Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

iPhone pilinizi nasıl değiştirebilirsiniz?


Önerilen İletiler

  • Admin

iPhone pilinizi nasıl değiştirebilirsiniz?

a close up of a computer

Bir hafta önce, bazı iPhone modellerini kasıtlı olarak yavaşlatmaya yönelik kararları hakkındaki şikayetleri ele aldıktan sonra, Apple pil değiştirme ücretini 50 dolar düşürdü. Artık tüketiciler, Apple mağazalarında randevu alarak 29 dolara pillerini yenileyebilecekler.

iPhone'unuzun virüssüz olduğundan emin olmak için harika bir yoldur. hemen karar verin.
AppleCare + 'e sahipseniz, şirketin genişletilmiş garanti programı, yedek bile ücretsiz olabilir.
Bir Apple ürünü almayı düşünüyorsanız, nereye gideceğiniz, onarım sürecinde nasıl gezineceğiniz ve pilin iPhone'nuzun performansını artıracağı konusunda bazı öneriler var.

Önceden rezervasyon yapmak

Genius Bar'da yürüyüş randevusu almaya deneyebilirsiniz.

O zaman bile, sabırlı olmanız gerekebilir. Ülkenin her yerindeki Apple mağazalarında açık alanlar kontrol ettik.
Üçüncü taraf bir perakende satıcıda randevu almak daha kolay olabilir, ancak o rotaya giderseniz, mağazanın yetkili bayi olduğundan emin olunuz. Konuştuğumuz bir Apple müşterisi, yalnızca teknisyenin veya değiştirilen bir pilin bulunmadığının söyleneceği bir üçüncü taraf randevusunda geldi.

29 ABD Doları tutarındaki değiştirme ücretini ödeyeceğini de onaylamalısınız. Apple'a göre yetkili tamir atölyeleri, teklifi yerine getirip getirmeyeceğine kendileri karar verebilir.

Çoğu durumda Apple diyor, Genius Bar'larındaki teknisyenler siz beklerken işi tamamlayabilirler. Ancak şirkete göre, telefonunuzun durumuna bağlı olarak iş birkaç gün sürebilir. Ve Apple, programa orijinalinden daha çabuk başlamışken, şirket pil kaynaklarının ilk birkaç hafta içinde sınırlı kalabileceğini söylüyor.

Mağazaya bir gezi atlamak ister misiniz - telefonunuz için bir hafta boyunca yapacak mısınız? Ayrı bir randevu aldığınız sayfayı kullanarak şirkete telefon da ayarlayabilirsiniz. Apple size bir gönderim kutusu gönderir; Şirket, iPhone'unuzu birkaç gün içinde geri getireceğini söylüyor.

Gitmeden önce

Herhangi bir hizmet randevusu, özellikle de telefonunuzu açarak çatlamayı gerektiren herhangi bir hizmet randevusuyla, evden çıkmadan önce verilerinizi yedeklemeniz önemlidir; bu, herhangi bir sorun olursa cihazınızı geri yükleyebilirsiniz.

Bunu iCloud veya iTunes'u kullanarak yapabilirsiniz. Apple, çevrimiçi her iki seçenek için adım adım talimatlara sahiptir. İlk 5GB çevrimiçi depolama alanı ücretsiz; Bu seviyenin üstünde, fiyatlar 50GB'a kadar ayda 0.99 dolarla başlar.

Düşünülmesi gereken bir şey daha var: Telefonunuzda kırık bir ekran varsa veya başka aşınma ve yıpranma hasarı varsa Apple, pilin değiştirilmesi için onarım yapılması gerekebileceğini söylüyor. Bu ekstra zaman ve para size mal olabilir.

Buna değer mi?

29 Dolar için mi? Consumer Reports'un akıllı telefon test başkanı Richard Fisco, Kesinlikle, diyor. Bir iPhone kullanan herhangi biri, hem pil ömrü, hem de hızı ve işlemci hızı açısından performans farkı gösterecektir.

Ne kadar? Bu, mevcut pilinizin ne kadar yıpranmış olmasına bağlıdır. Fisco, "İlk çıktığında iPhone 6'yı satın aldıysanız ve ağır birisiniz, gününüzün yarısını şarj etmeden almaktan şanslısınız" dedi. Bu durumda, yeni bir pil ücret başına birkaç saat daha alacaktır.

Bir iPhone 7'ye sahipseniz, fayda çok daha az belirgindir.

Ve bu sadece pil ömrünü ifade eder. Unutmayın, tüketiciler eski telefonlarının daha yavaş çalıştığından şikayet ettikten sonra Apple, pil değişimlerinde fiyata düştü.

Program, Aralık ayı sonunda duyurulurken, yavaşlamanın bu modellerde "beklenmedik kapanmaları önlemek için azami iş yükleri sırasında güç yönetimini" artırması amaçlandığını söyledi.

Apple yeni bir pilin daha hızlı performansı geri yüklemesine yardımcı olmalı.

Randevu alamazsam ne olur?

Bir noktanın açılmasını beklerken, Apple'ın herhangi bir iPhone pil ömrünü uzatmanıza yardımcı olabilecek bazı ipuçları vardır.
En son işletim sistemini (bu örnekte, iOS 11.2.1) kullandığınızdan emin olun. Apple'a göre, bu işletim sistemi telefonunuzun daha verimli çalışmasına yardımcı olacak. Telefon ayarlarının Genel bölümüne bakarak kontrol edebilirsiniz.

Düşük Güç modunu etkinleştirin. Telefon, e-postalar göndermek, arama yapmak ve aramaya izin vermekle birlikte, belirli özelliklerin işlevselliğini keserek güç tüketimini azaltacaktır. Telefonunuz yüzde 80 veya daha fazla şarj olduğunda Düşük Güç modu otomatik olarak kapanıyor. (Ayrıca, telefonunuz yüzde 20'ye düştüğünde bu özelliği etkinleştirmek isteyip istemediğiniz sorulur.)

Otomatik Parlaklık özelliğini açın, bu sayede oldukça parlak olması gerekmediğinde ekranı karartacaktır.

Mobil uygulamalarını, kullanılmadığında yenilenmesini durdurmak ve telefonun yeni e-postaları çok sık aramasını önlemek için ayarları yapın. Ayarlar'ın yanına gelin ve sonra Genel ve Arka Plan Uygulamasını Yenile'ye dokunun. Ardından her şeyin arka plan yenilemesini bir defada veya bireysel uygulamalar için kapatabilirsiniz.

Ve nihayet, güvendiğiniz bir şebeke aralığında olduğunuzda WiFi kullanın. Çok daha enerjik

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.