Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Turizm gelirleri


Misafir Thunder

Önerilen İletiler

Bu sene ülkemize çok turist geldi diye sevindik.Ancak bu, turizm gelirleri seviyesini etkilemiyor.Zira, turistin harcadığı her doların yüzde 35'i yabancı tur şirketlerinin kasasına, yüzde 30'u yabancı turizm acentalarına gidiyor.Geriye kalan %35 de maliyetleri kurtarmıyor.Biz de hala ibiş ibiş seviniyoruz çok turist geldi diyor.Ne diyelim büyüklerimiz utansın.Onlar utanmazsa kader utansın!  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Turist niye cok para harcasin ki Türkiye´de. Para harcanacak yer mi var?

Kac tane lüks otel, kiralik lüks villa, shato,  birinci sinif restoran, kac tane sanat galerisi, müze var? Dünyaca taninmis bir müzikal ya da kabare mi ürettik,  kisin gaz maskesiz Istanbul'da nefes alinabiliyor mu ? Kac ressamimizin, mimarimizin adini bir yabanci biliyor, kac yazarimizi türk devletine karsi olan politik görüslerinden dolayi degil de, yazdigi kitaplardan dolayi taniyor yabancilar, uluslar arasi hava alanlarimizin duty-free-shop'larinda kac cesit wisky, ya da konyak bulabilirsiniz, kac bilim adamimiz nobel ödülü, kac uzun metrajli filmimiz Cannes disinda ödül kazanmis?

 

Bunlar yoksa siz zengin turistleri unutunuz. Türkiye'ye iki hafta günes icin gelip havlusunu, günes kremini kendi ülkesinden getiren, hatta bir paket poset cayla termosunu cantasina koyup otelden bedava sicak su isteyen, yilda bir tatili zar zor yapabilen düsük gelirli halk geliyor Türkiye'ye. Türkiye'nin bugün yurt disindaki imaji ucuz olmasidir, baska hic bir sey degil....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yukarıdakilerden daha önemlisi bence satıcıların karşı tarafa yolunacak kaz gibi bakış tarzı.

 

Yabancıda olsa, bakış açısının bu olduğunu anlayınca insan soğuyor oraya gitmekten.

 

Kısa vadeli kazanç şeklindeki bakış açısını uzun vadeli bakışa dönüştürmek gerek. Bunu yapmak içinde görkemli yerler inşa etmeye gerek yok. Zaten o görkemli yerleri kim yapacakki? Özel sektörde de Devlette de bunlara ayıracak para yok.

 

Belki turistik yörelerde yaşayan çeşitli yer sahipleri için kurslar düzenlenebilir, bu bakış açısını değiştirme amaçlı. Verilecek örnekte gözönünde duruyor zaten; "kazık atarsanız" bir defa kazanırsınız, ama hizmet kalitesine önem verirseniz yıllarca kazanırsınız.

 

Eğitimdir sorun, insanların eğitimi...

 

Bu eğitim çok çok ucuza verilebilir...

 

Bir düşünce...

 

Saygılarımla,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet dogru bu imaj gercekten üzücü. Gercekten turizm bir egitim bir kültür olayi. Bir genc adam tanimistim, kendisi ünviersitede iki yil turizm üzerine egitim almis. Gelin görün ki bir restoranda sarap servisinin kurallarindan habersiz.

Yani sarabi acan garsonun masada kim o sarabi istediyse önce ona tattirip sonra digerlerinin bardaklarina doldurulmasi olayi..

Buna benzer neler neler...  

Ama tabi egitim ilk adim. Bununla istediginiz sayida az gelirli turisti ülkenizde agirlarsiniz. Ama sonucta toplam turist sayisi önemsizdir. Turizme bir endüstri olarak bakarsaniz turizm basina para girdisi önemlidir. Site benim anlatmak istedigim Ispanya örnegi gibi. Ispanya son 10 yildir yaptigi atilimlarila artik pahali turist agirlar oldu.    

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Iste bu bki sacisindan söz ediyorum ben de kendine güvensiz , pasif, biz en alt taabkayiz bakis acisi. Kenidizi yükseltiniz. Ancak yidlizlari hedef alan kümes hayvanlari agacin yüksek dallarina ulasabilmistir, digerleri citlerin üzeriyle yetinir...  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 32 yıl sonra...

Turkiye'nin bu konudaki en buyuk baska bir sorunu da REKLAM. Ulkemizin reklamini yapamiyoruz. Cok sukur dunya kupasinda 3.cu olduk, biraz ismimiz duyuldu dunya capinda. Dunya sokaklarindaki insanlara "Turkey" diyince adamin aklina once "hindi" geliyor. Bunu yavas yavas degistirmeye baslamamiz lazim. Formula 1 geliyormus simdi de. Bakalim insallah onu da elimize yuzumuze bulastirmayiz. Sonucta binlerce turisti getiricek, milyonlarcasi TV'lerden seyredicek. Turkiye ile hindi arasindaki farki gosterelim sunlara.

Birde, tabi baska bir tartisma konusu ama, Avrupa birligine tam uye olmak da turist sayisini katliyacaktir. Dusuncelerimizi burada cekinmeden paylasalim.

 

Saygilar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.