Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Üç Kurala Uyarak Daha Fazla Yiyebilir ve Aynı Zamanda Kilo Verebilirsiniz


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Üç Kurala Uyarak Daha Fazla Yiyebilir ve Aynı Zamanda Kilo Verebilirsiniz

AAuRHs3.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Bir beslenme uzmanından alınan bu sağlıklı beslenme ipuçları, takip edilmesi kolay bir şey değildir.

Bazı insanlar için buzlu yemek planları Whole30 gibi ve ketojenik diyet onları yeme alışkanlıklarını yenilemek için motive eden şeylerdir. Diğerleri için diyetler ciddi sorun olabilir. New York merkezli beslenme uzmanı Brooke Alpert, RD'nin The Diet Detox'u yazmasının bir sebebi bu. Sağlıklı beslenme seçeneklerini sunmak için diyet öncesi rehber olan bu kitapta "diyetten ayrılmanıza, yemek yemeye başlamanıza ve kilo vermenize yardımcı olacak on basit kural" bulunmaktadır.

Alpert'e göre, son kullanma tarihleri olduğundan diyetler çalışmıyor; sadece onlardan belirli bir süre için yanınızda olmalısınız. Sona erdiklerinde kilo verme başarınız da öyle. O, daha iyi bir fikir, yaşam boyu sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmenize yardımcı olan bir yemek planı takip etmek olduğuna inanıyor. Alpert'in yeni kitabından yediğimiz yemek ısmarlamasında üç bölümü öneriyoruz.

Her yemekte protein ve lif içeren yiyecekler bulundurun

Alpert'in yeme planının bir numaralı kuralı, bu besin maddelerini her öğünde içerecek şekildedir. Niye ya? Protein metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur ve sizi doldurur, bu nedenle daha sonra aşırı yemeye eğilimli olursunuz. Fibre, frenleri vücudun şeker emilimine bırakarak glikozu yağ olarak depolamaktan ziyade enerji için kullanmayı daha muhtemel hale getirir.

En iyi protein ve lifi gün boyu elde etmek için ne yapacağımıza emin değil miyiz? Alpert, kahvaltı için ıspanak (lif) ve çedar peyniri veya çia pudingi (protein) içeren bir omlet (lif) önerir. Öğle yemeğinde, büyük bir gevrek salata (fiber) ile tavuk (protein), ardından kabak erişte (lif) üzerinde sote karides (protein) ve domates sosu deneyin.

Yemek saatlerini iyi ayarlayın

Alpert, sürekli kan kaybının özünde kararlı şeker seviyeleri olduğunu söylüyor. Öğle yemeğinden akşam yemeğine kadar yedi saat veya daha fazla süre beklemek tavsiye edilmez; kan şekeri düşer, kendinizi daha fazla yemek yemeye yönlendirirsiniz. Bunun yerine, kan şekerini kontrol altında tutmak ve askıdan (muhtemelen aşırı yemenize neden olacak) kaçınmak için her dört saatte bir yemek veya aperatif almanız tavsiye edilir.

Ayrıca akıllı: ertesi gün akşam yemeği ve kahvaltı arasında en az 12-14 saat bırakın. Hayvan çalışmaları, farelerin kısıtlı beslenme programlarına konulduğunda (örneğin, sadece bir günlük yemek yemeye 9-12 saatlik bir pencere verildiğinde), istedikleri zaman yiyebilen farelere kıyasla daha az vücut yağı geliştirdiğini göstermektedir eğer her iki grup da aynı kaloriyi tüketirse.

Yağ yiyin

Alpert, "Yağ şişman olmaz" diye yazıyor. Bu doyurucu makro besin maddesi, sizi rafine nişastalardan daha hızlı dolduruyor, aynı zamanda sağlıklı yağların diyetinize eklenmesinin insülin düzeylerini olumlu yönde etkileyebileceğini ve tip 2 diyabet riskinizi azaltabileceğini gösteriyor.

İşlenmiş bitkisel yağlarda bulunan yağ asitleri gibi trans yağ asitlerinden başka, tüm yağlar adil bir oyun, hatta doymuş tür, Alpert. Her yemekte en az bir porsiyon az yağ ekleyin, örneğin sabah kaykayınıza avokado karıştırın, ayçiçeği tohumlarınızı salata atın ve sebzelerinizi hindistan cevizi yağında pişirin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...

Eskiden uzmanlar az ve sık yiyin derdi şimdi de açlık öneriyor ve yağ. Ben uzunca bir süredir Ayşegül Çoruhlu'yu takip ediyorum. Saat 5'den sonra hiçbir yiyecek önermiyor. Süt ürünleri de yok. Süt ürünlerinde zorlanmyorum ama 5 den sonra yemek yememek beni zorluyor şimdilik. Geçen hafta ruin tahlillerimi yaptırdım. Doktorum ne yapıyorsan devam et kan değerlerin süper dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.