Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

5G müzikten ilaca bildiğimiz her şeyi değiştirebilir


Önerilen İletiler

  • Admin

5G müzikten ilaca bildiğimiz her şeyi değiştirebilir

BBIJqqo.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

5G gerçekten çok önemli olacak.

Şimşek hızlı "yeni nesil" kablosuz teknolojinin kendi kendine sürüş araçlarına, sanal gerçekliğe, akıllı şehirlere ve ağa bağlı robotlara güç vermesi bekleniyor.

Ama başka ne yapabilirsiniz?

Ericsson, 5G için fütüristtik uygulamaları hayal etmek için King's College London araştırmacılarıyla bir araya geldi. Müzikten ilaca kadar her şeye bakıyorlar.

Ekip, fiziksel becerileri ağlar arasında aktarmak için teknolojiyi kullanmaya odaklanıyor ve buna "Beceri İnternet'i" adını veriyorlar.

Bir örnek: Hareket ve basıncı algılayan sanal gerçeklik ekipmanı ve haptik eldivenli bir cerrah, dünyanın öbür tarafındaki bir hastada bir robot yardımıyla çalışabilir.

Uzaktan cerrahi bir süre mümkün olmuştur, ancak 5G hızları tüm gecikmeleri ve gecikmeleri ortadan kaldırmalıdır. Bu, cerrahın eldivenleri üzerinden anında geribildirim alabileceği anlamına geliyor.

King's College'daki kablosuz iletişim profesörü Mischa Dohler, "5G ve kurmakta olduğumuz yeni ağ mimarisi ile bu gecikmeyi sadece ışık hızına indirmeyi umuyoruz" dedi.

BBIJjMF.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Bir müzisyen ve piyanist olarak ay ışığı alan Dohler, piyano becerilerini dijital ortama aktarmayı ve enstrümanı yönetmek için uzaktan insanları eğitmeyi de planlıyor.

Haptik eldivenleri, Dohler'ın parmak hareketlerini ve ellerini konumunu izlemek ve kaydetmek için kullanılabilir. Veriler, beceri veri tabanında saklanacak, hevesli bir piyanist tarafından indirilmeye hazır hale gelecektir.

Dohler, "Bunu gerçek zamanlı olarak kas hafızası eğitimli olana kadar parmaklarını hareket ettirmeye başlamış bir dış iskelet üzerine indirecekler" dedi.
"Kas belleklerini istediği yere uygulayabilirler" diye ekledi.

Dohler, bir cerrahın tüm dünyadaki öğrencileri eğitmek için becerilerini bir veri tabanına yükleyebileceğini de düşünüyor.

Ancak "İnternet Becerileri" nin işlevsel olmasının bir on yıl daha sürebileceğini söyledi.

"Güvenlik haklarını ve bu teknolojinin en iyi uygulamasını sağlamalıyız, çünkü şeyleri gezegenin öteki tarafına taşımaya başladıysanız, çok zarar verebilirsiniz" dedi.

5G Nedir?

150518144020-5g-wireless-table-780x439.j

Texting: Mesajlaşma

İnternet Access: İnternet Ulaşım

Video: Video

Smart Home: Akıllı Ev

Ultra HD 3D Video: Yüksek Çözünürlükte Üç Boyutlu Video

5G, yeni ekonominin can damarı olacak.

Kendiliğinden sürüş araçları, sanal gerçeklik, akıllı şehirler ve ağa bağlı robotlar gün geçtikçe 5G şebekeleri tarafından güçlendirilecek. 5G, ilk müdahale için yeni cerrahi prosedürlerin, daha güvenli ulaşımın ve anında iletişimin yolunu açacağını taahhüt eder.

Pazar günü Axios'da yayınlanan bir rapora göre, Trump yönetimi hükümet tarafından finanse edilen bir 5G kamu hizmetini düşündüğünü merak etmiyor.
Bunun olacağına inanmak için hiçbir neden yok. Kamu tarafından finanse edilen 5G projesi yüz milyarlarca dolara mal olur. İnsanları aya gönderdiklerinden beri devletin almış olduğu herhangi bir şeyden farklı olarak bir göz atın.

5G, hükümet desteğinde mi yoksa desteklemese de yolda. Büyük internet şirketleri 5G ağ gelişiminde çok ilerlemiş durumda ve ilk ağlar önümüzdeki birkaç yıl içinde çalışıyor olacak.

