktayım.

bu kadar kısa sürede bu kadar zıt dönüşümü nasıl gerçekleştirdiniz ? açıkcası merak ediyorum

 

syg

 

Sizin geçirdiğiniz süreci bende yaşadım.O döneme ait yazılarım bu forumda hala mevcut.Neden hadislere inanmıyorsunuz, akla mantığa genel ahlaka ters binlerce rivayet barındırdığı için değilmi ? Yani Allahın seçilmiş bir elçisine yakıştıramıyorsnuz değilmi.Öyleyse hepsini bir tarafa bırakarak çözümü kuranda bulmak değilmi ?

 

Peki aynı sorgulayıcı mantığı, kuran için neden kullanmıyorsunuz ?Bir insana yakıştıramadığınız olumsuzlukları allaha nasıl yakıştırabiliyorsunuz ?Ne farkı var kuranın hadislerden ? Korkmayın atın kafanızdan o ön yargıyı.Bir kere olsun kuranı allah kelamı olarak değilde ,herhangi bir kitap gözüyle okuyun bakalım sonuç ne olacak ?

 

O ön yargı değilmidiir ki,kurandan ne kadar olumsuz ögeler ortaya konulsada, ne yapıp edip vardır bir hikmeti ile geçiştirmek için çırpınmıyormusunuz? Bende sizin gibi yapıyordum.Aklıma ve vicdanıma bir türlü

yatmıyordu ama cehennem korkusu ağır bastığı için, olamaz böyle şeyler allah böyle demek istememiştir mutlaka ben yanlış anlıyorum diye sürekli kendimi suçluyordum.

 

Ben bu cesareti gösterdim ve kuranı sorguladım ve anladım ki kuran, muhammedin eseri düzmece bir kitap.

 

 

Gerçekler bu kadar açık ve net ortaya konduğu halde hurafe yğını bir kitaba hala nasıl bağnazca inanabildiğiniz için,asıl siz kendinize üzülün kardeşim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın haksöz

inkar etmekteki direncinizi üzülerek okumaktayım.

bu kadar kısa sürede bu kadar zıt dönüşümü nasıl gerçekleştirdiniz ? açıkcası merak ediyorum

 

syg

 

 

Sn.Hoara Sn.Haksöz gerçekleri gördü.Ol deyince birşeyin olmayacağını; Muhammet döneminde savaşan müminlere melek orduları gönderen,strateji belirleyen allahın muhammet le birlikte öldüğünü gördü.Vaad edilen cennet cehennemi satın almak için şu an elimizde olan yaşamımızı nasıl heder ettiğimizi gördü,Kuran tarafından yasaklanan Müslümandan baskasını dost edinmememizin nelere mal olduğunu gördü,Herşeyi bir yaratıcıya atfedip ense yaparken diğer ulusların aya gitmesini gördü,Yazılamaz oynanamaz allah koruması var denen kuran'ın yahudi menşeli amerika tarafından furkan olarak yeniden düzenlenerek bastırıldığını gördü.Tıpkı benim gibi tıpkı diğer aklı başında beyni hür yazan kardeşlerimiz gibi.Daha yazayımmı sayın Hoara örnekler okadar çokki.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hayır, hanif işine gelemeyen birkaç konudan sonra dine öfkelendi ve aklını kullanmayı bir kenara bırakarak körü körüne inkar ve taasubun kucağına attı kendini.

 

Bilgisizlik ve akletmeme insanları gerçeklerden uzaklaştırır. Doğrulara sırtını döndürür.

 

Sizde yaşanan süreç buydu. Bir ara hadisleri terk etmiş olmanız olumlu bir davranış olsa da, görüldü ki kendi uydurduğunuz öğretileri kitaptanmış gibi göstermeye kalktınız.. Yani hiçbir zaman aklederek "yalnız kuran" demediniz. Sizin kuran'cı döneminiz bile aslında Kuran'la alakasızdı ve hurafelerin dansıydı.(genel olarak söylüyorum)

 

Diller eğilip büküldü ve kendi canınınızın çektiği şeyler islam'danmış gibi gösterilmeye başlandı.Sonra sizlere onların yanlışlığı gösterilince daha da öfkelendiniz ve bu hallere geldiniz.

 

Artık birer makine gibi otomatik bir şekilde inkar için çırpınıyorsunuz. Aklınızı çoktan askıya aldınız ve özgürlüğünüzü kaldırdınız.

