Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyada Bulunan 20 En Sağlıklı Gıda


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyada Bulunan 20 En Sağlıklı Gıda

cabbage.jpg

Bazı gıdalar diğerlerine kıyasla daha besleyici bir yumruk atar ve bu 20 dünya üzerindeki tüm gıdaların kilo başına en fazla sağlık yarar poundu sunar. Onlar sadece Superfoods büyük listemize görünür değil, aynı zamanda internet üzerinden en iyi 1o listeleri bol yapmak ve bazı besin ve vücut için hediyeler bol sağlamak için uzun zamandır bilinmektedir. Aşina olmayabileceğiniz birkaçı var, bu yüzden bunları bir giriş olarak düşünün ve daha sonra bunları daha yakından tanımak için ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

1. Ispanak

Spinach.jpg

Ispanağın erdemleri hakkında çok şey yazılmış ve haklı olarak. Yemek yiyebileceğiniz en besleyici gıdalardır. Aynı zamanda çoğu yerel süpermarkette mevcut ve makul fiyatlı. Ürün bölümünde taze olarak alabilirsiniz veya yaprak şeklinde dondurulmuş olarak satın alabilirsiniz ve ayrıca konserve sebzeler koridorunda konserve yapabilirsiniz. Ana kaygı, sisteminizden daha fazla yararlanarak olumlu yararlar sağlayabilmenizdir.

Yararları

Hemen ıspanak sizin için çalışmaya, size enerji sağlayacak ve günlük alım alanınıza çok fazla kalori eklemeden midenizi doldurmanıza yardımcı olacak. Antioksidan olarak çalışan fito besin ürünlerini etkilediğinizde, serbest radikal hasarına karşı yapılan savaşla kendinize büyük bir iyilik yapıyorsunuz. Bahsetmiyorum bile, hücresel bir seviyede vücudunuzu beslemeye yardım ediyorsunuz, enerji artışı sağlıyor ve herhangi bir kilo kaybı çabasına yardımcı oluyor.

Bardaki Beslenme Dağılımı - Ham, taze yapraklı yeşillikleri düşün

Vitamin A - 2813 IU - günlük ihtiyacınızın yarısından fazlasını.
Vitamin K - 145mcg - günlük ihtiyacınızın neredeyse iki katı.
Folate - 58,2mcg - günlük ihtiyaçlarınıza iyi bir miktar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

2. Goji Çilekleri

gojiberries.jpg

Birçok kişi sadece genel olarak iyi olduğunuzu hissetmek için ne kadar iyi goji meyvelerini buluyor. Kuru goji meyveleri bulmak isteyeceksiniz, sadece meyve suyu veya goji çilekleri içerdiğini iddia eden başka bir üründen değil. Sizi yemek arasında tutmak için harika bir atıştırmalık yapar ve sahte enerji içecekleri içmekle karşılaştırıldığında bunlardan gerçek enerji alabilir ve ayrıca sisteminize bir sürü antioksidan katılabilir.

Yararları

Bağırsak sisteminiz goji meyveleri yediğinizde bir miktar destek alır ve stresli bir çevrenin sonucu ortaya çıkan serbest radikallerin saldırılarını ve beslenme desteği sunmayan işlenmiş gıdaları yenmesine yardımcı olursunuz. Vücut için. Çoğumuzun ilgileneceği fayda, goji meyvelerinin yorgunlukla mücadele etmemize yardımcı olmasıdır. Modern yaşam tarzlarımızın her iki ucu da mum yaktığımızı merak etmiyoruz ve bu çilek gibi bir yiyecek yiyerek yıpranmanız gereken süreyi artıracağınızdan şüphe yok.

Ons başına Beslenme Dağılımı - Kurutulmuş, en çok bulunan versiyon.

