Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Neden Android ile iOS arasında seçim yapmak çok zor ve geleceğinizi belirleyecek önem taşıyor


Önerilen İletiler

  • Admin

Neden Android ile iOS arasında seçim yapmak çok zor ve geleceğinizi belirleyecek önem taşıyor

szuepmnieaax3ono4nef.jpg

Bir Galaxy Note 8'in yanında bir iPhone X'i çalıştırın; Android ve iOS arasında artık seçim yapmak için çok şey olduğunu düşünmüyor olabilirsiniz. Bildirimleri ve hızlı ayarları benzer yaklaşımlarla, aynı türdeki seçenekler ve aynı uygulamaları sunarlar ve oyundaki bu aşamada, muhtemelen mobil OS seçiminizden memnuniyet duyarız ve oyuna bu şekilde bağlı kalırsınız. Geçiş yapmanın gerçekten bir nedeni var mı? Eh, evet-hala bir kaç tane var!

Android ve iOS, yüzeysel farklılıkları artık fazla (iOS bile bu günlerde widget'lara sahip) hale getirmek için yıllar içinde birbirlerinden yeterli miktarda özellik ödünç almış olabilir ancak biraz daha derine inebilir ve Apple'ın mobil platformunun üç temel yolu var Google'ınkilerden farklıdır. Onların hakkında bilmeniz gereken şey bu ve akıllı telefon işletim sisteminin seçilmesinin hala neden önemli olduğunu.

Gizlilik

Son birkaç yıldır, Apple, iOS'la birlikte çalışmanın kullanıcı gizliliği avantajlarından konuşmak istiyor. Verilerinizden daha azı buluta gönderiliyor, birçoğu aygıtınız üzerinde güvenli bir şekilde depolanıyor ve Apple, başta sizinle ilgili olarak fazla veri toplamak istemiyorsa, Apple'a göre.

Arama sorguları ve harita konumları da dahil olmak üzere Apple'a geri gönderilen bir çok veri toplanır ve anonimleştirilir, ancak hepsi bu kadar değil - eğer Find My iPhone'u kullanıyorsanız, örneğin Apple'ın sizin kim olduğunuzu bilmeniz ve telefonunuzun bulunduğu yerden sizi yeniden birleştirmeye yardımcı olabilir.

wtfuxaprjzkpaqiowqq2.jpg

Resmen, kullanıcıların şahsen tanımlayamayacakları şekilde Apple'ın kullanıcıları üzerinde topladığı veriler karıştırılarak Diferansiyel Gizlilik olarak adlandırılır. Bu, Apple'ın kendi sözleriyle "size dönük olabilecek özelliklerden ziyade genel kalıpları görüyoruz" demektir.

Bunun aksine, Google, sizin için daha kişisel hizmetler yaratmak için mümkün olduğunca fazla kişisel bilgi toplamayı sever ve sizinle ilgili ayrıntıları çokça görür (ve Samsung'un politikasını da unutmayın veya LG veya hangi şirketin telefonunuzu yaptığı).

Elbette, toplanan verinin boyutu (kişisel olarak şahsen bağlanabilen veriler) sorusu, verilerin nasıl kullanılacağından biraz farklıdır. Google, topladığı tüm bilgilerin sorumlu ve yararlı bir şekilde kullanıldığını, karşılığında kendinizi güvende hissedeceğiniz veya almadığınız bir şey olduğunu söyleyebilir.

ihw2vikn2cm6zsvhcpsq.jpg

Tüm kullanıcılarımıza daha iyi hizmet sunmak için, hangi dili konuştuğunuz gibi temel şeyleri bulmaktan, en yararlı bulacağınız reklamlar, en çok çevrimiçi olmanız gereken kişiler veya çevrimiçi olarak ne gibi YouTube gibi daha karmaşık konulara kadar toplamaktayız. videolarını beğenebilirsiniz "diyen Google, gizlilik politikasında. Başka bir deyişle, sizi daha iyi tanıyor ve Google Yardımçısına neye ihtiyacınız olduğunu bilmenize yardımcı oluyor veya Google aramada daha alakalı sonuçların sunulmasına yardımcı oluyor. Gizlilik tezgahının değerinde olup olmadığı tamamen size aittir.