 

Bize düşen sizlere yardım elimizi uzatarak tekrar aydınlığa ulaşmanıza yardımcı olmak. Ama aslında bu tabir tam doğru değil. Eğer gerçek dini akletmiş olsaydınız zaten bu hallerde olmazdınız. öyleyse tekrar ifadesini kaldırıp "ilk defa gerçekten" diyelim.

 

Selam ve sevgiler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hayır, hanif işine gelemeyen birkaç konudan sonra dine öfkelendi ve aklını kullanmayı bir kenara bırakarak körü körüne inkar ve taasubun kucağına attı kendini.

 

Bilgisizlik ve akletmeme insanları gerçeklerden uzaklaştırır. Doğrulara sırtını döndürür.

 

Sizde yaşanan süreç buydu. Bir ara hadisleri terk etmiş olmanız olumlu bir davranış olsa da, görüldü ki kendi uydurduğunuz öğretileri kitaptanmış gibi göstermeye kalktınız.. Yani hiçbir zaman aklederek "yalnız kuran" demediniz. Sizin kuran'cı döneminiz bile aslında Kuran'la alakasızdı ve hurafelerin dansıydı.(genel olarak söylüyorum)

 

Diller eğilip büküldü ve kendi canınınızın çektiği şeyler islam'danmış gibi gösterilmeye başlandı.Sonra sizlere onların yanlışlığı gösterilince daha da öfkelendiniz ve bu hallere geldiniz.

 

Artık birer makine gibi otomatik bir şekilde inkar için çırpınıyorsunuz. Aklınızı çoktan askıya aldınız ve özgürlüğünüzü kaldırdınız.

 

Bize düşen sizlere yardım elimizi uzatarak tekrar aydınlığa ulaşmanıza yardımcı olmak. Ama aslında bu tabir tam doğru değil. Eğer gerçek dini akletmiş olsaydınız zaten bu hallerde olmazdınız. öyleyse tekrar ifadesini kaldırıp "ilk defa gerçekten" diyelim.

 

Selam ve sevgiler.

 

Neymiş işime gelmeyen bir kaç konu yazda millet okusun bakalım.

 

Namaz mı,kabeye yönelmek mi, bir taşın etrafını allah emretteti diye dönmek mi.Eğer bunlarsa evet müslüman iken bile aklıma yatmadığı için,bunlar allahın emri olamaz,putperstlikten başka bir şey değil diye düşünüyordum. İyiki öyle düşünmüşüm. Kurandan bağımsız olarak araştırıldığında aynen düşünüdüğüm gibi olduğu belgelerle isbat edildi.Bunun içinmi beni suçluyorsun ?

 

Buyur oku

 

 

http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=3406

 

 

kendi uydurduğunuz öğretileri kitaptanmış gibi göstermeye kalktınız..

 

Evet doğrudur.Her gün bir taşa yönelerek namaz kılmak aklıma yatmadığı için salat kelimesine destek verme,hac kelimesinede yıllık konferans anlamı veriyordum.Yani Kuran dese bile aklıma uyarlamaya çalışıyordum. Peki neden ?

 

İnkar edip cehenem gitmekten korkuyordum.Kuranın tamamının masal olduğunu anlayınca ne cennet nede cehennem kaldı. Dolayısıyla artık kuranı aklıma ve vicdanıma ,bilimsel bulgulara uyarlamaya gerek kalmadı.

 

Ama sen hala beni suçladığın şeyi kendin yapıyorsun.Kurandan o kadar şüphe içindesinki, bir tanecik bile olsa içinde bilime uygun olan bir ayet bulabilrimiyim diye çırpınıp duruyorsun.

 

Yakında fil suresindeki, pişmiş taş atan kuşlardan yola çıkarak, bakın bakın!!! kuran, havadan bomba atan f16 lara işaret ediyor dersen hiç şaşmam

 

Başkalarını cımbızlama ile suçlarken asıl senin cımbızlamanın kıralını yaptığını burdaki insanların anlamadığını mı sanıyorsun. Enfal suresini sana burda ve başka forumlarda en az yüz kere sordum.Niye bir kere bile olsa cevap vermedin.Çünkü enfal suresi senin o savunma safsatasını yerle bir ediyor ondan korkuyorsun.

 

Diller eğilip büküldü ve kendi canınınızın çektiği şeyler islam'danmış gibi gösterilmeye başlandı.Sonra sizlere onların yanlışlığı gösterilince daha da öfkelendiniz ve bu hallere geldiniz.