A vitamini - Günlük değerinizin% 170'i.
C vitamini -% 20'si turuncu kadar iyi değil, ama yine de iyi.
Protein - 4g - bir meyve için şaşırtıcı miktarda protein.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

3. Salmon

Salmon.jpg

What makes this fish so special that it stands apart from all the others? It’s the omega-3 content that does it, and of course it has the benefit that most fish has of being high in protein. Many also prefer the delicate, not-so-fishy flavor of salmon to other fish. You’ll want to stick to Alaskan wild salmon to get the full amount of benefits, and make sure that you’re not eating smoked salmon as it does not have the same nutritional benefits as freshly caught and cooked.

Benefits

For those of you that are strength training, salmon will provide support to your muscle tissue with the protein it contains. The reason the omega-3s are so important is that they provide vital support to your heart and circulatory system. You’ll also receive tertiary benefits in the form of increased memory function and a decrease in the likelihood of degenerative diseases like Alzheimers. It also helps to make your skin and hair look their best.

Nutritional Breakdown per 100g – wild Alaskan, seek this out specifically.

Vitamin A – 9% of your daily needs.
Vitamin B1 – 13% of what you need each day, helps with heart health.
Protein – 20g – making this a fantastic protein source for those lifting weights.
Niacin – 42% of your daily needs, helps to keep your skin and hair tip-top.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

4. Avokado

Avocado.jpg

Halihazırda bir avokado hayranı değilseniz, hayatınıza daha fazla eklemeyi denemelisiniz. Özellikle organik rota giderseniz, üretim bölümünde daha pahalı öğelerden biri olma eğilimindedir. Doğru olanı seçmek ve sonra kötü gitmeden onları tüketmek biraz zor olabilir. Fakat onlardan fayda sağlamak için onları her gün yemeniz gerekmez. Diyetinize haftada 1-2 gün eklenmesi harika bir başlangıç olur ve maliyetleri düşürür.

Yararları

Avokadonun en çok başvurulan faydalarından biri, sağlıklı tekli doymamış yağ miktarlarıdır. İlginç olanı, bunların çoğu, çok yağsız ya da yağsız olduğundan, yüksek yağlı bir meyvedir. Bu yağlar aslında yağ kaybetmenize yardımcı olur, eğer yapmaya çalıştığınız şey buysa. Ayrıca daha dolgun hissetmenize yardımcı olurlar ve bir cheeseburger'de bulunan yağlarla aynı türde değildirler. Karotenoid seviyeleri göz sağlığına yardımcı olur ve avokadolar genel olarak kan şekeri seviyenizi dengelemenize yardımcı olur, böylece tehlikeli zirveleri ve vadileri vurmazsınız.

100 gr Besin Dağılımı - Ham

Tekli doymamış yağ - 10g - Bu, avokadonun kabaca% 10'unun sağlıklı bir yağ olduğunu gösterir!
Vitamin B6 - Uygun metabolizma için günlük ihtiyacınızın% 16'sı.
Folate - günlük gereksiniminizin% 22'si, kalp rahatsızlığının önlenmesi için.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

5. Kinoa

quinoa.jpg

Vejetaryenler tarafından birkaç yıldır bilinen quinoa, ana yemek yeminde, bir yemeği tamamlamak için lezzetli ve dolgun bir yol olarak ya da bir yemek temelinde daha çok şey yakalamaktadır. Hiçbir buğday diyetini takip edenler bile, tamamen yuvarlak olanları yazanlara cazip gelmese de, quinoaya dönüşebilirler. Nasıl pişirileceğine aşina değilseniz, hızlı bir şekilde hızlanmaya başlayabilirsiniz ve artık, bir zamanlar biraz nadir bulunan bir çok süpermarkette hazır bulunmaktadır.

Yararları

Hayvansal kaynaklarla birlikte gelebilen kolesterol ve yağ olmadan kaliteli bir protein elde ediyorsunuz. Ayrıca glisemik indeks üzerinde çok fazla kayda değer olmayan akıllı karbonhidratlar alıyorsunuz, bu nedenle vücudunuz bunları daha sonra yağa dönüştürmeden işleyebilir. Bunun üzerine fazla yağ içermez, bu nedenle bir kilo kaybı planını uygularken bunu yiyebilir ve ayrıca bunları izliyorsanız kalori sınırının altında kalırsınız.