5G nedir?

5G, her "yeni nesil" kablosuz ağ teknolojisi gibi telefonunuza da daha hızlı bir bağlantı sağlayacaktır - endüstri uzmanları, 4G'den yaklaşık 10 kat daha hızlı beklemektedir. "8K" video akışında veya 30 saniyede bir 3D film indirmeniz yeterlidir. (4G'de, altı dakika sürecektir.)

Ekstra kapasite, servislerin daha güvenilir olmasını sağlayacak ve aynı anda daha fazla aygıtın ağa bağlanmasına izin verecektir.

Ancak 5G, akıllı telefonlardan çok daha fazlası. Sensörler, termostatlar, arabalar, robotlar ve diğer yeni teknoloji bir gün 5G'ye bağlanacak. Bugünün 4G şebekelerinde, bu cihazların tümünün ilettiği çok miktarda veri için bant genişliği yok.

5G şebekeleri, cihazlar ile iletişim kurdukları sunucular arasındaki gecikme süresini neredeyse sıfıra indirir. Şoförsüz otomobiller için, bir araba ile diğer araçlar, veri merkezleri ve dış sensörler arasında kesintisiz iletişim anlamına gelir.

Tüm bunları başarmak için, 5G'nin süper yüksek frekanslı hava dalgalarıyla seyahat etmesi gerekecek. Daha yüksek frekanslar daha hızlı ve daha fazla bant genişliği sağlar. Fakat duvarlar, pencereler veya çatılardan geçemezler ve uzun mesafelerde oldukça zayıflarlar.

Bu, kablosuz şirketlerin binanın yanındaki, her evin içindeki ve potansiyel olarak her odadaki her lamba direğinin üstüne binlerce, hatta milyonlarca minyatür hücre kulesi kurması gerekeceği anlamına geliyor.

Bu nedenle 5G 4G'yi tamamlamak yerine tam olarak yerini alacaktır. Binalar ve kalabalık alanlarda 5G hız artışı sağlayabilir. Ancak otoyoldan aşağı inerken 4G en azından bir süre için tek seçenek olabilir.

Kimler inşa ediyor?

Verizon (VZ), AT & T (T), T-Mobile (TMUS) ve Sprint (S) gibi dört ülke çapındaki cep telefonu operatörünün her biri 5G şebeke teknolojisini geliştiriyor ve test ediyor. Qualcomm ve Intel de dahil olmak üzere çipli üreticiler, 5G iletişimi sağlayan işlemci ve radyo üretiyorlar. Nokia (NOK), Ericsson ve Huawei de dahil olmak üzere büyük ağ donanımı şirketleri, 5G'yi desteklemek için omurga ve ekipman inşa ediyor.

Araştırma ve geliştirme tek başına maliyetlidir, ancak 5G şebekelerini oluşturmak çok pahalı olacaktır - hatta her yıl altyapı maliyetlerinde onlarca milyarlarca dolar harcamaktan hoşlanan bir endüstri için bile. Barclays'a göre, 5G'yi Amerika Birleşik Devletleri'ne toplamak 300 milyar dolara mal olacak.
Hükümet bu parayı harcayabilir, ancak çok geç başlamış olurdu. Ve zaten zaten kendi ağlarını kuran ve test eden ağ ekipmanı ve telekomünikasyon şirketleri ile anlaşma yapmak zorunda kalacaklar.

Beyaz Saray yetkilisi, Axios tarafından bildirilen 5G şebekesinin idarenin ulusal güvenlik stratejisinin bir parçası olduğunu doğruladı. Yetkili, aksi belirtilmedikçe Axios tarafından bildirilen belgenin "tarihli" ve "yönetimin düşüncesini temsil etmeyen" olduğunu söyledi.

Verizon ve AT & T Axios raporu hakkındaki yorumunu reddetti.

Ne zaman gelecek?

Kablosuz endüstrisi 5G şebekelerinin 2020'de piyasaya çıkmasını bekliyor.

Bu ay, 5G, uluslararası bir kablosuz konsorsiyum olan 3GPP'nin yeni nesil şebekeler için bir teknoloji standardı onayladığında önemli bir engel oluşturduğunu açıkladı. Gelecek yıl, Birleşmiş Milletler'in Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin 3GPP standardını gözden geçirmesi bekleniyor. Bundan sonra kablosuz şirketler, hepsinin birlikte çalışacağına dair güvencesi ile 5G ekipmanı alıp satmaya başlayabilirler.