 

Neyin yanlışlığın gösterdiniz.Yoksa cevap veremediğiniz için malum o islami sitelerden banlamak zorundamı kaldınız ?

 

 

Artık birer makine gibi otomatik bir şekilde inkar için çırpınıyorsunuz. Aklınızı çoktan askıya aldınız ve özgürlüğünüzü kaldırdınız.

 

Şu kurduğun cümlenin ne kadar mantıksız olduğunun farkında bile değilsin.Hiç bir otomatik makina kendisine yükenen programın haricine çıkamaz.Yani programını inkar edemez.Eğer bir yerde sorgu varsa araştırma varsa demeki akıl çalışıyor demektir.

 

Bak bakalım program/kuran kimde ? Sen onun dışına çıkabiliyormusun? Bu durumda aklını askıya almış otomatik makina senmisin, yoksa benmi ?

 

DİYANET VAKFI

Evet, siz sabır gösterir ve Allah'tan sakınırsanız, onlar (düşmanlarınız) hemen şu anda üzerinize gelseler, Rabbiniz, nişanlı beş bin melekle sizi takviye eder.

 

 

DİYANET İŞLERİ

İnananlara: "Rabbinizin size gönderilmiş üç bin melekle yardım etmesi size yetmeyecek mi?" diyordun. Evet, eğer sabrederseniz, sakınırsanız ve onlar de hemen üzerinize gelirlerse Rabbiniz size, nişanlı beş bin melekle imdat edecektir.

 

 

SUAT YILDIRIM

125 – Evet, eğer sabreder ve itaatsizlikten sakınırsanız, -düşmanlarınız da hemen üzerinize geliverirlerse- Rabbiniz, formalı formalı tam beş bin melek göndererek size yardım edecektir.

 

ALİ BULAÇ

Evet, eğer sabrederseniz, sakınırsanız ve onlar da aniden üstünüze çullanıverirlerse, Rabbiniz size meleklerden nişanlı beş bin kişiyle yardım ulaştıracaktır.

 

Y. NURİ

125 İş, sanıldığı gibi değildir. Onlar, hemen şu anda üstünüze gelseler bile, eğer siz sabreder ve korunursanız, Rabbiniz sizi, üzerlerine nişan vurulmuş beş bin melekle destekler.

 

 

ELMALILI

Evet, sabreder ve (Allah'tan) korkarsanız, onlar ansızın üzerinize gelseler, Rabbiniz size nişanlı nişanlı beş bin melekle yardım eder.

 

 

 

ÖMER NASUHİ

Evet... Sabrederseniz ittikada bulunursanız, onlar da ansızın üzerinize gelecek olurlarsa Rabbiniz size beşbin nişanlı melekler ile imdat edecektir.

 

 

S.ATEŞ

Evet, sabreder, korunursanız; onlar hemen şu dakikada üzerinize gelseler, Rabbiniz size nişanlı beşbin melekle yardım eder.

 

 

GÖLPINARLI

Evet, sabreder de çekinirseniz düşmanlar, size ansızın saldırsa bile Rabbiniz, alametleri besbelli tam beş bin melekle yardım eder size.

 

 

ŞABAN PİRİŞ

Evet, eğer sabreder, korunursanız ve onlar da size aniden saldırırlarsa, o zaman Rabbiniz size beş bin işaretli melekle yardım edecektir.

 

G. ONAN

Evet, eğer sabrederseniz, sakınırsanız ve onlar da aniden üstünüze çullanıverirlerse, rabbiniz size meleklerden nişanlı beş bin kişiyle yardım ulaştıracaktır.

 

Meleklerde neden işaret,nişan vardır belli olsunlar, tanınsınlar diye değilmi.

 

Peki çelişen bu ayet ne o zaman

 

Tevbe 26- Sonra Allah, Resulünün üzerine ve müminlerin üzerine sekinetini (kalplere huzur veren rahmetini) indirdi ve görmediğiniz ordular indirdi de kendisini tanımayan kâfirleri azaba uğrattı. Ve o kâfirlerin cezası işte budur.

 

Görünmeyen meleklere nişan koymanın mantığı nedir ?

 

Şimdi muhtemelen gelecek bir itirazı değerlendirelim

 

Tevbe 26 tıda ordulardan bahsedilmektedir. Bu kavram mutlaka melek anlamına gelmez. Meleklerden başka varlıklarda olabilir, dolayısıyla ali imrandaki ayetle çelişki söz konusu değildir.

