Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Başarılı Çocuk mu Yetiştirmek İstiyorsunuz? Onların Güçlü, Güvenilir ve Dirençli Olmasına Yardımcı Olmak İçin Bunları Yapın


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Başarılı Çocuk mu Yetiştirmek İstiyorsunuz? Onların Güçlü, Güvenilir ve Dirençli Olmasına Yardımcı Olmak İçin Bunları Yapın

Kurban olmak yerine, dirençli ve esnek çocuklar kendilerini kaderlerini kontrol altında tutma yeteneğini geliştirerek uygulayabiliyorlar. Sonuç olarak, uyuşukluk yerine, kötü şeyler olduğunda daha da iyiye doğru yönlenme eğilimi gösterirler.

getty_129615600_340184.jpg

Başarılı olmuş yetişkinlerin alışkanlıkları ve özellikleri ile diğerlerinden nasıl farklı oldukları hakkında çok şey yazılmıştır. Ancak ebeveynseniz (anne baba), daha cazip bir soru olabilir: "Çocuklarımın hayatta başarılı olmasını sağlamak için ne yapabilirim?" Araştırmacılara göre, şu yöntem kesinlikle yardımcı oluyor: Direnç. Kendini kurban görmek yerine, dirençli insanlar kendi kaderlerini kontrol altında tuttuğunu görürler. Sonuç olarak, uyuşukluk yerine, kötü şeyler olduğunda daha da iyi olma eğilimi gösterirler.

Çocuklarınıza dirençli olma özelliğini oluşturmak için yapabileceğiniz çok şey var. Uzman Stephanie Marston'a göre: İşte çocuklara Dönüşen Dayanıklılık veya Direnç (TR) - ya da "Tip R" kişilik - sadece yaşamakla kalmayıp onlara çalkantılı ve hızla değişen bir dünyada gelişmek için yarattığı şeyleri inşa etmeye yardımcı olma durumu yaratacaktır.

1. Çocuklarınızın sizi pasif bir şikayetçi olarak değil de dizi daha çok değişim arayan başarılı bir insan olarak görmelerine çaba sarf edin.

Ebeveynler ailenin mimarlarıdır - özellikle çocukken gençlere örnek olurlar. Çocuklar, özellikle küçük çocuklar örnekle öğrenirler. Ralph Waldo Emerson'ın altını çizmek için söylediklerini açmak istersek ne konuştuğumuzdan çok ne yaptığımız çok önemlidir. Çocuklarda Dönüşen Dayanıklılığın / Direncin Artırılması, onlara, hayatlarındaki yetişkinlerin gerilemeler karşısında kendilerini sürekli olarak yakalayabildiklerini /direnme güçlerini göstermelerini gerektirir. Onların benimseyeceği tutum ve davranış budur.

2. Çocuklara duygularını yönetmelerinde yardımcı olun.

Çocuklarımızın duygularına empatik cevap vermeyi öğrenmek, Tip R çocuklarını yetiştirmede önemlidir. Çocuklar üzgün olduğunda duygularını seslendirmek için bir yere ihtiyaçları vardır. Yadsınan hisler daha sonra öfke nöbetleri, çarpma veya kötü düşler olarak ortaya çıkarlar. Tersine, çocuklar duygularını ifade ettiklerinde, yetişkin empati, onlara sadece anlaşılmak için değil, onlara saygı duyan bir müttefiklerimizmiş gibi hissetmelerine yardımcı olur. Bunun oluşması veya çalışması için, tamamen hazır bulunmanız ve bütün dikkatinizi vermeniz gerekir.

3. Onların hata yapmasına izin ver.

Çocukların becerilerini geliştirmesinde deneme ve öğrenme şarttır. Hata yapmak sürecin ayrılmaz bir parçasıdır. Çocuğunuz bir şeyde başarısız olursa, bu başarısız oldukları anlamına gelmez, onlara gelecekte yapmamaları gereken şey hakkında bilgi verir.

4. "Mücadeleci" ruhunu geliştirmelerine yardımcı olmak için seçimlerinin sorumluluğunu almalarını sağlayın.

Çocuklara zorluklarla yüzleşmek ve çözüm bulmak için öğretmek önemli örnekler oluşturur ve hayatları boyunca üzerinde duracakları becerileri geliştirir. Bunu yapmak için, yaptıkları seçenekler ve sonuçlar arasındaki bağlantıları anlamalarına yardımcı olun. Sonra, onlardan sorumlu olmalarını sağlayın. Onlara başarısız oldukları bir teste neden başarısız olduklarını gösterin nasıl mı? örneklerle teste zamanında çalışmadıklarını ve bunu gelecekte değiştirebileceklerini gösterin, onlara sorumluluk alıp gelecekte farklı seçenekler belirleyebileceklerini öğretin. Zorluklarla yüzleşmek için fiziksel ve psikolojik kaynaklara sahip olduklarını hissedince, katılımlarını, sorumluluklarını üstlenmeyi ve kaçınılmadan katkıda bulunma olasılıkları daha yüksektir. Başlıca kural şudur: Çocuklarınız için çocukların kendi kendilerine yapabilecekleri hiç bir şeyi yapmayın.

5. Şefkat ve sosyal adaleti teşvik edin.

Çocuklara kendileri gibi başkalarına karşı nasıl ayakta kalabildiklerini, empati ve anlayışlarını nasıl ifade edebileceklerini, bakım görevlerini nasıl üstlenileceklerini ve hizmetin günlük yaşamlarına nasıl entegre edileceğini gösterin. Bu artık, gelir eşitsizliğinin, önyargının arttığı ve kültürel değerlerin kabalaştığı bir dünyada her zamankinden daha önemli. Gandi "Dünyada görmek istediğiniz değişim olmalı" dedi. Eğer çocukların hayatındaki önemli yetişkinler bu düşünceyi takip ederlerse ve düşünceli, şefkatli ve yardımsever olurlarsa büyük bir olasılıkla çocukları da onların yolundan ilerleyecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.