Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gmail'e gelen tüm yeni özellikler gerçekten yararlı görünüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Gmail'e gelen tüm yeni özellikler gerçekten yararlı görünüyor

AAwkf4g.img?h=603&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Google, yeniden tasarımının görüntüleri birkaç gün önce sızdırıldıktan sonra Gmail.com'a gelen yeni görünümü resmi olarak duyurdu. Yenileme, çok ihtiyaç duyulan boya işinin yanı sıra, kullanıcıların yalnızca üçüncü taraf e-posta istemcileriyle alabileceği bazı uzun süredir beklenen özellikleri de beraberinde getiriyor.
Görsel yenileme, Gmail’i Google’ın “Materyal Tasarımı” görünümünün geri kalanıyla uyumlu hale getirir. Google'ın, Windows 10'daki Chrome tarayıcısı da dahil olmak üzere tüm ürünlerine genişlediği yuvarlak kutular, cesur simgeler ve kağıt benzeri estetiğin ipuçları var.
İletilerin üzerine gelindiğinde, artık öğelerin okundu olarak işaretlenmesi, e-postaların ertelenmesi veya arşivlenmesi gibi hızlı eylemler ortaya çıkıyor. Ayrıca, küçük mesajlaşma simgesinin bulunduğu bir mesajın cevap listesini taramak zorunda kalmadan, bir e-postanın altındaki eklere de hızlı bir şekilde erişebilirsiniz. Gmail, Google’ın blog gönderisine göre, "nudge" mesajlarına yanıt vermenizi ve kayınvalidenize geri dönmemek için elinizde bulundurmanız gereken mazeret sayısını azaltacaktır.

AAwkmce.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Ama bu özelliklerin birçoğu eski şapka, bu yüzden burada sıradan bir şey yok. Birincisi, hardcore bir Gmail kullanıcısıysanız, görsel iyileştirmelerin birçoğunu veya e-postaları eylemler için üzerine getirme yeteneğini önemsemiyor olabilirsiniz. Artık klavye kısayollarını indirdiniz. Snoozing eski bir haber, çünkü Astro ve geç Mailbox gibi akıllı telefon e-posta istemcileri uzun zamandır prokrastinatör dostu bir özelliği barındırıyor.

Ne yararlıdır web kullanıcıları için Akıllı Yanıt eklenmesidir. Bu makine öğrenme özellikli bir özellik hakkında bir çılgın gelgit: Akıllı Yanıt şimdi otomatik olarak, akıllı telefonlar, Google iddiaları tüm e-posta yanıtlarının yüzde 10'undan fazlasını üretir.

Yeni eklemelerden birkaçı oldukça zekice, ve kesinlikle sokağa çıkmış olabilir. Örneğin, akıllı telefonunuzdaki Gmail'i kullanırken, mobil uygulama şimdi hangi bültenlerin aboneliğinizi iptal etmeniz gerektiğini (ya da yokluğunu) açmanız için önerecektir.

AAwkt54.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Ayrıca, hassas içeriği içeren e-postalara son kullanma tarihleri ve SMS kimlik doğrulaması eklemenize olanak tanıyan bir "gizli mod" da vardır. Google, kullanıcılara bu yeni mod aracılığıyla gönderilen iletileri temelde iptal etme yetkisi veriyor.

İletiyi yazdırmayı, iletmeyi, kopyalamayı ve indirmeyi de devre dışı bırakabilirsiniz. İçeriğin kendisinden ziyade e-postadaki hassas içeriğe bir bağlantı göndererek çalışır. Güvenliyken, ekran görüntüsünün gücünden hiçbir şey güvende değildir, bu nedenle bunu aklınızda bulundurun. Hem tüketici hem de işletme Gmail kullanıcıları bu özelliği "önümüzdeki haftalarda" kullanıma sunarken kullanabiliyor.

Yeni Gmail'i etkinleştirmek için gelen kutunuza gidin, dişli çark simgesini tıklayın ve "Yeni Gmail'i deneyin." Seçeneğini seçin. Google'ın bugün yeniden tasarlandığını düşündüğünüz "dalgalar", yani görmüyorsanız korkmayın henüz seçenek. Gmail’inizi iş için özel bir alan adıyla kullanıyorsanız, bir yöneticinin yeni görünümü etkinleştirmesini beklemek zorundasınız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.