 

Müddessir 31 Biz cehennemin muhafızları ancak melekleri görevlendirmişizdir. Onların sayısını da inkarcılar için sadece bir imtihan (vesilesi) yaptık ki, böylelikle, kendilerine kitap verilenler iyiden iyiye öğrensin, iman edenlerin imanını atrttırsın; hem kendilerine kitap verilenler hem müminler şüpheye düşmesinler, kalplerinde hastalık bulunanlar ve kafirler de: "Allah bu misalle ne demek istemiştir ki?" desinler. İşte Allah böylece, dilediğini sapıklıkta bırakır, dilediğini doğru yola eriştirir. Rabbinin ordularını, kendisinden başkası bilmez. Bu ise, insanlık için ancak bir

öğüttür.

 

Demekki tevbe 26 da ki görünmeyen ordular bu ayettende anlaşıldığı gibi meleklerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili hanif-Haksöz;

 

Hayır hem ayetleri çarpıtmaya kalktın hem de cımbızladın.

 

Ama bense surenin tamamını yazarak bu yaptığınız iftirayı boşa çıkarttıım her seferinde.

Ben değil siz cımbızladınız.

Bense bütünlük içinde size işin aslını gösterdim.Ve bu görevime devam ediyorum.

 

Dine gerek çarpıtmalarla,gerek ayet cımbızlamalarla yapacağınız her iftiraya karşı ben de gerçekleri çıkartıp yalanlarınızı boşa çıkartıvereceğim.

 

Kuran'ın apaçık ayetlerini sunup bilimle uyum içinde olduğunu gösterince,

Öfkenizden buna da saldırdınız tabii.Ben çabalamıyorum, sadece açık gerçekleri gösteriyorum. Sizse apaçık bilgileri nasıl çarpıtıp inkar etmenin hesabı ve paniği içerisindesiniz.

 

Çünkü artık aklınızı askıya alıp kendinizi otomatiğe aldınız.

İspata,sorgulamaya,akletmeye sırtınızı tamamen döndünüz.

Bense her zaman sizi tekrar ışığa çağıracağım

Ve delilleri yüzünüze tutarak yardım elimi uzatacağım.

Biraz cesaretle hurafelerinizden silkinip kurtulabilirsiniz zaten.

 

Selam ve sevgiler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Emre,

 

Sen ve senin gibi düşünen üç, beş tane online kurancılar, islamdaki insanlık dışı şiddet içeren argümanları görmemek ve duymamak için hadisleri toptan inkar yöntemini seçtiniz ama yetmiyor kardeşim yetmiyor.Gelin bir adım daha atın, enfal suresinide kurandan çıkartın ve hatta tüm savaşla ilgili ayetleride.

 

Oda yetmez.Bilime ve çağa uygun ayetler ekleyin, meselal ''biz evreni big bang ile yarattık ve big kranch ile kıyamet kopacaktır'' gibi ne bilem işte.Artık kimseyi, çarpıtıyorsunuz, cımbızlıyorsunuz diye suçlamak zorunda da kalmazsınız. Sonra sizde rahat edin bizde rahat edelim yaw.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hayır sevgili haksöz, çarpıtan sizsiniz, biz ise bu yaptığınızı açığa çıkartarak sizi deşifre edeniz.

 

Çünkü apaçık ayet mucizleri karşısında umursamazca ya ayet cımbızlayacaksınız ya da anlamını böyle başka yönlere çekmeye kalkacaksınız.Başka bir çareniz yok. Bunu yapmazsanız hurafeleriniz 2 gün ayakta kalamaz.

 

Savunma savaşı isteyen ayetleri de böyle aynı şekilde kah cımbızlayarak, kah kendi uydurduğunuz anlamları yükleyerek, kah da hadis ve diğer şeyleri sokuşturmaya çalışarak sanki saldırı savaşını istiyormuş gibi gösterme zalimliğini sergileyeceksiniz.

 

Dediğim gibi bu tür hillelere, yalan ve benzeri yollara başvurmazsanız o karanlığınızda daha fazla kalamazsınız. hemen gerçekleri görmeye başlar ve imana doğru yol alırsınız.

 

Kimse kimseye tokat bile atamaz(nefsi müdafa hariç) ayetlere göre ve herkes inancında özgürdür ki ahirette sonuçlarına katlanabilsin.