Bu arada, Verizon ve AT & T, 5G şebekelerini test etmek için adımlar attı. AT & T, 5G şebekesini bu yılın başlarında kullanıma sunmaya başlayacağını ancak 5G uyumlu cihazlar mağaza raflarına gelene kadar neredeyse hiç kimse bunu kullanamayacağını açıkladı. 2020'den önce olması pek olası değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

5G'ye ilk o şehir geçti! (5G ile neler değişecek?)

Akıllı telefonlardaki internet hızını ciddi bir oranda artıracak olan 5G teknolojisi hizmet vermeye başladı.

Telefonlarımız, saatlerimiz, evlerimiz ve otomobillerimiz, kopmayan, hızlı bir bağlantıya ihtiyaç duyuyor. Tüm bu cihazların ihtiyaç duyduğu bant genişliğini sunmak içinse yepyeni bir kablosuz ağ doğuyor: 5G 

Akıllı telefonlardaki internet hızını ciddi bir oranda artıracak olan 5G teknolojisi hizmet vermeye başladı. Halka açık ilk 5G şebekesi Avustralya'da hizmete başladı. Avustralya’nın en büyük telekom şirketi olan Telstra bugün, ülkenin kuzeydoğu eyaleti olan Queensland’din Gold Coast isimli kentinde dünyanın ilk 5G sinyalini halka açtı.

ABD'DE 5G'YE GEÇECEK KENTLER

Akıllı telefonlardaki internet hızını ciddi bir oranda artıracak olan 5G teknolojisine geçecek ilk 3 şehir geçtiğimiz hafta belli olmuştu. Dünyanın en büyük operatörlerinden olan AT&T, ABD’nin 3 kenti için çalışmaların tamamlandığını duyurmuştu.
Söz konusu şehirlerden ikisi ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Dallas ve Waco iken, diğeri Atlanta eyaletinin merkezi olan Georgia metropolü olacak.

Bu kentlerin arından 5G desteğine kavuşacak şehirler de belli oldu. Bir başka operatör T-Mobile bu yıl içinde New York, Los Angeles, Las Vegas, ve Dallas'ta 5G desteği sunmaya başlayacağını açıkladı.

5G İLE NELER DEĞİŞECEK?

Kablosuz ağların geleceği 5G'den geçiyor. Peki 5G nedir ve hayatımızı nasıl kolaylaştıracak?

5G ile Ultra HD çözünürlüğündeki videoları indirmek ve karşıya yüklemek, daha hızlı olacak. İnternete bağlı binlerce cihaz hayali de 5G ile birlikte gerçek olabilecek.

Kısa cevap: Evet. 4G LTE bugün saniyede 1 gigabit veri aktarabiliyor; yani kısa bir HD filmi indirmeniz, kusursuz koşullarda yaklaşık bir saat sürüyor.

Sorun ise 4G'nin maksimum hızına çoğu zaman ulaşamıyor olmanız.

 
5G, indirme hızlarını saniyede 10 gigabite çıkaracak. Elbette 5G'nin hızı da binalar, duvarlar, diğer sinyaller gibi faktörlerden olumsuz etkilenecek ve muhtemelen bu teorik hıza pek yaklaşmayacak. Ancak buna rağmen 4G'den çok daha hızlı olacak.

Önde gelen iletişim firmalarından oluşan dev konsorsiyumlar, 5G için dünya çapında standartlar oluşturmak üzere çalışıyorlar.

Bu standartların çoğu henüz kesinleşmemiş de olsa, uzmanlar 5G'nin geriye yönelik uyumluluk (4G ve 3G ile) sunacağını düşünüyorlar.

5G, 4G'ye kıyasla daha yüksek radyo frekanslarını kullanıyor. 4G, 20 MHz'e kadarki bantları kapsarken 5G, 6GHz'e kadar olan frekans bandını kullanabiliyor

Bu yüksek frekansların kullanılmasının sebebi, çoğunlukla şu an boş olmaları ve verileri daha hızlı taşıyabilmeleri.

Sorun ise yüksek frekanslı sinyallerin düşük frekanslar kadar uzağa ulaşmamaları. Bu nedenle 5G'nin sunulduğu yerlerde çoklu giriş ve çıkış antenlerinin (MIMO'lar) kullanılması bekleniyor

5G NEDİR?

