Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

izmir de deprem


içimdeki deniz

Önerilen İletiler

izmirde sıkı bir deprem oldu şimdi.bayaga şiddeti vardı.kelimeyi şahadet getirdim ve kalakaldım oldugum yerde.

 

suan varya tüylerim diken diken oldu bende ist depreminde çok uzun süre eve girememiştim oturdugumuz bina çok katlı bir bina oldugu için çok yıkıcı hissetmiştiim şimdi tekrar o anı hatırladım

 

umarım oturdugun yer güvenli bi yerdir

 

sevgiler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

suan varya tüylerim diken diken oldu bende ist depreminde çok uzun süre eve girememiştim oturdugumuz bina çok katlı bir bina oldugu için çok yıkıcı hissetmiştiim şimdi tekrar o anı hatırladım

 

umarım oturdugun yer güvenli bi yerdir

 

sevgiler

güvenli ama ne kadar da olsa insan ürküyor.hayırlısı.haberlerde söylediler 5.7 şiddetindeymiş.belliydi ama yaa.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hala oluyor....

 

 

artçilar mi? internette hiç haber de göremedim sayfalar tam açilmiyor..

 

sonunda hürriyet açildi:

 

Ege Denizi’nde 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İzmir ve çevre illerde hissedilen deprem paniğe yol açtı.

 

Ege Denizi'nde kısa aralıklarla meydana gelen Richter ölçeğine göre, 3, 3.8 ve 5.7 büyüklüğündeki depremler korku yarattı. Özellikle saat 08.45'de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem Ege'nin büyük kesiminde hissedildi.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 07.31'de 3, saat 08.17'de 3.8, saat 08.45'te de de 5.7 büyüklüğünde depremleri kaydetti.

 

Depremin merkez üssü İzmir'in Seferihisar İlçesi açıkları, Ege Denizi olarak açıklandı. Deprem, Ege Bölgesi'nde büyük korku ve heyecan yarattı.

 

Deprem, Seferihisar ve çevresindeki ilçelerde şiddetli biçimde hissedildi. Bu bölgelerde yaşayanlar kendilerini binalardan dışarı atarak, korkuyla bekledi.

 

Ege Denizi'nde saat 08.45'de meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremin ardından saat 08.59'da 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, saat 08.59'da gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Ege Denizi Seferihisar açıkları olarak belirlendi

 

DEPREMDE İLK BELİRLEMELERE GÖRE ÖLEN VE YARALANAN OLMADI

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

olmaz mı cnn türk te.nette sayfasına baktım.bu arada ögleden sonra okullarda tatil olmuş.anons yaptılar.

arkadaşlar ciddi ciddi çok kötü sallanıyoruz.Allah yardımcımız olsun.bildiğiniz gibi değil.akşam haberlerde seyredersiniz.Allah hayırlı ölümler versin.Artık fenalık geldi ne olacaksa olsun yaaa

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bütün izmirlilere geçmiş olsun.......... :clover:

ya bildiğiniz gibi değil.daha yeni içeri girdik.en son olan daha şiddetliydi.5.9 muş.iftar çadırına doluştuk.herkes sokakta.bir kaç tane ev yıkılmış ne kadar dogru bilemem.herkes sokakta üşüdük bu sefer içeri girdik.bekliyoruz yine olursa bu sefer içeri hiç girmeyeceğiz.kelimeyi şahadet getirmekten başka bir şey yapmıyoruz.istanbuldan arıyorlar teyzemler arkadaşlarım merak etmişler harbiden bitmek bilmedi ya sabahtan beri kaçıncı bu.umarım sondu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ege Denizi'nde saat 12.46'da 5.9 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 12.46'da gerçekleşen ve merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan depremin büyüklüğü 5.9 olarak ölçüldü.

 

Gecmis olsun derken su an izlemesi bile okadar kötü , orada su an bulunanlara Allah sabir versin..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ayrica bir yer acmak istemedim, sonucta bügünlerde bir cok ülke ayni sonrunlarla karsi kariya

kalmis durumda..ve her nerede olursak olalim üzüntüyü paylasmaktayiz.

