Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

CEHENNEMDEN ÇIKIŞ YOK....! denir sizce..


AsiMeLek

Önerilen İletiler

CEHENNEMDEN ÇIKIŞ YOK....!!!

 

Toplumumuzda oldukça yaygın olan bu görüş, gerçekte uydurulmuş inançtan başka bir şey değildir. Çünkü hiçbir Kur'ani temeli yoktur. Kuran'ın hiçbir yerinde bir süre Cehennemde ceza görüp, sonra bağışlanarak cennete girenlerden söz edilmez.

 

Tam tersine, konu ile ilgili tüm ayetlerde, kıyamet günü iman edenlerin ve etmeyenlerin kesin bir biçimde ayrılacakları, iman edenlerin ebediyyen cennete girecekleri,etmeyenlerin ise ebediyyen cehenneme aşağılık bir azabın içine sürülecekleri bildirilmiştir.

 

Bu çok açık ve net olarak şu kur'an ayetlerinde belirtilmiştir.

Bakara suresiediler ki:"Sayılı günlerin dışında, Ateş asla bize değmeyecektir." De ki:"Allah katından bir Sözmü aldınız? ki Allah asla Sözünden dönmez- Yoksa Allah'a karşı bilmediğiniz Bir şeyi mi söylüyorsunuz?" Hayır; Kim günah işler de günahı kendisini kuşatırsa, Artık onlar, ateşin halkıdırlar, orada Süresiz kalacaklardır. iman edip salih amellerde Bulunanlar ise cennet halkıdırlar, orada Süresiz kalacaklardır.(80-82) Diğer bir ayette şöyle denir.

 

Al-i imran suresi: Bu, onlarin:"Ateş bize sayılı günler dışında kesinlikle dokunmayacak"demelerindendir. Onların bu iftiraları, Dinleri konusunda kendilerini Yanılgıya düşürmüştür.(24)

 

Cehennem, insanın hayal gücünün alamayacağı kadar büyük acıların yaşanacağı bir yerdir. Cehennem Allah'ın "Kahhar","Cebbar" sıfatlarının en şiddetli tecelli ettiği ve dünyadaki hiçbir azapla kıyaslanamayacak azaplarla dolu, korkunç bir ortamdır.

 

Parmağının ucu yanınca bile canı çok acıyan aciz bir insanın rahat ve umursuz bir şekilde böyle bir azabı göze aldığını söylemesi, düşünmediğinin açık bir göstergesidir.

 

Allah'ın azabını hafife alan, rahatlıkla karşılayan bir kimse gerçekte Allah'ın kadrini gereği gibi takdir edemeyen, bir insandır. Durum böyle iken kimler bu inancı hangi isim adı altında insanlara anlatarak onları Allah adına yalan uydurup peygamberide bu uydurmalarına aracı yaparak böyle bir inanca girişmişlerdir.

 

Oysa peygamberin kesinlikle Allah'ın söylemediği bir sözü söylemeyceği kesindir.

 

Hakka suresi: Bu kur'an âlemlerin Rabbi tarafindan indirilmiştir.(43) Eğer Peygamber bizim adımıza bazı ayetler uydurmuş olsaydı,(44) Elbette Onu hemen yakalardık.(45) Sonra onun şah damarını keserdik (onu yaşatmazdık)(46)Hiçbiriniz buna mâni de olamazdınız.(47)

Derken ve kur'anı kerimdede kesinlikle bir çelişkinin olmadığını hatırlatan Allahü teala,

 

Nisa suresi: Hala Kur'an'ı gerektiği gibi düşünmezler mi? Eğer o, Allah'tan Başkası tarafından olsaydı, elbette içinde bir çok çeliskiler bulacaklardı.(nisa:82) Buyuran Allahu Tealanın kendisine istediği gibi iman edenlere daha ilk insanı yeryüzüne gönderirken Bakara suresi: Hepiniz inin oradan dedik tarafımdan size yolumu gösteren bir elçi gelecektir kim ona inanır ve onun gösterdiği yolda giderse onlar için asla korku yoktur ve onlar üzülecekte değillerdir.(3

 

Ayrıca Allahu teala iman edenlere söz vermiş ve bu sözünü yerine getireceğini vaat etmiştir.

