Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Almanya Büyük Değişim Geçiriyor (Daha Şeffaf ve Çeşitlilik)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Almanya Dışarıya Daha Açık ve Büyük Bir Değişim Geçiriyor - Almanya Büyük Değişim Geçiriyor (Daha Şeffaf ve Çeşitlilik)

Reichstag-Parliament-Berlin.jpg

Berlin Duvarı'nın yıkılışından bu yana, komünist Doğu Almanya'nın “küçük trafik ışığı adamı” nı yaratan “Ampelmännchen”, diktatörlük köklerinden kaçarak Almanya'nın moda başkentinin küstah bir simgesi haline geldi. Turistler, yaşam boyu modellerle poz veriyor ve hediyelik eşya dükkanlarında hatıralara vuruyor. Ampelmännchen’in ilginç soğukluğu, ülkenin yanı sıra başkentinin de giderek daha uygun bir sembolüdür. Bu konudaki özel raporumuzun açıkladığı gibi, Almanya yeni bir döneme giriyor. Daha çeşitli, açık, gayri resmi ve kalça haline geliyor.

İlk aldanma, bu öneri bir öneri gibi görünüyor. Uluslararası gazete manşetlerinin Almanya'sı endişeli vatandaşları ve durgun siyaseti olan bir ülkedir. Angela Merkel, Avrupa'nın en uzun süredir devam eden siyasi lideri, geleneksel Alman ihtiyatını özetleyen bir kadın. Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan seçimler, Almanya için aşırı sağcı alternatif (AfD) desteğinin artmasına neden oldu; Bayan Merkel'in altı ay daha yeni bir koalisyonu bir araya getirmesi gerekiyordu. Muhafazakâr yabancı gözlemcilere göre Almanya, pervasız bir mülteci politikası için bir paroladır; başkalarına borçlu olan Güney Avrupalıları zorlayan ülke.

Ama uzun görüşe çıkın ve Ampelmännchen Almanya'nın nasıl değiştiğini ele alıyor. Savaş sonrası Alman tarihi yaklaşık 25 yıllık bir devirde hareket etti. İlk olarak yeniden yapılanma dönemi geldi. Daha sonra, 1960'ların sonlarında federal cumhuriyet savaş suçuyla açık bir şekilde hesaplaşmaya başladı.

1990'lı yılların son döneminde, Almanya yeniden birleşti, tekrar normal bir ülke haline geldi ve geçmişinin bazı fetişlerini bıraktı. Şimdi tarihin tekerlekleri bir kez daha dönüyor. Merkel dönemi bir yakın çekiyor. Ülkenin belirleyici özelliklerinin çoğu - etnik ve kültürel homojenliği, konformist ve muhafazakâr toplumu ve ağırlığını uluslararası diplomaside yumruklama konusundaki isteksizliği - aniden akıya giriyor.

Umut verici sinyaller

En büyük değişiklik Bayan Merkel'in 2015-2016 yıllarında 1.2 milyon yeni göçmen getiren mültecilere yönelik “açık kapı” politikasından kaynaklanıyor. Bu, bir zamanlar homojen Almanya'nın eritme potasında dönüştüğünü doğruladı. Daha kapsayıcı bir kimlik ortaya çıkıyor - 2000 yılına kadar vatandaşlığı yerel ataları olmayanlara uzatmak isteyen bir ülke, etnik terimlerden ziyade uygarlıkta uyrukluğu giderek daha fazla tanımlamaktadır. Ataerkil kültür daha cinsiyet-dengeli hale geldi: Çalışma çağındaki kadınların işleri olan payı son 15 yılda% 58'den% 70'e çıktı. Almanlar daha fazla boşanıyor ve daha az evleniyorlar. Mittelstand’ın firmaları bile yapay zeka gibi yıkıcı teknolojileri benimsiyorlar. Almanya, yarım asırda 1999'a kadar hiçbir yabancı askeri operasyon gerçekleştirmemiş, Mali, Afganistan ve Litvanya'ya asker göndermiştir.

Bu, uzun zamandır istikrarlı bir toplumu sarstıran, yeni Almanya'yı kucaklayanlar ve tanıdık olanlar için hantal olanlar arasında kültürel bölünmeler açmak; kentsel ve kırsal seçmenler arasında; genç ve yaşlı arasında. Yeni nesil daha savaşçı milletvekilleri, AfD’nin Bundestag’a gelişi ve Merkel’in Hıristiyan Demokratlarının gelecekteki yönelimleriyle ilgili muharebenin ortaya çıkması, ülkenin kimliği hakkında tartışmalara yol açıyor.

