Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Özgür iradenin anlamı.


immortaldeist

Önerilen İletiler

özgür irade nedir? tanımını yapalım. bir insanın aklını ve mantığını kullanmasıdır. o zaman şimdi zor soruyu soruyorum. allah neden? her bireyi farklı özgür iradede yaratmıştır. örnegın zuheyla çok zekı bir kız ve aykusu tavan yapmış.bu dogustandır. yanı alalhın bir hıkmeti diyelım. aykusu çok guclu olan zuheyla çok rahat bir yaşam sürücek ve ölücektir. iy ioldugu içinde cennete gidicektır. gelelım faruga allah farugu geri zekalı ve aptal yarattıgı için. faruk çok zort sartlarda yasamını sürdürmuş ve iyi oldugu için oda cennete gitmıştır. şimdi burda anlamamız gereken şudur. özgür irade denılen kavram eşitlık ilkelerini bozan bir akıl ve mantık ise biz bunua köle irade deriz. özgür irade kavramı dogustan itibaren her bireyin aklı mantıgını eşit derecede kullanmasıdır. bana göre özgür iradesini kullanan tek varlık var oda tanrıdır. çünkü yaratılmış bir varlıgın özgür iradesı olmaz köle iradesı olur. özgür iradenin bir sınırı yoktur. ama insanların bir düşünme ve akıl idrakını mantıkla birleştirmede bir sınrlama vardır. eger özgür irademızı tam olarak kullansaydık.ne? olucagını tahmın edın.
1: tanrıyı görürdük.
2: ölümsüz olurduk.
3: kurallara baglı yasamak zorunda kalmazdık.sonucta cennet ve cehenemde olsa ordada belırlı kurallar olucaktır. .yanı bana göre özgür irade demek tanrı demektır..tanrı dısındakı özgür irade olması imkansızdır. lütfen kendimizi kandırmayalım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.