Tevbe suresi:Allah mü'minlerden, mallarını ve canlarını, cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, incil'de ve Kur'an'da Allah'ın üzerine aldığı hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. işte bu, büyük kurtuluştur.(111)

(Bu alış verişi yapanlar), tevbe edenler, ibadet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar, rükû edenler, secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah'ın sınırlarını koruyanlardır. O müminleri müjdele!(112) İman edenlerin durumu böyle iken iman etmeyenlerin durumu ise- Tevbe suresi:Münafıkların erkekleri de kadınları da birbirlerinin aynısıdırlar; kötülüğü emreder, iyilikten alıkoyarlar ve ellerini sıkı tutarlar. Allah'ı unuttular, Allah da onları unuttu. Gerçekten münafıklar, fasıklarin ta kendileridir.(67)

Allah, münafıkların erkeklerine, kadınlarına ve bütün kafirlere sonsuza dek olmak üzere cehennem ateşini vaad etti. O, onlara yeter. Allah, onları rahmet alanından uzaklastırdı. Onlara sürekli bir azap vardır.(6

 

Kur'an-da böyle ayetler varken ve kur'ana uymadığı halde en doğru iman diye insanlara Ehlisünnetvelcemaat adı altında anlatılan inançtır. Oysa ehli sünnetvelcemaat hadiste bildirildiğine göre peygamber efendimizin a.s benim ve ashabımın yolunda olanlardır demiştir. Bu inanca göre bir insanın müslüman olup islama girmesi için dili ile kelime-i şehadeti söyleyip kalben inanmasıdır bu sözü söyledikten sonra müslüman olmuş oluyor hiç bir şeyide dili ile inkar etmiyor yani bu haram değil bu helal değildir demiyor din ne demişse kabul ediyor bundan sonra Allahu tealanın yapılmasını istediği salih ameller ve yapılmamasını istediği yasak işler var. canı ne zaman isterse bunları yapıyor canı istemezse yapmıyor. yapmazsa günahkar yani (fasık) oluyor ve hayatını böylece son anına kadar sürdürüyor her insan gibi ölüyor.

kıyamet kopuyor dünyada iken her ne yaptı ise orada yazılı bulunan kitap kendisine veriliyor bakıyorki günah çok sevap az eğer Allahu teala affederse ne ala doğru cennete giriyor.bu olmazsa peygambere izin Verilmişse aracılık için islami tabirde şefaat peygamber şefaat ediyor ve kurtuluyor. Buda Olmazsa ne kadar günahI varsa cezasını çekmesi için cehenneme atılıyor cezasını çektikten sonra Cennete alınıyor.işte bir çok insanın inanci olan bu inanç doğru diye insanlara anlatılıyor.

 

Baştada yazdığımız gibi böyle bir iman kur'andaki iman tarifine hiç uymuyor. Oysa doğru bir imana sahip olmamız için tüm insanlığa gönderilen kitap Kur'ana bakmamız gerekmektedir.Çünkü kur'anda insanlar inaçlarına göre sınıflandırılırlar şöyleki..!

 

1-İman edenler müslümanlar.

 

2-müşrikler.(ortak koşmak.yani dine aykırı inaniş ve yaşamak)

 

3-münafiklar(iki yüzlüler inanmadıkları halde inanmiş gibi görünenler).

 

4-Fasıklar Allah'a iman ettiklerni söylemelerine onun yolunda olmayanlar ve o yoldan çıkmışlar.verilen emanete ihanet etmiş Allah'a verdiği sözü bozmuşlar diğer bir anlamı ile münafık yani ikiyüzlüler.