5G'nin içindeki "G" harfi, "generation" yani nesil anlamını taşıyor. 5G, 4G LTE'yi kaldığı yerden devam ettirecek ve telefon görüşmeleri, SMS, web'de gezinti gibi bildiğimiz işlevlerin yanına yüksek bir veri aktarım hızı ekleyecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Uluslar arası CNBC 5G'nin Ne Olduğunu Açıklıyor

Yazılım tabanlı yeni sistem 5G'nin önceki sistemlerden farkını anlatıyor. Kısaca farklarını anlatalım:

  1. 5G, yazılım tanımlı bir ağdır. Bu, kabloyu tamamen değiştirmeyecek olsa da, bunun yerine büyük ölçüde bulut üzerinde çalışarak bunların yerine geçebileceği anlamına gelir.

  2. Bu, 4G'den 100 kat daha iyi bir kapasiteye sahip olacağı anlamına geliyor

  3. Buda Internet hızını oldukça yükseltecek demektir

  4. Örnek olarak 2 saatlik bir film 3G kullanılarak 26 saatte indiriliyor. 4G kullanılarak 6 dakika da indiriliyor. 5G'le ise 3.6 saniye de indirilebilecek.

  5. Sadece Internet kapasitesi ve hızı değil aynı zamanda TEPKİ SÜRESİ de hızlanacak. 4G isteğimize 50 milisaniyede cevap veriyordu. 5G ise 1 milisaniyede cevap verecek. 5G 400 kere daha hızlı olacak demektir.

  6. Kendi kendine süren arabaların gelişimine katkıda bulunacak

  7. Akıllı evler yaygınlaşacak

  8. Akıllı makinelerin yaygınlaşması yanında sağlık alanında da çığır açacak.

  9. 5G ayrıca ağ dilimleme adı verilen bir teknik kullanarak çok daha kişiselleştirilmiş bir web deneyimi sağlayacaktır. Bulutta ayrı bir kablosuz ağ oluşturmanın ve kullanıcıların kendi ısmarlama ağlarını oluşturmalarına izin vermenin bir yoludur.

  10. Örneğin internet oyunları hızlı tepki zamanı gerektirdiği için 5G'de çok yaygın ve hızlı olarak kullanılabilecektir. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 8 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 5 ay sonra...
  • 10 ay sonra...
  • Admin

5G Dünyayı Birleştirecekti - Yerine Bizi Parçalıyor

Teknik standartlar üzerindeki bölünmeler ve Çin’in Huawei rolü süper hızlı bağlantıların kullanılmasını tehlikeye atıyor.

business_5g_1211135308.jpg

Dünya 5G'yi inşa etmek için bir araya geldi. Şimdi yeni nesil kablosuz teknoloji dünyayı birbirinden ayırıyor.

5G teknik özelliklerinin en son sürümü olan Cuma günü, otonom arabaları, akıllı fabrikaları ve nesnelerin interneti cihazlarını çılgın hızlı 5G ağlarına bağlamak için özellikler ekliyor. Planlar, Avrupa, ABD ve Asya'dan bir düzineden fazla şirketin katkılarıyla teknolojiyi geliştirmek için küresel bir çabayı yansıtmaktadır.

Yine de 5G de ulusları birbirinden ayırıyor; ABD ve Çin savaş halatlarını demirliyor. Washington ve Pekin arasındaki ticaret, insan hakları, Covid-19'un ele geçirilmesi ve Çin'in yanlış bilgilendirilmesi konusundaki gerginlikler, 5G'nin konuşlandırılması konusundaki küresel bölünmeleri artırıyor. Giderek artan sayıda ülke, teknolojinin Batı ya da Çince sürümüyle uyum sağlıyor.

Bir düşünce kuruluşu Teknoloji Politikası Enstitüsü başkanı Scott Wallsten “Ulusal güvenlik ve ticari çıkarların hepsi birbirine karışmış durumda ve bunları birbirinden ayırmak çok zor” diyor.

5G'nin yaratılma şekli ve şu anda konuşlandırılma şekli, Batı ülkeleri için devam eden bir muamele yakaladı - sağlıklı rekabet ve ulusal çıkarlarla işbirliği ve Çin'in yükselişi nasıl dengelenir.

