Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Teog yerine gelen yeni sistem belli oldu!


Smyrna

Önerilen İletiler

  • Co-Admin

Milyonlarca öğrencinin büyük bir merakla beklediği TEOG'un yerine gelen sistem açıkladı. Liselere geçişte getirilen yeni sistemi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, canlı yayında açıkladı. Bakan Yılmaz açıklamasında, "Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemini getirdik. Öğrencimiz adresine en yakın okula yerleştirilecek" dedi. Mahalli Yerleştirme Sistemi nasıl olacak? Yeni sistemde neler değişti?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, canlı yayında liseye geçiş sistemine ilişkin detayları açıkladı. Yılmaz, TEOG'un ardından liselere geçişteki yeni sistem hakkında bilgiler verdi. Bakan konuşmasında “Mevcut TEOG’da mutlaka sınava girmek zorundaydınız. Sınav mecburiyeti ortadan kalktı” diye konuştu.

Bakan’ın açıklamasından satır başları şöyle;

– Yeni sistem tamamlandı. Mevcut sistem bu ana kadar gelenlerin en iyisiydi. Bu sınav yarışının okul dışı kaynaklara öğrenciyi yönlendirdiği şeklinde algı var.
– Sınavsız mahalli yerleştirme sistemini getirdik. Öğrencimiz adresine en yakın okula yerleştirilecek.
– Öğrencilerin 5 tercih hakkı olacak. Evlatlarımızı kendi tercihlerine alacağız, başvuru esnasında bir ekran önüne gelecek, bu ekrandan 5 tercih yapacak.
– Ortaokulla lise arasında bir bağı kurmuş oluyoruz. Bu yüzde 90’un üzerindeki öğrenciler için. Akademik çeşitlilik sağlanacak ve bu okulun başarı yüzdesini yükseltecek. Sınıfınızda bir başarılı öğrenci varsa, o arkasından birçok öğrenciyi de sürükleyecektir.

“İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN GİREBİLECEĞİ BİR SINAV HAZIRLADIK”

–  11 bin 57 lisemiz var. 1 milyon 200 bine yakın, 8. sınıfta öğrencimiz var. Ülke genelinde belirlediğimiz farklı illerdeki sınırlı sayıdaki okulumuza, isteyen 8. sınıf öğrencilerin girebileceği bir sınav hazırladık. Bu liselerin ismini ve sayısı mayıs ayı gibi açıklayacağız.
– Bu sistem kaldırıldığında Hakkari’deki bir çocuk istediği liseye girebilecek mi? Bu sistemle onu getirmiş olduk.

– Esas gayemiz liselere sınavsız geçişi sağlayabilmektir. Bunun için bizim bütün liselerimizi fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve proje okullar ayarına çıkarmamız lazım. Diğer okulların kalitesini artırdığımız zaman sınavsız geçişi sağlayacağız.

“SINAVA GİRMEK ZORUNLU DEĞİL”

Yeni sistemin temel felsefesi sınava girmek isteğe bağlı. Velilerimiz çocuklarını bu sınava ister yönlendirir isterse de yönlendirmez. Bir liseye yerleşmek için bu sınava girmek zorunlu değildir. Mevcut TEOG’da mutlaka sınava girmek zorundaydınız. Sınav mecburiyeti ortadan kalktı.

8. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN İSTEĞE BAĞLI SINAV

– 11 bin 57 lisemiz var. 1 milyon 200 bine yakın, 8. sınıfta öğrencimiz var. Ülke genelinde belirlediğimiz farklı illerdeki sınırlı sayıdaki okulumuza, isteyen 8. sınıf öğrencilerin girebileceği bir sınav hazırladık. Bu liselerin ismini ve sayısı mayıs ayı gibi açıklayacağız.  Bu sistem kaldırıldığında Hakkari’deki bir çocuk istediği liseye girebilecek mi? Bu sistemle onu getirmiş olduk.

” SORULARI BİZ HAZIRLIYORUZ”

– Soruları biz hazırlıyoruz, sınava kendi okulunun bulunduğu ilde girecek.
– Haziran ayının ilk hafta sonunda bu sınav yapılacak. Tek sınav olacak. Sonuçlar haziran ayında açıklanacak. Sınav 60 sorudan oluşacak, 90 dakika olacak ve tek oturum olacak.
-6.7.8. sınıf müfredatından sorular hazırlanacak. Çoktan seçmeli olacak, sayısal ve sözel bölümleri olacak. Öğrenciler sınava girince 5 tercih yapabilecekler. Sınava giren ve girmeyen öğrencilerin yerleştirme sonucu aynı anda açıklanacak.
– Yeni sistemin temel felsefesi isteyenin sınava girmesi.

“YABANCI OKULLAR SINAV YAPABİLİR”

-Yabancı okullar isterlerse kendileri özel sınav yapabilirler.

YÖK tarafından daha sade, daha basit sistemi kendi evlatlarımıza tanıtmak için bununla ilgili rehber öğretmenler görevlendirip tanıtım yapacağız.

Sözcü

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu piyangolar hep benim oğluşuma çatıyor..İlkokula da yeni sistemle başlamıştı..:( Aslında sorun sınav sistemi değil. Ben oğluma da söylüyorum. sınavlı ya da sınavsız, test ya da klasik sınav nolursa olsun çalışırsan karşılığını alırsın. Bu sistem ilkokulda da aynı. Oğlumun  bir arkadaşı bizim bağlı olduğumuz okula gidebilsin diye bizim evimizde ikamet ediyor görünüyorlar. Bu bizim zamanımızda da böyleydi. Mühim olan kaliteli eğitim..Kafalar değişmedikçe bu ülkede her şey hayal! Az önce okuldan bir veli mesaj attı. Çocuklar 6 ve 7. sınıfların müfredatlarından sorumlu tutulmasınmış imza vereyimmişim. İyide güzelim bu çocuk liseye geçecek, tabi ki de bu zamana kadar öğrendiği konulardan sorumlu..!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.