Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2018 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2018 Doğru Filtre Kahve Yapılırken Yapılan Hatalar Ah, kahve ... en sevdiğim sabah ritüeli. Bir fincan filtre kahve yapmak çok kolaymış gibi görünebilir o kadar kolay değil. Hiç düşündünüz mü çarşıdaki kahveciden aldığınız kahve evde yaptığınızdan neden daha iyi. Unutmayın iyi filtre kahve yapmak hangi tür makine kullandığınıza değil hangi tekniğe ve nasıl yaptığınıza bağlıdır. Yaygın hatalarından kaçınırsanız kendinize çok güzel bir fincan filtre kahve yapmış olacaksınız. Hata # 1: Yeterince sıcak olmayan su kullanma Birçok ticari kahveci ideal kahve sıcaklığına (90 - 96 derece) asla ulaşmaz. Bu aralıktaki su kahveden en lezzetliyi çıkarır. Bir Fransız gazetesine göre dökme yöntemine (Chemex veya seramik bir filtre) geçin; burada sadece kaynar suyun öğütülmüş kahve üzerine dökülmesi ve üç ila dört dakika bekletilmesi gerekir. Bunlar genelde ortalama elektrikli bira fabrikasından daha ucuzdur ve yaklaşık 30 dolar civarındadır. Hata # 2: Uzun zaman önce çekilmiş kahve kullanma Önceden öğütülmüş kahve satın almaya hayır diyoruz. Bir kahve öğütme makinesi alarak kahvenizi bir dakikada çekerek beklemiş kahve yerine taze çekilmişine sahip olabilirsiniz. Unutmayın demleme süresi lezzetle ters orantılıdır ne kadar beklerseniz o kadar lezzet azalıyor demektir. Hata # 3: Soğuk bir fincan Soğuk bir fincana döktüğünüz kahve ısısını kaybedeceğinden lezzetini de kaybedecektir. Sıcak bir kap daha düşük sıcaklıktaki bir kaba dökülürse, uzun süre sıcak kalmaz, değil mi? Fincanı önceden ısıtarak yudumlama zevkinizi uzatın. En iyi yanı, suyun kaynama noktasına gelmiş olmasıdır-sadece suyun bir kısmını fincana boşaltın, kahve demlendiğinde orada bırakın ve kahve ile doldurmadan önce boşaltın. Hata # 4: Yanlış fincanda içme veya kahveyi başka bir kaba dökerek bekletme Doğru fincan veya doğru servis kabı seçmelisiniz. Aynı zamanda sağlam, el yapımı seramik kupalardan yudumlarken seviyoruz. Hata # 5: Çok uzun süre beklemiş çekilmemiş kahve kullanma İdeal olarak, üç hafta içerisinde kavrulmuş kahve kullanmak istiyorsunuz. Bunu sağlamak için en kolay yol kavrulma tarihine bakmaktır. Hata # 6: Çok veya Az kahve koymak İnsanlar bazen çok bazen az kahve koyarak kahvenin tadını ve lezzetini etkilerler. Bence çok lezzetli yaptığınız kahvenin ölçülerini kaydedin ve böylece hatırlamanız ve aynı tadı elde etmeniz kolaylaşacaktır. Ölçüm, kahvenin sertliğini ve lezzetini kontrol etmenizi sağlar. Hata # 7: Şekerinizi ve sütünüzü daha kaliteli olanından seçin Kahve nasıl alınır kişisel bir tercih meselesidir, ancak her zaman yudumunuz için en lezzetli olanı denemenizi öneririz. Bu nedenle eğer kahvenize süt veya şeker katıyorsanız onların da kaliteli olanlarını seçiniz. Mistake # 8: Kahve ve Su miktarındaki hatalar (çok su az kahve veya az su çok kahve) Bir fincan kahvenin tadını düşünün, vay be, bu gerçekten sert mi? Unutmayın kahve kişi sayısına göre yapılır veya kaç bardak içeceğinize göre yapılır. Bu nedenle kahve ve su oranlarını ezberlemeniz veya bir yere not etmenizde fayda vardır. Hata # 9: Kullanılan suyun kalitesi Musluk suyu kullanmak caziptir, çünkü ücretsizdir ve musluğa dokunursunuz, ancak filtrelenmiş suya veya şişelenmiş kaynak suyuna geçtiğinizde gerçekten bir fark tadarsınız. Çünkü bu yüksek sular mineral içermez ve asidik değildir. Musluk suyunuz temizse ne ala ama kirliyse bu kahveniniz tadını etkileyecektir, unutmayın...! Hata # 10: Çekilmiş veya Çekilmemiş kahvenizi yanlış yerde saklamak Kahve saklamak için doğru bir yer yok ama nemsiz bir yer bulmak zorundasınız. Bu, hava geçirmez bir kapağa (mason kavanozu gibi) sahip bir kapın kullanılması veya bir rafta veya kiler arkasında bir torba veya kahve torbası olabilir. 1 Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.