5G anlaşmazlığı, ağ ekipmanlarında baskın bir konuma, büyük bir akıllı telefon işine ve giderek daha gelişmiş yongalara sahip olan, muhtemelen Çin’in en önemli teknoloji şirketi olan Huawei üzerinde yoğunlaşıyor. Şirket, teknoloji çalmakla ve Çin hükümeti ile siber casusluğu mümkün kılacak yakın bağları olmakla suçlanıyor. Çin'in yenilik ve hain yollarla teknolojiye hakim olma isteklerinin bir sembolü haline geldi.

Alıntı

“Ulusal güvenlik ve ticari çıkarlar birbirine karışıyor ve onları ayırmak çok zor.”

Scott Wallsten, başkan, Teknoloji Politikası Enstitüsü

ABD ve Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Tayvan dahil olmak üzere bazı müttefikler Huawei ve ZTE gibi diğer Çinli telkoları ağlarından yasakladı. Diğer ülkeler, Huawei'nin ve diğer Çinli firmaların fotoğrafın dışında kalması için ABD'nin liderliğindeki çabalarına karşı çıktılar. Arjantin, Brezilya, Rusya, Filipinler ve Tayland, Çin’in 5G teknolojisine hoş geldiniz.

Kilit soru, bu çatallanmanın açık ve küresel olması gereken bir standardın işleyişini nasıl etkileyeceğidir. Wallsten, “İnterneti ve farklı ağların birbirine bağlanma şeklini daha da parçalama riski taşıyoruz” diyor.

5G gerçekten küresel bir iletişim standardı olsa bile, teknik planlar ulusal güçlerin değişmesini ve ortaya çıkan gerilimleri yansıtmaktadır.

5G standartları, saniyede 1 GB'a kadar - ortalama ABD geniş bant bağlantısından 50 kat daha hızlı - birkaç gecikmeyle inanılmaz derecede yüksek kablosuz hızları planlamaktadır. Bulutta barındırılan yapay zekayı besleyen herhangi bir gecikme veya robot olmadan üst düzey oyunlar oynamayı düşünün. Ve elbette 5G'nin teknoloji ortamını değiştirebilecek yeniliklere ve işletmelere ilham vermesi bekleniyor. Çeşitli tahminlere göre, teknoloji önümüzdeki birkaç on yıl içinde küresel ekonomi için birkaç trilyon dolar üretebilir. Her ülkenin bir eylem parçası istemesi şaşırtıcı değildir.

5G'nin teknik özellikleri, ABD, Avrupa, Çin, Japonya, Hindistan ve Güney Kore'den standart kuruluşların koalisyonu olan 3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP) tarafından geliştirilmiştir. Grup, cihazların daha geniş bir kablosuz spektrum arasında atlamasına izin veren, yüksek hassasiyetli konumlandırma, araçtan araca bağlantı ve daha güvenilir, neredeyse anlık özellikler sunan özellikler ekleyecek olan 5G spesifikasyonlarının 16. Sürümüne son rötuşlar yapıyor. endüstriyel kullanımlar için çok önemlidir.

Birçok şirket 5G'nin hazırlanmasına katkıda bulundu, ancak standart, önceki standart olan 4G ile karşılaştırıldığında ABD ve Avrupa teknolojisinden Çin'e geçişi yansıtıyor. IHS Markit tarafından Ağustos 2019'da yayınlanan 3GPP spesifikasyonlarına yapılan katkıların analizi, Çinli firmaların standartların yaklaşık yüzde 59'una katkıda bulunduğunu ve bunların çoğu için Huawei'nin hesap verdiğini buldu. 4G standartları, Avrupalı ve Amerikalı firmalar tarafından yönetildi.

Kaynak: Wired

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...
  • Admin

Trump, Japonya'ya 5G yarışında Huawei'yi Yakalaması İçin Öncelik Verdi

(Bloomberg) - Japonya yirmi yıl önce dünyanın kameralı ilk cep telefonunu icat ettiğinde, telefonun sofistike bir yüksek hızlı kablosuz bilgi terminaline dönüştürülmesinde erken ama önemli bir adımın sinyalini verdi.

Yirmi yıl sonra, dünya on binlerce kez daha hızlı 5G ağları geliştirirken, bu teknolojilerin çoğuna öncülük eden ülke neredeyse tamamen ortadan kalktı. Akıllı telefonlara geçişi kaçırdıktan sonra tüketiciye dönük telefonlarda liderliği kaybeden Japon markaları, 5G altyapısının yapımında Nokia Oyj, Ericsson AB ve hepsinden önemlisi Huawei Technologies Co.'nun gerisinde kaldı.