 

5-Kafirler(tamamen islamın dışında kalanlar ve Allah'ın istemediği bir imana sahip olanların ortak adı....Kısacası Allah'ın katında tek geçerli imanın onun istediği gibi şekilde olması şarttır.ıÜü Bakara Suresi 85.ıÜü Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz? Şu halde içinizde böyle yapanlar sonuçta dünya hayatında rüsvaylıktan başka ne kazanırlar? Kıyamet günü de en şiddetli azaba kakılırlar. Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir. Al-i imran suresi-Kim, islâm'dan başka bir din yaşarsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette kaybedenlerden olacaktır.(85)

De ki: Allah doğruyu söylemiştir.Öyle ise, hakka yönelmiş olarak ibrahim'in dinine uyunuz.O,müşriklerden değildi(95)

 

Şimdi buradan itibaren kur'anda iman edenler ve etmeyenleri, Ayrıca dünya ve ahiretteki durumlarını Kur'andan sure isimleri ve ayet numaraları ile gözler önüne Serelim ki buradaki yazılari okuyanların yarın hiçbir mazeretleri kalmasın.bu ayetlerin belgelenmesinin sebebi cehenneme girip çıkmak var diyenlere karşı yapılan araştırmaların sonucudur bu iddaa Allah'a atılan bir iftira olduğu için iftira atanlara karşıda yapılmış bir uyarıdır belki vazgeçerler diye.Bu iddaada olanlar ise kesinlikle ebedi cehennem ile cezalandırılacaklardır.

 

Aşağıda verilen ayetler bunun açık delilleridir.Ateş bize sayılı günler dışında kesinlikle dokunmayacak" demelerindendir. Onların Bu iftiraları, dinleri konusunda kendilerini yanılgıya düşürmüştür. (Al-i imran Suresi, 24)Bu iftirayı atanlar ve açıklamayanlar ise burdaki ayetlerde yazıldığı gibi olacaktır. Bakara:159. indirdiğimiz açık delilleri ve kitapta insanlara apaçık gösterdiğimiz Hidayet yolunu gizleyenlere hem Allah hem de bütün lânet ediciler lânet Eder160. Ancak tevbe edip durumlarını düzeltenler ve gerçeği açıkça ortaya Koyanlar başkadır. Zira ben onların tevbelerini kabul ederim. Ben tevbeyi Çokça kabul eden ve çokça esirgeyenim161. (Ayetlerimizi) gizleyen ve kâfir Olarak ölmüşlere gelince, işte Allah'ın, meleklerin ve tüm insanların lâneti Onların üzerinedir.162. Onlar ebediyen lânet içinde kalırlar. Artık ne azapları Hafifletilir ne de onların yüzlerine bakılır.

 

cevaplarınızı bekliyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili arkadaşım;

Herkes yaptığı kötülüğün bedelini ödeyeceği gibi yaptığı iyiliğinde ödülünü alıcaktır şüphesiz ki Allah teala çok adildir.Fakat hepsinden önemlisi Allah'a şirk koşan ve inkar eden ve bu şekilde ölen hiç bir kimse cennete giremeyecektir.

Zaten ayetlerde ve Peygamber efendimizin hadislerinde mevcut bulunan yasak ve helal olan şeylere riayet etmeliyiz bir günahı bilerek işlemekle bilmeden işlemenin aynı şey olmadığınıda biliyoruz o yüzden Allah tealanın af ediciliğine sığınıp sürekli ondan merhamet ve rahmet dilemeliyiz.

Herşeyin doğrusunu mutlaka Allah bilir bizim yapmamız gereken koyulan hükümlere uymak ve tevekkul etmek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

peki bunlara nasıl bir cevap verebilirsiniz?

1-"Günahkar Mü'min" diye bir şey olabilir mi?

2-İmanlı fakat günahı çok olan kimselerin durumu ne olacaktır?

3-"Günahkar bir Mü'min" günahlarına karşılık hiç ceza çekmeyecek midir?

4-Veya günahlarına karşılık sürekli cehennemde mi kalacaktır?