Kupa başına Beslenme Dağılımı

Yağ - 1.9g - Düşük yağlı ve düşük kalorili bu sayım, bunu dieters için kazanır.
Günlük gereksiniminizin% 0'u Folate - sağlıklı bir kalbi korumak için iyi.
Protein 4.4g - Bir tane için nispeten yüksek bir protein seviyesi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

6. Brokoli

Broccoli.jpg

Özenle hazırlanmış sağlıklı besinler olan brokoli, çoğu kez sağlık konularına herhangi bir yemek eklemek için iyi bir yan öğe olarak atıfta bulunur. Tereya ya da peynirle bastırmadığınız sürece sağlıklı etkilerini koruyabilirsiniz. Lezzeti kilitlemek, yemek yemeyi kolaylaştırmak ve olabildiğince fazla besin maddesi bulundurmak için bu suyu buharlaştırın. Brokoli'ye geldiğinde sadece birkaç satın alma seçeneği vardır, üretmek için koridordan taze alabilirsiniz veya dondurulmuş sebze bölümünde bulabilirsiniz. Her iki durumda da, organik ürün seçmek bu konuda harika bir fikir.

Yararları

Brokoli'deki elyaf, işleri düzenli tutmaya, sindirimsel olarak konuşmaya yardımcı olacak ve süt olmayan bir iyi kalsiyum kaynağı olacaktır. İçeriğinde bulunan C vitamini, gün için ihtiyacınız olan tek şey, vücudunuzun hastalıkları önlemesine yardımcı olacaktır. Sahip olduğu K vitamini çok fazla basıncı almaz, ancak kemiklerin sağlıklı kalmasını istiyorsanız önemlidir. Gözleriniz ve kalbiniz için harika ve kanseri uzak tutmaya yardımcı olabilir.

100 gr Besin Dağılımı - Ham

C vitamini - günlük önerinizin% 150'si, bu yüzden size daha fazla şey kapmış demektir.
Vitamin B6 - metabolizmanızı güçlü tutmak için ihtiyacınız olanın% 10'u.
Fiber - 2.6g - Pek hoşunuza gitmeyecek gibi görünebilir, ancak günlük ihtiyaçlarınızın onda biridir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Badem

almonds.jpg

Badem, öğün arasında dolaşmanızı ve güne başlamak için ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi sağlamanıza yardımcı olacak, herhangi bir atıştırma seçeneğine sahiptir. Bademlerinizi seçtiğinizde, kavrulmuş olanlar gibi çok fazla tuz veya yağ ilave edilmiş türden olmadığından emin olun. Çiğ bademlere gidin ve onları aşırı yemeyin çünkü onlar gevrek ve çerez oldukları için onlara munching tutmak kolay.

Yararları

Bademler, sıklıkla fitness öğretmenleri tarafından kaslarınızı beslemeye yardımcı olacak bir yöntem olarak bahsedilir; ancak, günlük menüde kullanmaya layık kılan diğer faydalar da vardır. Kalp krizlerini önlemeye yardımcı olurlar ve vücutta üretilen kötü kolesterol miktarını azaltabilirler. Bunlar sağlıklı bir yağ kaynağıdır ve beyninizin daha iyi çalışmasına yardımcı olabilir. Gemide değilseniz, aynı zamanda kemikleri ve dişleri güçlendirmeye yardımcı olurlar.

100g İçin Besin Dağılımı - Ham Badem

Demir - demir eksikliği olanlar için, günlük önerinizin% 20'si.
Protein - 21g - onları yağsız kasları geliştirmek için iyi yapar.
B2 Vitamini - günlük ihtiyaç duyduğunuz şeyin% 59'u, enerjisel bir his vermeye yardımcı olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

8. Pancar

Beets.jpg

Pancar benzersizdir, çünkü yalnızca pancarlarda bulunan sizin için iyi olan şeyleri içerirler. Burada aradığınız şey, pancar ve mutlaka kavanozlarda ve Yunan salatalarında bulacağınız turşu pancarları değil. Pancar hazırlamak ve pişirme düşüncesinden korktuğunuz takdirde, nasıl yapıldığını gösterebilecek bir sürü tarif var. Diyetinize pancar eklemeye başlamak zaman ve çaba harcamanız gerekir.

