Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HD DVD TEKNOROLOJİSİ


Önerilen İletiler

arkadaşlar daha önce blu-ray teknorolojisinden bahsetmiştim şimdide onun rakibi hd dvd den bahsetmek istiyorum..yani yeni bir vhs -beta kapışması gibi birşey

 

 

 

HD DVD Diskleri (HD DVD R)

 

Blu-ray gibi, HD DVD’de (Yüksek Çözünürlü DVD) oynatıcıya veya kaydediciye ya da oynatıcıdan veya keydediciden yazmak ve okumak için mavi lazer kullanır. Tek katmanlı HD DVD-R diski çift katmanlı 30GB veri tutabilen disk ile 15GB kapasiteye sahiptir. Diskler Yüksek Çözünürlüklü video içeriğinin 2 ve 4 saatini sırasıyla kaydedeceklerdir ve çif katmanlı bir disk standart çözünürlükte bir TV’nin 15 saatinin üzerinde kaydedecektir.

 

İki format arasındaki en büyük fark, Toshiba liderliğinde DVD Forum tarafından meydana getirilen HD DVD varolan (denemiş ve test edilmiş) DVD teknolojisinden geliştirilmiştir. Gerçekten de DVD’nin mantıksal evrimidir. Daha kısa liderlik zamanlarına ev daha düşük gelişime ve üretim maliyetine yol açar.

 

HD DVD, mantıksal teknolojiyi varlığının temeli olarak kullanmasına rağmen, yine de bazı etkileyici ek özellikleriyle övünür, bir taraftaki HD DVD’li diskleri sağlayabilmek ve tersteki (standart) DVD-9 gibi, böylece sistemi önemsemeyerek hepimiz film izleyebiliriz!

 

HD DVD’nin eşsiz “iHD” sistemi diskten bir içerikle online bir kaynaktan ses senkronizasyonunu, grafiği veya metin temelli bilgileri sağlayacaktır, bu demek oluyor ki, film müzikleri, grafikler ve altyazılar internet bağlantısı ile bir filme, film izlenirken, eklenebilir. Ve idare edilmiş kopya ile, bir bilgisayarın hard sürücüsüne kopyalanmış bir film yerel ağ üzerinden her yerde izlenebilir.

 

Tanım:

 

DVD teknolojisine dayalı 120mm disk

Veriyi okumak (ve yazmak) için mavi lazer kullanır, böylece daha yüksek çözünürlüğe odaklanabilir ve dolasıyla 1 disk üzerine daha fazla veri yerleştirilebilir.

15GB kapasite, tek katman, 30GB çift katman

Özellikler:

 

“İdare edilmiş kopya”- bir filmi bilgisayarın hard sürücüsüne kopyalamayı ve ağ üzerinden her yerde izlenebilmesini sağlar.

iHD yazılımı dinamik örtücü tabakaları kapsayan içerikle daha büyük interaktivite sunar.

İzleme, oynama ve veri depolama avantajlarında daha fazla bilgi için, www.dvdforum.org adresini ziyaret edin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.