 

Evet Big bang ve big crunch Kuran'da var. Big bang ispatlandı, big crunch ise bir teori olarak bilim dünyasında önemli bir şık konumunda duruyor.Siz yobazlar da panik içinde bu ayetleri nasıl çarpıtıp başka anlamlar yüklemenin paniği ve dehşeti içinde robotluğunuzu sergiliyorsunuz :)

 

Ya da big bang ve big crunch'ı dışlayan teorilerin peşinde koşarak felsefi bunalımınızı aşmaya çalışıyorsunuz:)

 

Işıktan,bilgiden ve akletmekten bu kadar korkmayın. Biraz cesaret, gerisi gelecektir.

 

Selam ve sevgiler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hayır emre, çarpıtan sizsiniz, biz ise bu yaptığınızı açığa çıkartarak sizi deşifre edeniz.

 

Çünkü apaçık masallar karşısında umursamazca ya ayet cımbızlayacaksınız ya da anlamını böyle başka yönlere çekmeye kalkacaksınız.Başka bir çareniz yok. Bunu yapmazsanız hurafeleriniz 2 gün ayakta kalamaz.

 

Ganimet ve katliam isteyen ayetleri de böyle aynı şekilde kah cımbızlayarak, kah kendi uydurduğunuz anlamları yükleyerek, kah da hadisleride inaker ederek sanki savunma savaşını istiyormuş gibi gösterme zalimliğini sergileyeceksiniz.

 

Dediğim gibi bu tür hillelere, yalan ve benzeri yollara başvurmazsanız o karanlığınızda daha fazla kalamazsınız. hemen gerçekleri görmeye başlar ve aydınlığa doğru yol alırsınız.

 

Kimse kimseye tokat bile atamaz ayetlere göre çünkü islam öyle basit şeylerle uğraşmaz.O toplu katliam yapar ki inanmayanlar sonucuna katlanabilsin.

 

.Siz yobazlar da panik içinde bu ayetleri nasıl çarpıtıp başka anlamlar yüklemenin paniği ve dehşeti içinde robotluğunuzu sergiliyorsunuz

Işıktan,bilgiden ve akletmekten bu kadar korkmayın. Biraz cesaret, gerisi gelecektir.

 

Not

 

Emreciğim bak senin sürekli bozuk plak gibi tekrarladığını bende sana yaptım.Tekrar edersen bende aynısını tekrar yazacağım taki modlar müdahele edene kadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir insana yakıştıramadığınız olumsuzlukları allaha nasıl yakıştırabiliyorsunuz ?

 

Dilinle, aklınla binyaşa haksöz.

 

Tevrat'taki/Kuran'daki Yehova/Allah adam kayırır, torpil yapar, sürekli övünür de övünür, bağırı çağırır, korkutur, Muhammed dışındaki herkesi muhammed için yaratılmış dekor addeder, kendine seçilmiş halk edinir, yahudi tarihinden başka tarih bilmez, bazı kullarının bazılarını köle/cariye olarak kullanmasına cevaz verir.

 

Aynı soru ben de tekrarlayayım: Bir insana yakıştıramadığınız olumsuzlukları allaha nasıl yakıştırabiliyorsunuz ?

Ne farkı var kuranın hadislerden ? Korkmayın atın kafanızdan o ön yargıyı.Bir kere olsun kuranı allah kelamı olarak değilde ,herhangi bir kitap gözüyle okuyun bakalım sonuç ne olacak ?

 

Ne olacak, MATRIX çözülür.

 

Saygılarımla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hiç tasalanma hanif, senin robotluğun varsa benim de mücadeleci yönüm var:

 

 

Hayır sevgili haksöz, çarpıtan sizsiniz, biz ise bu yaptığınızı açığa çıkartarak sizi deşifre edeniz.

 

Çünkü apaçık ayet mucizleri karşısında umursamazca ya ayet cımbızlayacaksınız ya da anlamını böyle başka yönlere çekmeye kalkacaksınız.Başka bir çareniz yok. Bunu yapmazsanız hurafeleriniz 2 gün ayakta kalamaz.

 

Savunma savaşı isteyen ayetleri de böyle aynı şekilde kah cımbızlayarak, kah kendi uydurduğunuz anlamları yükleyerek, kah da hadis ve diğer şeyleri sokuşturmaya çalışarak sanki saldırı savaşını istiyormuş gibi gösterme zalimliğini sergileyeceksiniz.

 

Dediğim gibi bu tür hillelere, yalan ve benzeri yollara başvurmazsanız o karanlığınızda daha fazla kalamazsınız. hemen gerçekleri görmeye başlar ve imana doğru yol alırsınız.

