Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Steve Jobs'a göre, bir çalışanda olması gereken en önemli özellik buymuş


Önerilen İletiler

  • Admin

Steve Jobs'a göre, bir çalışanda olması gereken en önemli özellik buymuş

screen-shot-2012-10-05-at-6-56-28-am.png

Çalışmak için en iyi şirketlerden birinde iş bulmak için kendinize güveniyor musunuz? Elbette özgeçmişinizi mükemmelleştirebilir, etkilemek için elbise giyebilir ve en zorlu mülakat sorularını anında cevaplayabilirsiniz. Fakat muhtemelen olağandışı bir kaliteyi unutmuş olabilirsiniz - ve Steve Jobs için cilalanmış CV'den daha çok bu kalite önemlidir.

Geçmişte Jobs büyüyen şirketi için birkaç profesyonel yöneticiyi işe aldı. Ancak çok kısa zamanda "çoğunun yararsız olduğunu" çok çabucak öğrendi. "Nasıl yönetileceklerini biliyorlardı, ancak hiç bir şey yapmayı bilmiyorlardı."

Böylece, bu tecrübeden öğrendiği bu yeni şeyi yeni adaylarda farklı şekilde aramaya başladı. "Yaptıkları işlerde iyi olan fakat çok da tecrübeli olmayan insanlar." aradığını belirtti. "Fakat onların en son teknolojik gelişmeleri anlamalarını ve takip etmelerini isterim ayrıca bu teknolojiyle neler yapabileceklerini iyi anlamaları gerektiğini düşünüyorum" diye devam etti.

Başka bir deyişle, iş deneyimini unutun; Steve Jobs onun yerine takımında tutkulu insanlar istedi. Neden soruyorsunuz? Sadece hevesli çalışanlar kendilerini yönetmekle kalmaz aynı zamanda şirketin misyonunu anlarlar ve ciddiyetle bu ortak hedefe ulaşmak için çaba harcarlar.

3057055-inline-i-2-steve-jobs.jpg

Bu tür tutkulu çalışanları bulmak için Apple ekibi, yeni iş arayanlara mülakat anında sundukları Macintosh prototip adını verdikleri bir dizi soru sorarak iş arayanların tepkilerini ölçmeye çalıştılar. . Apple'ın ilk yazılım mühendislerinden biri olan Andy Hertzfeld, "Gözlerinin ışıldamasını ve gerçekten heyecanlarının doruk noktaya ulaştığını görmek istedik" dedi.  Eğer bunları görürsek "O zaman bizden biri olduklarını." biliyorduk deriz ve işe alırız.
Bu beceriye sahip olmak, hayalinizdeki işin Apple'da olmasına bakılmaksızın, her tür işyerinde başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.

Fakat şunu hiç unutmayın işe alınmanız doğru izlenim bırakmanızı durdurmamalı hatta daha çok çalışarak dana çok doğru izlenim bırakmaya çalışmalısınız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.