Yararları

Pancar boru, cinsel yönden konuşmak için bip geri adım atmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca daha fazla enerjiye sahip olmak konusunda genel bir his de hissedeceksiniz. Beyni de beslemek için harika ve tansiyonunuzu düşürmede yardımcı olabilirler. İçerdikleri geniş miktarda vitamin ve mineraller nedeniyle, pürüzsüz içeceklere ilave ederek kalori veya yağ eklemeden besin sayınızı anında yükselebilirsiniz.

Kupa başına Beslenme Dağılımı

Folate - kanser ve kalp hastalığını önlemeye yardım etmek için neye ihtiyacınız olanın% 27'si.
Magnezyum - enerji seviyenizi yükseltmek için günlük ihtiyacınızın% 6'sı.
C vitamini - günlük ihtiyaçlarınızın% 8'i, oraya gitmek için bu listede diğer gıdaları kullanın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

9. Tatlı Patates

Sweet-potato.jpg

Tatlı patatesler, Oprah'da radarın altına uçan bir süper gıda olarak gösterildiğinde büyük bir zamana dönüştü. Onlara karşı hoş gelen şey pişirmek kolay, hata için birçok kıpırdanma odası. Ayrıca, sizi doldurur, vitaminlerle dolaşırlar ve sindirim sisteminizin düzgün bir şekilde çalışması için gerekli lifleri içerirler. Bunlar herhangi bir yemeğe güzel bir katkı sağlarlar ve nişasta ve sebze arasında bir yere düştükleri için anlık denge sağlayabilirler.

Yararları

Tatlı patatesler için çok çeşitli yararlar var, ancak bazı önemli noktalar kalp krizini önlemeye, cildinizin genç görünmesini sağlamanıza, rahat hissetmenize yardımcı olma, bağışıklık sisteminizin iyi çalışmasını sağlamanıza yardım eder, size daha fazla enerji verir ve serbest radikallere bağlı olarak vücudunuzdaki arıza miktarını azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir. Bu yüzden sürekli olarak süperfıstı ve sağlıklı sebzelerin listelerini yapıyorlar.

100g başına beslenme bozukluğu

Vitamin A -% 384 - günlük tavsiyeden neredeyse dört kat daha fazla!
C vitamini - günlük ihtiyacınız olanın% 33'ü bu güçlü antioksidan.
Protein - 2g - bitki esaslı protein için güzel bir kaynak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

10. Domates

Tomatoes.jpg

Domateslerin vücut için iyi olduğu iyi bilinmektedir ve onlara yapılan daha çok araştırma, sağlık oometresinde yüksek sıralamaya sahip oldukları daha fazla görülür. Onları yiyebilecek belirli bir sebep yoktur, çünkü çok farklı şeylerle yardım ediyorlar. Ayrıca çok yönlü bir yiyeceksiniz, onları bir salata ekleyebilir, bir sosla pişirebilir veya meyve veya sebze güler yüzlüsü yapıyorsanız bunları blendere düşürebilirsiniz. Sadece ketçap ya da pizza yemenin daha domates yemeyi düşünmemesine dikkat edin.

Yararları

Domateslerin dikkatini çekmesinin nedeni, sağlığa gelince kötülerin kötülüğüne yardım etmesidir. Kanseri önlemeye yardımcı olabilirler ve düzenli olarak yenirken kalp hastalığına karşı savaşabilirler. Likopenin kanserden kaçınmaya yardımcı olduğuna inanılıyor ve bir takım vitamin ve mineraller kardiyovasküler sisteminize yardımcı olmaktan sorumludur.