5-Eğer "Günahkar Mü'min" hiç Cehenneme girmeyecekse "İmanımı kurtarayım yeter, nasıl olsa günahlarımın bir cezası olmayacak" düşüncesi içinde olunamaz mı?

6-Eğer "Günahkar Mü'min" sürekli cehennemde kalacaksa bu Mü'minin kafirlerden farkı ne olacaktır?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

peki bunlara nasıl bir cevap verebilirsiniz?

1-"Günahkar Mü'min" diye bir şey olabilir mi?

2-İmanlı fakat günahı çok olan kimselerin durumu ne olacaktır?

3-"Günahkar bir Mü'min" günahlarına karşılık hiç ceza çekmeyecek midir?

4-Veya günahlarına karşılık sürekli cehennemde mi kalacaktır?

5-Eğer "Günahkar Mü'min" hiç Cehenneme girmeyecekse "İmanımı kurtarayım yeter, nasıl olsa günahlarımın bir cezası olmayacak" düşüncesi içinde olunamaz mı?

6-Eğer "Günahkar Mü'min" sürekli cehennemde kalacaksa bu Mü'minin kafirlerden farkı ne olacaktır?

 

Tabiki elimden geldiğince ve iyi niyetle çünkü konunun uzmanı değilim sadece bildiklerimi yazayım.

 

1.Günahkar mümin olabilir İslam dinini kabul etmiş Allah'ın varlığına ve birliğine inanır fakat yasakları ve yapılması gerekenlere uymaz bu günahkar mümindir.

2.Dedimya herkes yaptığının bedeli ödeyecek ve yine yaptığının ödülünü alacak şüphesiz Allah'ın merhameti sonsuzdur.

3.Çekmeyecek olurmu hepimiz bilerek işlediğimiz günahların bedeli ödeyeceğiz.

4.Hayır.Sürekli cehennemlikleri yukarda yazdım Allah'şirk koşan ve inkar eden ve bu şekilde ölen kimseler.

5.Olamaz...

6.Sorular hep aynı aslında hayır sürekli cehennemde kalacak olanlar belli zaten.

Sevgilerimle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

buda cehennemden çıkışın olduğunun kanıtıdır.

 

Ebu Said el-Hudri (r.a.)'dan. Hz. Peygamber (s.a.v.): Cennetlikler cennete, cehennemlikler de cehenneme girer sonunda Allah: "Kimin kalbinde hardal tanesi ağırlığınca iman var ise (onu da cehennemden) çıkarınız." buyurur. Arkasından bu kimseler simsiyah kesilmiş olarak(cehennemden) çıkarılarak hayat pınarına veya haya pınarına atılırlar, su kenarında bitki tohumunun büyüyüp geliştiği gibi buradan yetişip gelişeceklerdir. Görmez misiniz bu tohum sapsarı olarak iki tarafa sürüp topraktan çıkar." buyurmuştur.

(Hadisin ravilerinden Malik b. Enes, Hayat pınarı mı haya pınarı mı olduğunu tam olarak bilememiştir.)

(kaynak: Sahih-i Buhari, 1. cilt, sayfa 31, 21. hadis)

 

 

2) Enes b. Malik (r.a.)'dan. Hz. Peygamber (s.a.v): "Bir topluluk, kendilerine ateş dokunup yakarak iz bıraktıktan sonra, Cehennem'den çıkarılır Cennet'e koyulur. Bunun üzerine Cennettekiler onlara Cehennemlikler adını verirler." buyurmuştur.

( Kaynak: Sahih-i Buhari , 2. cilt, sayfa 755, 2126. hadis)

 

 

 

İşte gördüğün gibi Cehennemden çıkış var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cennet ve cehennem M.Ö. 500 yıllarında var olan Zerdüşt dini kurgularından kopyadır.

Ahura Mazdah (tanrı) ya inananların ruhu muhakeme edildikten sonra

cinvat (sırat) köprüsünden geçecektir.

Bu köprü iki alem arasında bir köprüdür.

