Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Balık alışverişinde dikkat edilmesi gereken noktalar


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Balık alışverişinde dikkat edilmesi gereken noktalar

7e32299c9b~.jpg

Balık alırken kendine hiç güvenmeyen ve illa bir bilenle alışveriş yapınca kendini güvende hissedenlerdenseniz, sizin için güzel bir haberimiz var. Bu yazıda vereceğimiz ipuçlarıyla siz de kendinize güvenerek balık alışverişine çıkıp kaliteli ve lezzetli balıkları seçebilirsiniz.

Taze ve kaliteli balık seçmeyi bilmek, deniz ürünlerini seven herkes için gerekli. Balığı kendiniz yakalamadıysanız tazeliğinden kesin olarak emin olmanın bir yolu ne yazık ki bulunmasa da, en azından güvenilir balıkları seçmek, nereye bakması gerektiğini bilen biri için o kadar da zor değil. İşte balık alışverişinde dikkat etmeniz gereken noktalar...

Bütün Balık

- Parlak ve canlı bakan gözleri olmasına dikkat edin. Balık yakalandıktan sonra gözleri buğulanmaya başlar, gözleri ne kadar temiz ve parlaksa balığın taze olması şansı o kadar yüksektir.

- Balığınıza bakın. Derisi parlıyorsa ve metalik, temiz bir görüntüsü varsa bu balığın taze olduğuna dair bir diğer işarettir. Eğer derisinde rengi solmuş parçalar ve değişik renkte bölümler varsa o balıktan uzak durmak daha iyi bir fikir olacaktır.

- Koklayın. Taze balık temiz, tuzlu su kokar; burnunuzu buruşturmanıza sebep olacak bir balığı almayın. Kokan bir balığı ne kadar pişirirseniz pişirin durumu toparlanamaz.

- Solungaçlarını kontrol edin. Solungaçların içlerinin parlak kırmızı olması gerekir. Balık eskidikçe solungaçların içinin rengi eski tuğla rengine doğru dönmeye başlar.

Fileto Balık

- Etin canlı gözüktüğünden emin olun. Bütün balık etleri tazeliğini kaybettikçe renkleri solar. Eğer filetonun üzerinde deri varsa derinin bütün balıkta olduğu gibi metalik ve parlak olması gerekir.

- Koklayın. Filetolarda koku testi özellikle önemlidir, rahatsız edici ve itici kokular kesinlikle olmamalı; temiz deniz suyu gibi kokmalıdır.

- Filetonun üzerinde herhangi bir sıvı var mı? Eğer varsa bu sıvının şeffaf ve temiz görünümlü olması gerekir. Süte benzeyen bir sıvı oluşumu görüyorsanız o filetodan kesinlikle uzak durun, bu tür sıvı oluşumları balık filetolarında çürümenin ilk habercisidir.

- Eğer balıkçınız izin verirse filetoya dokunun. Balık etinin elastik ve sağlam yapılı olması, parmağınızın bırakacağı izin hemen yok olması gerekir. Eğer etin görüntüsü siz parmağınızla dokunduktan sonra bozuluyorsa o filetodan uzak durun.

Canlı Balık
Canlı balık alırken dikkat etmeniz gereken tek şey var; balıklar ne kadar 'canlı' ? Enerjik bir şekilde yüzüyorlar mı, yoksa bir köşede hareketsiz duruyorlar mı? Hareketsiz duran ve nefes nefese kalmış gibi gözüken balıklardansa enerjik bir şekilde yüzen parlak görünen balıkları tercih edin.

Genel olarak verebilecek son tavsiye ise, balıkçınızla iyi geçinmeniz. Balıkçınızın sizden hoşlanması büyük bir artıdır, yeni teslimatların ne zaman geleceğinden haberiniz olur böylece o dönemlerde alışveriş yapabilir, tavsiyelerini gönül rahatlığıyla isteyebilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.