 

Yunanistan 3 kez sarsıldı

 

 

Ege’de paniğe neden olan depremler dün de Yunanistan’ı salladı. Yunanistan’ın batısındaki İon Denizi’nde Zakintos Adası açıklarında saat 18.26’da richter ölçeğine göre 6.0, 19.00’da ise 5.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

 

Kuzeybatıdaki Yanya kenti yakınlarında da saat 14.55’te 4.9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Yunan basın-yayın organları, depremlerin can ve mal kaybına yol açmadığını duyurdular.

 

Pakistan'da ölü sayısı en az 79 bin

 

 

Pakistan'da meydana gelen depremde ölenlerin sayısının, yerel yetkililerin son açıklamalarına göre 79 binden fazla olabileceği bildirildi.

 

 

Pakistan'ı unuttular

 

Kuzey-Batı sınır eyaleti Enformasyon Bakanı Asif İkbal Daudzey, eyalette 37 bin 958 kişinin öldüğünü, 23 bin 172 kişinin yaralandığını söyledi.

Bakan Daudzey, yerel yöneticilerin ve hastane yetkililerinin verdiği bilgilere göre, sadece eyalet sınırlarında bulunan Mahsehra'da ölenlerin sayısının 32 bin 653 olduğunu belirtti.

Kuzey-Batı sınır eyaletine dahil olmayan, Pakistan yönetimindeki Keşmir'de ise ölü sayısının 40 bin civarında olduğu açıklanmıştı. Hindistan ise, 1360 kişinin depremde hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Pakistan hükümeti, depremde ölenlerin toplam sayısının 42 bin olduğunu açıklamıştı.

 

Japonya'da 6.2 'lik deprem

 

Japonya'nın doğu kesiminde Richter ölçeğine göre 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

 

 

Japon NHK televizyonu, yerel saatle 20:40'da (TSİ 14:40) meydana gelen depremin, ülkenin doğusunu salladığını ve başkent Tokyo'da da hissedildiğini duyurdu.

 

NHK televizyonu, Tokyo'da binaların sallandığını, ancak can ve mal kaybı meydana gelmediğini ve dev deprem dalgası (tsunami) olasılığının bulunmadığını bildirdi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İzmir beşik gibi oldu. Pazartesiden bu yana sallanıyoruz. Dün gece 00:40 da yine 5.9 luk bir depremle sallandık. İzmir 1. derece deprem bölgesi olmasına rağmen maalesef halkımız bu konuda yeterince bilinçlendirilmemiş. Gece dışarı çıkıp bir baktım, herkes panik halinde. Özellikle deprem bölgelerinde yaşayanların buna alışması lazım. Depremin merkezinin Ege Denizi olması da bizim için bir şans. Tüm İzmirlilere tekrar geçmiş olsun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir hakanbaranyildirim

Çok güzel oluyor ve harika hikaayeler dinliyorsun o anlarda...

 

İlkinde kahvedeydik ve en izbe köşede oturuyorduk.sallanmaya başlayınca insanların hali çok vahimdi,özellikle de AMCA'ların hali.Normalda yürümekte zorlanan amcaların o anda birbirlerini ezerek,sandalyelerden atlayarak geçtiğini görmek de nasipmiş...Bunlar daha bizi de gömerler...Deprem anında yanımızda oturan ve BELİNDE TABANCA ile dolaşan bir abimizi ise hala bulamıyoruz...Şaka değil gerçekten de iki gündür ortalık da yok,utandı herhalde...

 

Bir olayı da sabah abim anlattı...Düzce depreminden sonra bir çok artçı deprem olmuş.Alaplı'da bir rehberlik öğretmeni, öğrencilere deprem anında ne yapmalarını anlatıyormuş...İşte kiriş altlarına,masa altlarına girin gibi...o anda da değrem olmuş,herif kendini 3.kattan aşağı atmış,kol-bacak kırılmış tabi...

 

Korkunun gözünü seveyim,en yiğiti bile saçmalıyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.