Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Google Harita Çalışını Google Haritanın Özelliklerini Anlatıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Google harita yapımcısının Google Haritalar açıklaması büyüleyici

How-to-embed-Google-Maps-on-your-website

Google Haritalar'ı kullanan çoğu kişi, ayrıntılara pek dikkat gösterilmeden bunu yapar. Yol tariflerine, doğru metro yoluna veya o iyi suşi yerinin adına ihtiyacımız var. Google'ın dünyayı haritalama konusunda nasıl mükemmel bir hale getirdiklerini ve zamanımızın gidip gitme aracına yaptığı yol boyunca ne gibi kararlar ve seçimler yapıldığını merak etmek için fazla zaman harcıyoruz.

Justin O'Beirne bu tür ayrıntılara dikkat ediyor. O, Apple Haritalar'a katkıda bulunan bir haritacıymış. Bu yüzden, Google Haritalar'ın diğer haritalama servislerinden daha üstün kılan şey hakkında derinlemesine açıklamalarda ona güvenmeliyiz.

Google Haritalar'ı bu kadar üstün yapan nedir?

Bu hafta, "Google Maps 'Moat" kavramını açıklayan büyüleyici bir makale yayınladı. Bu sayede, Google Haritaları çevreleyen veri katmanları anlamına geliyor; bu da temelde Apple veya herhangi bir rakibin yakalanmasını imkansız hale getiriyor. "Google pek çok alanda çok fazla veri toplayarak şu anda bir araya getiriyor ve Apple'ın yapamayacağı özellikleri yaratıyor - Google Haritaları hendek çevreliyor" diye yazdı. "Bu, Google'ın tüm bunları ne kadar planladıklarını ve gelecekte ne planladığını merak ediyor ..."

O'Beirne, Google Haritalar'da, Illinois kırsalında büyüdüğü gibi son derece küçük kasabalar için olan detay seviyesine hayret ederek başlar. Google'ın, Apple'ın aksine, bireysel binaların şekillerini ve hatta araç kulübeleri ve mobil evler gibi daha küçük yapıları nasıl gösterebildiğini vurguluyor. Bu dakika ayrıntıları, çift basamaklı nüfuslu kasabalarda bile bulunabilir. Bunu, Apple Haritalar'daki ilgili eksikliği ağlamak için kullanıyor.
Google'ın binaları büyük ve küçük ekleme çabalarının geçmişini çiziyor ve arama devinin 2012'den "havadan görüntü elde ederek algoritmik olarak oluşturulduğu ve bina şekillerini oluşturmak için bilgisayar görme teknikleri kullandıklarını" vurgulamasını vurguluyor. Böylece bir ilk elde etmenin yanı sıra rotanızın kişi sokak görünümü olarak, binaların şekilleri ve boyutları gibi bağlamsal bilgiler için çevrenin bilgisayarla oluşturulmuş bir modelini görmek için dışa doğru yakınlaştırın.

"Google'ın dünyadaki her yapısı ne kadar uzun sürdüğü?"

O, uyduların havadan görüntüsünün, bu canlı masaları oluşturmak için kullanılan veri miktarıyla Google'ın ünlü Street View araçlarını geride bıraktığını belirtti. Ve önemli bir soru soruyor: "Google, Dünya üzerindeki her yapıya gelene kadar uzun süredir" diye soruyor.

Sonra işler ilginçleşiyor. O'Beirne, bizi "ana sürükler" veya "ticaret koridorları" ile ilgili olduğu için insanların kent düzenini sıklıkla tarif ettiğini gözlemleyen iki araştırmacı Rachelle Annechino ve Yo-Shang Cheng'i bize sunuyor. Ardından, Google'ın benzersiz Bu "İlgi Alanları" (AOI) vurgulamaya yaklaşım. Yaklaşık bir yıl önce, bu "ana çekimler" Google Haritalar'da portakal renkli kümeler halinde gösterilmeye başlandı. Google, bu "İlgi Alanları" nı belirli bir turuncu gölgelendirme yoluyla kullanıcılarına bildirir ancak gerçekten çarpıcı bir ayrıntı düzeyi vardır.

O'Beirne yazıyor (vurgu onun):

Alıntı

Bu, Google'ın binalarını alıp yerlerini kendi yerlerine koyduğunu gösteriyor. Başka bir deyişle Google, bu turuncu binaları, yapı ve yer veri kümelerini birbirine eşleyerek oluşturuyor gibi görünüyor [.]
[...]
Dolayısıyla Google, yapı ve yer verileri dışında AOI'ler oluşturuyor gibi görünüyor. Ancak ilginç olan şey, Google'ın bina ve yer verilerinin kendilerinin diğer Google Haritalar özelliklerinden çıkarılmış olmasıdır.
[...]
Başka bir deyişle, Google'ın binaları Uydu / Anten görüntülerinin yan ürünleridir. Ve Google'ın bazı yerleri Sokak Görünümü görüntülerinin yan ürünleri ... ... bu nedenle AOI'leri yan ürünlerin bir yan ürünü haline getiriyor.
Bu hiç bitmez, değil mi? Google verilerden veri üretiyor.

Bu, O'Beirne'den oldukça ilginç bazı sonuç çıkarmasına yol açıyor. Google tüm binaları haritalıyorsa ve ilgilenilen yerlerin hangileri içerdiğini tam olarak biliyorsa, arama devi kendiliğinden sürüş özellikli ön camları komşu yapılar hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatan genişletilmiş gerçeğin ön camlarını yükleyebiliyor olabilir. Google Maps, bir şehirde dolaşırken veya arabayla sürülürken, yaklaşan bir randevunuzun bulunduğu binaları belirlemek için birikmiş verilerinizi kullanabilirsiniz.

Başka bir ihtimal Uber'den daha doğru bir yolculuğa çıkma hizmeti. The Verge'nin baş editörü Nilay Patel'in yazdığı bir makale, O'Beirne'in hikayesinde, tam çekme ve bırakma yerlerinin tespitinde Uber ve Lyft gibi sürükleyici uygulamalar tarafından karşılaşılan zorluğun altını çizer. Uber ve Lyft sürücüleri, Google Haritalar ve Google'ın sahibi olduğu Waze'i bu kadar yüksek hacimde kullanıyorlar; bu nedenle her iki binici hizmet de ellerini kesti ve Google'ın olağanüstü gezinme araçlarını kendi uygulamalarına entegre etti.

O'Beirne, Google'ın kendi yolculuğunun dolu dolu hırslarından söz etmiyor. Google ana Alphabet'ın kendinden tahrikli bölümü olan Waymo, önümüzdeki yıl ticari olarak kendinden sürüşlü bir hareketlilik hizmeti başlatmayı düşünerek kendi yolculuğunu gerçekleştiren uygulamasını geliştiriyor. Ve Waze son bir yıldır California'da bir araba toplama hizmeti için pilotluk yapıyor.

Google'ın karlı koşu pazarlığı üzerine yoğunlaştığı açık. Cephanelikte Google Haritalar gibi güçlü bir araç sayesinde, daha köklü oyuncularının üzerine bastı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.