Cinvat köprüsünün bir yüzü kılınç gibi keskindir.

Diğer yüzüde sevaplılar için geniş yüzlüdür.

Günahları fazla olan Chenneme düşecek.

Sevapları fazla olanda başarıyla geçip Cennete girecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cennet ve cehennem M.Ö. 500 yıllarında var olan Zerdüşt dini kurgularından kopyadır.

Ahura Mazdah (tanrı) ya inananların ruhu muhakeme edildikten sonra

cinvat (sırat) köprüsünden geçecektir.

Bu köprü iki alem arasında bir köprüdür.

Cinvat köprüsünün bir yüzü kılınç gibi keskindir.

Diğer yüzüde sevaplılar için geniş yüzlüdür.

Günahları fazla olan Chenneme düşecek.

Sevapları fazla olanda başarıyla geçip Cennete girecek.

 

soru kimin cennete kimin cehanneme gireceği değil cehennemden çıkış varmıdır.benim araştırmalarıma göre var.

buda cehennemden çıkışın olduğunun kanıtıdır.

 

Ebu Said el-Hudri (r.a.)'dan. Hz. Peygamber (s.a.v.): Cennetlikler cennete, cehennemlikler de cehenneme girer sonunda Allah: "Kimin kalbinde hardal tanesi ağırlığınca iman var ise (onu da cehennemden) çıkarınız." buyurur. Arkasından bu kimseler simsiyah kesilmiş olarak(cehennemden) çıkarılarak hayat pınarına veya haya pınarına atılırlar, su kenarında bitki tohumunun büyüyüp geliştiği gibi buradan yetişip gelişeceklerdir. Görmez misiniz bu tohum sapsarı olarak iki tarafa sürüp topraktan çıkar." buyurmuştur.

(Hadisin ravilerinden Malik b. Enes, Hayat pınarı mı haya pınarı mı olduğunu tam olarak bilememiştir.)

(kaynak: Sahih-i Buhari, 1. cilt, sayfa 31, 21. hadis)

 

 

2) Enes b. Malik (r.a.)'dan. Hz. Peygamber (s.a.v): "Bir topluluk, kendilerine ateş dokunup yakarak iz bıraktıktan sonra, Cehennem'den çıkarılır Cennet'e koyulur. Bunun üzerine Cennettekiler onlara Cehennemlikler adını verirler." buyurmuştur.

( Kaynak: Sahih-i Buhari , 2. cilt, sayfa 755, 2126. hadis)

 

 

 

İşte gördüğün gibi Cehennemden çıkış var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cennet ve cehennem M.Ö. 500 yıllarında var olan Zerdüşt dini kurgularından kopyadır.

Ahura Mazdah (tanrı) ya inananların ruhu muhakeme edildikten sonra

cinvat (sırat) köprüsünden geçecektir.

Bu köprü iki alem arasında bir köprüdür.

Cinvat köprüsünün bir yüzü kılınç gibi keskindir.

Diğer yüzüde sevaplılar için geniş yüzlüdür.

Günahları fazla olan Chenneme düşecek.

Sevapları fazla olanda başarıyla geçip Cennete girecek.

 

soru kimin cennete kimin cehanneme gireceği değil cehennemden çıkış varmıdır.benim araştırmalarıma göre var.

buda cehennemden çıkışın olduğunun kanıtıdır.

 

.........

 

Tevekkeli değil anlaşılmayacaktı zaten...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sessizliğin kızı allaha iman eden bir insan eğer günah işlemişse cehhennemde cezasını çektikten sonra muhakkak ki cennete gider.ama eğer gerçek müslümansa yani orayı hak etmişse gider.allaha inanmayan ya da allaha şirk koşan her kimse onun için cehennemden çıkış yoktur.

 

 

 

şirk dışında bütün günahlar affedilir eğer allah isterse.fakat eğer işin içinde şirk varsa o kişi için artık kurtuluş yoktur.

 

 

umarım anlamışsındır.