100 başına beslenme bozukluğu

Vitamin A - Günlük gereksiniminizin% 17'si, etkili bir antioksidan
Vitamin C -% 23 RDV - Bu temel vitamin ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur.
Vitamin B6 - Günlük ihtiyaçlarınızın% 5'i, yiyeceklerinizin metabolize edilmesine yardımcı olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

11. Kale

Kale.jpg

Pek çok kez kale ıspanakla birlikte toplanıyor, ancak dünyanın en sağlıklı gıdaları listesinde kendi sıralamasını hak ediyor. Ispanak kadar her yerde bulunmayan halide, lahana aynı derecede zahmet kazanmaktadır, çünkü bazı bölgelerde olduğu kadar sağlıklıdır. Ispanakla aynı şekilde, sağlıklı bir garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Onları yeşil yapmak ve vitaminlerle paketlemek için smoothies'e de ekleyebilirsiniz. Bazı insanlar, ıspanak için lahore lezzetini tercih eder, bu yüzden fazladan bir bonus var.

Yararları

Kale popüler hale gelmesinin sebebi, konuşmak için çok fazla kalori almamanızdır. Üzerinde yağ yoktur, demir ve K vitamini kadar elyaf vardır. Antioksidan içeriğinden dolayı iltihaplanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olan anti-inflamatuar faydalar elde edersiniz; aynı zamanda artışı önlemek için yardımcı olur. bazı hastalıklar Aynı zamanda, alkalin bir durumu restore etmeye ve sürdürmeye yardımcı olur.

100g Besin Dağılımı - Taze ve Ham, üretilen koridorda tür.

Vitamin A - Günlük gerekli miktarı iki katına çıkarın.
C vitamini - Her gün ihtiyacınız olanın iki katı.
Protein - 4.3g - etkileyici sebze proteini kaynağı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ahududu Ailesi - Ağaç Çileği

Raspberries.jpg

Genel olarak çilek antioksidanların iyi bir kaynağıdır, ancak ahudud bezleri etkileyici konsantrasyonlarıyla ön plana çıkmaktadır. Bu, meyveli aroma ve bol miktarda vitamin ve mineral için kolayca pürüzsüzlere ekleyebileceğiniz bir paketlenmiş donmuş organik ahududu tutmanızın iyi bir fikir olmasını sağlar. Elbette onları her zaman tazeleyebilirsiniz, ancak iyi organik ahududu bulmak ve onları kötü yemeden önce yemek için biraz zor olabilir.

Yararları

Ağırlığınızı izliyorsanız, ahududanı düşük yağlı, lif yönünde, diyetinizden ödün vermeden lezzet katmak için güvenebilirsiniz. Ancak sağlayabilecekleri kilo verme desteğinden başka, serbest radikal hasarına karşı mücadeleye yardımcı olan antioksidanlardan bol miktarda olumlu faydalar elde edeceksiniz ve vücudunuz genelde sorunsuz çalışıyor. Artritiniz varsa, ahududu tüketiminizi artırmak için belirli bir sebep vardır, çünkü belirtilerinize neden olan iltihap ile ilgili yardım ettikleri gösterilmiştir.

100g başına beslenme bozukluğu

C vitamini - RDV'nizin% 44'ü geri kalanını diğer gıdalardan almanızı kolaylaştırır.
Kalsiyum - Her gün ihtiyacınız olan şeyin sadece% 2'si, ancak akılda tutulması gereken süt ürünleri yoktur.
Demir -% 4 - Bu listede daha fazla gıdalar yemeyi seçerseniz, gerisini kolayca telafi edebilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

13. Siyah Fasulye

blackbeans.jpg

Siyah fasulye, dünyadaki en sağlıklı gıdalar listesine dönüştüren tek fasulye. Yüzlerce yıldır Meksikalı ve İspanyol yemek tariflerinde kullanılıyorlar ve şimdi sadece ne kadar sağlıklı olduklarını keşfediyorlar. Çoğu lokantada artık popüler bir garnitür seçeneği oldukları için, bu süper besinle besi ya da sağlıksız menü öğelerini takas etmek için yeterince kolaydır.

