Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mutlu ve Sakin Yaşantı İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Mutlu ve Sakin Yaşantı İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bilim adamları gıdalarla depresyon arasındaki ilişkiyi araştırdı ve karbonhidratlı yiyeceklerin ruh halini etkilediğini vurguladı.

Yiyecekler ve ruh sağlığı arasındaki ilişkiyi araştıran bilim adamları mutlu ve sakin yaşantı için hangi besini önerdi?
 
Bilim adamları gıdalarla depresyon arasındaki ilişkiyi araştırdı. Buna göre yetersiz besin alımı, besin alerjileri, sosyal, psikolojik ya da fizyolojik travmalar, vücuttaki bazı dengelerin bozulmasına yol açıyor. Sonuçta bu da, davranışlarımızı olumsuz bir şekilde etkiliyor. Beslenme dışında düşünce ve inançlarımız da, ruh halimizi etkiliyor. Cosmopolitan dergisi, depresyondan korunmak için neler yememiz gerektiğini araştırdı. Proteinin, folik asitin ve karbonhidratın vücut için yararlarını açıkladı.

UYKU İÇİN PROTEİN

Proteinler sindirim sırasında aminoasitlere parçalanırlar. Bu aminoasitler bizim uyanık kalmamıza ve enerjimizi artırıp verimli kullanmamıza neden olur. Proteini yüksek gıdaların başında balık, et, yumurta ve kümes hayvanları gelir. Yeterli oranda aminoasit alınmaması depresyona, konsantrasyon kaybına, hormon dengesizliklerin ve uyku bozukluklarına yol açabilir.

SEROTONİN HUZURU

Folik asit azlığının depresyona neden olduğu klinik araştırmalar sonuca ortaya çıkmış. Çünkü folik asitin az tüketilmesi beyinde serotonin hormonunun azalmasına neden olur. Yani kişi kendisini mutsuz hisseder. İşte bu nedenle depresyondan korunmanın yolu, günde bir kap pişmiş ıspanak ya da bir bardak portakal suyu içmek olabilir.

KARBONHİDRAT SAKİNLEŞTİRİR

Karbonhidratlar, kan akışını hızlandıran etkiye sahiptir. Bizim sakin kalmamıza yardım eder. Araştırmalar sonucunda iki hafta süresince diyete maruz kalarak karbonhidrat alımını azaltan insanlarda, diyet sonrası depresyona girme tehlikelerinin arttığı ortaya çıkmıştır. Karbonhidrat içeren yiyecekler arasında; ekmek, makarna, pirinç, meyve ve tahıllar ilk akla gelenler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.