 

selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ateş bize sayılı günler dışında kesinlikle dokunmayacak"demelerindendir. Onların bu iftiraları, Dinleri konusunda kendilerini Yanılgıya düşürmüştür.(24)

 

Sesizligin kizi bu ayetler Yahudiler icin yazilmistir..

Cunku bazi Yahudiler derki..Biz Cehenmei kisa bir sure gorecegiz ve Cennette bulunacagiz..

Ya da bazi yahudiler sua nki inanclari sudur.. Cehennemlik olanlar iicn ates cok kisa bir sure de onlari oldurecektir ve boylece yok olacaklardir..Yani belli bir sureden bahsederler sadece..

 

Yuce Allah 'ta Onlarin bu inanaclarina karsilik derki..

:"Sayılı günlerin dışında, Ateş asla bize değmeyecektir." De ki:"Allah katından bir Sözmü aldınız? ki Allah asla Sözünden dönmez- Yoksa Allah'a karşı bilmediğiniz Bir şeyi mi söylüyorsunuz?" Hayır; Kim günah işler de günahı kendisini kuşatırsa, Artık onlar, ateşin halkıdırlar, orada Süresiz kalacaklardır. iman edip salih amellerde Bulunanlar ise cennet halkıdırlar, orada Süresiz kalacaklardır.

 

Ben bu sekilde biliyorum..

 

Allah CC en dogrusunu bilendir..

 

Selametle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Bilimselci

Kinatta ceza ve mükafat güzel çirkin iyi kötü gece gündüz vs.zıtları reddedebilirmisin?herhangi bir hata yaptığımızda önce kendimiz yargılayıp cezalandırmazmıyız kendimizi,içimizi bir ateş sarmazmı?(vicdanı ölmemişler için)

Kur-andaki her bir kavram evrenseldir,bunu yine kur-an kendisi teyid eder.Bir tane cehennem bir tane kıyamet birtane cennet yoktur,her insanın mutlu yuvası onun cenneti,her günahın vicdan azabı ise bir cehennem,toplumun her kural tanımayıp anarşizme düşüşü bir kıyamet..

124 bin peygamberden bahsedilir.Her kavme her millete ayrı peygamber,,vahy bir hakikat bir ruhtur,manadır,2kere 2=4 eder hakiklati gibi,yalnız elbisesini indiği topluma göre seçer ama manaları evrenseldir,ilk inen vahyde ve kur'anda mana yönünden aynı fakat şeriatler asırlara göre değişir,bunu bizzat hz.peygamber kendisi dile getirir"her yüz senede bir müceddid gelecek"diye.

 

Kainatta dialektik süreçte en inkar edilmez asıllardan biridir.Zıtların birbiriyle çarpışması sürekli varlığa varlık katan bir eylemdir.İmtihan gelişme demektir ve imtihan gereği zıtlar birbiriyle mezc olmuştur karışmştır,taki çirkinle imtihanda güzel güzellik kazansın değer alsın mertebe atlasın,ve sonunda verilecek notta varlığı çoğaltan ona katkı sağlayanlar mükafatlansın,çalışmayanlar sınıfta kalsın.Bundan tabii ne varki

aslına bakarsan her eksiklik bir cehennemdir güzel çirkine göre bir varlık imansa küfre göre bir varlıktır,ve madde kırılıp dökülmeye dağılmaya mahkum bir kabuktur maddi eksikliklerden ziyade kendi irademizin söz konusu olduğu manevi eksiklikler yakar kavurur bizi öyle değil mi?

Aslında her pişmanlıkta bir cehennemdir..

Nümuneleri o kadar çokki bu cehennemin varlıktan koparıp atamazsın,inkarın kuru, saçma ve hiçbir ilmi delile dayanmayan inkardan başkası olmaz.Hakkı bulman temennisiyle ama uzaklarda uzayın bir köşesinde değil o varlığın içinde ve en önemlisi yüreğinizde...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hz muhammed svs efendimiz cennet de gezineceği vakit cehenneme gider ve ümmetimden bir fert olup olmadığına git bak der cebraile . cebrail giderki ümmetinin asilerinden çok insan var der cehennemde !

