Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

TAM GAZ = BABY DRIVER 

Çok genç olduğu için Baby lakabını almış olan sürücü, banka soyguncuları için sürücülük yapmakta, soygunun ardından suçluları olay yerinden kaçırmaktadır. Bu işi yapmak istememesine rağmen, suç liderine olan borcunu ödemek zorundadır çünkü daha önceki bir zamanda sahibinin kim olduğunu bilmeden suç liderine ait olan Mercedes'i çalmıştır. Ayrıca suç lideri artık onu uğuru olarak görmekte ve bütün sürücü işlerini ona vermektedir. Ne var ki Baby bir gün aşık olacağı kadınla karşılaşır ve kadının tek hayali, almaya gücünün bile yetmeyeceği bir arabayla, müzik dinleye dinleye, yollara düşmektir. 

Aksiyonu bol bir suç filmi olan Baby Driver, 90. Oscar ödüllerine En iyi Film Kurgusu, En iyi Ses Miksajı ve En İyi Ses Kurgusu alanlarında olmak üzere üç dalda Oscar'a aday olmuş ancak her birinde ödülü Dunkirk isimli filme kaptırmıştır ama ben yine de En İyi Ses Kurgusu ödülünü alabilirdi diye düşünmeden edemiyorum. Film bir müzikal değil ancak müziğe çok geniş bir yelpaze ayırmış, daha doğrusu müziği tıpkı müzikallerdeki gibi filmin temeline oturtmuştur. Daha iyi ifade etmek gerekirse, aksiyon filmlerinde müzik genelde background olarak kullanılırken bu filmde tam olarak başroldedir, yani film boyunca çalan şarkıların sözleri aslında filme ait repliklerdir denilebilir. İşte bu da onu kendine has, müzikal olmayan ama müzikli bir aksiyon filmi haline getiriyor. 

Ayrıca izlemesi de son derece keyifli bir film, aksiyon sevenlere hitap edeceğini düşünüyorum, müzikleri de gerçekten şahane. 

 

YÖNETMEN: Edgar Wright

 ANSEL ELGORT (Baby)                            KEVIN SPACEY (Doc)                                LILY JAMES (Deborah)

b7cdeeb8e4ad92ae77a8746c47eb567c.jpeg 1388780133-c99aa2404369463ef5baa1b65da50 826.jpg

 

Baby is a young and partially hearing impaired getaway driver who can make any wild move while in motion with the right track playing. It's a critical talent he needs to survive his indentured servitude to the crime boss, Doc, who values his role in his meticulously planned robberies. However, just when Baby thinks he is finally free and clear to have his own life with his new girlfriend, Debora, Doc coerces him back for another job. Now saddled with a crew of thugs too violently unstable to keep to Doc's plans, Baby finds himself and everything he cares for in terrible danger. To survive and escape the coming maelstrom, it will take all of Baby's skill, wits and daring, but even on the best track, can he make it when life is forcing him to face the music?

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.