Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Warren Buffett Bitcoin hakkında çok ilginç bir uyarı yayınladı: Bitcoin saf FOMO dur


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Warren Buffett Bitcoin hakkında çok ilginç bir uyarı yayınladı: Bitcoin saf FOMO dur

Öncelikle Warren Buffett kimdir onu bir anlatalım

Alıntı

warren_buffett.jpg

Warren Edward Buffett (d. 30 Ağustos 1930, Nebraska), Amerikalı iş adamı, hisse senedi yatırımcısı ve hayırseverdir. 20. yüzyılın en başarılı yatırımcılarından biri olarak gösterilmektedir. Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su ve en büyük hissedarıdır.

Doğum: 30 Ağustos 1930 (87 yaş), Omaha, NE
Net değer: 84,3 milyar ABD doları (2017) Forbes
Eş: Astrid Menks (m 2006), Susan Buffett (m 1952-2004)
Biliyor muydunuz: Warren Buffett en büyük hayırsever sıralamasında en tepededir. İkinci en yüksek miktarı (30.7 milyar dolar) vermiştir.

Gelelim FOMO açılımına. İngilizce de FOMO = Fear Of Missing Out olarak açılır. Ve kısaca Kaçırma Korkusu olarak çevrilebilir

Gelelim Warren Buffett'in Bitcoin uyarısına:

Milyarder yatırımcı Warren Buffett bitcoinle hiç ilgilenmiyor. Bitcoin son birkaç haftadır değerini artıran elektronik para birimi.

Bitcoin (BTCUSD) (BTCF8) karmaşık bir fikirdir. Basitçe belirtmek gerekirse, çevrimiçi olarak anonim ve düzensiz ortamlarda yaratılan, sahip olunan ve ticaret yapılan sanal para birimi. Teorik olarak, bu fiziksel olarak var olmayan sayısal "paralar" sınırlı sayıda var, ancak bu sınır henüz ulaşılmadı. Birkaç yıl önce bitcoin neredeyse değersizdi; Aralık ayının başında, bitcoin'in değeri kısaca 19.000 doları aştı.

Buffett şöyle demişti: "Bitcoin'e değer veremezsiniz, çünkü değer üreten bir varlık değildir," dedi son zamanlarda. Buffett, daha önce 2014'te bitcoine kıyasla çok daha az değdiğini söyledi: "Bundan uzak durun, bu bir serap, temel olarak," Bazı büyük içsel değere sahip olduğu fikri bence bir şaka. "Dedi.

Peki değeri olmayan bir varlığın değeri ne arar? FOMO = Fear Of Missing Out olarak açılır. Ve kısaca Kaçırma Korkusu olarak çevrilebilir

Gerçek tehlike

Bir yılda değerini iki katına çıkarmayı bekleyen bir ev satın alır mı? Kısa sürede tüm bir sanayiyi tahrip edecek kanıtlanmamış bir web başlangıç satın alan kimdir?

Geriye bakın ve Emlak olayını hatırlayın, bundan önce nokta-com hisse senedi balonuna geri dönün. Erken, bu yatırımların neredeyse değersiz olduğu bir zaman vardı.

Bununla birlikte, yatırımcılar nokta-com'lar ve düzeltici-uppers üzerinde dururlar. Hızlı bir şekilde zengin olma şansını kaybediyorlar.

Nokta komisyonları ve gayrimenkullerde olduğu gibi, bitcoin yangınına yön veren yakıt, yeni yatırımcıların, fOMO (FOMO = Fear Of Missing Out olarak açılır. Ve kısaca Kaçırma Korkusu olarak çevrilebilir) tarafından motive edilen, eksik olma / kaçırma korkusunun sürekli gündem de tutuyor. (Beanie Babies'i hatırla ... Kesinlikle ...)

Bu tabii ki büyük stoklarda bile olabilir. Neredeyse her varlık sınıfının müthiş anları vardır. Bununla birlikte, hisse senetleri Buffett'in içsel değer anlayışı sayesinde defalarca geri döndü.

Dahili değer nedir? Örneğin Coca-Cola (KO) adlı bir şirkette hisse senedi satın almayı düşünün.

Dünyadaki çok sayıda insan Coke ürünlerini tüketiyor. Almak ve içmek için nakit para, milyarlarca dolar para ödüyorlar. İçki içmenin değeri her ne olursa olsun, her gün milyonlarca insan bunu yapar.

Şimdi şeker, su ve birkaç başka katkı maddesi olan Coca-Cola'nın üretim maliyetini çıkarın; gerçek bir kar akışı yaşarsınız.

Nakit şelale

İçsel değer, bu sürekli nakit şelale. Kokun hisse senedi fiyatı değil, maliyetin ardından işin mevcut nakit akışı.

Buffett milyarlarca dolarlık farkı, içsel değer ile hisse senedi fiyat arasında en büyük olduğu zaman kehanetti ve ardından diğer yatırımcıların istedikleri gerçek nakit akışına ilişkin hisse senetleri, bir miktar hisse satın alarak.

Bitkonun nakiti değiştirmesi gerektiği göz önüne alındığında, internette oluşturulan dijital paralardan en büyük nakit akışı kaynağı nedir? Bu paralara sahip olmak isteyen alıcıların cebinden akan dolar var.

Yeni yatırımcıların tedarikini kesin ve bit yelkeni çılgınlığı sona eriyor.

Okuyun: Burası kripto para birimlerinin yaşam döngüsünde bulunduğumuz yerdir

Gerçek şu ki, bitkisellerin içsel bir değeri yoktur. Birçok dijital para "yatırımcı", doların ne olduğunu tartışırken, belki de para spekülatörleri haricinde bir yatırım yapmak iyi bir fikir olacaktır düşünmek isterim.

Daha ziyade, dolarlar geçici bir değer deposudur, bu değeri bir insandan diğerine aktarmanın bir aracıdır. Buffett'in dediği gibi, bitsoyayı değerlendiremek, bir bankada çizilmiş bir kağıt çekmeyi değerlendiremeye benzemektir. Anlamsız.

"Fakat Mitch," karşı koyabilirsin, "dedi bitcoin farklı. Bu devrim niteliğinde yeni bir fikir. "Tabii ki, aynı zamanda hileli aktörlerin bulunduğu düzensiz bir uluslararası pazardır. Sadece Menkul Kıymetler ve Takas Komisyonu'na sorun.

Bitcoin fiyatının şu anda sıfırdan ziyade 15.000 dolar: Bunun tek bir sebebi var ve bu FOMO (FOMO = Fear Of Missing Out olarak açılır. Ve kısaca Kaçırma Korkusu olarak çevrilebilir), sade ve basit.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.