 

hemen hz muhammed allaha secdeye kapanır ve allah ona ey muhammed kalk der secde dünyadaydı der burada secde yok der .

 

sıkıntını bana söyle der hz muhammed ben tek bir ümmetinm cehennemden çıkmadığı sürece secdeden başımı kaldırman der !

 

allah da git dilediğini getir cennetine der orada geçen bir zaman söz konusu hz muhammedin aklına gelip ümmeti için yapıcağa şefaat ile asi müslümanların cehennemde azab çekecekleri zaman nekadar ?

 

allah adaletli olup herşeyin hakkını veren dir kimseye haksızlık yapılmaz ...

 

işte allah hz muhammedein o aklına gelicek süreyi çok kısa eyler inşaallah ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

"Kıyâmet günü insanlar birbirine girecekler.Âdem-aleyhisselam-'a gelip: "Evlatlarına şefaat et!" diye talepte bulu-nacaklar. O ise: "Benim şefaat etme yetkim yok.Siz İbrahim-aleyhisselam-'a gidin!Çünkü o Halilullah'tır" diyecektir.İnsanlar İbrahim-aleyhisselam-'a gidecekler. Ancak o: "Ben buna yetkili değilim! Ancak İsa'ya gidin.Çünkü o Rûhullah ve O'nun kelâmıdır!"diyecektir.Bunun üzerine O'na gidecekler.O da: "Ben buna yetkili değilim. Lâkin Muhammed-sallallahu aleyhi ve sellem-'e gidin! diyecektir.Böylece bana gele-cekler. Ben onlara: "Ben şefaate yetkiliyim!" diyeceğim. Gidip Rabbimin huzuruna çıkmak için izin talep edece-ğim.Bana izin verilecek.Önünde durup, Allah'ın ilham edeceği ve şu anda sahip olamayacağım hamdlerle Allah'a medh-u senâda bulunacak, sonra da Rabbime secdeye kapanacağım. Rab Teâlâ: Ey Muhammed! Başını kaldır! Dilediğini söyle, söylediğine kulak verilecek. Ne arzu ediyorsan iste, talebin yerine getirilecektir! Şefaatte bulun, şefaatin kabul edilecektir! buyuracak. Ben de: Ey Rabbim! Ümmetimi, ümmetimi istiyorum! diye-ceğim.Rab Teâlâ: "(Çabuk onların yanına) git! Kimlerin kalbinde buğday veya arpa tanesi kadar îmân varsa onları ateşten çıkar!" diyecek, ben de gidip bunu yapacağım! Sonra Rabbime dönüp, önceki hamd-u senâlarla hamd ve senâlarda bulunup secdeye kapanacağım. Bana, öncekinin aynısı söylenecek.Ben de: Ey Rabbim! Ümmetim!Ümmetim! diyeceğim. Bana yine: Git, kimlerin kalbinde hardal tanesi kadar îmân varsa, onları da ateşten çıkar! denilecek, ben derhal gidip bunu da yapacak ve Rabbimin yanına dönüp önceki yaptığım gibi yapacağım.Bana, evvelki gibi:Başını kaldır! denilecek.Ben de kaldırıp:Ey Rabbim! Ümmetim! Ümmetim!" diyeceğim.Bana yine: Git, kalbinde hardal tanesinden daha az miktarda îmân olanları da ateşten çıkar! denilecek.Ben gidip bunu da yapacağım.Sonra dördüncü sefer Rabbime dönecek, o hamdlerle hamd-u senâda bulunup sonra secdeye kapanacağım.Bana: Ey Muhammed! Başını kaldır ve (dilediğini) söyle, sana kulak verilecektir! Dile, talebin verilecektir! Şefaat et, şefaatin kabul edilecektir! denilecek. Ben de: Ey Rabbim! Bana lâ ilâhe illallah diyenlere şefaat etmem için izin ver! diyeceğim.Rab Teâla: Bu hususta yetkin yok! -veya: Bu hususta sana izin yok! Lâkin izzetim, celâlim, kibriyâm ve azametim hakkı için lâilâhe illallah diyenleri de ateşten çıkaracağım! buyuracaktır."[3]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CEHENNEMDEN ÇIKIŞ YOK....!!!

