Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Mikrodalgaya Konulmaması veya Mikrodalgada Isıtılmaması Gereken Yiyecek ve İçecekler 1967'de konvansiyonel konut kullanımı için ilk kez piyasaya sürülen mikrodalga kısa süre içerisinde ülke çapında ve sonunda dünyanın birçok bölgesinde standart bir ev aleti haline geldi. Bu, birçok kişinin kabul ettiği bir cihazdır. Kolay ve hızlıdır ve "pişiremeyeceğini" iddia eden insanlar bile genellikle etkin bir şekilde kullanmayı başarabilirler. Mikrodalga fırınlar harika mutfak aletleri olabilir. Soğuk bir çanak çorbayı birkaç dakika içinde rahatlatıcı bir kış yemeklerine dönüştürebilirler; ofis çalışanlarının, ev mutfağının yokluğunda sıcak bir öğle yemeğinin tadını çıkarmalarını ve bardak soyma makarna süsleri yapmalarına izin veriyor ve mikrodalga kupa kekleri hakkında da unutmayalım! Çoğu kişi, metali bir mikrodalga fırına koymanın büyük bir hayır-hayır olduğunu biliyor ve yalnızca mikrodalgana dayanıklı plastik ile olmayan plastik arasındaki farkı öğrenmek için bir eritilmiş plastik kap içeriyor. Ancak, metal veya plastik bulunmadığında bile bir mikrodalga fırında pişirilmek veya yeniden ısıtılmak için kendine iyi gelmeyen bazı şeyler vardır. Örneğin bazı meyve ve sebzeler en iyi şekilde eski tarzda pişirilir; Çözülme ortamının yalnız bırakılması daha iyi; ve kaynar su için de, çay yapmak için su ısıtıcısına yapışın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Daha önce birkaç kez ısıtılan herhangi bir şey Mikrodalganın içine asla koymamanız gereken bu korkunç şey listesinden başlayalım, açık olan ancak hepsi çok sık göz ardı edilmiş olanlarla. Temel olarak pişirilmiş bir şeyi tekrar ısıtıp serinlettiğinizde, o yiyeceklerin başlangıç kalitesini düşürüyorsunuz demektir. Kalanları yeniden ısıtırken, yalnızca kullanacağınız miktarı tekrar ısıttığınızdan emin olun; Bu şekilde mükemmel ve lezzetli yiyecekleri atma olasılığı azalıyor! Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Ekmek Mikrodalgada ekmek ısıtmak için hiç bir sebep yok. Eğer yine de ısıtırsanız bir katı ve tatsız bir şey haline gelir. Hafif bayat olan bir ruloyu ısıtmak isterseniz, biraz su ile püskürtün ve sıcak bir fırında ağzımdan kesip çıkarın. Ekmek kızartıcı daha kullanışlı bir yöntemdir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Brokoli Çoğu kişi brokoliyi besin içeriği için yiyor. Brokoliyi mikrodalga fırında pişirme herhangi bir tehlikeli veya olumsuz etkiye sahip değildir, ancak mikrodalga bu yararlı besinde bulunana birçok yararlı maddeleri yok eder. Bunun yerine brokoliyi buğulayın ve çiğneyerek yemeye çalışın. Brokolideki bütün yararlı maddeleri almış olacaksınız. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Kahverengi Kağıt Torbalar Mikrodalgada kendi sağlıklı mısırını patlatmak için kahverengi kağıt poşetlerini kullanan insanların görmüşsünüzdür. Bununla birlikte USDA'ya göre, torbalar sıklıkla mürekkep, tutkal ve çeşitli geri dönüştürülmüş maddeler içerdiğinden, ısıya maruz kaldıklarında toksik dumanlar çıkardığı için bu harika bir fikir olmayabilir - hatta yangınlara neden olabilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Kırmızı Biber Şimdiye kadar bir kırmızı biber kestiyseniz ve daha sonra kestiğiniz bu elle yüzünüzü ovuşturdıysanız, bu biberin ne kadar kuvvetli bir acıya sahip olduğunu anlamanız geç sürmez. Kırmızı biberlere bir şey olmadığı halde mikrodalga fırında döndükten sonra mikro dalga fırını açtığınızda karşılaşacağınız koku sizi şoke edecektir. Biberlere acılı tadı veren madde kapsaisin maddesidir ve bu madde mikrodalgada buharlaşır, ve mikrodalga içinde yangın çıkaracakmış gibi dumana dönüşür ve mikrodalga kapağını açanın üstüne doğru hareket edecektir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Kabuklu Yumurta Mikrodalga fırında haşlanmış yumurta yapma hakkında bir şeyler duymuş olabilirsiniz, günlük yemek konusundaki prosedürümüz için kendi reçetemiz bile var - ancak bunu yapmak istiyorsanız riskleri bilmenizde fayda vardır. Teknik olarak mikrodalga fırında yumurta pişirebilirsiniz fakat bunun yol açacağı tehlikeleri düşündüğünüzde yapmamanız daha mantıklıdır. Unutmayın eğer mikrodalgayı kullanırsanız yumurtanın kabuklarının içinde buhar oluşarak yumurtanın patlama olasılığı ortaya çıkacaktır. Bu patlama hiç de güzel bir duruma yol açmaz. İlginç bir gerçek: Fırında mikrodalga kesinlikle yumurta pişirmede daha kısa zaman almaz. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Meyve Eğer bir gün mikrodalga fırında meyve pişirmek zorunda kalırsanız KESİNLİKLE YAPMAYIN..! Üzümler plazma dolu balonlar gibi patlayacaktır, elmalar büzülecek ve çökecektir, kuru üzüm ise sizi evden dışarı atacak gibi duman oluşturacaktır. Güzel bir komposto veya reçel yapmaya çalışıyorsanız, klasik bir tarifi uygulayın; meyve yanıkları veya duman bombaları ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Dondurulmuş meyve Pek çok kişinin dondurulmuş meyveleri çözmek için mikrodalga fırını kullandıklarını öğrenmek şaşırtıcı değildir. İster turta dolması, meyve tatlısı veya bir kokteyl yapıyorsanız, dondurulmuş meyve bunlar için bulunmaz bir seçenektir. Ancak mikrodalganın içindeki donmuş meyveleri eritmenin aslında gerçekten kötü bir fikir olduğunu biliyor muydunuz? Bioelectromagnetics dergisinde yayınlanan 2010 tarihli bir araştırmaya göre, dondurulmuş meyveleri mikrodalga fırına atarak buzlarını çözmek bu meyvelerin içindeki yararlı besinleri zararlı kanserojenlere dönüştürülebileceği söyleniyor! Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Donmuş et Dondurulmuş bir et parçasını bir gecede buzdolabında bırakarak çözmek her zaman en iyisidir. Bir et parçasını çözmeyi unuttuysanız ve en kısa sürede ihtiyacınız varsa, mikrodalgaya dönmeyin! Bakteriler için başlıca üreme alanı haline gelecek olan pürüzlü bir buzu çözülmüş protein parçasıyla sonuçlanacaksınız. Bunun yerine soğuk su yöntemini kullanın: Soğuk (asla sıcak) su dolu bir lavabo doldurun ve eti suya batırın (sıkıca plastik içine sarın), suyu yarım saatte bir değiştirin. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yeşil Yapraklı Sebzeler Bir rapora göre, lahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklı, mikrodalga fırında pişirildiğinde aslında kıvılcımlar çıkartıp metalik bir malzemenin ısınmasına benzer bir reaksiyon üretiyor. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Strafor kaplarında kalan yemek artıkları Dün geceden Strafor kutusunda kalan artık yemekleri mikrodalga fırında yeninden ısıtmak cazip gelebilir, ancak Strafor kaplarındaki yabancı maddelerin yemeğinize sızabileceğini unutmayın. Yemek artığını mikrodalgaya dayanıklı ve güvenli bir kaba aktararak ısıtırsanız kendinize büyük bir iyilik yapmış olacaksınız Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 İşlenmiş etler İşlenmiş etlerin dünyadaki en sağlıklı gıdalar olmadığının farkındayız, ancak bunları mikrodalga fırında pişirmek onları daha da kötüleştirebilir. Food Control dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, mikrodalgayla işleme tabi tutulan etler, koroner kalp hastalığına bağlı olan COP'lerin (kolesterol oksidasyon ürünleri) oluşmasına neden olabilir. Bazı işlenmiş etler, sosis gibi mikrodalga içinde 'kıvılcımlar' üretebilirler. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Kırmızı makarna sosu Kırmızı makarna sosu ısıtırken çok dikkatli olmanız gerekiyor çünkü eğer zamanı şaşırırsanız sos bütün mikrodalga duvarlına sıçrayacaktır. Huffington Post'a göre bunun nedeni, "çözünmeyen elyaflı domates parçaları, buhar kaçışını geçici olarak engelliyor - bu, buhar hacmi ve kuvveti parçaları parçalayıp, böylelikle patlamaya neden olana kadar sürüyor...Eğer hala bunu yapmak istiyorsanız lütfen kapağını sıkıca kapatın ve öyle ısıtın ve ısıtırken başında ayrılmayın ve kısa zaman aralıklarına ayarlayarak deneyerek gidin. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2018 Su Mikrodalgada su ısıtabilirsiniz fakat şunlara dikkat etmenizde fayda var eğer su kaynama noktasına gelmişse bir şey eklemeden önce 25 saniye beklemeniz gerekmektedir. Eğer beklemezseniz herhangi bir vücut parçanıza sıçrama ihtimali çok yüksektir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.