Hiç şüphe yok ki Apple, kullanıcılarını profillemek ve onlara reklamlar sunmaktan daha az ilgileniyor ve kullanıcı gizliliği konusunda daha fazla durmak istiyor. Google, daha fazla veri topladığını itiraf ediyor, ancak buna dikkat etmeyi taahhüt ediyor-sonuçta bu dev dev firmalara, telefonunuzda iOS'u veya Android'i daha rahat kullanıp kullanmamaya ne kadar güveniyorsunuza inanıyoruz.

uygunluk

Apple'ın yaklaşımını şu ana kadar biliyoruz: Windows için iTunes ve Android için Apple Music'i yarı-yürekten destekleyebilir, ancak kullanıcılarının Apple'ın donanım ve yazılımlarını çalıştırmasını ve başka bir şey yapmamasını istemektedir. HomePod, Spotify için hiçbir destek olmadan (Airplay kullanmadığınız sürece) bunun en güncel örneğidir veya Android.

Apple'ın iş yapma biçiminden hoşlandıysanız, iOS'un harika olmasının her zaman olduğu gibi, aksi takdirde pek fazla seçenek elde edemezsiniz. Örneğin, özelleştirmenin gerçekten farklı bir konudur olmasına rağmen işletim sistemini yeniden tasarlamak için hiçbir fırlatma cihazı bulunmamaktadır ve sonraki bölümde uygulamalara geçeceğiz.

iauxqtqc9yi00yr3hbiq.jpg

Burada konuşmak istediğimiz şey, iOS ve Android'den ziyade ekosistemlerden ibarettir: Apple'da, HomePod'ların ve Apple TV'lerin ve iCloud'la yatırım yapmaya başlamak ve çıkmak çok zor. E-postanıza, bulut depolama alanınıza ve fotoğraflarınıza Google ile kaydolun; macOS, Windows ve Chrome OS veya iOS ve Android olsun platformlar arasında çok daha kolay atlayabilirsiniz.

Android ile iOS arasında geçiş yapma sürecini, temelde birkaç Google uygulamasını indirip imzalamayı içeren bir Google hesabı ile karşılaştırın ve bir Apple hesabıyla diğer yönde ilerleme sürecinizi karşılaştırın; e-postalarınızı ve takvimlerini istediğiniz yere alabilirsiniz Android, hemen şimdi, ancak iCloud, Apple Fotoğraflar veya iTunes filmleriniz için herhangi bir destek yok.

Buna göre, iPhone'ların yaygınlığı ve popülerliği, diğer üreticilerin kendileri için destek sunması gerektiğini ve bu nedenle uyumlu cihaz seçiminizin aslında daha büyük olmasını sağladığını belirtti. IOS'u seçtiğinizde bir sonraki Apple müzik çalarınız veya kızılötesi içeriğinizin Apple TV'ye veya Chromecast'e yüklenmesi için bir Apple Watch veya Android Wear cihazı seçebilir veya bir HomePad veya bir Amazon Echo'ya ses gönderebilirsiniz. Android için başlayın ve Apple tarafından üretilen diğer cihazlar sizin için bir seçenek değildir.

hbfbmkqtctrndajbzsnv.jpg

Daha önce de söylediğim gibi, bu, Apple'ın ve Google'ın özellikle iOS ve Android yerine sunduğu uygulamalar ve hizmetler hakkında daha fazla, ancak iOS'daysanız ve bir gün çitin Android'e atlayabileceği bir şansınız olsa bile, bu iyi bir fikir. Google'ı uygulamanız ve hizmetleriniz için kullanmak veya yalnızca hangi mobil işletim sisteminde çalıştığınızı önemsemeyen Netflix ve Spotify gibi nötr seçeneklere bağlı kalmak.

Aynı zamanda, bir Apple TV, MacBook ve bir HomeKit uyumlu ışık sistemine sahip bir eviniz varsa, iPhone'la hayatınızı çok daha kolay bulacaksınız, diğer araç gereç ve bulut servislerinizi seçmek uzun sürüyor akıllı telefon işletim sistemi seçiminize doğru yol.
Güvenlik

MacOS vs Windows'da olduğu gibi, iOS ile Android arasındaki güvenlik durumu, Apple'ın lehine yayılıyor: Android cihazlara yönelik daha fazla kötü amaçlı yazılım var, daha sık karşılaşılıyor ve güvenlik güncellemeleri yavaşlıyor (en azından Google'ın donanım ortakları dahil olmak üzere Google).

iPhone'lar, saldırı girişiminde bulunulabilir değil ancak çok daha sıkı bir şekilde kilitlenmiş durumda ve güvenlik konusunda oldukça endişelenmenize gerek yok. Bu, uygulamalar bazen yapabilecekleri şeylerle sınırlı olduğu anlamına gelir (bir sonraki bölüme bakın), ancak yarar, kötü amaçlı uygulamaların cihazınızın kontrolünü o kadar kolay ele alamadığıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.