 

Toplumumuzda oldukça yaygın olan bu görüş, gerçekte uydurulmuş inançtan başka bir şey değildir. Çünkü hiçbir Kur'ani temeli yoktur. Kuran'ın hiçbir yerinde bir süre Cehennemde ceza görüp, sonra bağışlanarak cennete girenlerden söz edilmez.

.

.

.

Aşağıda verilen ayetler bunun açık delilleridir.Ateş bize sayılı günler dışında kesinlikle dokunmayacak" demelerindendir. Onların Bu iftiraları, dinleri konusunda kendilerini yanılgıya düşürmüştür. (Al-i imran Suresi, 24)Bu iftirayı atanlar ve açıklamayanlar ise burdaki ayetlerde yazıldığı gibi olacaktır. Bakara:159. indirdiğimiz açık delilleri ve kitapta insanlara apaçık gösterdiğimiz Hidayet yolunu gizleyenlere hem Allah hem de bütün lânet ediciler lânet Eder160. Ancak tevbe edip durumlarını düzeltenler ve gerçeği açıkça ortaya Koyanlar başkadır. Zira ben onların tevbelerini kabul ederim. Ben tevbeyi Çokça kabul eden ve çokça esirgeyenim161. (Ayetlerimizi) gizleyen ve kâfir Olarak ölmüşlere gelince, işte Allah'ın, meleklerin ve tüm insanların lâneti Onların üzerinedir.162. Onlar ebediyen lânet içinde kalırlar. Artık ne azapları Hafifletilir ne de onların yüzlerine bakılır.

 

cevaplarınızı bekliyorum

 

Kim cevap bekliyor sen mi? yoksa bu yazının sahibi mi.

 

Başkalarının yazılarını copy paste yapıp altına imza atmadan kendi yazınızmış gibi kullanmayın artık.

 

İnsanlar emek harcıyor. beyin yoruyor bunları yazarken.

 

Sen kendi düşüncelerini fikirlerini yaz ki sana cevap verelim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kim cevap bekliyor sen mi? yoksa bu yazının sahibi mi.

 

Başkalarının yazılarını copy paste yapıp altına imza atmadan kendi yazınızmış gibi kullanmayın artık.

 

İnsanlar emek harcıyor. beyin yoruyor bunları yazarken.

 

Sen kendi düşüncelerini fikirlerini yaz ki sana cevap verelim.

birincisi yazılanlar bana ait değil ben soru olması açısından yazıyorum sizlerdende yorum bekliyorum sen nasıl birisin ya taktın bana cevap veriyosan ver vermiyosan verme arkadaşım ben bir cevap almak istiyorum sadece senden sorunun sahibini araştırmanı istemiyorum senin için sorunsa benim açtığım başlıklara girme cevap vermen yeterli sadece sen uzatmayı seviyorsun

saygılarımla..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

-Ayetlerin saptirilmasi onlara baska anlamlar verilmesi yeni degildir.Cehennem ve Cennet kavramlarida bu kapsamin icindedir.

-Kiyametteki yüce mahkemenin amaci,sevaplarimizi mükafatlandirmaktir.Gercek odur ki Mahkeme-i Kübra ,Allah yolunda say(Sevap) ederek,Fahr-i Kainat Efendimize ne ölcüde yaklastigimizi tespit edip mükafatlandirmak icin kurulmustur.

Yoksa amac ceza degildir.Hayatinda gayret sarfedip say(sevap)göstermeyenler Cehennemin laboratuarinda arinmaya tabi tutulacaktir.

Necm suresi,Ayet 40-41

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.