Araştırma şirketi TrendForce'a göre, bu üç üretici 5G baz istasyonu pazar payının neredeyse% 80'ini kontrol ediyor. Ancak Japon firmalarına, teknolojinin yayılmasında ön saflarda yer alan Çinli şirket olan Huawei'ye yönelik ABD öncülüğündeki baskıyla beklenmedik bir cankurtaran hattı verildi. ABD'li ortaklar daha dost ülkelerden tedarikçiler ararken, ABD'nin yakın müttefiki Japonya'daki satıcılar, ağlarını yükseltmek için yarışan dünya çapındaki taşıyıcılara birden çok daha çekici göründü.

BB1ahUx9.img?h=735&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Renkler ve Açıklamlar

Yeşil: İzin Verilmiş Ülkeler

Mavi: Düşünce Aşamasında

Açık Mavi: Kullanmama Taraftarı

Pembe: Yasaklamalı

Sarı: Kullanılması Yasak

5G fırsatı, NEC Corp., Fujitsu Ltd. ve diğer ağ ekipmanı üreticilerinin, yalnızca büyümeye ayarlanmış küresel bir tedarik zincirinde yeni adımlar atmasına yardımcı olabilir. Bunun farkında olan hükümet, bu yılın başlarında, 5G ve 5G sonrası teknolojileri geliştirmek için kalan az sayıdaki tedarikçiye bu yılın başlarında yüz milyonlarca dolarlık destek sunarak, çabanın arkasına ağırlık verdi.

Eylül ayında iktidara gelmesinden bu yana, Başbakan Yoshihide Suga’nın yönetimi bu suçlamayı daha da ileri götürdü ve büyümenin temellerinden biri olarak sektöre atladı.

Suga Cuma günü düzenlediği basın toplantısında 1 trilyon yen'in (9,6 milyar dolar) açıklandığını duyurarak, "5G sonrası ve 6G dahil olmak üzere yeni nesil teknolojide küresel bir lider olmak için araştırma ve geliştirme sorumluluğunu hükümet yönetecek" dedi. ) kablosuz dahil teknolojiler için yaklaşan ekstra bütçede harcama.

Önümüzdeki Eylül ayından itibaren Huawei 5G ekipmanının kurulumunu yasaklayan Birleşik Krallık, NEC ve Fujitsu'nun yanı sıra Güney Kore'nin Samsung Electronics Co.'yu 5G'nin piyasaya sürülmesine yardımcı olması için şimdiden talep ediyor. Haziran ayında NTT, 5G teknolojilerini ortaklaşa geliştirmek için ortaklık kurarak NEC'de% 5 hisse satın almayı kabul etti.

İngiltere'nin dijital sekreteri Oliver Dowden, geçen ay İngiltere'deki tedarik zincirleriyle ilgili bir raporda, Huawei'yi kaldırma kararının ülkeyi, kritik 5G altyapısını sağlamak için yalnızca iki tedarikçiye, Nokia ve Ericsson'a bağımlı bırakacağını belirtti.

Dowden, "Bu tahammül edilemez bir esneklik riskini temsil ediyor" diye yazdı. Strateji, ulusun "tek bir satıcıya bağlı kalmaması" için yeni tedarikçileri çekmek ve yerleşikleri desteklemek için bir plan ortaya koyuyor.

NEC'deki hisseler bu yıl yaklaşık% 19 artarken, Fujitsu neredeyse% 35 oranında artış sağladı, ancak kazanımlar büyük ölçüde Suga’nın Japonya’nın kamu sektöründe dijital dönüşüm planlarındaki rollerine ilişkin beklentilerle destekleniyor.

Modeli Aç

Japonya’nın mobil İnternet alanına hükmetme konusundaki ilk girişimleri, NTT birimi NTT Docomo Inc.’in kendi sıkı denetimli I-mod İnternet erişim hizmeti açık İnternet standartları çağında yetişemediği için sefil bir şekilde başarısız oldu. Betamax'tan Blu-Ray'e, Japon firmaları nadiren açık platformları teşvik etmekle ilişkilendirildi, ancak şimdi Huawei'nin zorluklarının ortasında kaybedilen zemini kapatmak için bu konsepti benimsiyorlar.