 

Kimse kimseye tokat bile atamaz(nefsi müdafa hariç) ayetlere göre ve herkes inancında özgürdür ki ahirette sonuçlarına katlanabilsin.

 

Evet Big bang ve big crunch Kuran'da var. Big bang ispatlandı, big crunch ise bir teori olarak bilim dünyasında önemli bir şık konumunda duruyor.Siz yobazlar da panik içinde bu ayetleri nasıl çarpıtıp başka anlamlar yüklemenin paniği ve dehşeti içinde robotluğunuzu sergiliyorsunuz

 

Ya da big bang ve big crunch'ı dışlayan teorilerin peşinde koşarak felsefi bunalımınızı aşmaya çalışıyorsunuz:)

 

Işıktan,bilgiden ve akletmekten bu kadar korkmayın. Biraz cesaret, gerisi gelecektir.

 

Selam ve sevgiler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hayır emre, çarpıtan sizsiniz, biz ise bu yaptığınızı açığa çıkartarak sizi deşifre edeniz.

 

Çünkü apaçık masallar karşısında umursamazca ya ayet cımbızlayacaksınız ya da anlamını böyle başka yönlere çekmeye kalkacaksınız.Başka bir çareniz yok. Bunu yapmazsanız hurafeleriniz 2 gün ayakta kalamaz.

 

Ganimet ve katliam isteyen ayetleri de böyle aynı şekilde kah cımbızlayarak, kah kendi uydurduğunuz anlamları yükleyerek, kah da hadisleride inkar ederek sanki savunma savaşını istiyormuş gibi gösterme zalimliğini sergileyeceksiniz.

 

Dediğim gibi bu tür hillelere, yalan ve benzeri yollara başvurmazsanız o karanlığınızda daha fazla kalamazsınız. hemen gerçekleri görmeye başlar ve aydınlığa doğru yol alırsınız.

 

Kimse kimseye tokat bile atamaz ayetlere göre çünkü islam öyle basit şeylerle uğraşmaz.İslam toplu katliam yapar ki inanmayanlar sonucuna katlanabilsin.

 

Sizlerde panik içinde bu ayetleri nasıl çarpıtıp başka anlamlar yüklemenin paniği ve dehşeti içinde robotluğunuzu sergiliyorsunuz

 

Işıktan,bilgiden ve akletmekten bu kadar korkmayın. Biraz cesaret, gerisi gelecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İlk müslüman kim ?

 

Enam 163 O'nun ortağı yoktur. Bana sadece bu emrolundu ve ben müslümanların ilkiyim.

La şerıke leh ve bi zalike ümirtü ve ene evvelül müslimın

 

 

 

 

Zümer 12 Bana müslümanların ilki olmam emrolundu.

12. Ve ümirtü li en ekune evvelel müslimın

 

Bu ayetlere göre Muhammed ilk müslüman. Hatta işin daha ilginci islamın ilk olarak muhammedle başladığını söylüyor Enam 14

 

 

S.ATEŞ

De ki: "Gökleri ve yeri yoktan var eden, besleyen, fakat kendisi beslenmeyen Allah'tan başka dost mu tutayım?" "Bana, İslam olanların ilki olmam emrerdildi" de ve sakın ortak koşanlardan olma!

 

 

ÖMER NASUHİ

De ki: «Göklerin ve yerin yaratıcısı olan Allah Teâlâ'dan başkasını velî ittihaz eder miyim? Halbuki, O besliyor ve kendisi beslenmekten münezzeh bulunuyor.» De ki: «Ben muhakkak, ehl-i İslâm'ın ilki olmakla emrolundum ve (bana) sakın müşriklerden olma!» (buyuruldu).

 

 

ELMALILI

De ki: "Gökleri ve yeri yoktan var eden, besleyen, fakat kendisi beslenmeyen Allah'tan başka dost mu tutayım?" "Ben İslâm olanların ilki olmakla emrolundum" de ve sakın Allah'a ortak koşanlardan olma.

 

Y. NURİ

14 De ki: "Göklerin ve yerin Fâtır'ı olan o yaratıcıdan, o yedirip doyuran ama kendisi yedirilip beslenmeyen Allah'tan başkasını mı velî edineyim?" De ki: "Bana, İslam'ı/Allah'a teslim olmayı seçenlerin ilki olmam emredildi." Ve sakın şirke sapanlardan olma!

