Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bireysel Astroloji ve Ezoterik Astroloji


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bireysel Astroloji ve Ezoterik Astroloji

Bireysel Astroloji ve Ezoterik Astroloji

bireysel-astroloji~.png

Astroloji, genel inanışın aksine, sabit bir kadere işaret etmez. İnsanları da kendi ‘kaderlerinin kurbanları’ olarak görmemektedir.

Astroloji, genel inanışın aksine, sabit bir kadere işaret etmez. İnsanları da kendi ‘kaderlerinin kurbanları’ olarak görmemektedir. Diğer taraftan, ruh, karmasını düzeltmek için bazı mücadele ve engellerle karşılaşmayı seçer. Yine de, hepimiz, bunların yarattığı sorunların üstesinden gelebilecek yetenek ve becerilere sahip olarak doğarız ki, bu da tüm bireyleri, kendi kaderlerini bilinçli biçimde yazmaya yetkin kılar.

Ruhtan başlayıp dünya yaşamında devam eden bu süreci inceleyen bireysel astroloji ve ezoterik astroloji, esasında yapı itibariyle birbirlerinden oldukça ayrılan iki alandır. Günümüzün popüler astrolojisi içerisinde geçen terimleri oldukça farklı bir kavrama ile ele alan ezoterik astroloji ile bireysel astroloji, basitçe, aşağıdaki şekilde ayrılabilirler.

Bireysel astroloji, kişiliği meydana getiren etmenlerin uyum içerisinde tutulabilmesi konusunda faydalanılan, daha çok dünyevi süreçlerle ilgilenen astroloji alanıdır. Bireysel astrolojide ezoterik (dışsal) yönetici gezegenler, evler ve Güneş burcu ön plana çıkar. Etkiler, olaylar, kişilik, arzular, alt çakralar, bireysel ‘kader’, mantık ve varoluşun ‘eril’ yönlerine odaklanan bireysel astroloji, Güneş’i, kişilik özelliklerinin birleştirilerek dışavurumundaki temel etken olarak kabul eder. Kısacası Güneş, Yükselen ’in kişilik kanalıdır. Kişiliği oluşturan öğeler arasında belli bir birlik sağlandıktan sonra ruh, kendisini, bu birlik yoluyla ifade etmeye başlar. Güneş’in haritadaki yerleşiminin ifade ettikleri de bu nedenle yükselen burca göre değişiklik gösterebilir.

Ezoterik astroloji ise ruhla bağlantının nasıl kurulabileceği ve ruhun ışınlarıyla kişiliğin nasıl uyumlu hale getirileceği üzerine odaklanır. Ezoterik (içsel) yönetici gezegenler, Öncü – Sabit – Değişken burç grupları ve yükselen burç ön plana çıkar. Sebepler, ruh, içsel fark ediş, bütünlük, sevgi, üst çakralar, grup içerisindeki bireysel ‘kaderler’ ve varoluşun ‘dişil’ yönlerine odaklanan ezoterik astroloji, bilgi ve sezginin bir arada kullanılabilmesi, böylece kalp ile aklın uyum ve işbirliği içerisinde olmasını sağlamaya çalışır. Üst benliğin yaşamdaki amacını, ruh grubu ile olan etkileşimleri yoluyla inceleyen ezoterik astroloji, tüm yaşamın birbiriyle ilişkili olduğunu ve büyük bir bütün oluşturduğunu ortaya koyar.

Ezoterik astroloji içerisinde özel önem taşıyan yükselen burç, ruhun madde halinde vücut bulmasını temsil eder. Ezeli ve ebedi olan ruh her zaman kişilikten önce gelir, bu nedenle, yükselen burç da ezoterik astrolojide öz burçtan daha önemlidir. Yükselen burç, ezoterik yöneticilerin de incelenmesi ile, bir ruhun, belli bir yaşamda, ulaşabileceği en üst noktayı ve kazanabileceği azami nitelikleri ifade eder. Yükselen burç, bireysel astroloji içerisinde kişiliğin dışarıya yansıma biçimlerini ilgilendiren göstergelerden biri olma niteliği taşısa da, asıl önemi, ezoterik astrolojide, spritüal çalışmalar içinde olan kişinin iç bütünlüğünü sağladıkça, ezoterik yöneticilerin etkilerinden uzaklaşıp ezoterik yöneticilerin etkileri altında olmaya başlaması ile birlikte ruh gelişimine daha fazla ışık tutmaya başlamasındadır. Ezoterik yöneticilerin etkileri her zaman daha yüksek ‘oktavdadır’ ve bu yöneticilerin ‘eterik yapıları’ da, kişiye, türlerine göre, farklı kavramlar üzerinden yaşam hakkında daha derin bir kavrayış kazandırırlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.