Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Intel CEO'su kendine ait 24 milyon dolarlık şirket stokunu sattığında yonga (Chip) güvenlik açığını biliyordu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Intel CEO'su kendine ait 24 milyon dolarlık şirket stokunu sattığında yonga (Chip) güvenlik açığını biliyordu

Intel CEO Brian Krzanich

  1. Intel CEO'su Brian Krzanich Kasım ayının sonlarında 24 milyon dolar değerinde stok ve seçenek sattı.
  2. Hisse senedi satışı, Google'ın Intel'in cipslerinde önemli bir kırılganlık bulunduğu yönünde haberinin ardından geldi; bu kusur sadece bu hafta kamuoyuna açıklandı.
  3. Intel, hisse senedi satışının bu güvenlik açığından bağımsız olduğunu ve planlı bir tasfiye programının parçası olarak geldiğini açıkladı. Ancak Krzanich bu hisse senedi satış planını, Intel'in güvenlik açığı konusunda bilgilendirilmesinden birkaç ay sonra Ekim ayında yerine koydu.

Intel CEO'su Brian Krzanich, Google'ın çip üreticisine amiral gemisi PC işlemcilerinde önemli bir güvenlik açıklığı olduğunu belirttikten sonra hisselerinin büyük bir kısmını sattı - ancak sorun kamuya açıklanmadan önce.

Intel, AMD ve ARM işlemcilerini etkileyen ve kötü niyetli oyuncuların şifreleri ve diğer gizli verileri çalmalarını sağlayabilecek güvenlik açığı bu hafta kamuoyuna açıklandı. Açıklama, Intel ve Microsoft'un hikayenin üstesinden gelmek ve ürünlerini düzeltmek için çabalıyorlar gibi işlemci üreticilerini ve işletim sistemi satıcılarını bıraktı.

Ancak kamuya güvenlik sorunu hakkında bilgi verilmekle birlikte, teknoloji şirketleri aylardır bunu biliyorlardı. Intel temsilcisi Business Insider'a yaptığı açıklamada, Google, Haziran ayında Intel'in bu güvenlik açığından haberdar ettiğini söyledi.

Bu, Intel'in Krzanich'in holdinglerinin büyük bölümünü satmadan önce sorunun farkında olduğu anlamına geliyor. Intel'in CEO'su, 29 Kasım'da, sahip olduğu hisse senetlerinin satışı ve hisse senedi opsiyonlarının kullanılmasıyla 24 milyon dolarlık bir düşüş yaşadı.

Hisse satışı, açıklandığı zaman kaşlarını kaldırdı, çünkü öncelikle Krzanich'i sadece 250.000 Intel hisse senedi payı ile terk etmişti - şirketin iş sözleşmesinde tutması gereken asgari miktarı.

Ancak, güvenlik açığı ve Intel'in ne zaman haber vereceği zamanlamasıyla ilgili habere göre, bu satışlar daha da fazla tetkik yapabilir.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu temsilcisi, hisse senedi satışlarına bakıp bakmadığına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.
Intel, satışın önceden planlandığını söyledi; ancak bu plan, yonganın güvenlik açığı konusunu öğrendikten aylar sonra uygulandı.

Açıklamada, Intel temsilcisi Krzanich'in satışının yeni açıklanan yonga güvenlik açığıyla hiçbir ilgisi olmadığını ve standart bir borsa satışı planının parçası olarak yapıldığını söyledi.

Temsilci, açıklamada "Brian'ın satışı ilgisiz" dedi ve Krzanich'in "şirket kurallarına uygun olarak hisse tutmaya devam ettiğini" söyledi.

İçeriden öğrenenlerin ticaretinde masrafları önlemek için, yöneticiler çoğu zaman hisse senedi işletmelerinin bir bölümünü otomatik olarak satma veya seçeneklerinin bir kısmını önceden belirlenmiş bir programda egzersiz yapma planlarını yerine getirirler ve bu da genelde Kural 10b5-1 (c) ticaret planları olarak anılır. Bir SEC dosyasına göre, Krzanich'in Kasım ayında sattığı holdinglerin - 245.743 adet hisse senetlerini tamamen sattığı ve 644.135 adet hisse seçeneklerini kullanmasıyla elde ettiği hisse - bu tür bir ticaret planına göre iptal edildi.

Ancak Krzanich, dosyalama işlemine göre bu planı sadece 30 Ekim'de yürürlüğe koydu. Temsilci, planın oluşturulması konusundaki kararının güvenlik açığıyla ilgili "ilgisiz" olduğunu söyledi. Zaman çizelgesi yine de soruları gündeme getiriyor.

Güvenlik kusurunun haberi, Intel'in hisse senetlerini Çarşamba günü düşürmeye yardımcı oldu. $ 1.59 veya% 3.4'lük düşüşle $ 45.26'ya düştü.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.