 

14. Kul e ğayrallahi ettehıü veliyyen fatıris semavati vel erdı ve hüve yut'ımü ve la yüt'am kul innı ümirtü en ekune evvele men esleme ve la tekunenne minel müşrikın

 

 

 

 

Muhammed ilk müslüman ve ilk islam ise,İbrahime varıncaya kadar diğer dinler nasıl islam olur ve diğer peygamberler nasıl müslüman olur ?

 

 

Bakara 130- İbrahim'in milletinden, kendine kıyan beyinsizden başka kim yüz çevirir? Biz onu dünyada seçkin birisi yaptık, hiç şüphesiz o, ahirette de iyilerden biridir.

 

Bakara 131- Rabbi ona, "İslâm ol!" emrini verince, o "Ben âlemlerin Rabbine teslim oldum." dedi.

 

 

Al-i İmran 67 İbrahim, ne yahudi, ne de hıristiyan idi; fakat o, hanif bir müslüman idi; müşriklerden de değildi.

 

Bu çelişkilerin tek bir izahı vardır.

 

Muhammed, Enam 14, Enam 163 ve Zümer 12 de doğru olmakla beraber en büyük hatayı yapmış yakayı ele vermiştir.Zira bu ayetler,islamın diğer dinlere benzer yönlerini olması gayet doğaldır, zira onlarada allahtan vahiy ve peygamberler gelmiştir şeklindeki savı kökünden yıkmaktadır.

 

İşin özeti, Muhammed peygamberlik/ tanrıdan vahiy alma iddiasını güvenirli kılabilmek için semitik dinlerden elde ettiği bilgilere dayanarak daha önceki dinlerin kutsal kişilerini islam ve müslüman olarak göstermiştir.Ya ni ilk olarak peygamber olarak seçilen ben değilim, benden öncede nice kişiller peygamber seçildi bundan anormal bir durum yok demek istemiştir.

 

Matrix çözülüyor BrainSlapper kardeş

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hiç tasalanma hanif, senin robotluğun varsa benim de mücadeleci yönüm var:

 

 

Hayır sevgili haksöz, çarpıtan sizsiniz, biz ise bu yaptığınızı açığa çıkartarak sizi deşifre edeniz.

 

Çünkü apaçık ayet mucizleri karşısında umursamazca ya ayet cımbızlayacaksınız ya da anlamını böyle başka yönlere çekmeye kalkacaksınız.Başka bir çareniz yok. Bunu yapmazsanız hurafeleriniz 2 gün ayakta kalamaz.

 

Savunma savaşı isteyen ayetleri de böyle aynı şekilde kah cımbızlayarak, kah kendi uydurduğunuz anlamları yükleyerek, kah da hadis ve diğer şeyleri sokuşturmaya çalışarak sanki saldırı savaşını istiyormuş gibi gösterme zalimliğini sergileyeceksiniz.

 

Dediğim gibi bu tür hillelere, yalan ve benzeri yollara başvurmazsanız o karanlığınızda daha fazla kalamazsınız. hemen gerçekleri görmeye başlar ve imana doğru yol alırsınız.

 

Kimse kimseye tokat bile atamaz(nefsi müdafa hariç) ayetlere göre ve herkes inancında özgürdür ki ahirette sonuçlarına katlanabilsin.

 

Evet Big bang ve big crunch Kuran'da var. Big bang ispatlandı, big crunch ise bir teori olarak bilim dünyasında önemli bir şık konumunda duruyor.Siz yobazlar da panik içinde bu ayetleri nasıl çarpıtıp başka anlamlar yüklemenin paniği ve dehşeti içinde robotluğunuzu sergiliyorsunuz

 

Ya da big bang ve big crunch'ı dışlayan teorilerin peşinde koşarak felsefi bunalımınızı aşmaya çalışıyorsunuz:)

 

Işıktan,bilgiden ve akletmekten bu kadar korkmayın. Biraz cesaret, gerisi gelecektir.

 

Selam ve sevgiler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burda İbrahim islam ol deyince islam veya selam oldum dememiş alemlerin rabbine islam oldum demiştir.

Oysa Muhammede sadece Alemlerin rabbine değil herkese selam ol manasında müslümanların ilki ol denmiştir.Benzer bir konu da musaya iman eden büyücüler biz evvelel mümininiz yani ilk iman edenleriz demiştir. musa ise ene evvelül müminin A'RAF 143 ben iman edenlerin öncesiyim gibi bişey söylemiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kur'an'a inanıyorum, Allah'a inanıyorum, Hz.Muhammed'in (sav) O'nun elçisi olduğuna inanıyorum.