Sonuç, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin geleceğini belirleyecek. Ayrıca Almanya'nın sınırlarının ötesinde de önemli olacak. Ülke, çoğunun yaptığı gibi, aynı zamanda daha çoğul bir toplumun yükselişi ile boğuşuyor. Almanlar, ılımlı bir şekilde ılımlı ve tarih boyunca, özellikle demagojinin tehlikelerine karşı duyarlı. Ülkelerinin geçişlerinde nasıl geziniyorlar başkalarına örnek olabilir.

GermanFlag-TA-843187700.jpg

Yeni Almanya, yeniden birleşme sonrası ekonomik sıkıntılarını bıraktı ve patlıyor, ama aynı zamanda hızlı bir şekilde yaşlanıyor; en büyük yaş grubu 50 ila 54'tir. Refahını korumak ileriye dönük bir reform gerektiriyor. İnternet erişimi düzensiz ve yavaştır; yollar ve sınıflar şaşırtıcı derecede perişan olabilir; bürokrasinin dolaştırılması hizmet sektörlerini kısıtlar; ve Bayan Merkel'in yönetiminde emeklilik yaşı bir miktar düştü ve yakında Fransa'dan daha düşük olacak. Almanya'ya yeni gelenlerin akışı, özellikle göçmenlik prosedürlerinin düzenlenmesi, eğitimin arka plan ve sonuçlar arasındaki sıkı bağları koparmak için geliştirildiği ve sıkı bir şekilde düzenlenmiş Alman mesleklerinin daha erişilebilir hale getirildiği durumlarda, demografik krizi hafifletmeye yardımcı olabilir.

Yurtdışında, yeni Almanya da farklı bir güç haline gelebilirdi. Küçük bir ülke bakış açısına hüsrana uğramaya devam ediyor: Savunma için yeterince harcama yapmak, ticaret fazlasının yol açtığı dengesizliklerle yüzleşmek ve euro bölgesinde daha fazla yük paylaşımını kabul etmek istemiyor. Ancak hareket işaretleri var. Fransa’nın cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un baskısı altında, kararsız ve yetersiz olanlara rağmen, euro bölgesi entegrasyonuna yönelik bazı hamleleri isteksizce kabul edecek. Almanya’nın ticaretin aksatılmasına karşı savunmasızlığı, tarife savaşları çağında doğal bir komisyoncu haline getiriyor. Geçtiğimiz ay yeni ekonomi bakanı, Beyaz Saray'ı AB ve diğer müttefikler üzerindeki planlı çelik ve alüminyum görevlerini askıya almaya ikna etmeye yardımcı oldu.

Bu arada, mülteci krizi Alman ufuklarını genişletiyor. Zirvesinde Bayan Merkel, Almanya'nın gerçek sınırlarını vurgulamak için gölgeli bir harita talep etti: Kuzey Afrika, Ukrayna ve Türkiye. Daha sonra geçen sene Hamburg'da düzenlenen G20 zirvesinde şansölye, gelişmeyi hızlandırmak ve kıtadaki yönetişimi iyileştirmek için “Afrika ile Birleştirme” yi geliştirdi. Aşırı ısınmış ve yetersiz olmasına rağmen, normalleştirilmiş bir Almanya'nın henüz oynayabileceği bir araya getirme ve dengeleyici rolün bir ipucu verir

europe-germany-bavaria-neuschwanstein-ca

Gitmek için yeşil

Hepsi de Bayan Merkel’in halefinin karakterini önemli kılıyor. Onun tuhaf, reaktif tarzı zamanlarına uygun. Fakat yeni bir Almanya, farklı bir şansölye türü gerektirir: evde proaktif, yurt dışında iddialı ve bu seçmen için Alman seçmenleri davasına ikna etme becerileri.

Doğru liderlikle, ülkenin yetenekleri konusunda çok az şüphe var. Sadece en eski tarihsel evresinde sklerotik, eski komünist doğuyı emmiş, 2000'li yılların başlarında ekonomik krizlerin üstesinden gelmiş, 1 milyondan fazla yoksul, çoğu zaman çaresiz göçmen olarak ele geçirilmiştir ve başa çıkmıştır. Şimdi, geçmişte olduğu gibi, Almanya'yı küçümsemek bir hatadır. Ampelmännchen gibi, yeniden keşfetme için bir şöhrete sahiptir.

Yazar. TE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.