Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ford, 2022'ye kadar 40 adet Elektrikli Araç Yapacağını Duyurdu


Önerilen İletiler

  • Admin

Ford, 2022'ye kadar 40 adet Elektrikli Araç Yapacağını Duyurdu

a red and black truck sitting on the side of a car

Ford, 2022 yılına kadar 40 adet elektrikli model çıkartacak ve Bill Ford fuarda Elektrikli araç üretimi için 11 milyar dolar yatırım yapacaklarını bildirdi. Ford'un yöneticileri Reuters'e yaptığı açıklamada, toplam 16 modelin hepsi elektrikli olacak, geri kalanlar ise takılı melez olacak.

Hem yatırım hem de model sayısı Ford'un önceki elektrifikasyon hedefleri üzerinde önemli artışlar gösteriyor. Dearborn otomobil şirketi daha önce elektrikli araçlara 4.5 milyar dolarlık yatırım yapacağını ve 2020 yılına kadar 13 adet elektrikli model çıkarmayı planladığını açıklamıştı fakat bu açıklamayla herşey değişti. Rakamlar şirketin elektrikli araç pazarına çok parayla giriş yapacağı izlenimi verdi. 

SUV ve muhtemelen tüm Ford'un diğer yeni elektrikli otomobilleri, geçen yıl Ford tarafından kurulan özel bir elektrikli araba takımı Ekip Edison tarafından geliştirilecek. Thomas Edison Henry Ford'un en yakın arkadaşlarından biriydi, bu yüzden ad özellikle uygun. Menajeri Wizard of Menlo Park'ın dehasının bir kısmını kanaldan alması gerekiyor çünkü önündeki zorlu bir görev var.

thebrandnewa.jpg

Ford, temelde sıfırdan bir dizi elektrikli araba inşa etmek zorunda kalacak. Şu sıralarda yer alan tek elektrik modeli, hiçbir zaman teknoloji veya performans alanında liderlik etmeyen Focus Eleektrik'tir. Rakip General Motors'un aksine, Ford bugüne kadar elektrikli otomobiller geliştirmek için fazla çaba sarf etmedi. Blue Oval'ın yapmak zorunda olduğu bir sürü şey var.

GM, 2023 yılına kadar 20 adet yeni elektrikli otomobil çıkarmayı planlıyor ve birçok otomobil üreticisinin ürettiği her modelin tüm elektrikli veya hibrit versiyonlarını üretmek istiyor. Bu büyük oranda beklenen daha katı emisyon standartlarına bağlı. Birkaç Avrupa ülkesi yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışına yönelik yasakları tartışıyor. 2019'da dünyanın en geniş yeni otomobil pazarı olan Çin, elektrikli otomobiller ve hibridler için satış kotalarını alacak. Ford, zaten Çinli pazar için elektrikli otomobiller geliştirmek için yerel otomobil üreticisi Zotye Auto ile bir araya geliyor.

Otomobil üreticileri, muhtemelen hayatta kalmak istiyorlarsa elektrikli arabalar üzerine yoğunlaşmak zorundalar çünkü gelecek onu gösteriyor. Gidecek kadar pil varsa, muhtemelen gezegen için en iyi yol budur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.