 

Bu benim inancımdır, başkaları inanır veya inanmaz bu onun bileceği iştir.

 

Ancak siz inanmıyorsunuz diye başkalarının inancına küçümseyici ifadelerle, çirkin ifadelerle hitap etmemelisiniz.

 

Lütfen saygılı olun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nisa 78 Nerede olursanız olun ölüm size ulaşır; sarp ve sağlam kalelerde olsanız bile! Kendilerine bir iyilik dokunsa "Bu Allah'tan" derler; başlarına bir kötülük gelince de "Bu senden" derler.Deki; "Hepsi Allah'tandır"" . Bu adamlara ne oluyor ki bir türlü lafanlamıyorlar!

 

Bu ayete göre iyilik ve kötülük hepsi Allahtan.Ancak bir sonraki ayetle çelişiyor

 

Nisa 79 Sana gelen iyilik Allah'tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir. Seni insanlara elçi gönderdik; şahit olarak da Allah yeter

 

Hani hepsi Allahtan idi ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

haksöz onu türkçeye öyle çevirmişler ama o öyle değil.

 

in tüsibhüm hasenetüy yekulu hazihi min indillah ve in tüsibhüm seyyetüy yekulu hazihi min indik kul küllüm min indillah

 

bi iyilik geldiğinde bu Allah indinden veya katından veya tarafından geldi bi kötülük geldiğinde bu senin indinden veya katından veya tarafından geldi demişler.sanki peygamberin yanında iyilikler kötülükler varmış gibi.sonra hepsi Allah indindedir denmiş.

 

Ma esabeke min hasenetin fe minellah ve ma esabeke min seyyietin fe min nefsik

 

sonra sana isabet eden iyilik Allahtantandır Allahtan dolayıdır isabet eden kötülük kendi nefsindendir denmiş.orda orijinalindeki kelimleri iyice anla ondan sonra böyle düz mealllerle hüküm verme.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Azure,

 

Merak etmeyin ben arapçasından kontrol etmeden hiç bir meali yazmam buraya. Meallarde bir sorun yok.

 

bi iyilik geldiğinde bu Allah indinden veya katından veya tarafından geldi bi kötülük geldiğinde bu senin indinden veya katından veya tarafından geldi demişler.sanki peygamberin yanında iyilikler kötülükler varmış gibi.sonra hepsi Allah indindedir denmiş.

 

Türkçede br deyim vardır, ''senin yüzünden bunlar başıma geldi'' şeklinde.İşte aynen bunun gibi o insanlarda,peygambere;senin yüzünen savaşmak zorunda kaldık diyorlar.Zaten bir önceki ayetten bu net bir şeklide anlaşılıyor

 

77- Kendilerine, "Ellerinizi savaştan çekin, namazı kılın, zekatı verin" denilenleri görmedin mi? Üzerlerine savaş yazılınca hemen içlerinden bir kısmı insanlardan, Allah'tan korkar gibi, hatta daha çok korkarlar ve "Rabbimiz! Niçin bize savaş yazdın? Ne olurdu bize azıcık bir müddet daha tanımış olsaydın da biraz daha yaşasaydık?" derler. Onlara de ki: "Dünya zevki ne de olsa azdır, ahiret, Allah'a karşı gelmekten sakınan için daha hayırlıdır ve size kıl kadar haksızlık edilmez."

 

Peygamberde onların bu itirazını geçersiz kılmak için Nisa 78 i düzenliyor ve suçu allaha atarak bunda benim bir rolüm yok, Allah size savaşı farz kıldı, diyor

 

78- Her nerede olursanız olun ölüm size yetişir, son derece sağlam kaleler içinde de bulunsanız yine kurtulamazsınız. Onlara bir iyilik erişirse "Bu, Allahtandır" derler, bir kötülüğe uğrarlarsa, "Bu, senin yüzündendir." derler. Ey Muhammed! De ki: "Hepsi Allah'tandır." Bu topluma ne oluyor ki, hiç söz anlamaya yanaşmıyorlar?

 

Ama bir sonraki ayetle çelikiye düşüyor

 

4/79- Sana iyilikten her ne gelirse Allah'tandır, kötülükten de sana ne gelirse o da kendindendir. Biz seni insanlara bir elçi olarak gönderdik; şahid olarak Allah yeter

 

Olay bundan ibaretttir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.