Yararları

Çoğunlukla meyve ve sebzelerin antioksidan içerdiğini anlar, ancak şaşırtıcı bir şekilde yeterince siyah fasulye de onları içerir. Genel olarak fasulye, daha yavaş sindirilmiş bir karbonhidrat olduğu için diyetinize eklemeniz iyi olur, böylece daha dolgun hissedeceksiniz ve kan şekeri düzeylerini dengelemeye yardımcı oluyorsunuz. Bu, şeker hastalığına yakalanma riskini taşıdıkları söylenen kişiler için çok önemlidir ve aynı zamanda bir dizi ilave fayda sağlayan kilo verme çabalarına yardımcı olmaktadır. Ayrıca, sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olan lif içerirler.

100g başına beslenme bozukluğu

Kalsiyum -% 6 - Süt olmayan büyük bir kalsiyum kaynağı.
Protein - 8.2g - Bu hayvansal olmayan proteinlerin önemli bir kaynağını temsil eder.
Yağ - 0.3g - Siyah fasulye az yağlı içerik sağlıklı bir kilo korumak için mükemmeldir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

14. Kavun

Canteloupe.jpg

Bazıları, cantaloupe'nin olumsuz bir kalorili gıda olduğunu düşünüyor ancak isterse de değilse olsun, normal diyetinize halen mükemmel bir katkı. Kantalup seçmek yeterince kolaydır, sadece kokuyu verin ve olgun kantaron kokusunu alıp almadığını görün. Ayrıca kullandığınızda nispeten geniş bir pencere var, bu yüzden yakında kötüleşeceğinden endişe etmeden satın alabilirsiniz. Sadece ilk keserken açıkça bitirdiğinizden emin olun.

Yararları

Kantalu yemenin başlıca faydası içerdiği tüm vitaminler, en önemlisi Vitamin A ve C'dir. Bunlar, yaşadığımız dünyada hayatta kalmamıza yardımcı olmak için vücudunuzun kullandığı güçlü antioksidanlar ve onunla birlikte gelen tüm stresleri sağlar. Kalp ve akciğerlerinize de fayda var ve daha rahat hissetmenize yardımcı oluyor. Ayrıca, içki içmekten veya bir kafeinli pick-up kullanmaktan daha akıllı bir tercih haline getiren doğal enerjiden de faydalanmalısınız.

100g başına beslenme bozukluğu

C vitamini - her gün ihtiyaç duyduğunuz şeyin% 61'i, diğer meyvelerle günden güne karıştırır.
A vitamini - Günlük ihtiyacınızın% 68'i, güne kötü bir başlangıç değil.
Kalori - 34 - Kalori sayaçları sevinir!
Yağ - 0.2g - Birkaç farklı diyet programına dahil edilmeyi kolaylaştırır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

15. Enginar

artichokes.jpg

Enginar enginar dalmalarını restoran mezelerine dahil etmedikçe, enginarlar pek çok Amerikan tabağına girmezler. Fakat sağlıklı tutmak için hepsini kendi biçiminde yemeniz gerekir. Bazı Akdeniz lezzetleri için onları salatalara eklemeyi deneyin. Şarküteri bölümünde tipik olarak patates salataları ve cole lahanaeleri gibi şeylerle bulunurlar. Konserve ya da konserve çeşitleri tercih edebilirsiniz, ancak marinada fazla miktarda sodyum var mı diye etiketi kontrol edin.

Yararları

Üzerine bir şey söylememek için içiniz enginarları sever. Her türlü sindirim sorununa yardımcı olur ve içerdiği lif sizin için hareket etmenizi sağlar. Ayrıca sağlıklı bir C vitamini dozuna sahipler, günümüzde geçiminizi sağlayacak kadar değil, önceden sağlık konusuna dikkat eden bir diyet eklendiğinde, tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanın daha kolay olduğunu göreceksiniz.