NTT Docomo, kullanıcıların cihazlarını daha geniş ağa bağlayan telekom altyapısının çok önemli bir parçası olan açık radyo erişim ağları (RAN) için baskı yapan bir grup olan O-RAN Alliance'ın kurucu üyelerinden biridir.

Geleneksel olarak, satıcılar RAN'ı ve çekirdek ağı birlikte tedarik ederlerdi ve ağlar daha karmaşık hale geldikçe, yalnızca en büyük satıcılar tüm paketi tedarik edebilirdi. Bu avantaj Nokia, Ericsson ve Huawei gibiler için tahakkuk etti.

Bu yılın başlarında bir röportajda Bloomberg News'e konuşan Sawada, "Taşıyıcıların bakış açısından, Huawei'yi işe almak çok kolay" diyor. Senin için her şeyi yapacaklar.

Bu dikey entegre yaklaşımı, Apple Inc.'in PC'lerde Microsoft veya akıllı telefonlarda Google ile karşılaştırdığına benzetti. Açık model, bunu ortadan kaldırmayı amaçlar ve küçük üreticilere fırsatlar sunar.

SBI Securities Co. analisti Shinji Moriyuki, "O-RAN kavramı iyi, ancak Nokia ve Ericsson sadece sessiz kalmayacak ve beklemeyecekler" dedi. "Fiyat indirimleriyle O-RAN ittifakının peşinden gelebilirler. "

'Büyük şans'

ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimi, 2018'den beri Huawei'nin 5G ağlarına katılımına karşı kampanya yürüttü ve müttefiklerini şirketin 5G ekipmanını boykot etmeye çağırdı. Japonya, ulusal güvenliği için ABD'ye bağımlı olan ancak aynı zamanda en büyük ticaret ortağıyla ilişkilerini geliştirmeye çalışan diğerlerinden daha zor bir iğneye sahip. Bu, Sawada'nın kabul ettiği bir gerilimdir.

"Çin ve ABD güçlü ülkelerdir" dedi. "Japonya için olabilecek en kötü şey, onların birlikte çalışmasıdır."

Japonya'daki cep telefonu ağını uzun vadeli görevlilere meydan okumak için kuran Japon e-ticaret devi Rakuten Inc., 4G ve 5G ağları için O-RAN'ı benimsedi. Kurucu ve CEO Hiroshi Mikitani Kasım ayında yaptığı bir konferansta ağ teknolojisini yurt dışına ihraç etmeyi hedeflediğini ve değerini "1 trilyon yen'i kolayca aştığını" gördüğünü söyledi.

Daha fazlası: Huawei Ban, Ericsson, Nokia için Yeni Yarışmayı Teşvik Ediyor

Açık model aynı zamanda, telekomünikasyon şirketleri geniş bir tedarikçi yelpazesinden seçim yapabildikleri için, 5G ağ kurulumları sözleşmelerinde taşıyıcıların müzakere pozisyonunu da desteklemektedir. Ayrıca, Japon firmalarının üstün olduğu sistem entegrasyonu sağlayıcılarına fırsatlar da sağlar.

Fujitsu'nun CEO'su Takahito Tokita, "Rekabeti artıran ve ne kadar kazanabileceğimizi gören bu açık modeli takip etmek bizim için büyük bir zorluk" dedi. Bu yılın başlarında, Fujitsu, T-Mobile US Inc.'den Boost kablosuz işini satın alarak kendi ağını kuran Dish Network Corp.'a 5G teknolojisini satmak için bir anlaşma imzaladı.

Bloomberg News'e “Bu multitrilyon dolarlık bir piyasa” dedi. "Bunun küçük bir yüzdesi bile bizim için büyük bir şans," dedi ve Nokia gibilere kıyasla Fujitsu'nun hala "yeni doğmuş bir piliç" olduğunu ekledi.

Bir zamanlar batı çevrelerinde, Çin'in şu anda olduğu gibi, Japonya'nın firmalarından bahsediliyordu, merkezi hükümetle çok yakın çalışıyor ve haksız rekabet avantajlarından yararlanıyordu. Ancak ilk kameralı telefonun piyasaya sürülmesinden bu yana Japon işinde çok şey değişti - şimdi kendisi Tayvanlı bir firmaya ait olan Sharp Corp. ile, bu neredeyse on yıl önce neredeyse düşünülemez bir şey. 5G dönemi ve ötesi, firmalarına daha açık bir yaklaşımla daha büyük rakiplerle nasıl savaşacaklarını gösterebilir.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.