Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Özürlü çocuğunuz mu var?Bu 'eğitime' katılın...


marti_name

Önerilen İletiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Özürlüler Müdürlüğü, Zihinsel Engellilere Destek Derneği, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinin işbirliği ile yürütülmekte olan küçük adımlar programının 2006- 2007 eğitim öğretim yılı kayıtları başladı.

 

PROGRAMIN TANITIMI ŞÖYLE YAPILIYOR:

 

Küçük Adımlar Eğitim Programı nedir?

 

Küçük adımlar erken eğitim programı gelişimsel geriliği olan çocukların anne ve babaları için hazırlanmış bir erken eğitim programıdır. 8 kitaptan oluşan bir eğitim setidir. Her kitap farklı bir konuyu içermektedir. Program 5 temel gelişim alanına odaklanmaktadır. ( Büyük Kas Becerileri, Küçük Kas Becerileri, İletişim Becerileri, Alıcı Dil Becerileri, Kişisel ve Toplumsal Beceriler) . Programdaki beceriler 0–4 yaş diliminde olan becerilerden oluşmaktadır.

 

Bu eğitimin amacı nedir?

 

Küçük Adımlar Erken Eğitim Programının ailelere öğretilmesi ve ailelerin programı bağımsız bir şekilde kullanılır duruma getirilmesi.

 

Program nasıl uygulanıyor?

 

Küçük adımlar programına başlamadan önce programa aday çocuklar bir uzman tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulurlar. Ön değerlendirmede küçük adımlar becerilerini tamamlamamış olan çocuklar programa alınır. Programa alınan ailelere 8 kitaptan oluşan eğitim seti dağıtılır ve 2 oturumluk bir kursa tabi tutulur. Kurslar tamamlandıktan sonra üniversitede okuyan ve küçük adımlar erken eğitim programının eğitimini almış bir öğrenci aile ile tanışır ve 5 ay boyunca aileyi evde ziyaret ederek programı aileye öğretir. Program uygulaması sırasında ailelerle aylık toplantılar düzenlenerek programın takibi yapılır. Üniversite öğrencileri de danışmanlıklarını üniversitedeki öğretim görevlilerinden alır. Eğitim öğretim yılı tamamlanınca küçük adımlar erken eğitim programı da sonlandırılır.

 

Başvuru nasıl yapılır?

 

Programa katılmak isteyen ailelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Özürlüler Şube Müdürlüğü’nün 0212 252 42 00 numaralı telefonlarını arayarak isimlerini Psiko-Sosyal Servise yazdırmaları gerekmektedir. Programa katılım ücretsizdir.

 

 

Özürlüler Müdürlüğü

Adres : Tulumbacı Sıtkı Sk. No:24 80020 Tophane - BEYOĞLU / İSTANBUL

Tel : 0212-252 4200

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.