100g başına beslenme bozukluğu

C vitamini - çoğu yetişkin için her gün ihtiyaç duyulan şeyin% 20'si.
Protein - 3.3g - Bitki esaslı protein için bir başka iyi kaynak.
Fiber - 5.4g - Her gün fiberin beşte biri gerekiyordu. Karıştırdığınızdan emin olun!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

16. Karpuz

Watermelon.jpg

Bu yaz mevsiminin de sahip olabileceğiniz daha sağlıklı gıdalardan biri olduğunu kim bilebilirdi? Burada aşırıya kaçmamaya dikkat edin, çünkü bunlar hâlâ şeker içerir, hepsi doğal olsa da, bir defada çok fazla tüketirseniz insülin seviyelerinde bir artışa neden olabilirler.

Yararları

Çoğu insan karpuz yemenin keyfini çıkarıyor ve bir meyve olduğu için onlara iyi geldiği konusunda kaba bir fikriniz var, ancak sahnelerin arkasında ne yaptığını tam olarak bilmiyor ya da ne kadar harika. İlk olarak likopen düzeyleri ile domatesle rakip, iki büyük katile karşı savaşmada çok yardımcı: kalp rahatsızlığı ve kanser. Ayrıca, serbest radikal hasarını azaltmaya yardımcı olduğu bilinen diğer vitaminlerin de kaynağı. Neredeyse tamamen yağsızdır, bu nedenle şekeri önceden belirtildiği sürece suçsuz tadını çıkarabilirsiniz.

100g başına beslenme bozukluğu

Vitamin A -% 11 - Tuzuna kıyasla herhangi bir meyve gibi, vitamin seviyenizi de yükseltir.
C vitamini -% 14 - C vitamininin günlük alımına girmenize yardımcı oluyor.
Yağ - 0.1 - gördüğümüz en yağsız meyve.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Greyfurt

Grapefruit.jpg

Greyfurt, kalp ameliyatı hastalarını iyileştirmek için diyetle birlikte alındığında sağlıklı bir gıda olarak ön plana çıktı. Fakat besin olarak konuşmak için gerçekten çok şey yapıyor ve mutfakta bir kahvaltı öğesi olarak ya da öğün atıştırması olarak bir yere değer. Onları satın alma konusundaki en güzel şey, diğer turunçgil meyveleriyle birlikte üretim bölümünde kolayca bulunabilmeleri. Bazı portakalları da alabilirsin, çünkü bu listeyi hazırlamadıklarında hala bir bonafide süperfoodlar.

Yararları

C Vitamini ve karotenoidlerin yüksek seviyeleri, greyfurt için paranın karşılığını verir. Gününüze bu kadar sağlıklı bir başlangıç yapabilmesinin nedeni, vücudunuza mevcut olabilecek tüm serbest radikaller hakkında bilgi vermek ya da gününüzde ilerlerken tanıtılması olabilir. Bu bölümü günlük rutininizde yaparsanız, vücudunuzun her geçen gün daha fazla savaşmasına yardımcı olduğunuz için kanser ve diğer dejeneratif hastalıkları önlemek için çalışabilirsiniz.

100g başına beslenme bozukluğu

Vitamin A -% 23 - C vitamini çok ilgi görürken, A da önemlidir.
C vitamini -% 52 - Kötü değil, ihtiyacınızın yarısını bir porsiyon ile karşılar.
Fiber - 1.6g - Fiber için de iyi bir kaynak olduğu düşünüldü.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kuşkonmaz

asparagus.jpg

Kuşkonmaz onu düzenli olarak plakanıza koymalıdır. Somon veya diğer yağsız etler için bir taraf gibi, bir yemek için harika bir katkı yapar. Hazırlamak için en iyi yol, lezzeti kilitler, çiğnemek için kolaylaştırır yanı sıra besinler sağlam tutar buhar gibi görünüyor. Mümkünse organik ürün seçin ve ürün bölümünde taze, dondurulmuş sebze koridorunda dondurun.

Yararları

Kuşkonmaz iyi detoks sağlayan bir bitkidir ve aşırı su vücudunu boşaltmaya ve toksinleri boşaltmaya yardımcı olan diüretik bir etkiye sahiptir. İçerdiği tüm vitaminler ve mineraller nedeniyle, düzenli olarak yenirken yaşlanma karşıtı faydalar sağlar. Antioksidanlar, serbest radikal hasarının azalmasına yardımcı olur; bu da kontrol edilmediğinde her türlü hastalık ve rahatsızlıktan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Beyninize besin vererek keskin kalmanıza da yardımcı olabilir.

100g başına beslenme bozukluğu

Vitamin A -% 20 - Daima mevcut olan A Vitamini listemizde başka bir görünüm ortaya çıkarmaktadır.
Protein - 2.4g - iyi bir sebze proteini kaynağı.
Fiber - 2g - çok fazla görünmeyebilir, ancak saflarında yüksek bir lif yiyeceği var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kelp

Kelp.jpg

Sperm yediğinizde balina gibi hissedebilirsiniz, fakat bir tanesinin başına büyümeyeceksiniz. Aslında, mağazalardan gelmek oldukça zor olduğundan çoğu insan faydalarını elde etmek için bir yalp takviyesi alıyor. Bu, satın almanın, depolamanın ve hazırlamanın kolay olmadığı için tüketmeyi kolaylaştırıyor. Diyetinize hangisini eklemeye karar verdiyseniz hangisini seçerseniz seçin,

Yararları

Sorduğunuz kişiye bağlı olarak, sazan için değişik faydalar vardır. Bilgilerinizi size bir yosun takviyesi satmaya çalışan bir kaynaktan alıyor olduğunuzdan emin olun. Yosun içindeki kalsiyum, spot lambayı alan şey, görünen o ki, kalsiyum konusunda en yaygın gıda maddeleri düşünülüyor: süt. Aynı zamanda vitamin ve minerallerden oluşan bir ürün yelpazesine sahiptir ve okyanustan geldiği için, fitotürüstentlerin farklı çeşitleriyle karaya dayalı sebzelerden farklı bir makyajtır.

Kupa başına Beslenme Dağılımı

Folate - 396mcg - neredeyse fazla, çok yemek zorunda değilsiniz.
Vitamin K - 145mcg - gün boyunca sizi korur ve sonra da biraz, dolayısıyla bir servis yeterlidir.
Sodyum - 513mg - düşük sodyum diyetinde düşünülmesi gereken bir potansiyel dezavantaj.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

20. Lahana

cabbage.jpg

Lahana, onlarca yıldır yaygın olarak bilinen bir "sağlıklı besin" olmuştur ve görünüşe göre daha iyi çalıştığı göz önüne alınırsa. Daha fazla lahana yemenin en kolay ve lezzetli yollarından biri de çorba yapmaktır. Ayrıca herhangi bir yemek için harika bir garnitür için de buharla. Bir ipucu: Daha küçük parçaları parçalayın, böylece daha çabuk pişirir ve daha kolaydır.

Yararları

Lahana'daki lif, sindirim sisteminizin tam potansiyelinde çalışmasına yardımcı olacaktır. Stres ve diğer faktörlerin bir sonucu olarak ortaya çıkan serbest radikallerle savaşarak bu listedeki maddelerin yanı sıra anti oksidanlar da anahtardır. Yüksek kolesterol ile mücadele ederseniz, kontrol altında tutmanın bir yolu olarak lahana için ekstra önem vermek istersiniz. Aynı zamanda yüksek glukosinolat seviyeleri nedeniyle kanseri önlemeye veya caydırmaya yardımcı olabilir.

Kupa başına Beslenme Dağılımı

Vitamin C -% 61 - Genellikle meyvelerle ilişkili olduğu için şaşırtıcı bir C vitamini kaynağı.
Folate -% 11 - Yeterli olabildiğinizden emin olmak istersiniz, lahana gerçekten yardımcı olur.
Protein - 1.3g - Çok fazla protein değil, ama bilmediğiniz ilginç bir kaynak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.